Fòrum

Luxemburg es convertirà en el primer país amb transport públic gratuït

maori16.538 3 108👍 8.572


Luxemburg es convertirà en el primer país en gaudir d'un transport públic gratuït, una mesura que busca combatre la contaminació a través d'una mobilitat més neta.

Segons els plans del govern de coalició -integrat pel Partit Demòcrata, el Partit Socialista dels Treballadors i els Verds-, els ciutadans podran gaudir de manera gratuïta de tramvies, trens i autobusos a partir del primer trimestre del 2020.

El medi ambient, una prioritat

Precisament el dimecres, el primer ministre de Luxemburg, Xavier Bettel, va prendre possessió del seu segon mandat, amb el medi ambient com una de les seves prioritats. Entre els acords de la coalició governamental es dedica un important apartat a la mobilitat i s'anuncia també la gratuïtat del transport públic.

"Una mobilitat eficient i sostenible no només és essencial per a la nostra economia, també indispensable per als nostres objectius de reducció d'emissions de gasos d'efecte hivernacle en  l'horitzó 2030, així com per la qualitat de vida per a tots aquells que viuen i treballen al nostre país", diu el document.

La ciutat de Luxemburg és una de les urbs amb més problemes de trànsit que hi ha, i cada dia al voltant de 200.000 persones creuen la frontera des de França, Bèlgica o Alemanya per treballar.

El govern de Bettel espera que aquesta mesura disminueixi l'ús dels cotxes. Actualment, ja es permet viatjar gratis a la xarxa de transport públic als menors de 20 anys.


https://actualidad.rt.com/actualidad/298161-luxemburgo-convertira-primer-pais-transporte 

 

 

 

Respostes

Configuració

Publicitat

Fòrums

  • 9.297.404 missatges
  • 221.141 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat