Fòrum

Si VOX es presenta a Catalunya, el PP quedarà com a partit extraparlamentari

Brioix5.047 6 428👍 1.366
A Catalunya és difícil que VOX tregui cap escó. I si el treuren, el restaran a Cs o el PP.

La part interessant és la següent: VOX es presentarà segur a les eleccions a Catalunya, i en fer-ho, restarà vots a Cs i al PP, que són partits igualets igualets en aquests moments, amb votants semblants. Aquesta divisió entre falangistes, franquistes i fatxes els perjudicarà a l'hora d'obtenir escons.


Amb proporcions de vot semblants a Andalusia, però corregides segons els resultats típics de Catalunya, Cs podria perdre uns 5 escons i el PP en perdria un altre, solament amb la presentació de VOX! Si VOX en traiés un o dos, doncs en perdrien 4-5 en total.

I encara més avantatjós per l'independentisme: el PP podria quedar extraparlamentari, així que tots els seus vots anirien directament a la paperera, la qual cosa els faria perdre 3 escons més (els únics que ara tenen).


Si VOX es presenta a les eleccions a Catalunya, la dreta monàrquica i espanyolista pot perdre uns 4-5 escons automàticament, i en pot arrivar a perdre 8 segons les combinacions entre províncies.

Respostes

Configuració
 • ocelldefoc4.106 6 515👍 1.452
  L´enquesta d´Invymark, feta ahir, dóna a VOX bons resultats amb un 15% a Madrid, però a Catalunya, Euskadi i Galicia punxa amb menys d´un 5%.
 • EstatpropiUsuari sumador165.733 11 1👍 27.966
  Veure a l'Al Biol de captaire pot ser fascinant.
 • Makhnovtchina1.403 2👍 4.116
  Si Vox es presenta a Catalunya hi ha un munt de vot espanyol tradicionalment abstencionista que els hi votarà en massa. Vejam si ens adonem que Vox és el recanvi perfectament compatible amb el projecte C's, aquells que de bon principi en feiem riallades i ja veus tu on i com els tenim.

  Trobo que el plantejament d'aquest fil és d'una miopia preocupant.
  • FuRTiUsuari sumador20.143 12 76👍 7.831
   Exacte 
  • Brioix5.047 6 428👍 1.366
   VOX és encara més perillós que Ciutadans, però que tinguin competència entre ells és bo en el repartiment d'escons, perquè es poden perjudicar mútuament.
  • kokonut400 1👍 445
   Creus de debò que la participació pot pujar gaire més respecte el 21-D? Fins al darrer dels fatxes va sortir de la més pútrida de les clavegueres aquell dia per la unidaz dejpania, i van perdre clarament. Ara els taberno-mònguers tindran la opció d'explicitar que són feixisme pur i volen l'extermini físic de l'adversari polític.


   • Anònim1016.925 6 102👍 16.224
    No, si els independentistes mantenen 2,07 milions de vots elecció rere elecció difícilment perdran la majoria. El problema és que si la participació baixa en ambdós bàndols com seria ben normal en algunes circumstàncies, la irrupció de VOX pot donar un plus de mobilització a l'unionisme semi-abstencionista.
   • hyaenodon3.620 3 570👍 1.353
    Si que podría pujar, amb el vot potencial indy que es va quedar a casa el 21d. El que si que va sortir tot va ser el vot unionista
    • DazedAndConfused5.856 4 358👍 1.838
     Al 21-D la participació va pujar 4 punts i l'independentisme només va baixar un 0,2%. És obvi que entre els nous votants molts van votar partits indepes.
     • Anònim1016.925 6 102👍 16.224
      Sí, tot i que no tant com penses. També van ser transvassaments de Podemos i d'Unió.
      • hyaenodon3.620 3 570👍 1.353
       Bastant més del que tu et penses tu. D'Unió se'n van captar un 25% de votants del 2015, però de Csqep se'n van captar la meitat dels que va atraure CeC de JxSI+CUP, amb un saldo netament negatiu total, que vindria a compensar els guanys dels exvotants d'UDC. El creixement fou degut gairebé exclusivament als exabstencionistes, i van ser molts més dels que sembla, fins el punt de compensar amplíssimament els que es van perdre cap a l'abstencio (vora 150.000 exvotants del 2015) i fer pujar el número absolut de vot indy
       • Anònim1016.925 6 102👍 16.224
        Jo no crec que sigui així. CeC va captar vots porucs de zones catalanistes, especialment a Barcelona, però als afores hi va haver una gran davallada de CeC en favor de l'unionisme de PSOE i Cs, però també d'ERC, per part de l'electorat anti-autoritari i amb sensibilitat anti-repressiva, fins el punt que malgrat pujar la participació molt més als afores, la qual cosa afavoria més l'unionisme, això fou, segons sembla, compensat per les fugues de CeC a ERC en aquelles zones, on l'independentisme va millorar percentatges.

        Jo penso que hi va haver aquest 25% d'Unió, però que el saldo amb CeC va ser lleugerament positiu. També hi va haver transvassaments bastant neutres entre el CDC->PSOE sobretot entre burgesia catalanista o gent poruga de centre-dreta que no volia votar espanyolisme radical i PSOE->ERC de gent anti-repressió, però ja dic, qüestions menors. Penso que l'augment de la participació, que pujà més als afores, beneficià l'espanyolisme, però els vots d'Unió i saldo positiu amb CeC als mateixos afores, ho va compensar, i també el fet que entre l'extra de mobilització hi hagués bosses minoritàries d'independentisme (30% o superior).
        • hyaenodon3.620 3 570👍 1.353
         No. En el fons estàs comprant la tesi de la mayoría silenciosa que ha estat demostrada com a falsa. Vens a dir que l'independentisme resisteix els augments de participació gràcies a que captaría votants de l'espai fronterer Unió/ICV/PSC/Comus, i que els increments de participación estarien afavorint molt més l'unionisme. Però això no es correspon ni amb els estudis postelectorals ni amb les análisis per secció censal.
         El vot d'Unió va anar majoritàriament a l'unionisme (41.000 vots al PSC i 26.000 a C's) i molt menys a l'independentisme (29.000, gairebé exclusivament a JxCat).
         Respecte a CeC el saldo net va ser bastant negatiu: es van captar 25.000 exvotants de Csqep (a les seccions censals que tu anomenes els afores, això si), però se'n van perdre cap a CeC 45.000 (certament vots porucs a zones relativament benestants i als centres de les ciutats).
         El saldo amb el bloc borbònic també fou negatiu (bé que marginalment), i l'intercanvi fou tant amb el PSC com C's: es van perdre 31.000 vots i se'n van guanyar gairebé 25.000.
         On va estar el gran moviment (i el gran guany) va ser amb l'abstenció, se'n van perdre vora 140.000 vots però se'n van guanyar 245.000. Aquests exabstencionistes, bé que n'hi havia de tot una mica, eren majoritàriament sociològicament podemites (no colauers), però no havien votat Csqep. I encara no els vam captar tots. N'hi havia 60.000 més que es van quedar a casa però que van aparéixer en alguns dels trackings els dies abans. Els que van fugir cap a l'abstenció es corresponen molt més amb el que has anomenat votants porucs, tot i que també eren bastant diversos.
     • hyaenodon3.620 3 570👍 1.353
      Llàstima que no pugés més. Si tot el vot indy potencial hagués anat a votar hauríem assolit el 82.6% de participació i el vot indy hagués arribat al 51.9% del vot vàlid. Però no va ser possible mobilitzar-ho tot, les circumstàncies eren les que eren. Hagués sigut una victoria esclatant, ja vaig avisar que si no passavem del 80% de participación la victòria seria justa.
  • Mastegot30.073 9 31👍 2.377
   L'espanyolisme ja va votar en massa a C's.
  • Segon_usuari_Bob5.737 10 370👍 6.803
   Si, és això.

   PD: No sé perquè no et puc votar positiu.
 • willybarna12.107 10 169👍 3.541
  Lo bo de VOX és que a Catalunya retaratra a Ciudadanos, i li pot prendre una quantitat considerable de vots, i sí, el PP podria quedar fora del Parlament.
 • __32931__295👍 51
  Jo no votaré a Vox per una rao, i es que tot el que diuen de l'immigració, lleis injustes en materia d'ideologia de genere, etc, no ho poden fer.

  Aquests assumptes els ha imposat el poderos sistema internacional i aquest partit no deixa de ser un post PP amb ex casta PP al capdavant.

  No faran res. Seguira la mateixa política d'immigracio i el mateix model social degenerat que tenim avui.

  L'unic que faran será donar pel sac al catalanisme que aixo si están autoritzats a fer i es la única cosa en la que no estic d'acord amb ells.

  Si sabes que cumplirien amb tot el que suposadament volen els votaría malgrat el tema catala que total estem comdemnats amb aquesta mentalitat progre a no fotre res sobiranament.

  Pero com no cumpliran res tret en el tema catala, no els votaré.
  • Brioix5.047 6 428👍 1.366
   T'oblides del control econòmic (són feixistes, no pas liberals), la recentralització total, el control de l'educació, la premsa, l'espai públic en general, l'ús de la intimidació, ...

   És cert que l'esquerra s'ha passat amb les feminazis, però VOX té molts components que el fan invotable per ningú que sigui mínimament intel·ligent.
   • __32931__295👍 51
    Tot el que anomenes em sembla be. Pero li segueixes otorgant mes contundencia de la que realment aportaria.

    Vox segueix i seguiria amb lo de sempre.

    Si una cosa li cal a aquest país com a qualsevol altre pero a aquest ni t'imagines, es ma dura contra la delinquencia, lleis dures, disciplina a l'escola i totes aquelles coses que s'ha comprobat son les uniques que funcionen.

    Cal un radical canvi de valors total. Estem governats i programats amb i sota les bogeries destructives de l'esquerra.
    • Brioix5.047 6 428👍 1.366
     Tio, l'esquerra pot més a Catalunya que a Espanya, però tampoc tot Catalunya és d'esquerres. Mira a Montserrat! Mira els Demòcrates (Toni Castellà, Núria de Gispert...). Independentistes convençuts i gent "d'ordre" alhora.
 • Benfresc13.186 6 159👍 12.691
  Vox a Catalunya també fotrà una forta caixelada a C's, molta gent (potser la major part) va a votar a C's per ser els més espanyolistes i anti-catalans i especialment durs contra l'independentisme, Vox té això però més accentuat.
 • Tanya Degurechaff95 1👍 136
  Més valen tres i repartits que un i enfortit com tenim ara al Parlament. Ja que la sang bullirà igualment quan parli l'Arrimadas, almenys les seves intervencions no vindran acompanyades d'un aplaudiment atronador. Digueu-me tiquis-miquis, però és qüestió de salut psicològica.
 • Gratacel4.870 6 445👍 719
  FIns i tot hi ha la possibilitat que ni el PP ni VOX entrin, rebaixant encara més vots a Ciudadanos.


  Vox radicalitzarà el discurs encara més del nacionalisme espanyol i el PSC es veurà en l'obligació de mullar-se podent perdre vots cap a Catalunya en comú.

  I l'independentisme processita baixarà prou, pujant el d'acció.
  • Brioix5.047 6 428👍 1.366
   Efectivament.

   VOX demostra que Espanya no té res a oferir de bo als catalans.
  • K.T.P403👍 448
   Veig el traspàs del PP a Vox i que no entri cap dels dos però Cs és impossible que es radicalitzi més, només li queda demanar que s'afuselli als independentistes. Ara, ja firmo que perdi uns milers de vots.

   El PSC ja s'ha mullat prou i no crec que el perfil dels seus votants encaixi amb CeC.

   I que el processisme baixi és bo però el risc és que aquests votants es quedin a casa fatigats del circ d'aquests anys.

   La gran esperança és que l'abstenció sigui molta en el sector espanyol i poca en el català.
 • Brioix5.047 6 428👍 1.366
  Amb els sondejos publicats últimament, el pp es manté al llindar d'entrar al parlament (encara entraria, just), i VOX es quedaria fora.

  Tanmateix, no són sondejos fiables.
 • Brioix5.047 6 428👍 1.366
  Amunt, que ara aviat toca.
 • terrae321
  A Catalunya ja és majoritari el partit coló anticatalà de Ciudadanos. Difícilment perdran la majoria.
 • Segon_usuari_Bob5.737 10 370👍 6.803
  O sigui, que segons tu el vot útil per fer fora el PP és VOX, no?

  Només faltaven aquesta mena d'excuses al racó per votar VOX...

  Ja veuràs que divertida serà la nit electoral amb els laments dels analistes dient que no entenen els resultats...

Publicitat

Fòrums

 • 9.268.250 missatges
 • 220.053 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat