Publicitat

Fòrum

Voleu saber que en pensen els "europeus de carrer", de Catalunya? Agafeu-vos fort

Lyuh Woon-hyung2.407 3 748👍 2.460
Benvolguts companys raconaires, tot i entenent que al Racó no hi ha gaire simpatia per la UE, entre el processisme encara se'ns tracta de vendre la idea d'una República Catalana dins el marc de la Unió Europea i es fa una defensa fanàtica dels "valors europeus" com si això ens fés els candidats ideals vers tota la població "civilitzada" () d'europa. Doncs bé, només teniu que passar-vos pel reddit, el "forum dels forums" de l'internet, amb literalment milions d'usuaris de tot el món, per saber com ens veuen a nosaltres, concretament al "subreddit" dedicat a Europa (gairebé dos milions de subscriptors de tota europa). Abans de començar voldria aclarir que la gent de la que ara veureu els missatges no són, suposadament, cavernícoles d'extrema dreta (excepte els espanyols, però aquests no sortiràn en aquest fil, donat que ja els coneixem), la mitjana d'edat d'usuaris del reddit va generalment dels 17 als 30 anys, interessats en la política i l'economía, amb estudis universitaris i s'autoclassifiquen com a "progressistes" i molt favorables a la UE. X cert ho he traduït tot amb el google, les faltes d'ortografía que no estiguin en aquest preàmbul les feu a la màquina.

Doncs bé, fa uns dies es va obrir un fil a r/europe que anava així:

 
"Per què sembla que hi ha més simpatia per una Espanya unificada que una Gran Bretanya unificada?"

Immediatament vaig veure que el fil prometría, les respostes més populars (amb més vots positius):

- -Usuari grec: "Els arguments sobre Escòcia que treballen dins del sistema legal semblen molt raonables. A la gent els agrada quan tou combatre el sistema des del sistema. També podria tenir alguna cosa a veure amb Escòcia i NI ser vistos com a desgraciats en una baralla o llibertat d'Anglaterra gran, forta i rica.

I Catalunya es veu com un ric centre econòmic que no vol tractar-se amb les regions pobres del menyspreu com Galícia i tals."

- un altre usuari sense identificar-se nacionalment respon: "Per tant, la independència només és compatible si sou pobres? Crec que els catalans mereixen que les eleccions es redueixin per construir-se una economia exitosa."

- En aquest punt un usuari alemany s'hi torna: "No només la independència, gairebé en tot el que la gent arrelà per l'underdog (el que és percebut com a més febre) percebut.

Això no significa que es faci una bona percepció.

A més, almenys per a mi, com / u / MajorMeerkats també va notar, treballar en el sistema legal és un tracte molt gran. El referèndum de la independència de Catalunya i la reacció del govern regional van ser un moviment realment estúpid. No suporto que les persones siguin estúpides.

Per aclarir per què ho considero una jugada estúpida, perquè no tenia cap possibilitat de tenir èxit. De les 2 maneres d'independitzar Catalunya no podia fer-ho. Primer no tenia la força militar per lluitar per això, així que això és fora. Al mateix temps, Espanya no aconsegueix amb la seva constitució que permeti a Catalunya guanyar-se la independència, de manera que també hi ha una manera pacífica.

Si inverteix recursos en alguna cosa que no pot donar cap benefici en absolut, per a mi això és estúpid.

(inclòs el canvi de la constitució) per permetre un referèndum legalment vinculant sobre la independència.

Com he dit, no suporto estúpid."


fins aquí es pot veure arguments d'una banda i d'una altra, amb el pes a les opinions unionistes i/o desinformades. Però ara començà el festival.

- un altre usuari no identificat:

"Escòcia va fer una campanya i va seguir els procediments i les lleis del seu país (si s'escau) per fer un referèndum.

Irlanda del Nord és una estadística particionada, la població dividida (en nom de la pau) va arribar a un acord que es convocaria un referèndum quan semblava unir-se a Irlanda té moltes probabilitats de guanyar.

Catalunya és una regió d'Espanya amb una cultura diferent, però mai va ser una regió / país independent per si sola. Quan Catalunya va celebrar un referèndum va ser contra tot protocol internacional sense xecs ni saldos. El govern elegit va utilitzar aquest exercici públic defectuós per reclamar la independència unilateral. Cap país amb una societat en funcionament condonarà aquest comportament.

Si a Escòcia o a Ni reclamés la independència unilateral, el resultat seria el mateix que Catalunya."


Un dels comentaris més populars del fil per cert.


- Un altre usuari amb nom anglés però sense identificador nacional, quan algú va fer un comentari comparant Catalunya i Irlanda, va respondre:

"Irlanda era una colònia i es va tractar la forma en què el Regne Unit va tractar les seves colònies en aquell moment. El territori ara anomenat Catalunya ha estat part integrant d'Espanya des de la seva creació fa uns 500 anys.

Catalunya separant-se de la resta d'Espanya és més semblant a Holanda separant-se dels Països Baixos o Cornualles d'Anglaterra.

Edita: Escòcia també podria tenir més simpatia ara perquè una raó important per votar contra la independència era que estarien fora de la UE. Es van quedar al Regne Unit i ara es veuen obligats a sortir de la UE."- Un usuari irlandès va fer un dels comentaris més significatius de tots:

"Vull que la gent deixi d'insultar el moviment d'independència irlandès comparant-lo amb la de Catalunya. Irlanda era una part subjugada i empobrida del Regne Unit amb poca o cap autonomia i poc o cap respecte de la seva cultura del Regne Unit. Catalunya és una de les regions més riques d'Espanya, una de les regions més autònomes de tota Europa i gaudeix d'un alt nivell de respecte cultural en l'època moderna (la dictadura va acabar fa 40 anys).

La gent no admet Catalunya perquè el moviment d'independència es redueix principalment a una ideologia de superioritat ètnica i no vol subvencionar el temut "espanyol mandrós". Països com Irlanda van lluitar per la independència perquè eren víctimes d'actituds com aquesta."


plè al quinze, que diuen els castellans, i aquests són els progres de ment oberta a favor de la integració europea. Però n'hi ha més

- Usuari escocès: "Els catalans diuen que estan oprimits, on en realitat es redueix a ressentiment per haver d'enviar impostos a la resta d'Espanya, que és menys ric en mitjana.

Per als escocesos, post Brexit, hi ha un perill real d'arrossegar-se en una economia d'estil americà liderada per la petita elit d'Englander, que veu la desigualtat resultant com una manera de preservar els seus privilegis a la resta del Regne Unit."

Un usuari gal·lès va comparar Catalunya directament amb un suburbi de Yorkshire o Liverpool que vulgués separar-se d'Anglaterra, negant-nos cap tipus d'identitat pròpia

I va haver de ser un usuari xinès qui va fer l'únic comentari racional;

"Els meus pensaments com a estranger.

 Crec que una raó important per l'ampli suport entre civils per a la independència escocesa i irlandesa és que les cultures escoceses i irlandeses són conegudes per tothom del món gràcies a totes les pel·lícules, la música, els jocs, etc. Les persones són conscients de les diferències entre la cultura escocesa / irlandesa i la cultura anglesa, i són conscients dels greuges històrics i la seva lluita a llarg termini. Però, per descomptat, el mateix no és cert per a Catalunya, ni per al basc, ni per a altres."Em va semblar interessant que tota aquesta colla d'europeus fills de puta fossin tan superbs com per no adonar-se d'aquesta reflexió bàsica que és capaç de fer una persona d'una cultura tan diferent a l'altra punta del món.

Disculpeu la puta merda de traduccions, però google no dona per a més, hauria preferit penjar els comentaris en anglès però sembla que alguns raconaires encara no han acabat el P3 i s'enfadaríen (bé amb aquest comentari final s'enfadaran igualment ).

EDITAT: Vegeu el fil original (en anglès) ací:

https://www.reddit.com/r/europe/comments/9vanxl/why_does_there_seem_to_be_more_sympathy_for_a/

Respostes

Configuració
 • entremaliat1.567 9 965👍 672
  El problema és que tenim un estat que lluita perquè Catalunya no figuri al món. Si només els esportistes d'elit que hi ha hagut a Catalunya s'haguessin venut com a catalans, en comptes de com espanyols, ja seria una bona promoció per Catalunya. 
  El mateix passa amb el món de l'art, noms ampliament coneguts al món, com, Gaudí, Salvodor Dalí, Miró, o fins i tot Tàpies, són venuts com a espanyols, no pas com a catalans, tot i que algun d'aquests artistes han fet molt per prestijar la cultura catalana. 
  Però tot queda ofegat per Espanya, fins i tot el "modernisme" el posen dintre la marca Espanya, perquè veuen que especialment Barcelona és coneguda com a capital del modernime i aixó dóna un pes indiscutible a l'art català que des d'Espanya intenten aigualir o millor dit, fer passar com a espanyol. Així és com funciona tot.

  Amb aquest panorama, és difícil que els estrangers tinguin consciència del que és Catalunya. Si un no es documenta personalment, tot el que rep de Catalunya ha passat previament pel sedàs espanyol.
  • Atenes190 7👍 25
   Com des de fa 500 anys. Aneu-vos-en enrient d'en Bilbeny.
  • Estel·lar127👍 150
   Un exemple, a la Wikipedia en anglès la major part dels personatges catalans són presentats a la introducció com a "Spanish". En canvi, els escocessos són "Scottish" sense problemes. Passa amb Gaudí, que cada cop que algú introdueix "Catalan" el troll espanyol de costum o l'angloparlant que no en té ni idea ho reverteix ràpidament i comença a acusar de nacionalista a tort i a dret. On coi són els viquipedistes catalans, tant actius no fa gaires anys?
   • Lyuh Woon-hyung2.407 3 748👍 2.460
    A la Viquipèdia hi ha un altre problema, l'estat espanyol s'hi dedica activament a canviar i espanyolitzar tot allò que és català. Hi ha un compte de Twitter que segueix tots els canvis fets a la wikipedia des d'espanya i flipes, "canvi fet des de nosequin ministeri, canvi fet des de nosequina Diputació, canvi fet...". 

    A internet paguen a gent per que els faci la feiba bruta com fan els xinesos o els russos. Fa temps va sortir una notícia al confidencial que parlava del tema, sembla que els trolls aquests arribaven a cobrar uns 80.000 euros per difamar l'independentisme a internet, manipular la història a qualsevol fòrum i tocar els collons en general
    • Estel·lar127👍 150
     Em fascina com el nacionalisme espanyol arriba a límits orwellians per tal d'ocultar al món qualsevol expressió nacional de Catalunya. En d'altres articles de Wikipedia tracten de suprimir el nom, per exemple, si algú ha posat l'adreça d'algun esdeveniment, seu d'empresa, etc. com a Barcelona, Catalonia, Spain, no falta el compte anònim o el troll consegut de costum que ho canvia a Barcelona, Spain. Són detalls petits que sovint ens passen desapercebuts, però que sumats ens invisibilitzen, especialment si ens comparem amb Escòcia, la qual no sembla que tingui cap problema en ser esmentada en articles anàlegs. I ja no parlem de les manipulacions als articles d'història de Catalunya.
 • barcelonista10014.980 11 130👍 1.480

  Voleu saber que en pensen els "catalans de carrer", de Mongòlia? Agafeu-vos fort
  (Enllaç al Racó)

 • Toti Dau2.383 14 755👍 838
  Al calaix de les coses que m'importen una merda. 
 • antropòfag10.046 9 212👍 2.680
  De cunyadisme n'hi ha a tot arreu. 

Publicitat

Fòrums

 • 9.205.730 missatges
 • 217.893 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat