Publicitat

Fòrum

Un fanàtic religiós reprimeix els escoltes de Solsona...

EstatpropiUsuari sumador161.266 11 1👍 25.797

El rector de Solsona deixa els escoltes sense local perquè no s'evangelitzen

Redacció 24/11/2018 - 23.08Actualitzat 24/11/2018 - 23.15
 

Polèmica entre la diòcesi i l'Agrupament Escolta de Solsona per l'ús d'un espai de la parròquia, que des de fa mesos no té llum i necessita una reparació.

El conflicte de fons rau en el fet que el cau -una entitat laica- fa les seves activitats en un local de l'Església. A la parròquia de Solsona el rector i els escoltes tenen un estira-i-arronsa sobre la gestió de l'espai.

La parròquia en va tallar el subministrament elèctric al·legant motius de seguretat per als 150 nens i nenes de l'agrupament, que ara fan les seves activitats al carrer.

 

 

Després de mesos de negociacions, el rector va oferir a l'agrupament fer-se càrrec de les reparacions i continuar cedint el local si els caps escoltes acceptaven anar a sopars d'evangelització. Ho explica Marta Grifell, cap de l'agrupament Pare Claret:

"És un mètode que està estudiat. Ve d'Anglaterra. El que pretenen és evangelitzar les persones que assisteixen a aquests sopars. Aquests sopars són voluntaris, però a nosaltres se'ns obligava a anar-hi a canvi que ens posessin la llum"

L'Ajuntament està fent de mediador entre les parts, però les famílies no entenen la posició del rector i el bisbat.

Tot i la insistència de TV3, ni el rector ni el bisbat han volgut fer declaracions davant de càmera. Ens han remès a un comunicat en què s'afirma que hi ha obert un camí de diàleg amb l'agrupament escolta i que la diòcesi no considera coherent que una entitat que no vol pertànyer a l'Església exigeixi fer les seves activitats en un espai parroquial.

VÍDEO

Respostes

Configuració
  • Dracroig2 3
    La reacció del rector és la nornal. La de una persona qualsevol. Si deixa, sense ànim de lucre, un local que partany a la esglèsia vol que, com a miním, els usuaris/beneficiaris tinguin algun contacte amb la fe catòlica, com a peatge.  Ara bé si el rector fos un veritable cristià, home d'oració i un ferm seguidor del Crist, cediria el local amb caritat cristiana sense esperar res a canvi. Ni l'agraiment. 

Publicitat

Fòrums

  • 9.204.422 missatges
  • 217.855 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat