Fòrum

No compreu més a AMAZON

grinfildUsuari sumador25.005 15 45👍 4.045
Hem de tenir clar que com a consumidors, un dels pocs poders que tenim és escollir on comprar. Cada compra és un vot. No és el mateix comprar al supermercat BONPREU que a MERCADONA, entre moltes raons perquè els de MERCADONA financien al PP i els de BONPREU ajuden al independentisme. Això ho tenim clar tots però i amb AMAZON?

AMAZON és un empresa que està extorsionant a tothom qui pot. Un exemple és el que està fent amb la localització de la seva nova seu. Va dir que volia instalar-se a una nova ciutat, sense abandonar Seatle i desenes de ciutats americanes li van oferir "el oro i el moro": rebaixes fiscals, terrenys una fins hi tot es va oferir a canviar el nom de la ciutat pel d'AMAZON. Quan tenia a tothom amb els pantalons baixats ha dit que bé, enlloc de traslladar-se a una , es traslladarà a dues , repartint per tant els treballadors.

La experta en monopolis Lina Khan ho resumeix en la següent piulada:

"Amazon aconseguint condicions altament favorables, per després reduir a la meitat la seva promesa i esperar les mateixes condicions, és un exercici de poder de negociació que serà familiar per a molts dels mil·lions de comerciants que depenen de la plataforma d'AMAZON"

https://twitter.com/linamkhan/status/1059548288242868224La Dra Khan té un estudi en anglès sobre AMAZON per si algú se'l vol llegir:

https://www.yalelawjournal.org/article/amazons-antitrust-paradox
El que fa AMAZON és el següent: Contacta amb petits comerciants , li ven que poden vendre els seus productes a través d'AMAZON, els milers (mil·lions) de comerciants pugen els productes a AMAZON, redactant ells els textos, pujant les fotos. Mesos més tard AMAZON veu quins són els productes que es venen més i contacta amb el fabricant i els hi compra directament i els comerciants no poden competir per preu i deixen de vendre els productes més venuts per quedar-se amb les molles. Això amb sort perquè com hi ha uns quants o molts comerciants que volen vendre els mateixos productes ràpidament lluiten per posar el preu un cèntim més econòmic i endur-se la venda per un marge de merda.


Teniu més raons en aquest article en baix aragonès:

https://www.muypymes.com/2018/07/18/por-que-probablemente-deberias-dejar-de-comprar-en-amazon


Voleu aconseguir un preu millor que el d'AMAZON? Fàcil perquè a menys que el producte l'estigui venent directament AMAZON si hi ha petits comerciants pel mig us recomano que contacteu amb ells directament i els hi dieu:

"He vist que veneu per AMAZON el producte X, si te'l compro a tu directament enlloc de per AMAZON, em millores el preu que el tens posat per AMAZON? "

El comerciant segur que et pot millorar la oferta, quedant-se part del marge que se'l quedaria AMAZON per ell i l'altre per tu rebaixant el preu.


Reivindico el comerç de proximitat, les botigues catalanes , que iluminen els carrers, paguen els seus lloguers, que tenen la seva xarxa de proveidors de la seva zona, que atenen els clients físicament (o per internet) és això o:

Amazon ja controla 1/3 del comerç electrònic mundial, Alibabà se li va acostant i la resta misèria. Fabricants venent només a 10 grans clients, amb la qual cosa els collaran molt més i tothom amb l'aigua al coll.Reflexió final: La gent vol tenir els productes més econòmics, que li portin a casa, que no perjudiqui al medi ambient, que els salaris i les condicions laborals siguin dignes, que les empreses (i els treballadors) paguin els seus impostos al país per mantenir el benestar social i tot no pot ser.
Respostes

Configuració

Publicitat

Fòrums

  • 9.251.632 missatges
  • 219.468 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat