Fòrum

El Bitcoin, la gran amenaça mediambiental

maori15.617 3 121👍 7.905

En aquesta foto els treballadors de la construcció usen un elevador al llarg d'un mur de la mineria de Bitcoin a Bitfarms, Quebec. (Font: AFP).

Un nou estudi determina que la moneda virtual Bitcoin elevaria l'escalfament global en dos graus cap al 2033.

Això podria catapultar al planeta a nivells alarmants d'escalfament global si el mercat de la moneda digital continua creixent acceleradament segons l'estudi publicat aquesta setmana a Nature Climate Change.

L'impacte mediambiental del Bitcoin és un dels riscos latents. Però, per què si és una moneda virtual? El creixement del Bitcoin, la moneda digital més popular del món, requereix d'un procés de suport i manteniment informàtic, denominat "mineria", el qual consumeix una quantitat exagerada d'energia. Una transacció amb Bitcoin consumeix 275 kilowatts per cada hora d'electricitat, equivalent a una bombeta de 100 watts encesa durant 10 hores. Ara bé, el consum d'energia anual és de 30 terawatts, equivalent a més energia de la consumida per 159 països en el món o 0,13 per cent del consum d'energia total mundial en un any.

Traduït del que virtualitat a la realitat, si el Bitcoin fos un país, ocuparia el lloc 61 en termes de consum elèctric. Això, a causa del poder requerit de les computadores i sistemes per mantenir la cadena de blocs de Bitcoin inalterada, és a dir, el suport o mina criptogràfica virtual.

"Aquesta moneda digital requereix maquinària pesada, i això òbviament vol dir més electricitat", indica Randi Rollins, autor de l'article científic i investigador de la Universitat de Hawaii a Manoa, EUA.

Amb aquestes projeccions i conclusions, la creació de bitcoins en un futur no molt llunyà podria requerir tota l'energia que es consumeix a nivell mundial. La qual cosa no sembla una situació gaire sostenible ni des del punt de vista ecològic, ni del financer.


https://www.hispantv.com/noticias/ciencia-tecnologia/392293/bitcoin-moneda-virtual-amenaza-medioambiente 

Respostes

Configuració

Publicitat

Fòrums

  • 9.266.597 missatges
  • 219.999 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat