Fòrum

[Actualitzat] La CUP decideix no presentar-se a les eleccions europees

Indesquerra20.590 9 72👍 7.307


La militància de la CUP ha decidit finalment de no presentar-se a les eleccions europees en un consell polític celebrat avui a Artés. Tal com ha explicat el partit a les seves bases en una carta a la qual ha tingut accés VilaWeb, ‘l’organització ha decidit no presentar ni participar de cap candidatura als comicis europeus, ja que entén que el projecte polític de la CUP no té cabuda dins de les institucions europees, màximes representants del capitalisme, l’imperialisme, el racisme institucional i la militarització de les societats’.

Tanmateix, no tanquen la porta a ‘accedir i mantenir relació amb les diferents forces polítiques que tenen presència al Parlament Europeu’, principalment amb els grups d’esquerres, amb qui diu ‘ja es mantenen relacions bilaterals i debats polítics’.

Font: Vilaweb (comunicat a l'interior).

Respostes

Configuració
 • Solaris327 3👍 176
  Encara que fos per deixar l'escó buit, s'haurien de presentar. La gent no farà abstenció, i encara menys, coincidint amb les municipals, jo mateix considero que s'ha de votar sempre. I els votants es repartiran entre ERC o Comuns, reforçant el missatge d'aparcar el procés.

  Uf, les eleccions al maig pinten negre per mi. A les europees sense cap opció que em faci el pes (encara no se sap res del PDeCAT o la Crida, però dubto que facin una candidatura que m'agradi).
  I al prat de Llobregat, es presenta per primer cop la CUP, però ni de conya aconseguirà el 5% dels vots per poder entrar. Fins i tot és possible que JxCat es quedi fora també (el 2015 van aconseguir 1 regidor pels pèls) i l'únic partit "indepe" amb vot útil es ERC. No m'importa votar la CUP encara que no tingui opcions, però tenint en compte que al Prat és una de les ciutats on pot donar la campana C's i emportar-se l'alcaldia em fa coseta.
  • Unitat i Orgull10.239 10 212👍 7.670
   quin error tant GREU el votar per si guanyar aquell o aquest, ja ho vam fer el 21-D i ara voleu repetir l´error?  has de votar a qui t´ho creguis no a qui pensis que entrarà o no, ademés si Cs guanya serà perquè la gent el votarà, no perquè tu votis ERC o CUP

   i a les europees potser t´emportes una alegria i al final es presenten 3 candidatures indepes i no només erc i pdcat
 • Indesquerra20.590 9 72👍 7.307
  Tanta monserga d'anar de puristes i dient que EHBildu i BNG no són prou d'esquerres i després no tenen cap problema de fer candidatura amb els espanyolots d'IU que ja veus "lo" d'esquerres que són. Tanta monserga en que ERC i PDCat són processistes (i ho són) i després van de la maneta amb gent que no és ni independentista. 
 • quatreanys35.402 6 19👍 10.722
  Aquí no es salva ningú.
 • ansar18.628 13 88👍 6.772
  la CUP s'hauria de presentar fins i tot a les espanyoles, encara que sigui per a donar pel sac al parlamento 

  I al parlament europeu podrien dir moltes coses
 • __27562__3.869 8 536👍 4.378
  Es veia venir de lluny que tots els haters, començant per l'autor del fil, fotrien merda sobre la CUP fos quina fos la seva decisió. Respecto la tria que han fet malgrat ens deixi orfes als independentistes i ens aboqui a l'abstenció.
 • caçadornegre1.369 10👍 1.177

  Un front anti-UE i anti-processita per les eleccions europees són una necessitat vital, a part que tindrien un efecte molt positiu per el conjunt de l’ independentisme, tant a nivell de debat com electoral.

  Però la CUP està morint. No es l’eina. La veritat, millor que no es presentin. Anna Gabriel, des de Suïssa treballa a colze amb el processime, fins i tot comprant el discurs de la “violència del estat”, quan ho vaig sentir en boca seva, se’m va caure l’anima als peus. Tolero qualsevol botiflerada en nom “d’eixamplar la base” o “govern legítim” però donar cobertura al discurs de la la “violència del estat” ens porta als ciutadans de peu de Catalunya cap al puto escortxador.

  Quin puto desastre, sort que poc a poc, veiem llum en aquest túnel, i s’estan organitzant alternatives per sortir del forat.

  • __27562__3.869 8 536👍 4.378

   caçadornegre escrigué:

   Però la CUP està morint.   Ja us agradaria a molts.
   • Unitat i Orgull10.239 10 212👍 7.670
    A nivell municipal no està morint, ans al contrari.

    A nivell nacional una manca d´estratègia brutal no presentar-se a les europees  i sino temps al temps. Les europees a Catalunya són en clau en catalana, i l´espai anti-processista que hauria d´ocupar CUP en aquestes eleccions l´ocuparà primàries.
    • Capità·carxofa3.779 1 552👍 10.079
     O més probable i pitjor encara: l'espai antiprocessista l'ocuparà l'abstenció... i el processisme.

     PD: m'agrada més parlar d'independentistes i autonomistes, perquè és això el que són, àdhuc si porten estelada. El procés només ha servit per fer-los un rentat de cara a costa de l'independentisme i de pas ensorrar el país: un desastre mai abans vist.
     • Unitat i Orgull10.239 10 212👍 7.670
      Pel que es comença a "parlar" és que la Diana Coromines potser impulsa unes primàries a les europees.

      Tant de bo, una patriota com ella, i tant maca, que porti una candidatura per donar un cop als collons de l´ERC de Junqueras i el Pdcat a Europa seria una bona notícia.

      I de pas donar-se visibilitat pel pròxim repte. Candidatura de primàries a les eleccions espanyoles per disputar-li escons a ERC i Pdcat.
    • Segon_usuari_Bob5.851 10 359👍 7.192
     Ho veig igual que tu, només falta que aquestes primàries es presenti algú amb un perfil inequívocament d'esquerres amb possibilitats de quedar en les primeres posicions perquè es crei un efecte crida entre simpatitzants, votants i militància de les CUP.

     Al cap i a la fi votar en unes primàries no compromet a res i votar a les europees tampoc si el teu partit preferit no es presenta.

     El "problema" és que la gent s'acostumi a votar els candidats de forma directa i oberta sense avals, perquè després no volen tornar al sistema anterior i això pot canviar fins i tot les fidelitats electorals.
 • Roderic18.126 15 90👍 9.137
  És la seva cultura i s'ha de respectar.
 • __33278__170👍 59
  Jo havia votat a les CUP ... fins que ...

 • Xicoira5.505 2 392👍 4.538
  Em sembla una decisió no encertada, però com ja he dit, coherent amb el que ha fet la CUP al passat. No em sorprèn.

  Cal bastir una alternativa progressista que pugui donar veu i vot als catalans a les institucions europees, tant si ens agraden com si no. Ens cal un lobby que defensi els nostres interessos, encara que sigui petit.
  • Buitraker2.871 3 666👍 4.677
   No tens ni puta idea.
   Quina coherència hi ha entre la penya d'Enfavant que fa 10 anys assegurava que calia anar a votar i donar suport a Iniciativa Internacionalista perquè "calia una veu" sl Parlament Europeu i ara ( i fa cinc anys) defensen que no es pot anar a aquestes eleccions per no legitimar el projecte de la UE?
   • Xicoira5.505 2 392👍 4.538
    La pastilleta. Jo de temps no he dit res, t'has muntat la película tot sol.
    • Buitraker2.871 3 666👍 4.677
     La pastilleta me la passo pels collons.
     Ets tu que esmentes que aquesta decisió es coherent amb el que la CUP ha fet en el passat, literalment.
     Si ho compares amb el que va fer la CUP fa cinc anys si que ho és de coherent, però si ho fas amb el 2004 no. 
     El més divertit és que els sectors contraris a anar-hi enguany i fa cinc anys sota l'argument de "no legitimar la UE" són exactament els mateixos que fa 10 deien que calia donar suport a Iniciativa Internaciolista ( no només votar, sino que fer la campanya també) i van estar en contra que la CUP no dongues suport a II, rebuig motivat per les condicions que els bascos voluen imposar als cupaires.
     • Xicoira5.505 2 392👍 4.538
      D'acord, diem que és d'ençà que existeix un moviment euroescèptic més marcat arran de la crisi. O podem parlar del passat recent, o del principi del procés. No em referia a la trajectòria sencera.

      Si això és el que decideix l'assemblea o com sigui que funcionin les CUP, que reconec que no en tinc ni fava, i que és el mateix que va fer fa un any... Doncs què hi vols fer?

      No simpatitzo amb les CUP, però si el sector que hi ha ara, que entenc que no t'agrada, és el sector que s'acaba imposant, serà per motius de democràcia directa. Oi?

      És el que hi ha.
     • EstatpropiUsuari sumador167.302 11 1👍 28.653
      La pastilleta me la passo pels collons.

      No, això és més aviat un supositori. 

Publicitat

Fòrums

 • 9.297.828 missatges
 • 221.162 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat