Fòrum

Indrets per visitar a la Cerdanya

Sau de Treviac5.368 2 395👍 6.616
Amb la meva parella aviat anirem a passar uns dies a la Cerdanya. Tot i que ja coneixem la comarca he creat aquest fil perquè ens recomaneu indrets que valgui la pena de conèixer: vilatges, muntanyes, esglésies, castells, indrets amb vistes panoràmiques, etc... I de tota la Cerdanya, tan la que es troba sota ocupació espanyola com la que és envaïda per França. I, si voleu, també podeu recomanar indrets d'alguna comarca veïna, com l'Alt Urgell o el Capcir.

Moltes gràcies a la bestreta!Respostes

Configuració
 • Sau de Treviac5.368 2 395👍 6.616
  I per si us interessa el patrimoni medieval ceretà (de tota la Cerdanya, inclosa la que es troba sota ocupació francesa), ací teniu aquest llibre, de la gran editorial Rafael Dalmau Editor. És gairebé nou de trinca, l'he fullejat en una llibreria i fa una pintaaaaa 

 • Sau de Treviac5.368 2 395👍 6.616
  Una altra excursió, Músser i Arànser:

  Al municipi de Lles hi ha bàsicament quatre vilatges: Lles, Músser, Arànser i Travesseres. Visiteu-los tots quatre, val la pena.

  Us recomano Travesseres, és un petit vilatge a la carretera que porta fins a Lles. El que en diríem un vilatge de pessebre.

  Músser és preciós, un vilatge situat en un indret obert, envoltat d'un petit altiplà (la carretera que hi mena és preciosa, tot i que estreta) i més enllà de muntanyes. Les vistes que hi ha del Cadí (a més distància que les que hi ha a Estana, el Querforadat o Arsèguel, per exemple) són excel·lents. Una bona excursioneta que es pot fer és anar a peu fins a Arànser, més amunt, per una pista forestal que passa pel bosc i s'enfila fins a aquest vilatge proper a una pista d'esquí. El camí és preciós i a prop d'Arànser passem a prop d'antics molins abandonats.

  A Arànser també tenim vistes del Cadí, encara més llunyanes que a Músser. Us recomano coralment de visitar  aquests quatre vilatges.  Músser i al fons el Cadí.
  Arànser vist del camí que ve de Músser.

  Vistes del Cadí d'Arànser estant.

  Un carreró de Travesseres amb l'església de Sant Jaume al fons.
 • Sau de Treviac5.368 2 395👍 6.616
  Una tercera excursió que vam fer, aquesta al Baridà, actual comarca de l'Alt Urgell, encara que havia fet part de l'antic comtat de Cerdanya:

  Vam anar fins a Arsèguel, vilatge conegut per la trobada d'acordionistes que s'hi fa a l'estiu. És un vilatge preciós, d'antigues cases de pedra, gairebé com de pessebre, amb unes vistes increïbles al Cadí, que és com aquell que diu a dues passes.

  Després vam tornar a agafar el cotxe fins a Cava, carretera amunt. És un vilatge d'una església i quatre cases comptades, també amb vistes al Cadí. Allí vam fer una excursió a peu pels seus voltants i vam dinar en un gran prat al costat del caminoi per on vam passar. Teníem el Cadí just davant, una casa de pagès aïllada que es troba més amunt de Cava a sota nostre i el Pirineu a la nostra esquena. Impressionant.

  Vam baixar fins a Cava per agafar el cotxe i d'allà vam anar fins a Ansovell. Vam aparcar en aquest vilatge i d'allí vam anar a peu fins al santuari del Boscalt, un indret idíl·lic amb vistes impressionants del Cadí i en un entorn totalment solitari i ple de pau. Es veu que antigament era un lloc de culte pre-cristià. Allí mateix hi ha un petit boix que sembla que té 500 anys. Al Boscalt vam veure la posta de sol i vam gaudir de la tranquil·litat d'un indret ben poc trepitjat, almenys a l'hivern.

  Excursió totalment recomanable! 

  Arsèguel. El Cadí és a la banda d'on feia la foto.

  Cava, vist de més amunt. Al fons es veu Ansovell.

  Vista del Cadí presa en un prat més amunt de Cava.

  Ansovell, República Catalana.

  El santuari del Boscalt d'Ansovell i al fons el Cadí.
  • LesttattUsuari sumador38.652 11 15👍 13.816
   Ansovell, poble de la República Catalana.

   Això deu ser de no fa gaire.
   Encara hi sou per aquests indrets?. Ho dic, més que res, per fer el Prat d'Aguiló. Un cop arribat al refugi, continuar recte cap dalt del Cadi. Arribat, i caminant uns metres, teniu unes magnifiques vistes del Pedraforca.
   Sobre tot portar impermeables. Si us cau una tempesta o un petit aiguat, no tindreu on refugiar-vos.
 • willybarna12.129 10 169👍 3.547
  Qualsevol indret menys Puigcerda, que hi ha molt de xarnego. No alimenteu els colons.
 • Estrella823👍 1
  Us recomano una visita pels Llacs de Malniu a Meranges. Una ruta molt recomanable i gens difícil i un poble encisador.

Publicitat

Fòrums

 • 9.268.750 missatges
 • 220.076 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat