Fòrum

Economia argentina cau 5,8% i entra en 2a recessió en l'era Macri

maori15.620 3 121👍 7.908


L'economia d'Argentina va registrar al setembre una caiguda interanual del 5,8%; de manera que entra per segona vegada en recessió durant la gestió de Macri.

Les dades de l'Institut Nacional d'Estadístiques i Censos (INDEC) d'Argentina divulgats el divendres confirmen que, en els primers nou mesos de 2018, l'economia del país sud-americà va caure un 5,8 per cent si se la compara amb setembre de l'any passat.

A més, l'estimador Mensual de l'Activitat Econòmica (EMAE) va registrar al setembre una baixa del 1,9% en relació a l'agost.

La nova baixa de setembre es deu al retrocés del 10,8% en l'activitat en la indústria manufacturera, del 12,8% en el consum majorista i minorista, de l'2,9% en la construcció, el que va repercutir en una minva del 4,6% en el sector del transport.

L'economia argentina arriba així als sis mesos consecutius d'indicadors negatius i dos trimestres consecutius amb retracció, de manera que tècnicament es pot considerar que va ingressar en procés recessiu, encara que segons les projeccions privades la tendència s'estendrà.

"Amb les dades que acaba de publicar l'INDEC, vam entrar tècnicament en recessió, ja que acumulem dos trimestres seguits de caiguda desestacionalitzada", destaca l'economista Martín Alfie.

Aquesta és la segona vegada que el país entra en recessió des que Mauricio Macri va assumir la presidència al desembre de 2015. La primera va durar nou mesos, entre març i novembre del 2016.

Segons el Fons Monetari Internacional (FMI), l'economia de l'Argentina caurà aquest any 2,6%, amb una inflació del 40,5%.

El 15 de novembre, el Senat argentí va aprovar un pressupost d'austeritat per 2019, que preveu una reducció del dèficit per aconseguir l'equilibri fiscal a fi d'assegurar els desemborsaments de l'auxili de 56.000 milions de dòlars pactat amb l'FMI.

El Govern de Macri és blanc de constants crítiques per les seves conflictives mesures, per exemple: els anomenats tarifazos dels serveis bàsics i transport i els seus acomiadaments massius. Segons diversos sondejos, aquestes mateixes mesures l'han convertit en un dels presidents més impopulars del país sud-americà.


https://www.hispantv.com/noticias/argentina/394296/economia-macri-caida-recesion-indec?fbclid=IwAR1mWSv5wfkg_JpJt4yTxgHBcnesrFIG1FvTPoZoaTYizFNhzCNpltJpTKY 

Respostes

Configuració
 • Aldalar15.362 14 125👍 2.708
  El socialisme està enfonsant l'Amèrica Llatina.
 • Xicoira5.039 2 431👍 4.010
  És preocupant perquè amb les reformes que cal fer, el govern pot pecar de fer una política excessivament procíclica.

  El que és segur és que cal afrontar-ho des de l'òptica fiscal, no és possible que davant d'aquests problemes sempre es faci el mateix: devaluació i increment d'impostos. Així d'asfixiada està l'economia
 • maori15.620 3 121👍 7.908

  Enquestes pinten malament per Macri de cara a presidencials d'agost  Es complica l'escenari electoral per a Mauricio Macri a l'Argentina, ja que les últimes enquestes li donen poques possibilitats en les pròximes eleccions.

  Una enquesta de la Consultora "Circuitos" divulgada divendres mostra que al voltant d'un 60% de la població té una imatge negativa del president Maurici Macri i més de la meitat dels enquestats (54,2%) creu que la seva situació econòmica empitjorarà en els pròxims mesos.

  Un altre sondeig recent, de l'empresa de recerca Ricardo Rouvier & Associats, posa la imatge positiva del mandatari per sota del 40%, davant de només un 22% de persones que diuen posseir molt bona o bona imatge de Macri.

  De la mateixa manera, enquestes recents de les consultores CIGP, Real Time Data (RTD), Poliarquía, taquión i la Universitat Di Tella coincideixen totes a la baixa popularitat del president dretà i de l'oficialista partit "Cambiemos" i, algunes fins i tot prediuen una victòria en la segona volta electoral dels comicis l'11 d'agost de 2019 a l'expresidenta Cristina Fernández de Kirchner.

  Com a exemple, segons dades de la Consultora d'Imatge i Gestió Política (CIGP), Kirchner guanyaria a Macri per 40,75% enfront de 35,7%. Per la seva banda, Real Time Data preveu un escenari de primera volta on lideraria Cristina amb 37,5%, seguida per Macri amb el 32,5% del vot.

  El Govern de Macri ha estat blanc de crítiques a causa de mesures conflictives com una gran pujada de tarifes en els serveis bàsics i transport, acomiadaments massius i l'orientació general a l'austeritat, que l'han convertit en un dels presidents més impopulars de l'Argentina.

  A més, la corrupció que envolta l'entorn de Macri i la seva família ha generat un gran descontentament entre els argentins, ja disgustats per un Govern caracteritzat per l'augment de la pobresa.


  https://www.hispantv.com/noticias/argentina/414280/encuesta-politicas-macri-elecciones-presidenciales-cfk?fbclid=IwAR1HEd7OAJKS_tuLSZ-_4yCwR3nlSubRe4JRmNRGy0RVASWovK7Qam2aroE 

 • Hades27.901 9 36👍 20.119
  El faran fora però ja haurà buitrejat mig país.
 • Roderic17.629 14 97👍 8.833
  Foll? On pares?
 • EPS61.683 13 8👍 10.428
  Porten 50 anys baixant per una pendent.
 • Buddha544 2👍 656
   nou èxit neoliberal. Era difícil fer-ho pitjor que la Cristina Fernandez, però objectiu aconseguit
 • llombai5.664 8 379👍 1.205
  No deixa de fascinar-me com és que no hi ha cap país de parla castellana que funcioni mínimament bé.
  Algun antropòleg/historiador/psicòleg/economista... Que pugui aventurar alguna explicació?

  De fet la meva qüestió seria més genèrica:
  -Com es que de les àrees del món de parlars llatins gairebé totes funcionen econòmicament malament a excepció del nord d'Italia, França, Quebec i Països Catalans?
  -com és que totes les àrees del món de parlars germànics funcionen bé?.(Regne unit, usa, canada, alemanya, austria, noruega, suecia, dinamarca, australia, holanda...)

  Detall: els mateixos francesos insisteixen en remarcar que el francés té més influència germànica del que sembla.
  • Ryotsu953👍 659
   Què vol dir funcionar mínimament bé? Perquè a mi em sembla que Espanya, Xile, Uruguay o fins i tot l'Argentina amb molts problemes funcionen mínimament bé. I les àrees de parlars llatins funcionen molt bé, és clar, avui dia no tenen economies tan fortes com les dels països de parla germànica però a nivell global funcionen molt bé. XD
   • llombai5.664 8 379👍 1.205
    Home, si compares amb Àfrica aleshores els països llatins son el paradís.
    • Ryotsu953👍 659
     Amb Àfrica no, amb TOT el món. Als països llatins(d'Europa almenys) es viu molt bé, no tenen un mercat laboral ni uns sous com al nord, hi ha molt marge de millora, però això no treu que es viu molt bé en general. Qui té millor economia que els països llatins a part dels germànics(Bàsicament Europa occidental del nord i excolònies britàniques, regió més rica des de ja fa segles)? Potser el Japó, Singapur i Corea del Sud més o menys, no sé, poc més.

     És que realment no entenc la teva observació. És com dir per què els països de llengües eslaves funcionen malament i els de les germàniques tan bé? I el de llengües turqueses? I... posa la família que més ràbia et faci. Se'm fa molt absurd que algú pretengui insinuar una relació causal entre la llengua i l'èxit econòmic, en comptes de mirar simplement temes culturals, dinàmiques històriques, recursos naturals, sistema polític i polítiques econòmiques.
  • sbarpa_942.019 6 830👍 919

   Perquè la raça germànica és la millor.

   Resultat d'imatges de raza aria
  • Fungus464👍 931
   Doncs en el seu moment, l'Argentina fou un dels països més pròspers del món.
   • llombai5.664 8 379👍 1.205
    Correcte, però, fa dècades que és un desatre.
    També a principis de segle XX paisos com Noruega o Dinamarca eren més aviat pobres i ara fa dècades que estan entre els més prospers
    • Fungus464👍 931
     Però aquest fet invalida la teva anàlisi, segons la qual tot país "de base llatina" funciona necessàriament malament. Per altra banda, què entenem per "bon funcionament"? Els EUA, nació d'arrel anglosaxona, són una superpotència econòmica, però hi ha unes desigualtats brutals i unes enormes bosses de pobresa que també afecten milions de WASPs. I si el criteri és l'accés als serveis públics, per exemple la sanitat, prefereixo mil vegades abans l'Estat espanyol, on, si més no, no et quedes en la més absoluta misèria si t'has de sotmetre a una operació o seguir un tractament contra el càncer.
     • llombai5.664 8 379👍 1.205
      M'estic referint unicamemt a l'economia, com ja he dit al midsatge inicial.

      Jo no dic que sigui necessari.que els paisos llatins funcionen pitjor que els germànics Simplement observo una correlació que em té intrigat, i obviament soc conscient que correlació no implica causalitat.


      El fet de que aquesta correlació es pugui observar desfe fa dècades pero no desde fa segles no fa que no existeixi. Simplement ens diu que el mon d'ara es molt diferent del de fa segles.
      Potser la cultura germànica, entenent cultura com mentalitat, actituds, escala de valors, funciona especialment bé en les circumpstàncies actuals del món?
   • Screen4.544 1 472👍 2.217
    Barreja funesta d'espanyols i italians

  • Mcasas9.472 13 228👍 3.979
   Home, a Nigèria o a Sud-Àfrica també parlen llengües germàniques i no crec que aquests dos països siguin un exemple des del punt de vista econòmic.

   D'altra banda, Califòrnia és una ex-colònia espanyola l'economia de la qual va com un coet.

   Amb asquest comentaris no vull ni defensar el colonialisme ni dir que Espanya va desenvolupar l'economia de les seves colònies d'una manera eficient, per què no seria cert, però anàlisis tant "naive" com el que fas tu cauen pel seu propi pes.
   • EPS61.683 13 8👍 10.428
    Califòrnia és una ex-colònia espanyola l'economia de la qual va com un coet.

    Califòrnia fora de certa toponimia, no te res d'espanyola. Seria com considerar Lituània com a nació germànica o eslava pq en formaven part en el passat.
    • Mcasas9.472 13 228👍 3.979
     Fals, la Califòrnia actual no exisitiria tal i com la coneixem avui dia sense el passat hispànic. És veritat que la colonització anglosaxona de mitjans del segle XIX i principis del XX és també un "background" cultural importantíssim, però hi han elements com la configuració de l'oligarquia california original, que va voler mantenir una certa especificitat respecte les grans ciutat de l'est dels EUA, que són imprescindibles per entendre la Califòrnia d'avui.
   • llombai5.664 8 379👍 1.205
    Nigèria és germànica?
    California es de cultura llatina?, Pet quatre monjos mal comptats que van fundar unes missions fa segles?
    • Mcasas9.472 13 228👍 3.979
     Tu et bases en la parla, no?
     • llombai5.664 8 379👍 1.205
      si, pero no en l'oficialitat formal. A les excolonies britàniques que l'anglés sigui oficial no vol dir que es parli habitualment ni que es transmeti de pares i fills i ni molt menys que formi part de la seva tradició cultural.
      En aquests llocs l'anglés el parla només la minoria dirigent. La resta potser en saben una mica per a fer-se entendre i ja està.
  • Buddha544 2👍 656
   una industrialització primerenca combinada amb el colonialisme en el cas d'Europa, i  fora d'Europa el fet de que els anglesos, així com els holandesos, no crearen una societat nova, sino que colonitzaven terres despoblades o expulsaven als pobladors autòctons. Els espanyols feren de cacics i explotadors, però tingueren que incloure a molta més població autòctona.

   Els pïsos nòrdics tenen pocs habitants, petroli i poca cultura de la corrupció.

   També el paper de la religió catòlica i el de la religió protestant

   se m'ocorren diversos motius
  • Screen4.544 1 472👍 2.217
   Espanya ha augmentat de nivell de vida gràcies als fons europeu i a l'espoli fiscal dels territoris del PPCC


   Punt i pilota.


   Tota la resta (sudamèrcia amb les seves enormes riqueses) és un desastre
  • Hades27.901 9 36👍 20.119
   Una llengua nomes és un codi de comunicació, en principi no té res a veure amb la prosperitat.
   Però sí entenc que en algun moment de la història l'anglès i l'alemany han servit com a vehicles d'expansió cultural, i entre l'intercanvi d'idees que circulaven entre lo escrit en aquestes llengües hi havia moltes idees marcades pel protestantisme, que és una cimentació ideològica molt més propensa a la creació de riquesa que el catolicisme, en promoure una cultura de treball molt més activa i una cultura de la inversió molt més forta.

   Tot i així em venen al cap llocs que els hi va bé com Quebec, Bèlgica o França, i de llocs on se parla anglès en sé d'un fotimer que viuen en la pobresa.
   • llombai5.664 8 379👍 1.205
    El protestsntisme com a causa de fons em sembla bastant versemblant,
    Llocs de parla anglesa pobres?, Vull dir, llocs de llengua materna predominanment anglesa, no excolonies on es oficial pero nomes el parla l'èlit dominant.
  • EmulatorQUsuari sumador64.260 15 6👍 19.228
   El líder de Ciutadans ha dit que té la percepció de la "bona evolució" del govern argentí "tot i les dificultats" en un país que estava "pràcticament en la ruïna". "El populisme ha deixat un país en una situació molt delicada i per tant Macri i Cambiemos tenen un repte al davant", ha afegit.

   Notícia completa aquí.
 • Benfresc13.185 6 159👍 12.685
  Doncs res tu, tothom cap aquí que hi falta gent, com que la llengua de Catalunya és l'Espanyol s'hi sentiran com a casa i s'integraran ràpid, com fan tots els altres llatinoamericans. Ahir en vaig veure un(de sud-americà, però no pas argentí) que duia una enganxina d'una estanquera a darrere el cotxe, veus que bé quin goig com s'integren!
 • batet1.217 1👍 563
  Tot Sudamérica son paisos riquísims pero van tindre la mala sort de coneixer els ideals de Castella.
  Roba,robar,robar i procurar viure instalats en la gandularia.

Publicitat

Fòrums

 • 9.268.173 missatges
 • 220.050 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat