Fòrum

Les bases de Bildu aproven per unanimitat presentar-se amb ERC i BNG a les Europees.

Marc Espasa16.180 13 113👍 4.317
I fa un parell de dies van ser les del BNG que ho van aprovar per més del 90% i ERC avui. Per tant la cosa ja está feta.

https://www.naiz.eus/eu/actualidad/noticia/20181215/las-bases-de-eh-bildu-aprueban-por-unanimidad-concurrir-a-las-elecciones-europeas-en-coalicion-con-erc-y-bng

Respostes

Configuració
 • Indesquerra20.182 9 75👍 6.898
  L'Esquerra Independentista canària (ANC, UP i CNC), en procés de confluència, es suma a la candidatura. 

 • Horus158👍 123
  Esquerra, Bildu i Bng. O el sucedani aigüalit del que tal dia s'acostara al nacionalisme. 
 • Indesquerra20.182 9 75👍 6.898
  Doncs bé, es confirma que tots els partits que van donar suport a la candidatura "Els Pobles Decideixen" el 2014, ja l'han donada a "Ara Repúbliques" del 2019, el darrer en fer-ho ha estat Puyalón.
 • maori15.620 3 121👍 7.908

  Treballadors de VTC protesten en la presentació de la candidatura d’ERC, EH Bildu i BNG  Gairebé un centenar de treballadors de VTC s’han concentrat aquest dissabte a la plaça de l’Assemblea de Catalunya, a Barcelona, just on ERC, EH Bildu i BNG presentaven la candidatura ‘Ara repúbliques ’ per concórrer a les eleccions europees del 26 de maig. Sense interrompre l’acte, el col·lectiu s’ha col·locat majoritàriament en un costat de l’escenari amb pancartes que reclamaven feina per als VTC i la comptabilitat d’aquest servei amb els taxistes.

  ‘Aquí hi cabem tots’; ‘Un ciutadà té dret a elegir’ i ‘Som treballadors, no multinacionals’ són alguns dels lemes que s’hi podien llegir. Al final de l’acte, el vicepresident del govern, Pere Aragonès, i els candidats Ernest Maragall i Diana Riba han parlat amb els treballadors, i amb Maragall s’han emplaçat a fixar data per parlar amb treballadors i empresa.

  Una de les portaveus dels conductors, Esther Blanc, ha reclamat a la Generalitat la “urgència” perquè no s’apliqui el decret i ha apel·lat al diàleg entre els parts per “ser-hi tots”, també els taxistes. “Hi ha una situació molt greu, és urgent el tema, hi ha hagut un ERO tan gran a Catalunya i no s’ha mogut ningú; si hagués estat una altra empresa més coneguda es mouria tothom; 4.000 famílies anem al carrer i a ningú li importa”, ha resolt.

  Durant els discursos a l’acte tant Maragall com Aragonès s’hi han adreçat: “Ens venen a fer exigències per trobar solucions, seguirem treballant per trobar solucions a una situació complexa; seguirem dialogant”, ha dit el número 3 d’ERC.

  I Maragall ha fet un pas més i ha assegurat que no s’ha sabut “reconèixer, respectar i regular de manera adequada” el conflicte.

  http://www.elpuntavui.cat/societat/article/5-societat/1551434-treballadors-de-vtc-protesten-en-la-presentacio-de-la-candidatura-d-erc-eh-bildu-i-bng.html?utm_source=facebook&utm_medium=xarxes&utm_campaign=xarxes&fbclid=IwAR2SLPbJB1V7Cx3lesQ1YQJQTZQ39N-xtACQ5Fk7bNA4TzAyNN1D2xvIc5Y 

 • Indesquerra20.182 9 75👍 6.898
  El pare del jove independentista Guillem Agulló serà el primer representant valencià a la candidatura "Ara Repúbliques".

 • maori15.620 3 121👍 7.908

  Andalusia en Marxa considera que ERC, Bildu i BNG els marginen per a les eleccions europees  Ens arriba la nota de premsa de la confluència republicana sobiranista europea Andalusia en Marxa en la qual anuncia que, després del veto imposat, segons hem pogut aprofundir, imposat per Bildu, per participar en la llista conjunta republicana organitzada per ERC, Bildu i BNG, ha decidit en la seva Taula Nacional celebrada diumenge passat a Ronda (Màlaga), que es presenti a les eleccions europees en solitari, sense renunciar a buscar suports en altres forces republicanes de l'actual Estat espanyol.

  En la mateixa es ressalta que "han estat mesos de pacient espera, des de la lleialtat, les que ha esperat la confluència andalusa Andalusia en Marxa, en la qual es va apostar, de forma clara i determinada, per participar al costat de republicans de la resta de l'actual estat espanyol en una llista unitària per concórrer a les pròximes eleccions europees".

  De la mateixa manera es lamenten de la manera poc lleial i solidària, en què s'han desenvolupat els esdeveniments, però sobretot, la veritable falta de sensibilitat cap a uns republicans com els d'Andalusia en Marxa que qualifiquen com  "una veritable llàstima, com s'anava configurant la mateixa des de les organitzacions d'Esquerra Republicana de Catalunya, Bildu i BNG, aquesta alternativa, mentre seguien sense donar resposta alguna a les contínues consultes realitzades pel nostre portaveu nacional, tant a la seu nacional d'ERC, com per via telèfon. De la mateixa manera es van creuar missatges amb representants de BNG i Bildu, sense que mai hagués una resposta, ni en sentit afirmatiu o negatiu.

  No comprenem aquesta actitud cap a Andalusia en Marxa que sempre va ser lleial a ERC, de forma més concreta amb el Partit Nacionalista Andalús, PNA, organització avui incardinada a Andalusia en Marxa. Una lleialtat política, tant amb ERC, com amb el poble de Catalunya que reclama el seu legítim dret a decidir, mostres de suport que han estat reiterades, lleials i compromeses, de manera que fa encara més dur acceptar el tracte rebut per ERC".  Així i tot, ressaltem la manera correcta amb el que Andalusia en Marxa descriu la seva posició després el veritable bany de realitat davant el desaire d'ERC. "No volem fer mal a cap de les forces esmentades, ja que, tot i el incomprensible vet, els considerem forces del mateix àmbit polític i ideològic basat en el republicanisme, les llibertats i el dret a l'autodeterminació dels pobles. És per això que no entrem en els motius que els hagin pogut fer prendre aquesta mesura de vet, a una força republicana i sobiranista com Andalusia en Marxa, amb presència en una Nació, Andalusia, amb 8.500.000 habitants, i per tant amb una àmplia borsa de vots republicans que es podrien haver sumat a l'esforç col·lectiu comú", mentre que acaba el comunicat de manera rotunda". Per tant, i malgrat haver esperat fins l'últim moment, i a la vista de la realitat d'un vet incomprensible, la Taula Nacional d'Andalusia en Marxa, ha adoptat la decisió de presentar-se en solitari a les eleccions europees, sense descartar buscar confluència amb altres grups, per la qual cosa realitzarà campanya electoral a totes i cada un de les nacionalitats de l'actual Estat espanyol on hi hagi andalusos que vulguin votar per una força 100 × 100 andalusa, republicana i sobiranista".

  Posats a parlar amb els responsables d'Andalusia en Marxa, ens indiquen que, en el fons no els agafa de sorpresa, alguna cosa intuïen, però que han confiat fins a l'últim moment. L'alarma interna saltà la nit prèvia a la Diada de l'11 de setembre passat, on els responsables del Partit Nacionalista Andalús van conversar amb els responsables de l'ELA, Europees Free Alliance i van preguntar el perquè, després de més de dos anys de demanar l'entrada a la mateixa, una de les seves responsables, diu de forma directa, i davant testimonis, que Pedro I. Altamirano, era molt radical en les seves posicions independentistes, i que l'ELA estava ara més per l'autonomia financera, que hauria de moderar el missatge de la independència.

  L'endemà, en l'homenatge a Casanova, aquesta mateixa persona, basca per a més senyes, li demana que no portin banderes andaluses, i que en no pertànyer a l'ELA no poden anar, com en edicions anteriors, al costat d'ERC, BNG i BILDU, de manera que la delegació andalusa entra sola a l'ofrena floral tal com es va poder observar per totes les televisions. Solitud que molesta als andalusos, però a la qual no van voler donar més importància. Un gest aquest que en aquell moment no va semblar ser important, però que ara, resulta més que determinant.

  Quan arriba l'hora de les eleccions, Andalusia en Marxa no dubta on ha de buscar la confluència per a la mateixa i acudeix a ERC. No és possible reunir-se amb la cúpula, i sempre són ben rebuts, però sense donar resposta més enllà de l'oficial, que ERC, Bildu i BNG estan organitzant una confluència àmplia per a les europees i que proposaran la participació del Andalusia en Marxa, però després diverses trucades per telèfon a ERC i BNG -Bildu mai va respondre-, i diverses visites a la seu nacional a Barcelona d'ERC en la qual sempre són atesos amb amabilitat però sense resposta, es queden sense resposta clara a la proposta.

  Alhora, i sempre a través de la premsa, es van assabentant de com es constitueix la confluència amb altres forces de diferents nacionalitats de l'actual Estat espanyol, mentre que no hi ha resposta cap a Andalusia en Marxa. Una situació que comença a preocupar la confluència andalusa ja que passa el temps i cal prendre decisions pel que fa a les europees.

  Després de moltes trucades i pressions, el portaveu nacional d'Andalusia en Marxa és informat que no compten amb ells i que el vet prové de Bildu. Després d'aquesta informació Andalusia en Marxa decideix presentar-se a les eleccions en solitari sense descartar suports d'altres formacions republicanes i sobiranistes.

  https://www.lasrepublicas.com/2019/02/11/andalucia-en-marcha-considera-que-erc-bildu-i-bng-los-marginan-para-las-elecciones-europeas/?fbclid=IwAR1mIyE1Ain_0CFdj_yMxqrvBkTxRjHd-fLts7XG4qzrTXvg_ZPcNpoTzvQ 

  LLEIG, si això es confirma...

  • Indesquerra20.182 9 75👍 6.898
   La veritat, no sé quin són els motius però veient els partits que hi ha al darrere, no m'estranya: la federació andalusa del PCPE, el successor del PA, algún que altre partit amb nom sospitós de frikisme... i vaja, si el veto és d'EH Bildu ben fet estarà, aquests no van amb ximpleries amb els andalusos i castellans. 
   • maori15.620 3 121👍 7.908
    Xeic, llegeix la notícia, dubto molt que sigui "pel frikisme del PCPE" o semblants (AA té gairebé tants vots com ells), és que tot apunta a que el candidat "és massa radikal amb la independència". És greu eh.

    Vés que al final la CUP o, sense anar més lluny, en Pavel_Korchagin tindran raó al final...
    • Indesquerra20.182 9 75👍 6.898
     Però tu de veritat et creus això? Què a un andalús li puga dir un basc (amb els anys de lluita armada que té el MLNV al darrere) que és "massa radikal amb la independència"? De veritat? Ens em tornat bojos o què?

     Aquests estan resentits i prou, i són uns frikis que ja volien presentar-se a les eleccions andaluses i al final no ho van fer...

     PD. I deixa't estar de la CUP, l'única raó de que la CUP no haja volgut anar no és precissament per l'independentisme, sinó pel mateix de sempre: l'esbiaix esquerranista (esbiaix que se passa pel folre només quan són partits espanyols).

     PD 2. Tu mira el pare del Guillem Agulló... li diuen d'anar a la candidatura de la CUP a Almàssera i el tio hi va... li diuen els d'ERPV d'anar a la candidatura d'Ara Repúbliques hi el tio hi va.... Gent normal que no està per a subnormalitats, i menys al sud, que no anem sobrats.
    • Marc Espasa16.180 13 113👍 4.317
      
     Sankarista da Galiza
      
     @RuralRudeboyGZ
      
     -O direitista Altamirano, ex PP, foi nunha lista pola formación ultradereitista a un concello basco

     -EH Bildu veta o seu chiringuito na candidatura ERC-BNG- EH BILDU.

     -O direitista Altamirano di que descrmiminan aos andaluces

     -O soberanismo andaluz non atura ao Altamirano.

     Ni idea si es cert o és merda que s´escriu a twiter peró podria ser una raó pq els bascos li han posat la creu.
    • Pavel_Korchagin3.408 2 595👍 7.346
     Què he fet jo ara?
 • Jaume_I15.738 11 119👍 8.206
  Pot ser una campanya brutal i amb els independentistes canaris s'augmenta poquet però una mica més la força. A per totes
 • maori15.620 3 121👍 7.908

  Bildu suspèn de militància el candidat basc de la llista de Junqueras a les europees  EH Bildu ha anunciat que accepta la renúncia de l'exeurodiputat i cap de llista del partit basc per la candidatura "Ara Repúbliques" a les eleccions europees, Josu Juaristi. Mentre el partit investiga els motius de la renuncia, suspendrà de militància de manera cautelar a Juaristi. 

  El polític basc ha emès una nota on anunciava la renúncia a presentar-se a les eleccions el 26 de maig "per un estat físic i emocional fràgil a conseqüència de la ruptura d'una relació sentimental". Juaristi reconeix haver mantingut "actuacions inacceptables, com l'enviament de missatges fora de lloc i sense el consentiment precís, fet que ha causat dany a aquesta persona". El partit ha explicat que abordarà "en breu" el nomenament de la persona que el substituirà a la llista conjunta amb ERC i BNG.  https://www.naciodigital.cat/noticia/176977/bildu/suspen/militancia/candidat/basc/llista/junqueras/europees?fbclid=IwAR1GMo_vas4xAFxNFq3Fq1kKY2z1iUaO0SskxRVEUcmEE6TeMk4cMhewOUg 

 • pikatxu319👍 24
  Veureu com corren Bildu i BNG, quan després del 28A FR superi en vot a ERC. Veure com corren a trencar la coalició i voler pactar amb la CUP. 
 • Marc Espasa16.180 13 113👍 4.317
  Pernando Barrena es el candidat al final de Bildu a les europees.Publicitat

Fòrums

 • 9.268.745 missatges
 • 220.076 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat