Fòrum

Detingut un menor per la violació d'una noia de 16 anys a les Fires de Girona...

EstatpropiUsuari sumador165.733 11 1👍 27.966

Un menor, detingut per violació d'una noia de 16 anys a les Fires de Girona

Augmenten els robatoris amb violència per grups de joves durant les festes, amb l'ús de navalles i una Taser

Redacció 07/11/2018 - 17.53Actualitzat 07/11/2018 - 17.55
 
Gent a les atraccions de Fires a Girona

Gent a les atraccions de Fires a Girona

Els Mossos d'Esquadra van detenir un menor, de 17 anys, per la violació d'una noia de 16 durant les Fires de Girona.

Els fets van passar l'últim dissabte de festes, el 3 de novembre. La víctima i el presumpte agressor es van conèixer aquella nit. Havien begut, es van embolicar i el noi la va forçar.

Els Mossos el van detenir poc després i el cas està sota investigació de la Fiscalia de menors.

Més robatoris amb violència

Durant les Fires la policia va detenir 15 joves per robatoris amb violència. Entre aquests hi ha menors no acompanyats que no tenen domicili conegut.

Alguns lladres van actuar en grup, amb navalles i, fins i tot, amb una pistola elèctrica, les conegudes com a Taser, per intimidar les víctimes, com explica l'inspector dels Mossos Xavier Domènech:

"Hem detectat un increment en la violència d'aquests joves. Si abans, quan eren una o dues persones, simplement amb la intimidació ja n'hi havia prou, ara, al ser un grup més gran, s'atreveixen a agafar la persona i tirar-la a terra per robar-li. També hem detectat l'ús d'armes blanques, una Taser i navalles, que és el més habitual."

Si a les fires del 2017 hi va haver 18 denúncies per robatoris, aquest any han estat 27. Tot i això, els Mossos han descartat que a Girona hi hagi grups de joves que actuen "en manada per robar" i han afirmat que l'índex d'aquests delictes "es troba dins de la normalitat".

Ja hi tornem.

Respostes

Configuració
 • EPS61.673 13 8👍 10.384
  Doncs quin fàstic de normalitat.
 • BarratinaireUsuari sumador8.261 14 261👍 6.068
  Als mossos tot això els preocupa poc, mentre puguin anar muntant radars i controls de papers ja estan contents
 • Sternbert411 2👍 514
  ¿Què s'ha fet malament si això shas convertit en normalitat?
  • Defectible7.943 271
   No res.

   Simplement ara tenim més informació, i també es denuncia més.

   Abans si et fotien mil o dos mil peles, que era el que dúiem el jovent quan sortíem, doncs mira. Alguns amics meus es posaven els diners en algun lloc del calçat, per anar i tornar de classe.

   Ara nens de 14 anys van amb objectes de 100-600€ a les butxaques, doncs són caramels.

   Pel que fa a les violacions, doncs també es denuncien més. La víctima segurament no hauria considerat el que li va passar com a violació, sense haver-hi hagut campanyes de conscienciació abans.
   • EPS61.673 13 8👍 10.384
    Però les dades ens diuen que si s'han fet coses malament, pq si no s'haguessin importat aquests delinqüents, no hi haurien hagut robatoris violents segurament, ja que tots foren perpetrats per ells segons les dades que dona la policia.
    • Defectible7.943 271
     I si no portéssim aparells tan cars a sobre tampoc s'haguessin produït aquests robatoris violents. Deixem doncs d'importar tecnologia.

     Comentari reduccionista per respondre a argumentació reduccionista. Empatats. ¯\_(ツ)_/¯
     • EPS61.673 13 8👍 10.384
      Deixem de tenir telefons?  que vols que parlem amb senyals de fum??  tu creus que no s'han emportat carteres també aquesta colla??


      Reduccionista el teu, jo t'he explicat un fet real, irrebatible per dades de la policia, i que es basa simplement en el sentit comú, necessitem diners per comprar i telèfons per estar comunicats, de delinqüents no en necessitem.
      • Defectible7.943 271
       D'irrebatible res. Precisament t'ho estava rebatent.

       En primer lloc, t'he recordat que quan tu i jo teníem aquestes edats (disculpa'm si et poso anys de més o de menys) no anàvem a llocs d'aquesta mena amb aquesta vàlua tan fàcilment extraïble a sobre i ensenyant-la. Això és nou, així com també ho són tantes i tantes altres qüestions —i no només el reducció a la immigració que fas. Així doncs, parla de tempesta perfecta, si vols, però obviar la resta de factors per fer servir la immigració de boc expiatori de tots els mals és senzillament deshonest.

       Tornant al tema, deixa'm que t'ho re-rebati:

       ¿Vas sortir mai, tu, amb 15 anys, amb 100.000 peles a sobre? Perquè és el que val un mòbil de 600€ si uns pares de família bona i/o tontets li han comprat al seu fill un ítem d'aquestes característiques.

       Però no cal anar tan lluny: ¿Vas sortir mai, amb 15 anys, i amb 20.000 peles (que és el que val un mòbil dels més barats del mercat)? Tampoc, oi?

       Tu et penses que si haguéssim estat sortint amb aquestes quantitats de diners a sobre als 90, no ens haguessin atracat més? Vull dir, a mi i a uns amics ens van atracar a aquella edat, voltant per les afores d'un concert d'estiu, eren 9-12 contra nosaltres 3, i no eren pas "importats". I això sabent que només recollirien uns quants bitllets de mil peles, que érem uns crios de 14-16 anys.

       Creus que no hi hauria hagut més delinqüència encara, si la gent hagués sortit amb més diners a sobre? Jo era d'un poble de menys de mil habitants, que estava ple d'addictes al cavall, la majoria ben catalans, i ja et dic jo que el mòbil me l'haurien furtat.

       Tot això que és irrefutable, perquè això —a diferència de suggerir que la delinqüència va lligada a la immigració i/o a l'origen, fet injust amb qui és d'aquests col·lectius i no és criminal— és una realitat estesa a tot el món.

       De delinqüència n'hi ha hagut sempre, el que hi ha ara és molta més carnassa.

       necessitem diners per comprar i telèfons per estar comunicats, de delinqüents no en necessitem.

       Són dues cares de la mateixa moneda!

       Vols luxes però no haver d'observar la desigualtat del món. Això és contradictori. A més tens, més exposat estaràs a qui no té. Matemàtica pura.

       I com que (alguns) voleu coses contradictòries, també (alguns) decidiu que paguin les vostres contradiccions la gent que no té res. I no només els delinqüents, sinó amb ells, la resta que pateixen de la mateixa condició (p.ex. pobresa, ser apàtrida, fugir d'un país o una guerra). Típic comportament madur d'humà adult.
       tu creus que no s'han emportat carteres també aquesta colla??

       En l'altra notícia es parlava, principalment, de sustraccions de mòbils. Als jovenets no els sobra la pasta, però un mòbil sí que el tenen tots.

       I la notícia, per cert, no diu enlloc que només fossin "importats" els que van robar. Parlava de fins a 40 detencions, de les quals uns eren un grup de 15 marroquins.

       També hi havia una gent que robava els mòbils a cabassos al Primavera Sound, i era un altre arquetip de delinqüent. Així com també són un altre arquetip de delinqüent la gent que es dedica a la política i al poder en general, tots d'aquí.
       • Patriarca2.191 3 797👍 1.736
        Hom té dret .A anar pel carrer com vulgui i gaudir de seguretat i integritat. Ara haurem de sortir despullats perquè no ens robin?

        T'haguessis criat amb la púrria que he hagut de suportar, se't passarien les ganes.
       • EPS61.673 13 8👍 10.384
        No has rebetut absolutament res, simplement has fet una reducció volent tenir la raó del si per que si.

        Repetim - Resumim:
        Jo dic que no cal importar delinqüents.
        Tu dius que no cal importar telefons, que són els causants dels atracaments .

        Els telèfons són necessaris, tenen una funció, els delinqüents no.

        AIXÍ DE FÀCIL S'HA REBATUT EL TEU INTENT DE JUSTIFICAR A AQUESTA GENT, la teva suposo. Com t'he dit altres vegades, estàs més comode en el "caca, culo, pedo, pis" i penjant memes que no pas debatent, i si et diuen alguna cosa fora de lloc després a fer una rebequeria de nen petit.        Evidenment que jo em vaig criar en llocs on això era habitual, jo no vaig ser afortunat de criar-me en un poble, barri o urbanització residencial com la majoria de vosaltres.

        Antigament, la gent ja portava productes cars, era habitual els robatoris de sabatilles Air Jordan que valien 15.000 pessetes, no és una novetat d'ara el robar productes cars, simplement era un tema que s'havia passat pàgina pràcticament, però ha tornat a remuntar, no per la arribada de molta gent de fora que també ha pogut influir, sino a certs llocs, per cert perfil de delinqüent, com queda clar a Girona, el perfil Mena.


        El cas és igual, atracaments n'havien i n'hi han, amb la diferència que als anys 90 els grups marginals "nacionals" eren molt més nombrosos, es van reduir encara que fos per la devallada demogràfica, i s'ha repuntat amb la importació de certs perfils, perfils que en molts casos ja són delinqüents en el seu país d'origen i que venen aquí amb totes les facilitats.

        necessitem diners per comprar i telèfons per estar comunicats, de delinqüents no en necessitem.
        Són dues cares de la mateixa moneda!
        Vols luxes però no haver d'observar la desigualtat del món. Això és contradictori. A més tens, més exposat estaràs a qui no té. Matemàtica pura.
        Un telèfon no és un luxe, és una necessitat. En te tothom al món, fins el més pobre del món te un telèfon mòbil.
        Això va de seguretat ciutadana, i evidenment que a més desigualtats més actes d'aquest tipus, però si us dediqueu a portar quan més pobres millor per a beneficiar als més rics, doncs evidenment cada vegada hi haurà més diferències entre rics i pobres. AIXÒ SI QUE ÉS CONTRADICTORI!!!


        Tot això que és irrefutable, perquè això —a diferència de suggerir que la delinqüència va lligada a la immigració i/o a l'origen, fet injust amb qui és d'aquests col·lectius i no és criminal— és una realitat estesa a tot el món.
        No se d'on treus que hagi dit res d'això .
        Delinqüència no va lligada a immigració
        , on jo vivia ja hi havia moros quan vosaltres no sabieu ni que eren i eren de lo milloret del barri, per lo que mai veuràs que parli malament d'ells o dels immigrants en general.
        Aquest tipus de delinqüència va lligada a la pobresa i a la falta de valors, i vosaltres us encaparreu a portar a tanta gent d'aquesta com pogueu.


        I la notícia, per cert, no diu enlloc que només fossin "importats" els que van robar. Parlava de fins a 40 detencions, de les quals uns eren un grup de 15 marroquins.

        NO MENTEIXIS:

        Els Mossos d'Esquadra han detingut 15 nois d'origen magrebí, d'entre 16 a 18 anys que no dubten en l'ús de la força per sostreure el mòbil durant aquests dies de festes.


        I el fet més preocupant per la policia són els robatoris amb violència i intimidació, popularment coneguts com a atracaments a la via pública. En aquest vas se n'han produït fins a 27 i assegura que des de l'octubre de l'any passat, ja s'havia detetat "una tendència a l'alça i per això, s'hi han dedicat molts esforços" i d'aquí el resultat de 15 persones detingudes.
        Ni un dels agressors era gironí.

        També hi havia una gent que robava els mòbils a cabassos al Primavera Sound, i era un altre arquetip de delinqüent.
        No canviís de tema. No estaven parlant de delinqüents en genèric, delinqüents n'hi ha molts, estavem parlant de violènciai intimidació, que és realment que el que més traumatiza als que pateixen actes delictius.
        • Defectible7.943 271

         No menteixo. La nacionalitat del violador no la sabem, i a més, del fil no-oficial, on la notícia era del Diari de Girona:

         En total els Mossos i la Policia Municipal de Girona han detingut 48 persones durant el període de Fires.


         Respecte això:


         "l'únic que ha canviat és que hi ha més immigrants"

         On he dit això??  

         Ho vas dir en el teu primer comentari en aquest intercanvi.

         De fet, tota la teva resposta va al voltant de negar qualsevol altre característica d'aquests escenaris que no sigui la immigració.

         No sé a qui vols enredar però amb mi no ho estàs aconseguint.
         • EPS61.673 13 8👍 10.384
          No menteixo. La nacionalitat del violador no la sabem
          Si has mentit, estavem parlant dels robatoris en violència , si vols repassem la conversació com vaig fer quan deies que la gent no hauria de tenir telèfon, i el cas, que quan t'he enganxat intentes canviar de tema i parlar de la violació, que m'hi jugaria quartos a que segurament deu ser un mena també. Però és igual, encara donant el benefici del dubte, de 16 delictes violents, 15 serien fets per menas.


          En total els Mossos i la Policia Municipal de Girona han detingut 48 persones durant el període de Fires.
          48 persones detingudes, de les quals 15 són per robatoris amb violència i intimidació, de les 15 totes són magrebis, probablement menas.
          Vols seguir repetint-ho una vegada i una altra??  potser al final entendràs les dades.

          Ho vas dir en el teu primer comentari en aquest intercanvi.
           Posa el que he dit contra els immigrants?  MENTIDER

          "l'únic que ha canviat és que hi ha més immigrants"
          On ho he dit?  no ho veig, i caldria veure el contexte.
          MENTIDER, novament.

          No sé a qui vols enredar però amb mi no ho estàs aconseguint.
          El que no enredès a ningú ets tu, com a troll no tens gràcia, amb en Trumpista com a mínim a vegades ric, et contradius constanment i ho negues, poses la pota i intentes sortir per la tangent de forma penosa.
          No m'estranya que tinguis un club de fans tan heterogeni al Racó, com el deus tenir a tot arreu si tens la mateixa actitut.      • EstatpropiUsuari sumador165.733 11 1👍 27.966
       necessitem diners per comprar i telèfons per estar comunicats

       Els delinquents també.
     • rotllan11.642 5 175👍 11.317
      Comentari cunyat de l'estil "si no es vestissin com putes no les violarien"
 • Astralcat3.578 2 575👍 3.107
  És senzill de saber la particularitat dels agressors. Castellanoparlants, malgrat no sigui potser aquesta la seva llengua mare i no catalanistes. 

  Qui posi en dubte això que desperti del coma després d'un any de tortosisme i pulcritud massoquista groguenca i catalanoparlant
 • regiravolt233 1👍 140
  Jo l'únic que sé és que Girona per època de Fires carda més fàstic de l'habitual. Molta gent extranya circulant i molta escòria intentant aprofitar l'oportunitat. Sort que només és una setmana a l'any.
 • llevantdemallorca18.779 13 84👍 4.373
  Curiós que aquí la culpa ja no és del patriarcat! 
 • anseso21.099 9 69👍 3.958
  No es pot relacionar la immigració amb la delinqüència 
 • Peretrempera71 1👍 64
  Pobre noi, espero que trobi els recursos necessaris per pagar-se un bon advocat i demostrar la seva inocència, que fàcil no ho tindrà.

 • Publicitat

  Fòrums

  • 9.266.610 missatges
  • 220.001 temes
  Fixa la barra dreta
  Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

  Fils
  més votats

  Accedeix als fils més votats
  Publicitat