Fòrum

Quantes nacions hi ha a Espanya?

Kevin Durant i Lleida5.216 2 416👍 3.226
És evident que no només n'hi ha una, però quin n'és el nombre? L'espanyola i la catalana? Les quatre les llengües de les quals són oficials? O la nació no la fa la llengua? Els valencians són una nació diferent de la catalana? Cada comunitat autònoma és una nació per sí sola? Debatem-ho, kumpains.

Respostes

Configuració
 • esclata-sang1.803 1 897👍 1.562
  Qüestió de noms....

  Als que parlen anglès arreu del món se'ls anomena anglo-saxons...

  Als països que parlen espanyol a Amèrica se'ls diu que són hispanoamericans o iberoamericans (si inclous brasil) o latinoamericans (si tens en compte a la massa d'italians que hi van anar)....

  Als països que parlen català? Països catalans ?..no quallarà mai

  Perquè ja hi ha el nom d'una part d'ells.

  Per això hi ha països hispanoamericans però no països espanyols. Paisos anglosaxons però no països britànics o països anglesos...

  Això li ho he llegit sempre al company valencià Usuari_V i té més raó que un sant, per molt que no agrade ací al racó. 

  Però ahi fora està la societat valenciana i la coneixem i no funcionarà. No parle per altres...

  A mi m'agradaria, per exemple, països catalanòfons o catalanoparlants, igual que hi ha els països anglòfons, francòfons i lusòfons....

  Ja em perdonareu que me n'he eixit del tema del fil però he buscat la definició de nació i n'he vist 30, és com quan una malaltia té molts tractaments diferents....millor no agafar-la
 • Gínjol16.181 3👍 6.590
    El Principat i el País Valencià són molt diferents en moltes coses.

    Psicològicament: els valencians cívicament som molt passius (malfeiners), culturalment anem justos (poca lectura);
  mentre que els principatins són més orgullosos, rabiüts, secs i molt materialistes.
    
    En marxisme cultural i decadència ideològica: el Principat en té el doble o el triple que el PV.

    Per cada independentista que hi ha al País Valencià, al Principat n'hi han 30.
    Per cada espanyolista militant que hi ha al Principat, al PV n'hi han 5.

    Són societats ben diferenciades, encara que potser caminen lentament cap a una confluència, almenys culturalment (econòmicament crec que són ben pròximes).
 • UsuariV11.583 5 177👍 7.071
  Ah l'etern debat sobre la nació! Potser el debat més important dels dos darrers segles a nivell planetari.

  A nivell teòric és irresoluble. Podem estar tot el segle XXI discutint sobre les condicions objectives que ha de complir una comunitat humana per a considerar-se nació i mai arribarem a un consens general.

  A nivell pràctic, que és de debó on es dirimix la cosa, la solució és senzilla: nació és una comunitat humana que se sent nació.

  Bé, no tan senzilla, perquè... qué és sentir-se nació? I tornem a començar.

  Jo, al final, per l'experiència de la meua visió del món i d'esta problemàtica, arribe a la conclusió (provisional, com totes) que, en última instància és un problema de territorialitat. Una nació és una comunitat humana que es creu propietària d'un territori determinat (normalmen el que ocupa) i se sent sobirana sobre eixe territori. I sobirana vol dir que n'hi té la propietat comuna i exclusiva. Comuna perquè tots ho són de propietaris. Exclusiva perquè pensen que ells i només ells ho són.

  El nacionalisme espanyol, posem per cas, diu que Catalunya és Espanya, que vol dir que Catalunya és seua, i si els catalans (segons ells, els espanyols que hi viuen) no estàn d'acord, que marxen, però que no els lleven lo que consideren seu. Sentiment nacional, al capdavall, no deixa de ser una altra cosa que sentiment de propietat del territori percebut com a propi.


 • SEGADOR BLAUGRANA11.729 11 174👍 2.056
  La nació castellana s'ha menjat les que hi havia a la península menys la portuguesa, la basca i la catalana que encara resistim 
  • Gínjol16.181 3👍 6.590
     Els pobles oprimits són pobles que es deixen oprimir" no fent les coses bé, no autocriticant-se ni canviant les pròpies errades.
     Tot el Racó n'és un descarnat exemple.

     Molt sovint el que molta gent cerca no és cap veritat, sinó mentides falagueres amb les quals autojustificar-se, autoenganyar-se i anar matant el temps. La cova de Plató.

     Hom pot manipular i perseguir la veritat, però justament això provoca les catàstrofes que, finalment, faran retornar la gent a la realitat, és a dir, a la veritat. A més mentides i manipulacions, major els desastres.

     Un poble «oprimit», una nació sense Estat propi no és sinó un poble de baix nivell espiritual, que ha suspès «l’assignatura de l’ànima», que no afina ni s’interessa per res més enllà d’allò material i terrenal perquè no s'enlaira més enllà de l'hedonisme i de les fites materials.


Publicitat

Fòrums

 • 9.297.397 missatges
 • 221.141 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat