Fòrum

Oriol Junqueras (any 2014): som independentistes no dretadecidistes

cathalà23.027 11 56👍 6.243

Junqueras: "Ja no es tracta de votar per ser independents, sinó de ser independents per votar amb normalitat"

El president d'ERC, Oriol Junqueras, en una entrevista a l'Ara TV, amb Antoni Bassas, Junqueras ha dit que "el tradicional argument s'ha invertit".

El líder d'ERC ha afirmat que el procés català "ha de ser molt més ràpid que Escòcia". "No podem allargar l'agonia de la societat catalana", ha dit Junqueras, perquè "com més llarg és el període [de negociació] més oportunitats li donem a l'Estat d'utilitzar les eines que té".

Junqueras s'ha mostrat convençut que Podem "no és cap esperança" per al canvi de relacions entre Catalunya i la resta de l'Estat. "L'Estat mai farà una oferta, sigui quin sigui el partit, perquè no manen els polítics, sinó els alts funcionaris", ha assegurat. "A Espanya canviaria la situació, però en relació a Catalunya no". Per exemple canviaria "en temes de regeneració política, en lluita contra la corrupció, però en relació a la independència de Catalunya, no".

Tot i que Podem defensa el dret a decidir de Catalunya, Junqueras ha dit que "amb el dret a decidir no en tenim prou, som independentistes, no 'dretadecidistes'".

Per Junqueras només hi ha una única negociació amb l'Estat: la del repartiment de passius i actius. "Només hi hem de negociar això", ha sentenciat.

Font

Respostes

Configuració
 • cathalà23.027 11 56👍 6.243

  Any 2018 :

  Segons Sergi Sol seguint la doctrina Junqueras amb el 43% de participació en l'1-O i el 47,5% de suport obtingut a les eleccions del 21-D, "no es pot sostenir una posició d'implementar la República" en una Europa reticent que reconeix Espanya com "un dels seus". És aquí quan assenyala l'aliança transversal i mestissa de Sant Vicenç dels Horts, municipi de Junqueras, com a camí a seguir.

  "Un front nacionalista no ens porta a una victòria de país, ens porta a una victòria parcial dins dels blocs", afirma. La fórmula passa, afegeix, per "cohesionar i no fragmentar" i això implica reconèixer que s'ha "enervat" una part del país, situació que cal revertir si el que pretén ERC és que el seu projecte ocupi la centralitat del país. 
   
  "Toca, diu el col·laborador de Junqueras, prescindir de la "taverna digital" que assenyala "traïdors" i que només alimenta una espiral caïnita, admetre que potser"s'ha abusat de l'estelada" -recorda que el líder d'ERC mai la va penjar a Sant Vicenç perquè li semblava més integradora la senyera- i penetrar en aquell votant que té una "cosmovisió espanyola" a partir d'un treball per "compartir referents culturals".O, com diria la "doctrina Junqueras" que abonen els amics del líder d'ERC, "guanyar-se els seus cors".

  Les polítiques socials són, en aquest sentit, un instrument molt potent. Però Sol reconeix que governar implica "assumir contradiccions", com ara que, governant amb Junts per Catalunya els republicans no tenen marge per presentar uns pressupostos que contemplin una reforma fiscal agosarada.


  "Carod-Rovira és la primera persona que teoritza sobre el fet que per ser independentista no cal deixar de ser espanyol, i Junqueras és la persona que desenvolupa i posa en pràctica això", argumenta.

  • Gorg196👍 293
   Aquest paio és execrable i les seves teories de pa suc amb oli lamentables. Massa Mandela descafeïnat per acabar fotent el ridícul. 

   L'evangeli Junqueras de guanyar-se els seus cors, només va arribar al 26% dels seus convilatants, per contra a un 56% li va semblar bé que es podrís a la presó espanyola.
  • oprimit19.370 15 79👍 9.730
   I és aquí quan entren a carregar-se la immersió en català. Són tan lamentables 
 • calmet1.142 3👍 1.519
  Tot són paraules. De l'únic dirigent polític del qual tenim FETS és el Puigdemerda, que no va implementar la República i va fugir com un covard autonomista i convergent. Traïdor.
 • venjança_catalana4.616 3 465👍 5.382
  És ben senzill, estaven convençuts de que els independentistes, a l'hora de la veritat, ens faríem enrere. Volien tenir l'excusa de que electoralment no érem majoria i que "hòstia tu, mira que a Esquerra volíem la independència eh, però si la gent no vol no hi podem fer res" 
 • __32382__2.202 1👍 1.584
  Un polític = un mentider.
 • BarratinaireUsuari sumador8.190 14 261👍 5.982
  Desprès de la Masmeroteca, arriba ara la Junqueroteca 

  Seria una bona trollejada portar-li a la preso aquests escrit i prehuntar-li que en pensa 

Publicitat

Fòrums

 • 9.251.630 missatges
 • 219.468 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat