Fòrum

VOX aterrarà a Barcelona amb 56000 vots a les municipals segons algunes enquestes

__32626__1.173👍 1.234
L'Ajuntament de Barcelona canviarà de cares durant el proper mandat. Així ho va explicar, el darrer 7 d'octubre, Metròpoli Oberta. Dels actuals caps de files només en repetiran 2, l'alcaldessa Ada Colau i el socialista Jaume Collboni, i això si no es produeixen nous canvis. En el futur ple municipal, que componen 41 regidors, es podrà veure Manuel Valls, Neus Munté i Ernest Maragall. Aquest dilluns, l'exregidor del PSC Ferran Mascarell ha anunciat la seva candidatura "independent i sobiranista a l'alcaldia". Però els canvis no acabaran aquí. La plataforma Barcelona Com Tu, l'advocat Daniel Vosseler, també optarà a la vara de comandament de la ciutat. I encara falta per saber els noms que encapçalaran les llistes del PP, CUP i de les primàries independentistes. I a tots aquests partits s'hi sumarà Vox. El portaveu del comitè executiu nacional de Vox, el català Ignasi Garriga, confirma que el partit es presentarà a les properes eleccions municipals a Barcelona.

L'anunci arriba després de la forta irrupció de Vox a Andalusia, amb 12 diputats i gairebé 400.000 vots. El sorprenent resultat obtingut per Vox pot condicionar nombroses eleccions que s'han de celebrar en els propers mesos a Espanya, entre elles les europees i les municipals. El partit aspira a obtenir representació en molts ajuntaments, i Barcelona no és una excepció. Les enquestes internes que maneguen els donen ara "dos regidors, uns 56.000 vots", explica Garriga, en conversa amb aquest mitjà. Els últims sondejos publicats -en els quals no s'ha comptabilitzat a Vox- diuen que el PP podria quedar-se fora del ple municipal. Una bona part dels vots que ara tenen els populars a Barcelona es poden decantar cap a Vox. Probablement, la formació, que a nivell estatal encapçala Santiago Abascal, també pot pescar vots de la plataforma transversal de Valls, de la qual formarà part Ciutadans, especialment si l'exprimer ministre francès manté un discurs de tarannà moderat.

Respostes

Configuració
 • the_west_rulez15.212 3 129👍 14.546
  VOX podria entrar a l'ajuntament de Barcelona sense problemes, la cosa és que ho faria a canvi d'un PP que es quedaria fora. A més a més VOX tampoc no pujaria tant, doncs el vot útil espanyolista és Valls, i conec més d'un potencial votant de C's/Valls que mai de la vida votaria VOX.
 • DazedAndConfused5.848 4 358👍 1.837
  No entenc perquè a Pedralbes haurien de votar a Vox. Si ets un burgès de dretes, amb estudis, votes un partit amb un programa i que tingui un projecte (PP o C's).
  Crec que tenen més números a Sant Boi o al Prat.
 • FollUsuari sumador77.601 12 3👍 40.508
  No entenc per què tant de rebombori amb VOX quan PP i Ciudadanos tenen exactament el mateix discurs pel que fa a Catalunya.

  Pel que respecta als nostres interessos si l'unionisme es relaciona amb VOX, que és un partit que cau més malament, això ens afavoreix. I si a Espanya treu uns grans resultats resultarà menys atractiu quedar-se a Espanya per la majoria de votants d'esquerres.

  Per tant ho hem d'explotar a favor nostre.

  Dit això la proposta de VOX és semblant a la de PP, Cs i PSOE: 155, presos polítics i ni aigua a Catalunya. 
 • ERCbotiflers273👍 20
  Aixó no es pot permetre. La culpa la tenim nosaltres amb la nostra actitud, hem d'oblidar-nos de l'independència inmediatament i per sempre, així els espanyols no es sentirán amenaçats i per tant deixarán de votar a l'ultra dreta.

  ................................... 
 • Gratacel4.869 6 446👍 719
  Els mateixos però més dividits i més de cara. De categoria.

Publicitat

Fòrums

 • 9.266.597 missatges
 • 219.999 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat