Fòrum

Qui creieu que té més por a hores d'ara?

Qui creieu que té més por a hores d'ara?
El govern de la Generalitat
44 (38.60%)

Tots dos governs per igual
37 (32.46%)

El govern espanyol
19 (16.67%)

L'independentisme
14 (12.28%)

Vots emesos: 114
Segon_usuari_Bob5.848 10 359👍 7.178
Obro aquesta enquesta per saber el vostre parer.

Jo penso que tots dos governs, passi el que passi el dia 21 i en endavant, la posició estratègica de l'independentisme serà millor que l'actual.

Opineu!

Respostes

Configuració
 • __32626__1.173👍 1.234
  Passi el que passi estarem millor? Pots desenvolupar-ho això? Poden passar moltes coses el 21D, o també pot no passar res de res.
   • Capità·carxofa3.778 1 552👍 10.069
    Clar que els hi genera ansietat, però quins instruments tenen per maniobrar? Com que són bàsicament executors de l'estat la sort de les seves paguetes pràcticament no depèn d'ells. Com a molt poden demanar als Mossos que peguin més fort o muntar un sopar groc més gros.
    • Rigel65.349 11 5👍 34.023
     Fer servir els mitjans de comunicació sectàriament per tal d'invisibilitzar alternatives, per exemple. Purgar els mitjans que controlen de patriotes i inflar-los d'unionistes (tertúlies, FAQS).
 • jomateixjo508👍 196
  Es pot separar el govern espanyol del govern de la Generalitat?
 • the_west_rulez15.435 3 124👍 14.950
  Jo crec que tots dos per igual, però el que em fa por a mi és l'habitual col.laboracionisme del governet de Vichy, perquè és l'autèntic desmobil.litzador.
  • Rigel65.349 11 5👍 34.023
   Per conservar la pagueta són capaços de fer el que sigui. Però precisament per això tenen por: si ara ja tenen veuen que els costa molt que ens empassem llurs mentides, imagina't quan facin vés a saber què per tal de conservar el poder de nomenar càrrecs.
  • __32931__295👍 51
   Bla bla bla.

   La independencia no es posible perque el sistema internacional no ho vol. Es aixi de senzill. Ho deia ja al 2015.

   La Generalitat ha comes l'error del ludópata que li fot 20 euros a la ruleta i els perd, pero te 300 mes a la butxaca. Posa 20 mes per recuperar i torna a perdre. Ara en posa 50 mes i continua perdent. Aleshores vol arreglar-ho, i posa tota la resta. I res. Perd. La ruleta no está per la feina de pagar.

   I va al caixer i treu 300 euros mes. I els torna a palmar. I aleshores torna al caixer. 300 mes i torna a palmar. Fins que ja ho treu tot i es queda sense res. A l'endema va al banc perque no te un duro, i demana 3.000 pavos de prestec. No es rendeix, vol recuperar el que ha perdut. I acaba perdent aquests 3.000 pavos, que fins i tot es mes que el que havia perdut el día anterior.

   Aleshores es ven el cotxe per 5.000 euros. I torna al mateix d'abans. I acaba venent la casa, i sense casa que es queda.

   Doncs aixo li está passant a Catalunya. Que els seus dirigents no volen entendre la realitat. Que hi ha zero possibilitats. Que es igual que els empressonin, que la poli doni cops de porra, que es treguin competencies o que intervinguin militarment el territori. No vindra cap heroi exterior a rescatar.

   I aquesta es la part que no enteneu.

   Es perdra tot. Si s'hagues vist que no era posible no s'hagues perdut el que teniem, que eren certes competencies, mes empresas i clima estable. Si el 2-O s'hagues aturat doncs s'hauria perdut menys. I aixi succesivament per fer com el ludópata que va perdre la casa i que mirant al passat veu que seria afortunat si quan es va gastar els primers 300 pavos s'hagues retirat.

   No enteneu aixo, sou cabuts com un ase.

   Digueu adeu a tot. I ja no hi haura cap 78 mes. En dos generacions el 90% de Catalunya será descendencia de l'immigració d'aquesta decada i la passada, totalment apartada de cap consciencia catalana.

   Aquesta es la realitat us agradi o no.
   • Rigel65.349 11 5👍 34.023
    I per això, perquè no tenim res a fer, Espanya perd de més en més els papers, oi?   
    • Anònim1017.196 6 99👍 16.751
     Té raó en Dinn, i aquesta ha estat l'estratègia contrària a la del PNB, si bé cal apuntar que el PNB i el País Basc tenien més a perdre i aquí, abans de reaccionar, ja ens estaven retallant poc a poc l'autogovern amb el full de ruta centralista-uniformitzador, per tant arriscar tenia cert sentit. Jo afegiria una altra cosa, no només la Comunitat Internacional, i molt especialment els pesos pesants de la UE, no ho volen (no és només qüestió de diplomacia, sinó d'una fallida espanyola sense Catalunya), sinó també de la constatació que l'independentisme té un sostre ens facin el que ens facin, i és un sostre insuficient per desbordar tot això, un sostre que ni tal sols pot garantir majories absolutes mitjanament còmodes en situació d'extrema repressió, i a més a més amb una cultura política occidental, poc procliu a tenir la voluntat de crear una situació insostenible estil CDRs de talls i vagues massives sense que això faci baixar ningú del carro.

     Tanmateix la situació és humiliant i dictatorial, per tant, acotar el cap i normalitzar les regressions democràtiques no és una opció, i el que seria bo, és que si no aconseguim la independència, almenys venguem landerrota ben cara, que Espanya a nivell d'imatge i econòmica pagui BEN CAR el seu modus operandi.
     • Capità·carxofa3.778 1 552👍 10.069
      Parles com si s'hagués intentat de debò la independència. Com si els processistes se l'haguessin creguda en cap moment. Pretens encertar-la partint d'una visió tan errada del que ha passat? La independència és perfectament possible només que algú se la prengui seriosament que és el que fins ara no s'ha donat.
      • Anònim1017.196 6 99👍 16.751
       Penso que no se l'han pres seriosament precisament perquè no veien COM ensortir-se'n, perquè són conscients que no compten amb unes mínimes condicions per la possibilitat d'èxit, i aicò combina-ho amb la por. No nego que si s'hagués anat a totes, i en el moment precís i ben coordinats, es podrien haver explotat les residuals probabilitats que tenim, tenint en compte les circumstàncies de l'escenari, però analitzant-ho bé tot apunta a que seria altament improbable. Tanmateix cal fer net i canviar els polítics actuals per polítics rupturistes, amb vocació de país, a qui la por no els paralitzi, i eficients per intentar-ho quan les circumstàncies ens siguin menys desfavorables (com ho podia ser el 3 d'octubre).
      • Anònim1017.196 6 99👍 16.751
       Ja ho sé, però no deixa de ser cert. No tenim les circumstàncies per aconseguir res i les conseqüències d'un "155 dur" només serien positives si això deriva en una situació insostenible perllongada per Espanya i una acceptació generalitzada de la mentalitat revolucionària entre la immensa majoria de l'independentisme com a únic mètode de supervivència davant l'autoritarisme creixent que trinxa els nostres drets. I que la base no s'empetitís, és a dir, seria important que la resposta fos vista vom a legítima i que no calés l'argumentari espanyolista, penso que l'octubre passat, quan la tirania no estava normalitzada, era més propicia, ara bé, ja et dic, només amb que es complís la negreta, en tinc prou. Estem en condicions d'aconseguir com a mínim això?
       • Unitat i Orgull10.228 10 212👍 7.637
        Lo pitjor que ens pot passar es que no apliquin el 155. Si apliquen el 155 no passarà res a les nostres vides qüotidianes, que ho fagin, que es carreguin Mossos, TV3, tot tot tot, repressió al carrer etc etc, ho hem de reventar tot, me la suda la base de merda i tot ja. L´honor i l´orgull per sobre de tot.
      • autokrator13.581 3 152👍 9.353
       Sempre he estat contrari a aquesta mena d'arguments. Que sigui un indepe emprenyat, deprimit, un espanyolista, un troll, etc. no canvia que el que ha dit en gran messura és la realitat: ara mateix el Govern o és molt obedient a Madrid o ens treuran l'autonomia. El millor és fer-se a la idea perque tant si el Govern es plega a tot com si ens quedem sense cap autonomia de la poca que tenim, haurem de pensar que fem. 
    • virot9.427 5 230👍 4.629
     Flipo amb les vostres anàlisis, encara esteu amb el pitjor és millor i el creure que el govern espanyol són tontos fuaaa estan nerviosos!!!.
     • Anònim1017.196 6 99👍 16.751
      Què hem de fer, virot? Acotar el cap mentre Espanya se segueix radicalitzant igualment i mentre empra qualsevol fotesa per fer-ne una campanya i atiar l'anticatalanisme? I seguir reculant i reculant i normalitzar les regressions mentre igualment puja el bloc de la (ultra)dreta? Entenc que és una situació difícil perquè tirem per on tirem ho tenim pelut, però seria millor no acotar el cap i mantenir l'esperit rebel, i és clar, si això porta a una acceleració de la repressió i d'un 155 injustificat, doncs haurem de crear una situació insostenible que els generin uns grans costos com a advertència que ja no surt gratis, i que cada repressió tindrà una resposta i un cost a nivell econòmic i d'imatge. El que no podem fer és quedar-nos a mig camí: o acotem el cap per esmorteir les hòsties que igualment augmenten, o assumim un augment en la intensitat de la repressió generant molts costos, assumir un augment de la intensitat per claudicar a les primeres de canvi és la pitjor opció.
   • Unitat i Orgull10.228 10 212👍 7.637
    Vaja vaja vaja espanyolot, no hay trigat molt en treure la poteta eh 

    Així que els espanyolots, com l´Àngels Barceló, ens veniu a dir que o som mmolts bons nens o ens quedem sense autonomia i sense res? sense res? sense que?

    A veure si encara no ho has entés espanyolot..la vostra autonomia us la podeu ficar pel cul espanyolot, quan més dur sigui el 155 millor, a Catalunya no volem motlles. I menys les vostres espanyolot.

    Per cert, quina vida més trista has de tindre per registrar-te a un fòrum català i fer-te passar unes setmanes per indepe per després vomitar aquesta merda autonomista espanyolot.
  • Aufrany5.037 3 433👍 5.028
   per una societa catalana cada dia més conscient, més viva, més decidida, més carregada de raons

    vols dir? Ja m'agradaria creure-ho.
   • saberut1.063 4👍 2.267
    Ohhh... casualitat de la bona! Precisament, el llençol que enllaço més amunt sobre l'ensulsiada de la Catalunya autonòmica el vaig escriure per respondre la teva pregunta:

    Veient el resultat i comportament dels nostres liders, veus a la gent disposada a jugar-se-la? Qui ho liderarà, en aquest cas serà molt més clara l'amenaça de violència, per que no haver-ho intentat el passat octubre?

    I a aquell llençol et responia: quan no ens els creguem, ho podrem tot! Fins ara, ens han pogut aturar, perquè hi confiàvem. Ara, quan ens surtin amb les merdes dels "morts", el "diàleg", "eixamplar la base", etc, els engegarem a pastar fang. Com et deia allà, és qüestió de legitimitat.

    Mira... ara he rellegit el missatge d'ahir i em sobta trobar-hi frases com "secta satànica", però és el que hi ha. Quan vaig escriure el missatge sobre la independència d'Schrödinger ja vaig dir que aquell escrit havia d'anar acompanyat d'un altre que expliqués el meu diagnòstic sobre com tot allò era i és possible.
    Però ara mateix, escriure i llegir que una societat és addicte a la merda no sobta gens ni mica, oi?

    El problema, i ja acabo, és que Espanyistan ha esdevingut una secta satànica a la que tots participen a un etern concurs per veure qui és més idiota i més malparit: quan una societat permet el reguitzell de megaescàndols que esmento més amunt, sabem que els espanyistanesos admeten aquest modus operandi per part dels seus dirigents perquè tots ells són petits Bárcenas i Ratos i, per tant, no creuen possible un altre modus vivendi. Els pirates "de sota" no s'exclamen del que fan els pirates "de dalt", perquè ambdós estaments són pirates.
    Crec que a Catalunya som diferents i per això fem i farem la revolta 'de la dignitat'. Està a punt de passar.
    A Espanyistan trobem una societat amb un llindar / umbral del dolor tan alt que han esdevingut insensibles... altrament dit:


    Espanyistan ja ha esdevingut el Sambódromo de la corrupció i la maldat. (Vídeo). Creus que Catalunya també ho pot ser? Ho acceptarem? No ho crec. Nosaltres tenim una alternativa.
  • caçadornegre1.369 10👍 1.177
   Si com a poble seguim vius, és perque mentre les nostres elits sempre ens han envoltat de foscor, els catalans hem trobat llum i sortides de entre les bases. Gràcies tio!
  • Rolf Steiner13.062 10 161👍 5.466


   La llibertat és l’única utopia eternament desitjable.

   La llibertat és un bé primari de l’home com a tal.

   Sense llibertat no hi ha possibilitat de gaudir de drets ni complir conscientment cap deure.

   Sense llibertat no hi ha responsabilitat, i sense responsabilitat no hi ha persona humana.

   Un home a qui han privat la llibertat externa pot continuar essent un home mentre interiorment no renunciï a la llibertat.

   L’home que es resigna a renunciar a la llibertat és una bèstia.

   Un poble que ha renunciat col∙col·lectivament a la llibertat és un parc zoològic.
 • Rigel65.349 11 5👍 34.023
 • Rigel65.349 11 5👍 34.023
 • Màgor13.793 10 148👍 3.517
  El govern espanyol té por de VOX no de l'independentisme per això aplicarà mà dura.
 • Dogmatico571 12👍 811
  El govern espanyol tindria molta més por si no s'hagués fet tant d'esforç per desmobilitzar l'independentisme. Ara paguem el bombardeig mediàtic sobre la violència i les crides a anar al cinema i al mercat en comptes de defensar la República i fer del 155 un infern.

  No tinc ni idea de què passarà els propers dies, però el que tinc absolutent clar és que si intenten tancar de nou el Parlament, l'haurem d'obrir a la força i col·lapsar Espanya o serà la fi de la nostra lluita per tota una generació.
 • venjança_catalana4.759 3 457👍 5.580
  Es creuen més la independència a Madrid que aquí

  Al govern aquest de titelles són encara pitjors que els d'abans. Sembla ben bé que no baixen al carrer a escoltar les converses que tenim les persones. Tenen un discurs que jo no l'he sentit ni a gent que milita als partits 
 • oprimit19.992 15 79👍 10.506
  El Govern d'Espanya no té por, ha calat els nostres polítics i veu una possibilitat de recentralitzar i guanyar vots.
 • barcelonista10015.049 11 131👍 1.590
  El Govern Espanyol fins que va entendre que no fent massa res passava a tenir la situació força controlada, perquè si algú va més perdut que ells és el Govern de la Generalitat, que no té l'esma de fer efectiva la República ni sap cap a on tirar. La Generalitat ha perdut el poder per marcar el ritme, i només poden intentar sobreviure. 
 • maori16.538 3 108👍 8.571
  Sóc tan ingenu que penso que hi haurà moviments a banda i banda. Perquè amb tantes manifestacions, vagues, talls i aixecaments de peatges la cosa no pot quedar-se igual o un radical empitjorament. M'ensumo que ens haurem d'empassar gripaus, però ells també: no descarto una solució semblant a la irlandesa o australiana.
 • Mcasas9.761 13 220👍 4.219
  Fer el consell de ministres a Catalunya el 21-D és una cagada que el Gobierno pagarà molt cara.
 • bogosity1.242 11👍 1.756

  Els unics que tenen por son els del govern de Vichy. Tenen por simultaniament del poble i del govern espanyol.

  El problema es que a hores d'ara segueixen tenint mes por al segon que al primer.

 • __27562__3.869 8 536👍 4.378
  Sembla prou clar:

  Artadi: "L'obligació del Govern és garantir el 21-D tant el dret de protesta com el de reunió"  https://www.elnacional.cat/ca/politica/artadi-21d-consell-ministres-barcelona_333672_102.html

 • Ryotsu1.199👍 662
  El govern català, evidentment. L'independentisme no té por, s'han cregut el relat màgic de la independència unilateral i l'excusa que es repeteix en massa és que ara no som independents perquè el govern va ser un covard després del 1-O. El govern espanyol sap que no ha de fer res de moment, si els dirigents es tornen a saltar a la llei tornaran a aplicar el 155 i uns quants més aniran a presó, tenen la força i cal ser molt il·lús per pensar que tenen por. És el govern català qui s'ha dedicat a alimentar il·lusions falses, però són ben conscients de les consequències de tirar endavant amb el que proposen: presó o exili.
 • Ohtar17.821 8 95👍 8.785
  Ningú
 • antifa0000266 9👍 226
  A mi em sembla que no se si por és la paraula pel govern espanyol però jo crec que actualment la por és a parts iguals.
  La Generalitat i els seus polítics tenen por perquè l'estat espanyol actual està perdent els papers. Quan un gobierno, es salta les seves lleis, manipula la policia, els jutges, els mitjans, els poders econòmics, etc i manté la cúpula política catalana a la presó SENSE JUDICI durant gairebé 14 mesos, doncs és quan t'adones de que no tenen aturador. Obviament els espanyols no van de farol i es normal que tinguem por, la mateixa que tenim els ciutadans de ser reprimits per aquest estat feixista.

  Però no és menys veritat que l'estat espanyol NO entén que NO ens dobleguem. Que tots els polítics empresonats no hagin demanat l'indult,  que el poble tot i les pallises i la por als carrers continui alçant-se. La desmesurada actuació passada pel tema peatges, NO és res més que una gran mostra de debilitat d'un estat que no sap com controlar els catalans.

  Actualment, només els queden dues eines per controlar. Els mossos i tv3. Els mossos ja els controlen a la sombra i tv3 a mitges. Per tant crec que ja no tenim res a perdre, tot el contrari. Com a poble fa quatre dies èrem morts i ara, lluitem de tu a tu amb l'estat. Piquem allà on els fa mal, protestem i no siguem mesells ja que durant 40 anys no ens ha portat res de bó.

  Aquests 21-D hem de sortir al carrer, hem de tornar a tallar carreteres, hem de demostrar que no ens fan por i que no ens arronsarem. Que siguin ells, com l'1-O que es passin de frenada. Que vulguin controlar el país, cada racó, cada pensament i que això se'ls torni en contra com passarà. Perquè porten molt de temps alimentant el monstre i ara ja no el poden aturar, es digui C's, Vox, PP o psoe. No tindrant pietat si ens rendim, NO permetrant que ens tornem a aixecar.
  És guanyar o morir com a poble i ho tenim molt bé perquè estem resistint i en sortirem reforçats. Ni amb policies, ni amb jutges, ni amb bancs, ni amb europa ens han doblegat. Hem vingut a lluitar i cal continuar.

  jo crec que la por de l'opressor els farà tornar-se a equivocar, no cedim, resistir és vèncer.

 • K.T.P474👍 504
  El govern espanyol no en té de por, si alguna cosa tenen els espanyols és coratge i collons, fan el que han de fer encara que els porti a la derrota (no dic que sigui el cas d'ara).

  El govern català sí que ne té de por, i és cultural: portem molts segles sense tenir cap mena de poder i ens hem acostumat a anar amb el cap cot i quan arriba el moment d'alçar-lo ens maregem i pel que sembla encara no tenim cap polític que no es maregi. Més que por diria pànic.
 • Rigel65.349 11 5👍 34.023
  Que qui té més por? Qui és a un pas de perdre-ho tot. I aquest no és altre que el processisme, el governet de Vichy.
 • __32382__2.202 1👍 1.584
  Jo crec que té més por el govern d'espanyistan i els espanyols en general. Ells segur que van a pitjor, nosaltres en canvi portem 300 anys en lo pitjor i només podem anar a millor, tot i que ens costarà sang, suor i llàgrimes.
 • willybarna12.864 11 165👍 4.000
  L'únic que te por és el ramat, que s'ha quedat temporalment sense pastors i van més perduts que un pollastre sense cap, tots acurrucats tremolen quan escolten de lluny els crits del llop. 

  Els pobres xaiets, mentre esperen(totalment en va) al seu nou pastor, per tal d'auto-consolar-se, bramen tots plegats i a l'uníson el seguent :

  # Menys "Jonqueres" i més "Grauperes"!!! 

Publicitat

Fòrums

 • 9.297.369 missatges
 • 221.141 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat