Fòrum

Diari d'un saragossà catalanista [21-11-2018]: Banderetes descolorides

Caspanyol_Involuntari413👍 512
Com molts ja sabeu, sóc saragossà i visc a zaragoza però, gràcies primer al Barça i després al Procés, simpatitzo amb Catalunya i he deixat de sentir-me espanyol.

Indignat per les mentides i l'anticatalanisme de la premsa espanyola i aragonesa, he arribat a discutir amb la meva família per defensar la vostra causa. El dia que el jutge alemany va deixar en llibertat a Puigdemont, vaig enviar un correu a tota la meva família amb dotzenes de memes sobre el desengany sentimental d'Caspanya amb Alemanya, que havia passat de ser un país europeu i modern a ser terrorista i veure TV3 en qüestió d'unes hores.

L'anticatalanisme de la meva família em fa mal i aquest fòrum és l'únic lloc on puc comentar-ho.

El meu pare va dir que "no és bo que Catalunya se separi perquè ho vulguin la meitat més un" abans de l'1-O i que "en resum, que Catalunya mai es va a independitzar" uns mesos després.

La meva mare va dir que "doncs bé, el jutge pensa una altra cosa" quan li vaig dir que el delicte de rebel·lió necessitava violència abans de la garrotada del jutge alemany, em va preguntar que "què fem si veiem creus a la platja" ("pensar", li vaig contestar) i em va enviar un acudit d'un neonazi sobre l'1-O ("al final els catalans hauran d'anar a votar Ikea, que té papers, llapis i és una república independent") i un altre sobre "torna a casa per Nadal" després del saqueig de Sixena.

La meva germana fins i tot va arribar a comentar en to indignat que "haurien d'haver tret els tancs".

Tots són d'esquerres i alguns voten Podem.

Per descomptat, jo intento rebatre totes les seves barbaritades: la meva mare havia copiat l'acudit de l'Ikea ​​d'un usuari de Twitter amb una bandera franquista, i vaig decidir enviar un correu a tota la meva família titulat "Molt de compte amb en què ens convertim", advertint del perill de demonitzar una part de la població facin el que facin.

D'això han passat diversos mesos, però m'he decidit a obrir aquest fil per anar comentant les anècdotes que vagi observant en el meu dia a dia, perquè els indepes pugueu tenir informació d'un infiltrat en les línies enemigues.

Vaig a començar amb una anècdota d'avui: la meva germana ha aprovat unes oposicions i estem tots molt contents. Doncs bé, a l'preguntar-li a la meva mare sobre quan va a començar i a quina ciutat o poble haurà de viatjar, m'he trobat amb la següent frase:

- "El destí que ningú vol és Catalunya".

- "Quan vas allà has d'aprendre català, i tu contestes en castellà i et diuen: ets a Catalunya i has de parlar català. Això fa uns anys no era així".

- "I a ells quan surten de Catalunya no els passa, o sigui que és una discriminació".

- "Pel que sembla les destinacions que ningú vol són Catalunya i Euskadi".

Quan he superat la baixada anímica, li he informat del següent:

- Si ells parlen dos idiomes, quina culpa tenen. No és cap discriminació.

- Si ells parlen aquest idioma, cal aprendre-si vas a viure aquí.

- No passa res perquè un estat tingui diversos països: a Suïssa tenen tres zones amb tres idiomes i viuen tots en pau.

Jo sé que això li va a entrar per una orella i li sortirà per l'altre, perquè a la meva mare li han rentat el cervell i ja és molt tard perquè canviï la seva mentalitat, però faig el que puc des de la meva posició. Per ara, ja he aconseguit que estiguin a favor de l'alliberament dels presos polítics... però clar, no em posis llaços grocs que m'embrutes els carrers i els cims de les muntanyes.

Espero que tota aquesta informació us sigui útil. Una cosa positiva que jo veig és que, com més introduïu el català en la vostra societat, més esteu espantant futurs anticatalanistes. Així que el meu consell és que intenteu mantenir a qualsevol preu l'obligació de saber català i la lluita per la independència i l'autodeterminació, que sembla que són coses que fan fugir a moltes de les persones que intenten destruir el vostre país des de dins.

Visca Catalunya! Us seguiré mantenint informats.

[21-11-2018] Nova entrada en aquest pseudoblog:

- L'altre dia, travessant una plaça saragossana, vaig passar per sota de la típica corda amb banderetes de plàstic de les que es pengen a les festes de barri. Però aquestes banderetes d'Aragó eren especials: a causa de l'efecte del sol i de les pluges, havien perdut tot el color excepte el negre, que donava forma a l'escut.

La bandera resultant havia quedat despullada de tot rastre de catalanitat: sense les franges grogues i vermelles, només quedava un plàstic transparent amb un contorn d'escut negre, l'escut d'Aragó.

                                                                Aragó, versió Venom

Amb un president anticatalanista del PSOE i un Partit Popular d'Aragó que demana la retirada dels cartells de benvinguda en aragonès d'Osca perquè la ciutat "està en mans dels radicals que, aquí com a Catalunya, volen destruir l'Estat constitucional", és possible que aquestes banderetes siguin una metàfora involuntària del que representa Aragó avui día.

Com a curiositat, el bar on el Rei del Cachopo, aquesta criatura espanyola de 150cm d'alçada, fingia ser un veneçolà sense accent, estava a 5 minuts caminant de la casa de la meva mare, on vaig passar 20 anys de la meva vida. Potser el Rei del Cachopo també sigui una metàfora d'Espanya: tot FACHAna.

Respostes

Configuració
 • Benfresc12.649 5 164👍 11.145
  Són una família de covards merdosos sense cap tipus de dignitat.

  I pel que fa al títol, si és cert ho celebro.
  • Corinna989👍 910
   Però no cal insultar un de fora que simpatitza amb la nostra causa home!
 • Arnau Solsoner2.450 3 741👍 2.689

  "Cap funcionari vol anar a Catalunya"

  Ho entenc i m'hi solidaritzo.

 • Joanot471.806 2 896👍 430
  I per què no ser un aragonés aragonesista-independentista, partidari de recuperar l'antiga confederació, en forma de república, que podríem completar amb el País Basc i Navarra si ho volen (potser iniciar un canvi polític profund dins els Països Castellans (sí, castellans)? Evidentment, fer els possibles per reconéixer les injustícies, els adoctrinaments i les consignes del pancastellanisme és un enorme mèrit, no puc tindre-ho més clar, i entendre la qüestió catalana i fer honor a l'antiga unió ja és un gran detall, però això de dir que vols fer d'infiltrat a casa de 'l'enemic' em sembla massa fort. Els teus no són els teus enemics. Si vols pots expplicar-los que Aragó, fa no massa anys, encara recordava les antigues llibertats, i que allò que fan els catalans és fer-ne honor a aquelles llibertats, a aquella germanor. Quant a Sixena, ha estat l'instrument per enfrontar catalans i aragonesos els últims anys, no una qüestió de Justícia en favor de l'Aragó...
 • cobertor1.095 2👍 869
  Com diuen a la primera pàgina, no cola que sigues aragonés i utilitzes Google Translate per escriure. Estepario l'utilitzava i es notava un colló en molts aspectes, tu en canvi, escrius com qualsevol català sense els típics errors dels qui fan servir els traductors online. Per no dir, que ningú malparlaria d'aquesta manera de la seua família i el seu poble per molt en contra que estigués del seu pensament.  Resultado de imagen de no sé rick sembla fals
  • Radwulf418 1👍 724
   És que l'Estepario no era cap llumenera Els traductors també s'han de saber utilitzar.
   A més el google translate ha millorat molt, les traduccions entre llengües semblants i desde llengües molt utilitzades com el castellà són força bones.
  • Argimont8.092 2 264👍 4.855
   El teu cas es digne d'estudi, potser ets un altre cagat que amaga a la seva familia el que es i desprès ve al racó a acusar altres
  • Defectible5.344 402

   Bé, al 50% dels espanyols de fora de Catalunya els va semblar bé la brutalitat policial de l'1-O, mentre que només el 40% desaprovaven l'operatiu.

   Vull dir, de sorpresa cap. Els números quadren, són els de sempre de tota la vida.

  • Screen4.215 1 502👍 2.002
   Jo tinc la teoria que el nacional catolicisme va triomfar de forma absoluta a Espanya i sols es van salvar els territoris no espanyols. O sigui, l'espanya no espanyola.

   Això crec que concorda amb el nivell de religiositat diferencial entre CAT, els bascos i Ñ.

   Per això no estranya que el PSOE sigui una esquerra fatxa i que la majoria de la població espanyola sigui fatxa o tingui una ideologia molt propera. 
 • Hanzel und Gretyl5.306 10 403👍 1.841
  Deus ser un especímen digne d'admirar.

Publicitat

Novetats

Fòrums

 • 9.225.177 missatges
 • 218.591 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat