Publicitat

Fòrum

Dejuni i tancada als Caputxins de Sarrià en solidaritat amb els presos en vaga de fam...

EstatpropiUsuari sumador167.591 11 1👍 28.734

Dejuni i tancada als Caputxins de Sarrià en solidaritat amb els presos en vaga de fam

Els consellers Elsa Artadi, Laura Borràs i Damià Calvet, juntament amb una trentena de diputats de JxCat, ERC i la CUP, hi són presents
Redacció 06/12/2018 - 11.08Actualitzat 06/12/2018 - 11.20
 

 
Els primers a fer la jornada de dejuni de 24 hores als Caputxins de Sarrià

Els primers a fer la jornada de dejuni de 24 hores als Caputxins de Sarrià

Comencen les accions de suport als presos en vaga de fam. A les nou del mati han començat al convent dels Caputxins de Sarrià, a Barcelona, una jornada de dejuni de 24 hores promoguda pels grups sobiranistes del Parlament, en la qual també participen membres del govern.

 

L'objectiu: donar suport als independentistes presos, especialment els que estan fent una vaga de fam: Jordi Sànchez, Jordi Turull, Joaquim Forn i Josep Rull. Així ho ha explicat el diputat de Junts per Catalunya, Antoni Morral, que també ha explicat per què s'ha triat el dia d'avui, jornada en què es commemora l'aprovació de la Constitució.

"No tenim res a celebrar i en canvi tenim moltes coses a denunciar. La Constitució espanyola retalla drets i retalla llibertats i ens hem concentrat aquí per denunciar la Constitució i com a signe de solidaritat amb els presos polítics, especialment els que estan en vaga de fam."

La tancada, impulsada per l'organització Prou Ostatges (ANC), s'allargarà fins a aquest divendres a les nou al matí.

Els consellers Elsa Artadi, Laura Borràs i Damià Calvet, juntament amb una trentena de diputats de JxCat, ERC i la CUP, hi són presents. També hi ha l'advocat Jaume Alonso-Cuevillas i el candidat a l'Ajuntament de Barcelona Ferran Mascarell.

 

Morral ha explicat també per què la mobilització es fa als Caputxins:

"Aquest és un lloc que simbolitza el que va ser la lluita per la democràcia que provenia de les energies socials, de la base popular i que va provocar un canvi de paradigma en el nostre país. Avui ens troben en un moment semblant al que es van trobar en aquella trobada de l'any 66, aquí amb estudiants i obrers. Una trobada que provenia de les energies de la societat civil, de les classes populars, impulsant i promovent un canvi cap a la democràcia. Avui estem també en una situació molt semblant. Anem cap a la República."

Durant aqueses 24 hores es faran debats i intervencions relacionats amb la justícia i la lluita no violenta en què participaran el president Carles Puigdemont i els diputats Carles Riera i Ruben Wagensberg.

El cartell s'ha difós a través de les xarxes socials amb el hashtag #6Dmoltperdenunciar, on s'ha explicat que la jornada es realitza en suport "a tots els presos i exiliats" i també "en rebuig a la Constitució espanyola".


Els caputxins són de la minoria digne i patriota dins el món religiós. En conec uns quants d'ells personalment.

Respostes

Configuració
 • TUTTLE3.301 14 612👍 2.268
  Tot el meu suport als presos em vaga o no, però aquest dejuni és petètic i ridícul i no es el que haurien de fer ara mateix els nostres politics.
 • Aldalar15.447 14 124👍 2.961
  So powerful!
 • __32931__295👍 51
  Jo conec al Mossen.

  Es un tio autentic, i amb el tema de la crisi estava absolutament indignat amb la classe política. Haurieu de sentir-lo.

  Es una especie de cupaire amb creu de Jesús al coll. Be, i que ell treballa, es l'altra diferencia amb un cupaire.
 • cathalà23.664 12 51👍 7.333

  Aquests actes són una folklorització patètica del que és realment una vaga de gana.
 • Marcos412474.659 2 464👍 3.391
  No comentaré res sobre les vagues de fam perquè la gent se't llença al coll com si estiguessis matant els seus fills, però sí diré que això és, probablement, el més patètic que han fet fins ara. Si fins i tot els més ximples d'entre els nyols analfabets se'n pixen.
 • Gínjol16.181 3👍 6.590
    Sense entrar sobre aquest acte concret (que em sembla bé encara que insuficient)...

    VAGA DE FAM O DEJUNI POLÍTICO-ESPIRITUAL.

    “Tothom pot fer màgia, tothom pot assolir els seus objectius, si és capaç de pensar, si és capaç d'esperar, si és capaç de dejunar”
    (“Siddhartha”, 1922, de Hermann Hesse, 1877-1962, escriptor alemany).

   

    “Car el nostre sacrifici és semblant al sacrifici del Calvari resseguint fins a la fi tot el millor i més valent pel que tantes generacions han mort”
    (Tordhealbhach Mac Suibhne o Terence MacSwiney, 1879–1920, batle independentista màrtir de Cork, morí en vaga de fam a la presó de Brixton, a Londres).

    “(Els 4 senyors)...dejunaven sovint per llurs vassalls, practicaven l’abstinència i feien a muntó penitències, pregàries i exercicis davant els déus…13 dies dejunaven, i onze eren en oració.
    Gran era l’abstinència que feien per llurs vassalls en senyal del domini que en tenien.
    Dia i nit romanien en oració per suplicar el bé de llurs súbdits i de tot el reialme.
    En tot aquest temps no dormien amb llurs dones, fins que arribava la diada que feia 25”
    (“Popul Vuh / Llibre de la Comunitat” en quitxè, recull de llegendes maies cap al 1532-1550).


Publicitat

Fòrums

 • 9.301.490 missatges
 • 221.313 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat