Fòrum

Insultada i perseguida per defensar una noia gitana agredida al metro de Roma...

EstatpropiUsuari sumador167.280 11 1👍 28.634

Insultada i perseguida per defensar una noia gitana agredida al metro de Roma

"És el que es mereixen aquestes rates", la reacció dels passatgers del metro

09/12/2018 - 12.02Actualitzat 09/12/2018 - 12.48
 
 
Estació central del metro de Roma (Reuters)

Estació central del metro de Roma (Reuters)

Giorgia Rombolà és una periodista italiana que aquest dimecres va intentar aturar un passatger que pegava a una dona d'ètnia gitana al metro de Roma.

La periodista va sentir una nena d'uns tres anys que plorava i s'hi va acostar. Era la filla d'una noia gitana d'uns 20 anys a qui, segons explica, estaven apallissant brutalment. L'agressor era un home que l'acusava d'haver intentat robar-li la cartera.

L'home va tirar la nena petita a terra mentre pegava a la mare al cap. La dona estava immobilitzada en mans de dos guàrdies de seguretat.

La periodista explica que va intentar que parés, però l'home no li va fer cas. Va agafar pels cabells la noia gitana i li va donar cops contra la paret fins a quatre vegades. Al final, els guàrdies de seguretat es van endur la jove acusada de robatori.

 

Insultada al metro i perseguida a la xarxa

La història de Giorgia Rombolà encara va més enllà. No només ningú va ajudar la periodista, sinó que va rebre insults per part dels passatgers: "Puta, per què la defensaves?" o "És el que es mereixen aquestes rates gitanes!".

També va sentir dos nois que feien broma i deien que "als nens gitanos se'ls ha de pegar, i als grans, cremar-los".

Un home va amenaçar la periodista davant de tothom: "Potser baixem a la mateixa parada... Ja veuràs, puta!" La periodista confessa que estava "morta de por i en estat de xoc" pel que acabava de viure, amb l'home que més l'havia espantada al darrere.

Giorgia va explicar en una publicació a Facebook que es va posar a plorar. "Vaig esclatar en llàgrimes, perquè, fins ara, aquesta ferocitat només l'havia llegit; ara, en canvi, m'havia passat a mi."

Destacava que ningú l'havia defensat i que aquesta indiferència l'havia commocionat.

Però el seu missatge a la xarxa es va convertir en una nova diana per amenaçar-la i vexar-la. La publicació va rebre una allau d'insults, tants, que Rombolà la va acabar eliminant. Però, com que és periodista de la RAI, el cas ha tingut ressò mediàtic i n'han informat mitjans importants com el "Corriere della Sera".

En fi, la deixalla habitual, ara al poder a Itàlia.

Respostes

Configuració
 • RafeldePatraix1.594 4 958👍 881
  Moral destructiva: cal defensar les pispes que aprofiten la seua condició femenina i s'escuden en els fills menuts.


  En vista que la justícia, per lentitud, por, sobret o droperia, no hi posarà remei (i no sé quin és el remei; no ho sap ningú), és bo que sàpien que un parell de carxots no els els lleva ningú si són enxampades clavant la mà a la butxaca d'altri.

  Si un dia em dedique a pispar carteres, prou que sé que hauré d'aguantar la represàlia del ciutada atacat i pegar a fugir amb les orelles calentes. Inconvenients de l'ofici.
 • BarratinaireUsuari sumador8.456 14 256👍 6.404
  Periodista pijoprogre que viu en un mon irreal descobreix la realitat del carrer i de la gent.
  • Pavel_Korchagin3.545 2 583👍 7.796
   Entre poc i massa, jo a Barcelona he sigut testimoni i víctima de petits furts, també n'he evitat alguns, i no he vist mai ningú apallissant el lladre. No sé a quin carrer vius tu.
   • RafeldePatraix1.594 4 958👍 881
    No cal apallissar, això és de bèsties.

    Cal un toc d'atenció perquè tothom sàpia (jo el primer) que furtar no ha d'exir debades.

    Si tornes a casa amb les galtes unflades cada parell de dies, potser penses canviar de vida i anar a Càritas (si és que ets pobre).
   • LesttattUsuari sumador38.876 12 15👍 14.137
    Quan un govern deixa de protegir el seu poble, deixant en llibertat a tota aquesta merda de delinqüència, qualsevol persona acaba agafant-se la justícia per la seva ma i amb raó.

    No intento justificar aquesta brutalitat però també entenc una crispació.
   • BarratinaireUsuari sumador8.456 14 256👍 6.404
    No em refereixo a que apallisin al lladre sinó que la gent sua de que l'estiguin apallisant i de que no generi empatia.

    Molts periodistes es pensen que dient noticies sobre els pobres lladres la gent en sentirà pena i la veritat és que aquells que els han sofert no sentiran cap mena de pena pel que li passi.
  • catalàamallorca41.967 7 14👍 18.683
   La realitat dels teus somnis, tarat. Ja em diràs a quin món veus tu que es clavi una pallissa a una lladre mentre els segurates l'aguanten. 
   • Bowie F6.515 3 333👍 7.880
    On és el vídeo de la pallissa? Si realment li hagués donat una pallissa mentre dos guàrdies la tenien presa, seria un escàndol i TV3 ens repetiria el vídeo durant 1 setmana.

    Segurament l'home li va donar una clatellada en el moment d'excitació i ja està, això és el que la progre periodista anomena "pallissa".
   • BarratinaireUsuari sumador8.456 14 256👍 6.404
    Ajuntes a un paio que s'emprenya perquè el roben i dos segurates amb ganes de brega i passa el que passa. No totes les victimes de robatoris accepten resignadament que els robin. Si enganxes algú que s'emprenya de veritat, te la jugues.
 • enmemoria724 3👍 657
  Pobreta, no sabia que si robes a algú aquest s'enfada :(
 • LesttattUsuari sumador38.876 12 15👍 14.137
  Gent, més que farta davant de tanta passivitat amb aquesta merda de carteristes que al final acaben agafant-se la justícia per la seva ma.

  Tan fàcil com deportar-la.

 • Bowie F6.515 3 333👍 7.880
  Per què posa "gitana" al titular quan l'únic important en aquesta notícia és que era una lladregota?
  • RafeldePatraix1.594 4 958👍 881
   En efecte, la cosa important és que una pispa.

   Si formara part d'un grup que es dedica "professionalment o amateurament" a pispar carteres, aleshores seria una banda criminal i això té més càstig penal.

   Si porta un xiquet de bolquers o un xiquet menut mentre furta, a manera d'escut o per fer pena i que no li calfen les orelles, també és un agreujant, o hauria de ser-ho.

   Ser gitana (què és ser gitano? depèn de la voluntat d'un mateix? Te característiques intrínseques que perduren en el temps i no es poden canviar? És una creença? És un gen?) no dóna mèrit ni demèrit a la mala acció comesa.

   La insistència en el furt sí que afig importància a la pena que cal pagar.
  • LesttattUsuari sumador38.876 12 15👍 14.137
   La línia "informativa" de sempre de can Tv3ONG


   Perquè no volen fer veure que es l'habitual delinqüent carterista que un dia et va fotre la cartera o algun que altre objecte de valor, per després perdre tot el dia o tota la setmana per anar a la propera comissaria i denunciar el furt.

   Tv3ONG intenta plasmar un sentiment de pena anomenant a la victima com una persona, i d'ètnia gitana (imprescindible deixar clar aquest punt) abans que lladregota, per, d'aquesta manera, fer veure que ha sigut una actitud racista o masclista.
  • Nàtius1.856 4 877👍 2.195
   Perquè en aquest cas l'important de la notícia és que ha sigut agredida i per tan que sigui d'ètnia gitana és rellevant. 

   Si per contra el destacable de la notícia fos el robatori en sí, aleshores aquest detall s'ometria o senzillament es diria que és italiana. 
  • MLC11.270 5 187👍 8.927
   És que segurament els que deien "És el que es mereixen aquestes rates" ho deien referint-se al fet de ser gitana. Segurament si el pispa fos un un turista japonès no l'haurien tractat igual.
  • VÉLOsexual7
   està correlacionat tot plegat, què hi fa?
  • EstatpropiUsuari sumador167.280 11 1👍 28.634
   Ara no vols saber l'origen? Coi de racista.
 • __32950__351👍 221
  M'ha portat records d'un viatge que vaig fer, ai, quins temps, quins llocs, quina gent i els seus costums...
  • RafeldePatraix1.594 4 958👍 881
   Conta, conta
   • __32950__351👍 221


    Doncs res, era de viatge per Romania amb uns col·legues, estàvem asseguts en un restaurant, menjant, i va entrar un nano gitanet allà a demanar per les taules. Un paio que hi havia en una taula al davant, li va fer gestos al nano perquè s'hi acostés, i llavors el va agafar de la mà i li va fotre un hostiot a la cara i es va quedar tan tranquil.

    El nano va sortir plorant del restaurant, i nosaltres ens vam quedar allà mig petrificats, vam començar a suar i vam posar les nostres pobres ànimes en les mans del totpoderós, mentre esparàvem que arribés la fregoneta carregada amb tot de tius del clan del nano, armats amb tota mena d'estris per a executar una acció punitiva a sang i foc sobre el restaurant i tots els comensals.

    Però no, no va passar res. 

    Misteris de la vida. Bé, de misteri res, després vam veure algun detallet més, i allà la cosa sembla que funciona d'una altra manera. Bé, d'això ja en fa uns quants anys, no sé si amb el temps haurà canviat o no, tot i que no ho crec.
 • grava3.604 2 576👍 5.602
  Mà dura i llargues condemnes sempre han estat el millor tractament per acabar amb la delinqüència, com ho proven científicament les pel·licules de Charles Bronson

  http://www.cineycine.com/ONE/Cine/Monograficos/FilmoBronson/CharlesBronsonPortada.jpg
 • __32382__2.202 1👍 1.584
  Bé una mica més de racisme del Racó ignorat gràcies a aquest fil.

Publicitat

Fòrums

 • 9.297.372 missatges
 • 221.141 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat