Fòrum

Expulsen Rufián del parlament X (colonial)...

EstatpropiUsuari sumador166.747 11 1👍 28.388

Pastor expulsa Rufián del ple del Congrés després de dir "hooligan" a Borrell

Tot el grup d'ERC ha abandonat l'hemicicle. Borrell acusa un diputat republicà d'haver-lo escopit quan marxava

21/11/2018 - 10.12Actualitzat 21/11/2018 - 12.24
 

La presidenta del Congrés, Ana Pastor, expulsa de l'hemicicle el diputat d'Esquerra, Gabriel Rufián després d'un enfrontament dialèctic molt dur amb el ministre d'exteriors, Josep Borrell. Ana Pastor ha retret als diputats l'ús de paraules com "colpista" o feixista". Tot el grup d'ERC ha abandonat l'hemicicle moment en què Borrell ha acusat un diputat republicà d'escopir-lo.

Rufián ha qualificat Borrell d'indigne i "hooligan", una vergonya pel seu partit.

"Vostè és el ministre més indigne de la història de la democràcia espanyola, i h'hi ha hagut de molt indignes. Vostè senyor Borrell no és un ministre, vostè és un "hooligan", vostè és un militant de Societat Civil Catalana, una vergonya pel seu grup parlamentari més que res perquè és una organització d'extrema dreta."

Rufián ha demanat la dimissió de Borrell per mofar-se de Raül Romeva i Oriol Junqueras. I ha afegit que cada cop que des del grup de Ciutadans els anomenin "colpistes" els recordaran els trets al sostre que ho ha a l'hemicicle del 23F i els diran "feixistes".

 

 

Borrell ha contestat al diputat d'ERC acusant-lo d'embrutar la política

"Un cop més, senyor Rufián m ha vessat a l'hemicicle aquesta barreja entre serradures i fems que és l'única cosa que és capaç de produir."

L'enfrontament ha causat gran revolt a les bancades del Congrés pel que la presidenta Ana Pastor ha cridat l'atenció de Gabriel Rufián que continuava protestant. Pastor li ha demanat fins a tres vegades i l'ha acabat expulsant d'acord amb el reglament.

"Senyor Rufián, havent-li advertit conforme al reglament, que era advertit d'una tercera crida a l'ordre, li demano que abandoni l'hemicicle."

Tot el grup d'ERC ha abandonat l'hemicicle.

 

L'escopinada?

En el moment de la marxa dels diputats d'ERC, Borrell ha assenyalat un dels diputats republicans, Jordi Salvadó a qui ha acusat d'haver-lo escopit.

 

 

Un cop acabat l'incident, el ministre Borrell ho denunciava als passadissos del Congrés.

"Quan sortia una línia de diputats que acompanyaven el senyor Rufián, certament un d'ell s'ha girat i m'ha escopit. No l'he pogut identificar."

 

 

Joan Tardà, com a portaveu d'ERC ha negat rotundament que cap diputat hagi escopit Borrell i ha demanat que es revisin les càmeres de l'hemicicle i que Borrell retiri la seva acusació. També han sol·licitat l'empara a la presidenta del Congrés contra els insults que -segons ells- reben dia si dia també a la cambra.

"Feixista", "colpista" i "institutriu"

La presidenta del Congrés ha esbroncat els diputats per utilitzar l'insult i la falta de respecte pel que ha retirat les paraules "feixista" i "colpista" del diari de sessions. També ha retret "actituts impresentables " com que s'hagin referit a ella com "l'institutriu", paraula que considera un insult masclista.

"No només hi han insults verbals en aquest hemicicle, hi ha falta de respecte a la presidència, hi ha actituts que són impresentables absolutament. He hagut de llegir en algun mitjà de comunicació, que quan em senten demanar silenci o cridar les senyories pel seu nom, he escoltat un insult masclista, "l'institutriu". Vull que sàpiguen que no hi ha un honor més gran que presidir aquest ple, però també els dic que no permetré que coses com les que han passat aquest matí tornin a passar."

El PP ha desautoritzat Pastor en la decisió de retirar la paraula "colpista", el portaveu del partit, Javier Maroto ha assegurat que no deixaran d'utilitzar aquesta paraula "colpista"contra els independentistes catalans.

"Considerem que la paraula "feixista" és impresentable dintre del Congrés dels Diputats però quan es produeix un cop d'estat, i a Espanya n'hi ha hagut un a Catalunya, s'ha d'anomenar als que el cometen "colpistes". I per tant no compartim la decisió que aquesta paraula, que demostra un fet jurídic cert que estan recolzant el jutges al nostre país, no pugui ser mantinguda."

El PP dirà "colpistes" als colpistes independentistes de Catalunya perquè ho són i ho farem al carrer i al Congrés."

 Ha assegurat que donen tot el suport a Pastor però que parlaran amb ella sobre el tema.

VÍDEO

Respostes

Configuració

Publicitat

Fòrums

  • 9.283.473 missatges
  • 220.617 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat