Fòrum

[PL] Denunciem El Mundo

Josep Carles6.514 13 332👍 2.475

 El passat 2 de desembre, El Mundo va publicar un article en què acusa directament de filoterrorista la Plataforma per la Llengua, i per tant, els seus més de 18.000 socis. I això no pot quedar així.

"Libre albedrío para los que incitan a matar guardias civiles y se mofan de las víctimes del terrorismo, ese es el ideario de la Plataforma per la Llengua". Aquesta afirmació, entre d'altres que inclou l'article, és un insult i una calúmnia inacceptables cap a la nostra entitat i els seus més de 18.000 socis. En els 25 anys que fa que existim hem rebut molts atacs, també des dels mitjans, i no és el primer cop que El Mundo tergiversa informació a l'hora de parlar de nosaltres. Però no permetrem que se'ns acusi de donar suport al terrorisme i d'humiliar les víctimes del terrorisme. Ja n'hi ha prou. El Mundo ha creuat una línia vermella, i ho ha fet fora de la secció d'opinió: per tant, és responsable de l'afirmació i la calúmnia.

Ajuda'ns a portar El Mundo als tribunals, i a dir prou als atacs i als insults. La Plataforma per la Llengua porta 25 anys treballant per l'ús social del català, per la cohesió social a través de la llengua, i per defensar els drets lingüístics de tots els ciutadans. No permetrem que ningú insulti d'aquesta manera tots els qui formen part d'aquest projecte.

Demandem El Mundo, i deixem clar que ja n'hi ha prou. Això no pot quedar així!

Campanya de microdonatius.

Respostes

Configuració
   • No tinc por938 1👍 810
    Ja veurem què passarà. Pensa que PP, Ciudadanos i Vox es barallaran pel mateix electorat, per tant començaran a aparèixer els draps bruts, sobretot dels 2 darrers, ja que del PP hi estem acostumats. En aquesta situació potser part del seu electorat pensarà que no paga la pena deixar de votar PP. 
    Ara una cosa els uneix a tots tres el seu anticatalanisme.
  • Josep Carles6.514 13 332👍 2.475
   La vella tàctica de convertir a l'enemic -els catalans que no abaixen el cap i es sotmeten a l'amo espanyol- en un violent i un terrorista a ulls de l'opinió pública per així, en un segon pas, poder desfermar la repressió d'Estat amb el vist-i-plau de la població -l'espanyola i una part de la "catalana", o millor, que viu a Catalunya/ PP.CC. 

   Amb el pervers i maliciós afegit, a més, en aquest cas, que identifiquen defensar el català amb terrorisme.

   Essència de Castella en estat pur.
  • matupa595
   I ho dieu vosaltres que teniu com a grans referent informatius als ''periodistes'' Vicent Partal i Pilar Rahola, cal tindre poca vergonya.
   • No tinc por938 1👍 810
    Sou molt peculiars. Canvieu d'arguments perquè amb aquests no aneu ni a la cantonada.
    Tenint una premsa tant manipulada i manipuladora com TVE, A3, T5, La Sexta, Cuatro, 13Tv, La razón, El Mundo, El Pais, ABC, ..... A mi sí que em faria vergonya parlar de periodisme perquè pràcticament no en teniu.
   • Puigdomènech10.045 13 213👍 3.076
    Nosaltres podem comparar, un senyor de Burgos, no. Només rep mentides d'una banda i es pensa que són veritat, és clar.
 • Josep Carles6.514 13 332👍 2.475

  La Plataforma per la Llengua anuncia accions legals contra El Mundo per acusar-la de «filoterrorista»

  dBalears | 06 desembre 2018


   

  06-12-2018

  El passat 2 de desembre, el diari El Mundo va publicar un article en què acusa directament de «filoterrorista» la Plataforma per la Llengua, i «per tant, els seus més de 18.000 socis». Per això, la directora de l'entitat, Neus Mestres, i l'advocat Jordi Domingo, han anunciat que la Plataforma per la Llengua demandarà El Mundo. «Ho fem per defensar l'honor de la Plataforma per la Llengua, que fa 25 anys que treballem per fomentar l'ús social del català i per la cohesió social, però sobretot, per defensar l'honor dels més de 18.000 socis que conformen l'entitat», ha assegurat Mestres. «No permetrem que se'ns acusi de donar suport al terrorisme i d'humiliar les víctimes del terrorismes».

  L'article publicat per El Mundo apuntava: «Libre albedrío para los que incitan a matar guardias civiles y se mofan de las víctimas del terrorismo, ese es el ideario de la Plataforma per la Llengua». Tal com apuntava Domingo, «aquesta afirmació, entre d'altres que inclou l'article, imputa a la Plataforma per la Llengua unes actuacions que no corresponen a la realitat, i són constitutives d'un atemptat contra el dret a l'honor». Domingo, que va ser un dels impulsors de Constituïm, una de les plataformes que va presentar un projecte de constitució per la República catalana, ha assegurat que «sota la bandera del dret a la informació, no es poden publicar falsedats que poden incitar a l'odi i que atempten contra l'honor de la Plataforma per la Llengua i dels seus més de 18.000 socis». «En les properes setmanes, per tant, presentarem una demanda civil contra El Mundo davant del jutjat competent», ha assegurat Domingo.

  «En els 25 anys que fa que existim, hem rebut molts atacs, també per part dels mitjans, i no és el primer cop que El Mundo tergiversa informació a l'hora de parlar de nosaltres. El mateix article parla de la nostra "galopante esquizofrenia" o del fet que proposem "medidas totalitarias"», ha recordat Mestres. «Però no permetrem que se'ns acusi de filoterrorisme: El Mundo ha creuat una línia vermella». La directora de l'ONG del català ha recordat també que El Mundo ha publicat l'article fora de la secció d'Opinió, i que per tant, es fa responsable de l'escrit.

  Per tal de fer possible la denúncia, sense haver de renunciar a cap dels projectes de foment del català que l'entitat té en marxa, la Plataforma per la Llengua ha anunciat que posa en marxa una campanya de micromecenatge per finançar les accions judicials. «Tothom qui vulgui ajudar-nos a tirar endavant el procés judicial, i dir a El Mundo que ja n'hi ha prou d'empastifar i insultar, pot fer-ho a través del web http://www.plataforma-llengua.cat/denunciemelmundo», ha indicat Mestres.

  dBalears

 • __32382__2.202 1👍 1.584
  Els catalans ho hem de pagar tot. Dubto que els espanyols hagin de pagar les denuncies de Vox, SCC o Ciutadans.
 • Rigel65.109 11 5👍 33.781
  Seria molt més efectiu que els quisquers catalans, simplement, deixessin de vendre'l.
 • Rolf Steiner12.937 10 163👍 5.272
  Spain is PAIN.
 • Piteru190
  Aquests de Plataforma per la Llengua o són uns mentiders rematats o tenen problemes de comprensió lectora de article en castellà, probablement degut a la immersió lingüistica en català i les poques hores de castellà a l'escola on van estudiar de petits.

  De veritat, aniran a perdre el temps i els diners al judici, perquè l'artícle no diu això que ells diuen que diu. Només cal llegir-lo a poc a poc. 

Publicitat

Fòrums

 • 9.283.485 missatges
 • 220.617 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat