Fòrum

VOX aterrarà a Barcelona amb 56000 vots a les municipals segons algunes enquestes

__32626__1.173👍 1.234
L'Ajuntament de Barcelona canviarà de cares durant el proper mandat. Així ho va explicar, el darrer 7 d'octubre, Metròpoli Oberta. Dels actuals caps de files només en repetiran 2, l'alcaldessa Ada Colau i el socialista Jaume Collboni, i això si no es produeixen nous canvis. En el futur ple municipal, que componen 41 regidors, es podrà veure Manuel Valls, Neus Munté i Ernest Maragall. Aquest dilluns, l'exregidor del PSC Ferran Mascarell ha anunciat la seva candidatura "independent i sobiranista a l'alcaldia". Però els canvis no acabaran aquí. La plataforma Barcelona Com Tu, l'advocat Daniel Vosseler, també optarà a la vara de comandament de la ciutat. I encara falta per saber els noms que encapçalaran les llistes del PP, CUP i de les primàries independentistes. I a tots aquests partits s'hi sumarà Vox. El portaveu del comitè executiu nacional de Vox, el català Ignasi Garriga, confirma que el partit es presentarà a les properes eleccions municipals a Barcelona.

L'anunci arriba després de la forta irrupció de Vox a Andalusia, amb 12 diputats i gairebé 400.000 vots. El sorprenent resultat obtingut per Vox pot condicionar nombroses eleccions que s'han de celebrar en els propers mesos a Espanya, entre elles les europees i les municipals. El partit aspira a obtenir representació en molts ajuntaments, i Barcelona no és una excepció. Les enquestes internes que maneguen els donen ara "dos regidors, uns 56.000 vots", explica Garriga, en conversa amb aquest mitjà. Els últims sondejos publicats -en els quals no s'ha comptabilitzat a Vox- diuen que el PP podria quedar-se fora del ple municipal. Una bona part dels vots que ara tenen els populars a Barcelona es poden decantar cap a Vox. Probablement, la formació, que a nivell estatal encapçala Santiago Abascal, també pot pescar vots de la plataforma transversal de Valls, de la qual formarà part Ciutadans, especialment si l'exprimer ministre francès manté un discurs de tarannà moderat.

Respostes

Configuració
 • Turanga_Leela31.319 7 29👍 8.856
  Ja veurem.
 • Rigel65.210 11 5👍 33.899
  Més divisió per a l'unionisme, ja va bé.
  • __32626__1.173👍 1.234
   Més dividit va l'independentisme entre el Mascarell, cupaires, pdecat, Maragall, primàries, demòcrates i ves a saber què més.
  • Fungus498👍 1.003
   Què et fa pensar que VOX, o l'artefacte del Valls, no pugui endur-se vots que anaven o podien anar a formacions sobiranistes? Molta gent no votarà pas en clau nacional. 
   • Rigel65.210 11 5👍 33.899
    Els arguments del processisme són tan tronats que, pel nostre bé, hauríem de deixar-los de fer servir o ens deixaran el cervell atrofiat. Quin votant independentista vols que voti partits declaradament enemics de Catalunya, de la independència? Això que la gent no votarà en clau nacional és una subnormalada que han difós a tort i a dret per tal de justificar anar separats. Des que hi ha procés que la gent vota en clau nacional, que els partits processistes no t'enganyin.
    • Fungus498👍 1.003
     Hi ha gent que, quan arriben les municipals, té altres prioritats. Això no és cap subnormalada, com dius tu, sinó pura realitat material, tangible. Però m'imagino que tu no et deus pas moure pels barris obrers de la capital catalana, i per tant no saps el que s'hi cou. 
     • Argimont8.759 2 249👍 5.213
      Ara ja no funciona així el tema, potser es el que t'agradaria com a bon espanyol
      • Fungus498👍 1.003
       Quan manquen arguments, sempre podeu titllar el qui us porta la contrària de "bon espanyol", i quedar-vos tan amples. Un "bon espanyol" que vota la CUP, per cert. 
       • __33069__83👍 45
        arguments dius....Ni cas, aixo es raco catala, per cert avui he vist anunciat aquest llibre a tv3

        • Fungus498👍 1.003
         Una veritable joia. 
         • Defectible7.981 270
          S'assembla a alguna cosa?
          • Fungus498👍 1.003
           Entenc que parles del llibre. Si has llegit La pell freda, penso que et farà el pes. 
          • Defectible7.981 270
           Bé, sí, em podria haver expressat millor.

           D'entre les crítiques de 'Victus', la de Pere Gimferrer deia «No s’assembla a cap escriptor. Extraordinària.»

           Però pel que vaig llegir a aquesta entrevista que es va comentar aquí, no em sonava gens al 'La pell freda' que em menciones, que era una novel·la molt seriosa. La il·lustració en portada en particular ja molesta molt, ho presenta com fantasia i res més.
          • Fungus498👍 1.003
           Jo, veient la portada, tampoc no me la vaig prendre gaire seriosament. Però a mesura que vas llegint, t'adones que és una novel·la amb molt més contingut polític i social que no pas La pell freda o Pandora al Congo. Riuràs, veuràs un fotimer de sarcasmes, però descobriràs que tot plegat va molt més enllà. 
          • Defectible7.981 270
           No, si ja m'ho imagino. El to de Victus amb l'imaginari altrament mostrat en les fantasies anteriors. (La pell freda i Pandora al Congo no en tenien res de polític i social, al meu parer.)

           Una pregunta, i disculpa'm que m'estengui, però clar, és que és el teu nick. A l'entrevista es menciona "els Fungus" en plural, referint-s'hi com a espècie, quan si el nom vingués del llatí fungus seria singular, essent el plural fungi. Això és per algun motiu, s'aclareix en algun moment?
          • Fungus498👍 1.003
           El nom els hi posa una filòloga, de fet. Però no ho acaba d'aclarir. No sembla que hi vulgui donar gaire importància però: en alguns moments també els anomenen "menairons" i "dragons".
          • Defectible7.981 270
           Llavors sembla fet conscientment.

           Ara que ho dius... Recordo que hi va haver una qüestió semblant amb el tema de Victus com a títol. Ves que no ho hagi fet per tocar els nassos als mateixos, no hi havia pensat.
     • Rigel65.210 11 5👍 33.899
      Això és una collonada processista la diguis un o mil cops, i més en municipis grans.

      PD: Els barris obrers que en dius votaran espanyolisme, sigui Colau, sigui Valls o sigui Vox-
      • Fungus498👍 1.003
       Sí, tothom sap que "obrer" i "espanyolista" són sinònims; els independentistes som tots botiguers i burgesots que vivim a l'Eixample. Als barris de renda més baixa, per cert, el que acostuma a predominar no és pas el vot espanyolista, sinó l'abstenció. 
       • __32626__1.173👍 1.234
        Què creus, si aquests que s'abstenen anessin a votar sortirien més votants indepes o espanyolistes? Ho dic perquè he llegit la teoria que com més participació més pujarà el votant indepe. És a dir, si hi hagués un 90% de participació, l'independentisme superaria el famós llindar del 50%, segons alguns entesos.
        • Fungus498👍 1.003
         Penso que hi hauria un repartiment força equitatiu. En qualsevol cas, aquests sectors tradicionalment abstencionistes acostumen a ser seduïts per discursos populistes, de potent mobilització. La CUP tindria molt camp per recórrer si dissenyés una estratègia en aquesta direcció. Altrament, seran altres els qui ho faran (els qui ja ho estan fent, de fet). Errejón ho va entendre molt bé, però els tòtils dels seus companys podemites no li van fer cas i mite'ls ara. 
       • Xicoira5.340 2 398👍 4.332
        Si ets indepe i votes VOX, no et necessitem
     • Unitat i Orgull10.070 10 213👍 7.344
      Si, un obrer d´un barri obrer que vota CUP o ERC ara votarà VOX. Tu si que et mous pels barris obrers es nota...
      • matupa595
       Els obrers no voten a la CUP ni de flai.
      • Fungus498👍 1.003
       Al Remei de Vic també em deien que no votarien mai un fatxa com l'Anglada, i mira el que va passar. Podeu continuar fent-ne mofa, però. És el més fàcil. 
      • GuillemRM3.172 9 631👍 1.599
       ... els barris, allò que els mites dibuixaven com a cinturó roig de les dècades de 1960 i posteriors (el cinturó roig-i-negre segons l’historiador José Luis Oyón per a les dècades anteriors a 1939) són, fonamentalment, un espai heterogeni. Hi caben des del dandi culte i sofisticat del meu veí Antonio Baños, fins als ionquis que morien amb una xeringa al braç durant els anys vuitanta; des del novel·lista i enigmista Màrius Serra (que, per cert, vivia just al pis de sota) fins al tertulià integrista catòlic Pare Apel·les (que vivia enfront el meu bloc); des de l’estrafolari Mag Fèlix fins a un dels corruptes policies assidus al prostíbul del barri; des de l’editor, traductor, fundador de Virus i un dels líders dels insubmisos (i amic personal) Patric de San Pedro, fins al camell de la Plaça Garrigó que (oh! Sorpresa!, el vaig retrobar d’apoderat del PP al meu col·legi electoral a algunes eleccions dels anys noranta). Amb tot això, una cosa que hauria de quedar clara: les persones tenen uns condicionants familiars, de barri, de classe,… i tanmateix, construeixen la seva identitat mitjançant eleccions individuals. De la meva colla d’amics, l’únic a trepitjar la model fou el més benestant de tots, fill d’un dentista, que passava drogues a l’estació de Fabra i Puig. En altres paraules: qui vol redimir la classe obrera, que es prepari a ésser apallissat. No han entès res. La majoria de la gent, com considerava Carlo Maria Cipolla, sol situar-se en el grup dels estúpids, aquell col·lectiu caracteritzat per prendre aquelles decisions que perjudiquen als altres i a sí mateixos. I l’estupidesa no sol tenir cura: ni l’estupidesa “burgesa”, ni la “proletària”...

       Ara bé, ser estúpid no implica ser inconscient. El fet que hi hagi entre una quarta i una tercera part del cens de Nou Barris (o altres llocs equivalents, on també hi he estat, he tingut amics o he fet de profe) hagin fet costat a un partit polític que perjudica objectivament els seus interessos individuals i col·lectius, no significa que no hagi estat una opció deliberada. En les falles tectòniques de la conflictiva societat catalana, força ben retratada per Marc Andreu a Les ciutats invisibles o en els darrers llibres de Francesc Serés, la fractura social, més que monstres, engendra ressentiments o reaccionarisme. No és casual que el racisme hagi estat una expressió de cert malestar fonamentat en fets concrets i que resulta un fenomen universal. També és cert que els estrategues polítics han sabut explotar el sentiment de la por o congriat els baixos instints d’una massa que ja contenia elements potencials...

       La presència de centenars de milers de residents als barris o les segones perifèries catalans (i també a moltes petites i mitjanes poblacions) adherides al projecte excloent i calanofòbic de Ciutadans afegeix un ingredient especial. Més que “ulsteritzar”, com prometia Jordi Cañas, el que hi ha és una voluntat de convertir molta gent en una mena de “pied-noirs”, aquells francesos traslladats a l’Algèria colonial que observaven amb menyspreu la població autòctona, i que al final es van convertir en un veritable maldecap per a la metròpoli. Els intel·lectuals de casa bona fundadors del partit, dopat amb els diners de l’Ibex 35 i la FAES (que somien amb un thatcherisme espanyol), juntament amb l’organització d’una aristocràcia econòmica i funcionarial (C’s comença a ésser hegemònic entre els professionals de les grans empreses espanyoles, policies i militars desplaçats aquí) ha enllaçat amb el substrat de la ultradreta autòctona (molts dels quals són els descendents dels antics ordenances dels ocupants de 1939) que han convençut a bona part dels sectors més desprotegits i desarrelats dels barris de canalitzar la seva frustració en un moviment polític...


       Article complet:

       https://blocs.mesvilaweb.cat/xavierdiez/?p=270144   • Unitat i Orgull10.070 10 213👍 7.344

    si, ara alguns indepes amb tot el ventall que tenen de partits indepes votaran VOX

    en fi...
 • Taujà13.792 8 147👍 5.775
  La font és un comentari del número 2 de VOX parlant "d'enquestes internes". Risible.
  • SantsUsuari sumador32.155 14 25👍 11.252
   Igualment, 56.000 vots en unes municipals no donen per gaire... 0-2 regidors a Barcelona i mitja dotzena llarga de regidors a l'AMB i para de comptar.
   • Unitat i Orgull10.070 10 213👍 7.344
    Lo ideal és que as Barcelona treguin uns 40.000 vots i 0 escons.

    Són 40.000 vots robats a PP i Cs i tradudeixen amb 0 escons, per tant 40.000 vots a la basura.

    A Sant Boi segur que es presentaran. Sant Boi va ser una plaça forta de PxC, al 2011 que van ser les municipals de PxC van treure 3 regidors i el 10% dels vots crec a Sant Boi, i al 2015 que PxC va desaparèixer del mapa pràcticament van treure 0 regidors a Sant Boi però va ser per unes desenes vots, es van quedar amb el 4´98% dels vots crec, i entre amb el 5% va ser una gran putada per ells 

    Però té la pinta que a Sant Boi si que arribaran al 5% dels vots i entraran els fills de puta amb 1 regidor.
    • SantsUsuari sumador32.155 14 25👍 11.252
     Això, trauran algun regidor en alguns dels municipis on ja en tenia la PxC i a Barcelona el que tu dius: no arribaran al 5%, o sigui que com més vots rasquin millor. Tots els ho agrairem.
 • enrauxat1.524 13 981👍 2.070
  Quina merda de font és aquesta? 

  Les enquestes internes abans de ñles eleccions d'Andalusia donaven a VOX molts pocs vots a Barcelona.

  Amb tot el bombo que se'ls hi està donant ara, TV3 inclosa, potser rasquen alguna cosa. Però ho tenen difícil. Les condicions aquí són unes altres. Els ultres no estan al poder i tenen C's (Valls) per triar.
 • EstatpropiUsuari sumador166.773 11 1👍 28.432
  Els vots unionistes diferentment repartits, res més.
  • Segon_usuari_Bob5.821 10 363👍 7.091
   Si aquest enquesta és certa, cosa que no veig clara del tot, la suma de PP, C's i VOX és superior a la suma de PP i C's en les passades eleccions, a banda de sumar més del 50% de vots.

   Però tranquils que VOX divideix el vot de dretes, bla, bla bla...
   • hyaenodon3.622 3 571👍 1.355
    No és cap enquesta, és un exercici acadèmic d'imaginar-se què passaria si Vox treiés el mateix percentatge a nivel de l'Estat que ha tret a l'elecció general andalusa, aplicant correctors proporcionals a la resta de partits, segons els resultats previstos per la Mitjana d'enquestes recents. Però insisteixo, imaginant-se (como a hipòtesi de partida) que Vox obtindria l'11%.
    Feu el favor de llegir: Promedio actual de encuestas con Vox en un 11% y reajuste del resto. O directament a l'article original on ho explica.
     
   • Aufrany4.988 3 436👍 4.993
    Encara gràcies, PP,C's i Vox no sumen 176 escons.
 • Roderic17.882 15 94👍 9.017
  Per fi podrem recuperar el pessebre.
 • Lluísfrancesc12.834 9 164👍 11.943
  Me pareix una puta merda,però si més no debilita els seus cosins del PP, de C'gs i del PSOE.
 • zepUsuari sumador6.484 15 334👍 423
  Riurem
 • __32950__351👍 221
  Ara mateix els de Ciutadans l'estan cagant a Andalusia, estan considerant fer un pacte amb els sociates per a formar govern, i l'estan cagant. Em refereixo a què l'estan cagant a nivell electoral, en referència al seu propi partit. 

  El Valls que se suposa que és el candidat de Ciutadans, l'està cagant ara també amb les seves declaracions però bé. Em refereixo a què l'està cagant a nivell electoral.

  Aquí a Catalunya ara surt que VOX també es presenta per a les municipals. Si segueixen així els de Ciutadans, els de VOX s'enduran el gruix del seu vot i riurem tots, alguns més que altres.

  Ja sento arribar els cavalls de fons, i no em refereixo a la cavalcada de les valquíries, seria més aviat un estil Curro Jiménez.
  • Fungus498👍 1.003

   qwerty escrigué:
   Ja sento arribar els cavalls de fons, i no em refereixo a la cavalcada de les valquíries, seria més aviat un estil Curro Jiménez.
  • Segon_usuari_Bob5.821 10 363👍 7.091
   Jo voldria una cosa així més aviat:

   • __32950__351👍 221
    Però aviam, aquí què passa, que tothom sap anar a cavall o què?

    Al final hauré de mirar-ho jo també per aquí a prop, si me'n puc treure el carnet.
 • ocelldefoc4.130 6 519👍 1.486
  Que VOX digui que trauran dos escons a Barcelona no té cap valor. No dic que no els pugui treure. Però penso que no cal fer-ne cap cas.

  Que VOX tregui vots,  a nosaltres no ens ha de fer treure la son. A diferència d´Andalusia el diumenge, aquí ara fa un any va votar tothom. I tenim una radiografia de fins on pot arribar C´s, amb tot l´aparell de l´estat a favor.

  Van tocar sostre i per això posen el Valls com a independent a Barcelona. Pujarà C´s? Evidentment. Però pujarà perquè es menjaran part del vot que fa quatre anys va anar al PP. No pas perquè atreguin votants que al desembre van votar PSC, Comuns i independentistes. 

  D´antuvi, el gran perjudicat de l´aparició de VOX serà C´s. Al Pp el deixarà fora dels ajuntaments en molts llocs.

  La gent, quan vota, vota moltes coses. I VOX vol acabar amb el sistema autonòmic. Això a Catalunya és molt minoritari i a més qualsevol unionista intel·ligent, sap que això només provocaria que l´independentisme superés el 50%, si ara no ho fa.

  D´entrada, a les municipals, VOX tindrà possibilitats allà on PXC va tindre representació, sempre i quan el gruix dels votants de l´Anglada fossin de barris humils de procedència espanyola. A Vic, dubto que el votin els catalans de soca-rel en general. A Badalona, segurament l´Albiol ja li pendrà l´espai. 
  • Unitat i Orgull10.070 10 213👍 7.344
   La meva ciutat, Sant Boi, suposo que Vox entrarà.

   Sant Boi era una de les 3 o 4 plaçes més fortes de tota Catalunya per Pxc. És curiós, perquè el  vot indepe a Sant Boi és superior al de Cornellà, Hospi, Viladecans o El Prat. De fet a Sant Boi sempre hi ha un independentisme militant superior a les ciutats del voltant.

   Però PxC va treure un 10% i 3 escons al 2011 que van ser les seves elecciones més fortes, i al 2015 on van ser escombrats a tots Catalunya aquí va treure un 4´98% i es va quedar fora del consistori per 10-20 vots.

   Tambés és veritat que a Sant Boi al 2011 van fer una campanya brutal. El David Parada és el seu lider ara crec, que era el que es presentava a Sant Boi,
 • llamp48.615 17 10👍 12.154
  dedueixo doncs que pel maig no hi haurà República encara


 • Kevin Durant i Lleida5.042 2 430👍 3.048
  VOX no hi té res a pelar, aquí. El votant català, tant independentista com no, tant català com nascut a Catalunya, té al·lèrgia a la dreta rància espanyola: la pot arribar a votar, però hi ha d'estar camuflada amb una pseudoimatge de modernitat, rotllo Ciutadans; aquests de VOX, per contra, són el legionario amb la cabra carregada a les espatlles. En conclusió, els hi cal canviar la imatge que donen per aconseguir res a Catalunya.
  • Caco Moran1.223 11👍 403
   No estic d'acord.De fet estic segur que VOX robarà una quantitat decent de vots a Colau. Fora dels cercles més informats i formats politicament hi ha molta gent que s'apunta a l'última moda. A l'Spotify Rosalía i a la urna VOX.
  • Tuixec4.004 9 529👍 1.816
   Com a norma general és cert. No obstant, hi ha certs barris de ciutats on la immigració va ser tan gran que la diferència amb un barri d'extremadura o andalusia es nula.
  • matupa595
   Igual el problema diagnòstic és què el teu cervellet sectari t'impedeix veure que desitjar una Catalunya alternativa la neopujoliana & friends  o camboyana cupaire, no és anar contra Catalunya 
   • CèsarUsuari sumador16.581 14 107👍 14.986
    Existeixen moltes alternatives per Catalunya tant o més vàlides que el que marquen els partits catalans. Puc respectar (que no compartir) la visió de Podem, i fins i tot accepto des de la més absoluta discrepància, l'assimilació encoberta que feia el PSC en el passat, confiant en una Espanya que, ens deien, aniria canviant.

    Però en l'actualitat les úniques alternatives que impulsen els teus és la persecució judicial prevaricadora, la repressió policial i la intoxicació dels mitjans. I per acabar, el feixisme.

    Si em dius sectari per rebutjar el feixisme doncs sí, ho sóc.

    I si parles del meu cervellet, potser sí que no estigui gaire desenvolupat, però em dóna prou com per reconèixer el que s'està movent a Espanya. I tots el que accepten aquest joc tant perillós ho fan des de la més profunda ignorància o la maldat. En quina categoria t'he de classificar?

Publicitat

Fòrums

 • 9.286.710 missatges
 • 220.706 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat