Fòrum

Poble Lliure es reuneix amb Puigdemont i Comín per reconèixer el Consell de la República com una eina necessària

maori14.815 3 132👍 7.352

Els portaveus nacionals de Poble Lliure Mir Caldes i Guillem Fuster han viatjat a Waterloo, ciutat que acull el Consell de la República per reunir-se amb el MHP Carles Puigdemont i el Conseller Toni Comín

La trobada ha servit per posar en comú la visió de la formació en matèria de coordinació entre exili, govern i entitats al territori català i per reconèixer el Consell de la República com una eina necessària.

Cal recodar que al document “ESTRATÈGIA I ACCIÓ REPUBLICANA. Què podem fer ara?”de l’abril, Poble Lliure demanava la creació d’un òrgan fora de l’abast de l’Estat, format per entitats i partits, que servís per coordinar, impulsar i internacionalitzar l’estratègia republicana.

Mir Caldés en una entrevista publicada a ElTemps tornava a reclamar la creació del Consell per la República el passat setembre. Tot volent que fos una eina d’unió de forces i lluites per construir la República, "Des que vam presentar la nostra estratègia republicana, vam emplaçar les forces independentistes i als agents polítics i socials a construir el Consell per la República per teixir l’estratègia que hem de seguir per aconseguir aquesta República. Omplir de contingut aquesta república implica un procés constituent. Es tracta d’unir forces i lluites per construir aquesta República des de la base".

Tanmateix, el passat més d’octubre Poble Lliure tornava a fer esment del Consell per la República, entenent-lo com una eina necessària per avançar en la construcció de la República Catalana, "Institucionalitat nova (Consell per la República) i, especialment, partint de la coordinació i el contrapoder municipalista (Assemblea d'Electes)".

https://www.llibertat.cat/2018/11/poble-lliure-es-reuneix-amb-puigdemont-i-comin-per-reconeixer-el-consell-de-la-republica-com-una-ein-43601?fbclid=IwAR2NlRMfy2x9eMXZ_zZu_pB8yIYZNnDmYHiZKjwcOYJqBEDpelcs7eeH0pk 

Respostes

Configuració
 • Indesquerra19.702 9 77👍 6.419
  Valore l'esperit d'unitat d'acció que té Poble Lliure però no acabe de vore la jugada mestra. Després dels judicis i segons com, potser ho veig més clar, però ara (encara) no.
  • pensa_i_actua!16.128 13 111👍 7.281
   No es que no la vegis tu, es que no la veu absolutament ningú més en el camp independentista. Avui en dia l'independentista menys polititzat veu que si es van petar LLEIS, no promeses electorals ni proclames sinó lleis aprovades per majoria al Parlament de la CAC com les del 6 i el 7S, i ho van fer a consciència (l'esquema negociador amb l'estat implicava que si aquest cedia la LTJ era immediatament suspesa)... que han de respectar una cosa que anomenes "institució" però que no va néixer ni al desembre, ni al gener ni al febrer sinó en el calendari de cert partit polític (la Crida) i que demana 1.000.000 d'inscrits que hagin pagat prèviament 10€ per posar-se en marxa.

   Vaja, que tu pots crear el que vulguis amb un nom grandiloqüent, però ningú es traga que això sigui res semblant a un instrument de contrapoder.
   • __32626__1.173👍 1.233
    Al pas que anem es posarà en marxa quan els presos surtin de la presó i els exiliats tornin un cop hagin prescrit els delictes que els imputen. Mentrestant aniran pagant el lloguer de la casa de la república amb els diners que vagin entrant dels quatre pringats que si que s'hi apuntin. Com és que ningú entra al fons de la qüestió i ho denuncia com a gran ESTAFA que és?
   • Indesquerra19.702 9 77👍 6.419
    A dia de hui efectivament tens raó, ja ho he dit, però no sabem en el futur. Saps, i no cal que t'ho explique, que tampoc m'agrada l'estratègia del NO A TOT i que mai busca l'unitat d'acció. I et pose l'exemple de l'ANC on Poble Lliure s'hi ha implicat més i tot i que ha tingut moments més processistes, amb Sánchez, i menys, amb la Forcadell, sobretot ara amb la Paluzie (que fins i tot Arran la convida a segons què!) algun contrapoder ha tingut i té en la seua mesura.

    Bàsicament el que em sorprén més és que caiguen de cap.
 • Foguera Catalana4.768 4 451👍 4.134
  La proposta de l'abril de Poble Lliure era que el Consell per a la República fos un «òrgan executiu de desplegament de la República Catalana, que hauria d'agrupar representats de partits i entitats compromesos amb el projecte republicà i que assumeixi la coordinació i l'impuls de campanyes i projectes a tots nivells, amb especial èmfasi a la internacionalització. Aquest òrgan hauria d'estar ubicat fora de l'abast de la judicialització espanyola i presidit per la màxima autoritat representativa». La proposta de l'abril de Poble Lliure era que el Consell per a la República fos un «òrgan executiu de desplegament de la República Catalana, que hauria d'agrupar representats de partits i entitats compromesos amb el projecte republicà i que assumeixi la coordinació i l'impuls de campanyes i projectes a tots nivells, amb especial èmfasi a la internacionalització. Aquest òrgan hauria d'estar ubicat fora de l'abast de la judicialització espanyola i presidit per la màxima autoritat representativa.»

  No sé si això és la voluntat del Consell actual, però bé, vejam com evoluciona.
  • pensa_i_actua!16.128 13 111👍 7.281
   De veritat cal adoptar un cop rere un altre aquesta ingenuïtat? "no sabíem que ens enganyarien i que això era pura maniobra processita"? a veure, com li he dit a l'usuari de dalt, si s'han petat les lleis del 6-7S per voluntat pròpia, com han de crear ara res decent?

   Es pot posar el nom grandiloqüent que es vulgui, però qualsevol persona veu que això no té RES a veure amb la proposta que teòricament defensa PL al seu escrit, sinó l'enèsima maniobra muntada "casualment" quan l'entorn que l'impulsa posa en marxa cert partit, i no abans, sinó fent quadrar calendaris.
   • Foguera Catalana4.768 4 451👍 4.134
    Sí, sí, ja venia a insinuar això. Per això mateix he volgut enganxar el que havia proposat originalment Poble Lliure. El «vejam com evoluciona» era més una fórmula de cortesia que res més.

    Imagino que els kumpains de Poble Lliure també són suspicaços. Les lleis del 6 i 7 de setembre sabíem que no les complirien del tot, però igualment les vam aprovar perquè almenys ens acostava a l'objectiu del Referèndum. Imagino que PL deu pensar que ara és semblant, que en comptes de posar-s'hi de cul és millor anar-hi a parlar i intentar que l'eina aquesta faci alguna cosa, per molt pitjor que sigui respecte la proposta original.
 • Rigel63.423 10 6👍 31.801
  Estaria bé que li plantegessin la necessitat que l'assemblea de representants sigui un parlament de debò, amb una composició sorgida únicament del vot dels catalans, i no pas com vol fer en Puigdemont, que tingui un 25% de regidors i un 25% de diputats als tres parlaments espanyols.
 • Indesquerra19.702 9 77👍 6.419
  En aquesta entrevista s'explica millor la postura de Poble Lliure.

  Resumint: estan a l'expectativa. També en altres fronts...

Publicitat

Fòrums

 • 9.240.818 missatges
 • 219.115 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat