Fòrum

TV3 i IB3 posen en marxa Bon Dia TV, el canal digital de continguts en català.

catMarc3.109 12 639👍 58

TV3 i IB3 posen en marxa Bon Dia TV, el canal digital de continguts en català

La plataforma busca establir sinergies entre televisions de territoris pròxims que comparteixen història, llengua i cultura

per Redacció, 27 de novembre de 2018 a les 12:25

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i l'Ens Públic de Radiotelevisió de les Illes Balears (EPRTVIB) han posat en marxa el Bon Dia TV, un canal digital de continguts audiovisuals dels territoris de parla catalana. La nova plataforma pretén establir sinergies amb les televisions dels territoris més pròxims que comparteixen història, llengua i cultura per facilitar la producció i circulació de productes audiovisuals. 

El canal emet continguts de les dues televisions amb una programació adreçada a un públic generalista i un marcat caràcter social i cultural. L'oferta de continguts inclou documentals, sèries, llargmetratges, programes de viatges, cuina, literatura, cultura, ciència, tradicions i esports.


Concretament, de dilluns a divendres s'emetran reportatges i programes divulgatius de cuina, viatges i llengua. Tindran d’aliats Santi Taura (Cuina amb Santi Taura) o Marc Ribas ('Cuines'), que s’acompanyaran de programes com Benvinguts a l’hort, amb Ada Perellada, 'Cuina x solters', amb Ismael Prados, Al vostre gust, amb Tana Collados, La salut al cistell, amb Marcel Gorgori, o el programa d’alimentació i nutrició Fred i Calent

També donaran a conèixer la diversitat de cada comarca amb Manolo Barahoma i Pedro Carbonell (Gent de la mar), Quim Masferré (El foraster), Marta Gilbert (Salpem!), Marc de las Heras (GR Pirineus, Terres del Sud, Barcelona), Ferran Torrent i Empar Moliner (Cosins germans), Martí Boada (Boscos) i Pol Izquierdo (Bèsties). Amb Fora por! faran un recorregut pels pobles de les Illes i descobriran com hi viuen els protagonistes d’aquesta sèrie que, a cada capítol, proposa un repte al protagonista, i a Uep! Com Anam? s’acostaran a la vida dels pagesos de fora vila. 

Quant a la ficció d'IB3 i TV3, s'emetrà Hotel Bellavista, Mai neva a Ciutat, KMM, 39+1, El crac, Cites, Gran Nord, Estació d’enllaç, Majoria absoluta, Temps de silenci, Nissaga de poder, Teresina S.A., Porca misèria i La memòria dels Caragols, entre d'altres.

https://www.naciodigital.cat/noticia/167723/tv3/ib3/posen/marxa/bon/dia/tv/canal/digital/continguts/catala

Bona notícia i bona iniciativa.
Ara només falta que també s'apunti la televisió valenciana A punt.

Bon DIa TVRespostes

Configuració
 • catMarc3.109 12 639👍 58

  Què és Bon Dia Televisió?

  Bon Dia Televisió és la nova plataforma digital de continguts audiovisuals d’arreu dels territoris de l’àmbit lingüístic català.

  En un marc global en què internet s'ha convertit en la font habitual de consum audiovisual, assistim, per una banda, a la globalització de les fórmules televisives i, per l'altra, a la necessitat de la ciutadania de disposar i consumir productes que els acosten a la seva realitat més immediata.

  Bon Dia TV pretén establir sinergies amb les televisions de proximitat – cada vegada més presents en l’entorn digital-, aprofitar els recursos i enfortir l'espai català de comunicació per facilitar la producció i circulació de productes audiovisuals.

  En una societat de la informació cada vegada més interconnectada, els mitjans tenen un paper primordial en la preservació de les identitats locals dels ciutadans que busquen la proximitat cultural i la seva pròpia identificació en l'espai comunicatiu global.

  És per aquest motiu que la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i l'Ens Públic de Radiotelevisió de les Illes Balears (EPRTVIB) crea Bon Dia TV.

  Un model basat en una relació des de la plena igualtat de cadascuna de les parts del projecte. Una plataforma digital que emet continguts de les dues televisions per tal de crear un sentiment de proximitat en què puguem reconèixer que tenim més afinitats que diferències, interessos comuns i una llengua que es manifesta en diferents variants segons el territori.

  La programació té un marcat caràcter social i cultural i està conformada per documentals, sèries, llargmetratges, programes de viatges, cuina, literatura, cultura, ciència, tradicions i esports.

  Les emissions regulars de Televisió de Catalunya (TVC) van començar al gener de 1984 i nou mesos més tard ja arribaven a les comarques del nord de Castelló i la Franja de Ponent per acabar el 1985 penetrant a tot el País Valencià, les Illes Balears, la Catalunya Nord i el Principat d'Andorra. Aquelles primeres emissions van ser possibles gràcies a la implicació d'entitats cíviques i culturals d’aquests territoris, que es va encarregar d'instal·lar i mantenir les xarxes de transport televisiu, unes vegades amb l'ajuda del govern respectiu i del compromís del govern de Catalunya, com és el cas de les illes Balears.

  L’Ens Públic de Radiotelevisió de les Illes Balears (EPRTVIB) es va crear a través de la Llei 7/85, de 22 de maig, i va començar les emissions l’any 2005.

  La Generalitat de Catalunya i el Govern Balear van signar l'acord de reciprocitat de les emissions de les televisions públiques TV3 i IB3 el 22 de gener del 2009, amb l'objectiu de crear un espai de televisió en català. L'1 de novembre del 2012, però, IB3 es va deixar de veure a Catalunya. Pel que fa a les illes Balears, el 31 de març del 2015 es van deixar d'emetre el 3/24 i el Super3/33, i només es va mantenir el canal TV3CAT, amb programació lliure de drets per a la difusió internacional.

  El 16 de setembre del 2016 el govern de les illes Balears, juntament amb l'Ens Públic de Radiotelevisió de les Illes Balears (EPRTVIB) i la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), va tornar a fer efectiva la reciprocitat de les emissions d'IB3 i TV3 als territoris de Balears i Catalunya. Ara mateix, els espectadors catalans poden sintonitzar el canal IB3 Global (els continguts propis d'IB3, sense els continguts que generen una coincidència de drets d'emissió entre IB3 i la CCMA). Un any abans, els espectadors de les illes Balears van tornar a rebre les emissions del 3/24 i del canal Super3/33. Al mateix temps, s'han recuperat també les emissions d'IB3, a través del canal IB3 Global, al territori de Catalunya.

  http://www.ccma.cat/bondiatv/

 • Animal de Séquia169👍 174
  De categoria! Ja tarden els d'À Punt!!
 • dunlap202👍 201
  Quins continguts em recomaneu de IB3?
 • zepUsuari sumador6.497 15 334👍 451
  Molt bé! Ara cal web pròpia, acorda amb televisions locals, mitjans com l’Ara TV, un servei de pagament i més presència.
 • Makaku1.090 2👍 1.523
  Ja podrien utilitzar aquests recursos per comprar un canal infantil amb els dibuixos que ho peten ara mateix perquè la canalla associï el català amb una llengua guai... I de passada fer un Netflix català i comprar els drets de sèries bones.

  Un canal de reemissions de sèries antigues és ocupar espectre radioelèctric per res.
  • matupa595
   El que haurien de fer és per llei la meitat de la programació de Tv3 en castellà, o és que els castellanoparlants no la paguem?
    • matupa595
     Perquè emeten per tota Espanya i s’ha de fer en una llengua comuna perquè tothom ho entengui.
     • EstatpropiUsuari sumador167.333 11 1👍 28.663
      Hahahaha.

      Au, en la teua llengua.     • EmulatorQUsuari sumador64.844 15 6👍 19.941
      TV3 és una TV pensada per a l'espai lingüístic català i la llengua comuna d'aquest espai és el català.
      • matupa595
       Si és una cadena pensada pels catalanoparlants, l'haurien de pagar només els catalanoparlants. De la mateixa manera que el canal del Jarra y Sedal el paguen els qui tenen interès en la caça o la pesca, no els qui ens rellisca el tema.
       • EmulatorQUsuari sumador64.844 15 6👍 19.941
        Doncs no. És una TV pública i es paga amb diners públics. Punt. A mi no m'agraden els toros i bé he d'acceptar que s'emeti un programa de tauromàquia a una TV pública. O això sí que és acceptable i una TV en català no?
       • willybarna12.892 11 165👍 4.040

        matupa escrigué:
        Si és una cadena pensada pels catalanoparlants, l'haurien de pagar només els catalanoparlants. De la mateixa manera que el canal del Jarra y Sedal el paguen els qui tenen interès en la caça o la pesca, no els qui ens rellisca el tema.
        Per aquesta regla de tres, llavors els impostos que van de Catalunya a la hisenda espanyola només els haurien de pagar les persones i empreses que realment hi estiguessin interessats, i la resta que preferis pagar-los al govern catala doncs no caldria que paguessin a la hisenda dels castellans(aká espanyola).

        No seria el més logic per tant que cadascú es pagues el seu ?
       • nosferatu2.014 13 832👍 296
        Per la mateixa norma, els castellanoparlants s'haurien de fer càrrec de les cadenes que emeten exclusivament en castellà, oi? Doncs fes la proposta al govern espanyol, estaré encantat d'assumir la teva part de TV3 si tu assumeixes la part que em pertoca de canals en castellà.
     • Mafan1.035 2👍 1.015
      I la poblacio de catalunya es mes d'un 15% del total de la Espanyola pero aquestes televisions que emeten a Catalunya tenen un 0% de programacio en Catala. Per aquesta regla de tres les televisions puliques espanyoles haurien d'emetre un 15% de la seva graella en Catala. O es que no la paguem tame tots els catalans?
     • nosferatu2.014 13 832👍 296
      A Catalunya tothom entén, o hauria d'entendre, el català, per tant no cal fer servir el castellà havent-hi una oferta tan abundant en altres canals. 
   • grinfildUsuari sumador25.117 15 45👍 4.356
    Calla gamarús que nosaltres tb paguem i a TV1, tv2, boing, clan, canal 24H, tele deporte etc no fan res en català. Hauria de ser mínim el 50% en català.
   • __32626__1.173👍 1.234
    Ets un fill de la gran puta. Perquè no tornes a fòrum cotxes i t'hi ofegues? Ens faries un gran favor.
   • __32626__1.173👍 1.234
    Has pensat que no tots els que tenen el castellà com a llengua materna són uns malparits com tu? No esclar que no, perquè el teu cervellet esquifit no ho comprèn això. Molts potser volen la tele pública catalana 100% en català perquè entenen que és la llengua d'aquí. Però tu a la teva com sempre. Imbècil i carallot.
   • Dogmatico571 12👍 811
    A TV3 ja es fa programació en castellà, calculeu el minutatge que igual ens duem tots plegats una sorpresa.

    Dit això, els residents sense competència pasiva de català són una minoria anecdòtica, així que l'excusa de no veig TV3 perquè no l'entenc és això, una excusa. Excusa que no apliqueu a TVE i derivades, que poden perfectament fer doblatge i desconnexions territorials.

    El problema que teniu amb TV3 no és la llengua d'emissió. És que moltes vegades expressa una forma catalana de veure el món i tota expressió de catalanitat que superi el mer folklorisme és intolerable pels espanyols i el seu projecte imperial. Per això la voleu tancar o  buidar de contingut.
   • nosferatu2.014 13 832👍 296
    Et cedeixo TV1, jo també en pago la meitat i no la faig servir perquè només utilitza el castellà.
   • esclata-sang1.804 1 897👍 1.563
    Els catalanoparlants al PV som el 57 % de la població.

    Vull el 57 % de l'oferta de tv, premsa, radio...etc en valencià 

    A tot estirar estarà pel 2%....qui discrimina qui ??

    Si vols igualtat deixa'ns prohibir el castellà 300 anys com heu fet vosaltres i d'ací a 300 anys competirem en peu d'igualtat. 

    I si no, no insultes amb eixe argument
  • Mastegot30.118 10 31👍 2.431
   els dibuixos animats depenen de les distribuïdores si volen o no vendre els drets.
 • Screen4.772 1 456👍 2.321
  S'hauria de dir HOLA, que és que diuen els reporters de TV3 quan arriben a un lloc 


  (vegeu el Foraster)
 • Hidra1.032 3👍 1.518
  Espere que tinga un criteri lingüístic millor que el de TV3.
 • Josep Carles6.532 14 331👍 2.541

  TV3 i IB3 conviden À Punt a integrar-se en un futur en el nou canal digital Bon Dia TV

  Difondrà continguts audiovisuals dels Països Catalans i establirà sinèrgies amb les televisions que comperteixen llengua i cultura

  Per: Redacció

   
  Sense anuncis

  La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i l’Ens Públic de Ràdio Televisió de les Illes Balears han ofert a Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació d’integrar-se ‘en un futur’ en el canal digital Bon Dia TV, que han engegat les dues corporacions. À Punt ha demanat temps per a afegir-s’hi, car fa molt poc que va començar a emetre, en comparació amb les altres dues televisions, TV3 i IB3. Brauli Duart, quan era president de la CCMA, ja va establir contactes amb Enrique Soriano, president de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació, segons fonts de la CCMA consultades per Vilaweb,  però fonts oficials d’À Punt neguen l’existència d’aquesta reunió i asseguren que ‘no saben res’ del projecte de Bon dia TV.

  El nou canal digital difondrà continguts audiovisuals dels Països Catalans. Pretén establir sinergies amb les televisions dels territoris més pròxims que comparteixen història, llengua i cultura per facilitar la producció i circulació de productes audiovisuals. El canal emet continguts de les dues televisions amb una programació adreçada a un públic generalista i un caràcter social i cultural. L’oferta de continguts inclou documentaris, sèries, llargmetratges, programes de viatges, cuina, literatura, cultura, ciència, tradicions i esports.

 • __32504__254 1👍 417
  I el anime pa cuando?

Publicitat

Fòrums

 • 9.298.346 missatges
 • 221.186 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat