Fòrum

Maria Sirvent (CUP): "No hi ha cap òrgan que controli els agents que s'han saltat els protocols"...

EstatpropiUsuari sumador167.283 11 1👍 28.636

Sirvent: "No hi ha cap òrgan que controli els agents que s'han saltat els protocols"

Sellarès: "La manca de sentit d'estat fa que tampoc tinguem mentalitat de seguretat nacional"

09/12/2018 - 01.41Actualitzat 09/12/2018 - 07.17
 
La diputada de la CUP Maria Sirvent

La diputada de la CUP Maria Sirvent

L'actuació dels Mossos a Terrassa i a Girona dijous continua aixecant polseguera. La diputada de la CUP Maria Sirvent, ferida en una mà per un projectil de "foam" disparat pels Mossos dijous a Terrassa, ha lamentat al programa "Preguntes freqüents", de TV3, que no hi ha cap òrgan de govern que controli els agents que s'han saltat els protocols.

"No hi ha cap òrgan de control, no hi cap cap òrgan de determinació de responsabilitats i no hi ha cap manera de poder perseguir els agents que s'han saltat els protocols i s'han saltat els drets humans. Nosaltres, el que volem és que hi hagi un control, i ara no està passant."

 

 

Sirvent ha reiterat que la seva ferida a la mà a la mobilització de Terrassa no va ser un accident. Ha explicat que estava ajudant dues noies menors, una d'elles ferida durant la càrrega, quan van veure uns agents que les apuntaven.

"En aquell lloc només hi érem nosaltres, no hi havia ningú fent cap aldarull... És més, s'estava atenent unes persones que estaven esperant una ambulància que no podia arribar perquè la policia no la deixava passar. I hi havia una persona amb el cap sagnant."

La diputada ha assegurat que la policia va carregar malgrat haver-se desconvocat la mobilització.

"Després de desconvocar la concentració, (...) la policia decideix venir a carregar amb tot. (...) Van avisar molt fluix, a les primeres files, que anaven a carregar."

Sirvent ha explicat tambe que va trucar fins a set vegades al conseller d'Interior, Miquel Buch.

"El dia de les càrregues vaig trucar fins a set vegades al conseller Buch. L'endemà em va contactar ell."

 

Al programa de TV3 "FAQS" també han analitzat tota la polèmica amb el primer director general dels Mossos, Miquel Sellarès, i l'excoordinador Institut de Seguretat Pública de Catalunya Jaume Bosch.

 

 

Sellarès: "La nostra societat no té sentit d'estat"

Sellarès ha defensat la figura dels 16.000 agents que "cada dia, discretament, estan fent o van fer els operatius antiterroristes, els operatius contra la delinqüència, etc.", però ha lamentat la manca de sentit d'estat a Catalunya.

"A la nostra societat li passa que no té sentit d'estat."

També considera les declaracions del conseller Buch com una "reacció en calent".

"El primer que cal fer és investigar què ha passat, investigar les proves i, evidentment, si hi ha hagut actuacions incorrectes, cal adoptar les mesures disciplinàries que pertoquin. Però, per qüestions de quedar bé políticament, plantejar-ho ja d'entrada..., a mi no m'ha agradat, sincerament."

Bosch ha assegurat que cal avaluar els cossos i les mobilitzacions.

"No m'agrada veure els Mossos pegant, però tampoc m'agrada que hi hagi un grup de gent que aixeca unes tanques. Cal avaluar els cossos i les mobilitzacions."

Després de recordar que "el dret de manifestació és sagrat" i "si hi ha dues manifestacions contraposades, el que han de fer és separar-les", Bosch ha criticat el tall de l'AP-7.

"En què ajuda els presos tenir tallada l'autopista durant tot el dia?"

Respostes

Configuració

Publicitat

Fòrums

  • 9.297.427 missatges
  • 221.142 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat