Fòrum

El TOP segueix perseguint compatriotes, ara la batllessa de la Vall d'Uixó...

EstatpropiUsuari sumador166.747 11 1👍 28.388

La justícia espanyola imputa la batllessa de la Vall d’Uixó per haver enderrocat un monument franquista

L'enderrocament va ser molt polèmic i es va fer amb cordó policial, perquè hi havia manifestants ultres que s'hi oposaven

Aplicar la llei de la memòria històrica pot tenir repercussions judicials. Si més no això ha passat a la batllessa de la Vall d’Uixó (Plana Baixa), la socialista Tania Baños, que haurà de declarar com a imputada al jutjat de Nules per l’enderrocament de la creu franquista del municipi, situada a la plaça de la Pau. Amb aquesta decisió, el tribunal admet a tràmit dues denúncies presentades contra ella pel Partit Popular i l’Associació Espanyola d’Advocats Cristians, que l’acusen de ‘prevaricació i incitació a l’odi’.

La creu franquista de la Vall d’Uixó va ser enderrocada el juny passat per decisió del govern municipal en compliment de la llei de memòria històrica aprovada el 2007 pel congrés espanyol i la llei valenciana de memòria democràtica i per a la convivència impulsada per les corts el 2017, perquè es considerava un símbol franquista que recorda els ‘caiguts per Espanya’ del bàndol sollevat durant la Guerra del 1936-1939. L’enderrocament va ser molt polèmic i es va fer amb cordó policial, perquè hi havia manifestants ultres que s’hi oposaven.

Respostes

Configuració
  • maori16.101 3 114👍 8.292
    El que resulta irònic és que es comenta que la Guàrdia Civil protegia l'excavadora dels manifestants ultres.

Publicitat

Fòrums

  • 9.283.483 missatges
  • 220.617 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat