Fòrum

Us imaginau jugar a això amb ulleres de realitat virtual?

TywyllUsuari sumador42.110 12 13👍 5.951
https://www.youtube.com/embed/AgkpRjsDTcY

Recentment m'he comprat la PS4 i el GTA V (el Red Dead Redemption 2 me'l compraré aviat també) i n'estic gaudint molt però per a mi falta qualque cosa. A part que els gràfics de les persones són molt millorables, tenc la sensació que voldria immersar-me més en el joc. Voldria no haver de mirar al televisor, sinó aprofitar la tecnologia de realitat virtual perquè TOT el joc estigués a TOT el meu camp de visió. I que jo pogués girar el cap i la vista del joc giràs també. Això segurament es deu poder fer al PC amb l'Oculus Rift i alguna versió especial del GTA V, però no deu ser òptim. La meva pregunta és què està passant, per què el món dels videojocs no evoluciona ja cap aquí? Per què encara els nous jocs que estan sortint de la PS4 i d'altres consoles no estan ja pensats especialment per jugar-hi amb ulleres de RV? Per què aquesta reticència a l'evolució natural?

Respostes

Configuració
 • Santestevedelesrourenc32
  Perque unes bones ulleres de realitat virtual (Oculus Rift o les de HTC per exemple) costen al voltant d'uns 500 euros, més del que costa la consola... Tu creus que la gent es vol gastar tants diners en jugar a videojocs? Quan baixin els preus de les ulleres VR bones (Perque les de gama mitja i baixa no són compatibles amb PS4 i a més són bastant merda) més jocs incorporaran la realitat virtual.
 • Pavel_Korchagin3.487 2 586👍 7.635
  La realitat virtual té també inconvenients.

  En primer lloc, es tracta d'una pantalla a molt poca distància dels ulls i pot marejar, assecar els ulls, cansar la vista, escalfar el cap, ... 

  En segon lloc, per una bona experiència de realitat virtual cal treballar amb MOLTA més resolució que en una pantalla. La potència computacional que necessites per moure un joc amb bons gràfics en realitat virtual és encara massa cara pel mercat de masses.
  • Mercator3.896 3 536👍 3.203
   es tracta d'una pantalla a molt poca distància dels ulls
   Per mi aquest és el pitjor problema, no el fet de marejar, sinó les conseqüències que deu tenir per a la vista tenir una pantalla a 4 centímetres.
  • Ryotsu1.045👍 673
   El mareig el causa una altra cosa, la contradicció entre les senyals que arriben al cervell, la vista i el sistema vestibular capten que ens estem movent, però en realitat no. És la cinetosi.
 • Almogaten3.843 9 543👍 7
  La qualitat d'imatge d'una tv normal i de les ulleres de rv de la ps4, són molt diferents, he provat de jugar al red dead amb les ulleres posades per poder llegir els maleits subtítols i la diferència és brutal, es veu a poca distància, tot es veu borrós, als 10 minuts em feien mal els ulls. Els gràfics de l'skyrim vr, en comparació són una joia.

 • Mercator3.896 3 536👍 3.203
  Si tens la PS4 tens a l'abast les PSVR de Sony, que estan molt bé, i ja hi ha jocs amb molta entitat (Skyrim, Resident Evil, Astrobot, Farpoint, Firewall...). La resolució és la que és, ja que les Rift, PSVR, Vive... són la primera generació de visors, però jo crec que la RV sí que avança, però ho fa de mica en mica, les principals barreres que veig són:

  • Comporten com diuen per dalt una despesa important en termes del món del videojoc.
  • Requereixen adaptació i d'una certa constància per acostumar-se als marejos que generen.
  • És un producte que és mal de vendre perquè les sensacions no són fàcils de transposar a estratègies de màrqueting.

  Però ja hi ha oferta molt decent de RV al mercat.
 • Tabernacle1.472 3 999👍 1.675
  A mi en aquests moments no m'atrau gens la realitat virtual. Fa uns anys semblava que el mercat tirava molt en aquesta direcció, recordo que la 3DS havia de ser ja un preàmbul d'aquesta nova generació i ja veus com ha acabat la cosa. Potser d'aquí uns quants anys la tendència canvia, però ara per ara tinc la sensació que la cosa va per llarg.
 • badall1.316 9👍 169
  Jo crec que pel què fa a jocs s'està avançant força, però com ja han dit el maquinari encara és exageradament car.
 • Khanate952 5👍 1.898

  Últimament també he estat mirant això de la realitat virtual, i el potencial que té em sembla molt prometedor. Malauradament, els preus encara són prohibitius i tampoc no hi ha gaires jocs, però any rere anys es va fent més accessible i més companyies decideixen invertir-hi. De fet, corren rumors que la pròxima Playstation, després de l'èxit moderat de PlayStation VR, apostarà fort per la realitat virtual.

  Efectivament, es pot jugar al GTA5 en rv. La immersió i la sensació d'escala deu ser flipant

  https://www.youtube.com/embed/6CZmJvI8mfc

   

  Fins i tot pots fer servir el teu mòbil+ulleres realitat virtual per a mòbil (són barates) i una app+programa d'ordinador per jugar-hi a través de transmissió wifi. Jo ho he provat, però els fps m'anaven baixos, se'm congelava de tant en tant i la qualitat no era gaire bona, però hi ha gent que li funciona. Aquest és el programa:
  https://www.trinusvirtualreality.com/

   

 • __32382__2.202 1👍 1.584
  Les Oculus i les HTC tenen un camp de visió de 110º, mentre que els nostres ulls poden veure 180º sense moure's i 270º movent-se, de manera que ara mateix aquestes ulleres mostren el món virtual parcialment, no de manera que t'envolta com en la realitat. Hi ha projectes de 180º i 210º, ja veurem si es comercialitzen i tenen suport dels desenvolupadors de jocs.
 • mariusfuche18👍 1
  Bua, seria flipant!!
 • ArnauForer76👍 69
  Jo deu fer un any que tinc les Oculus Rift, i n'estic força content.
  El problema és que els jocs han de estar pensats expressament per VR, una simple adaptació no serveix, hi han programes que els adapta, però no es recomanable, ja que per veure's be requereix força FPS, o maregen molt.
  Ara bé, un joc pensat per VR, i ben fet, personalment no hem mareja, m'hi puc estar tranquil·lament 2 hores, però suposo que depèn de la persona i la configuració del joc (depèn del tipus de moviment del personatge, caminar o teleport, por variar bastant)
  Un altre tema, és que els jocs per VR son força diferents que per videoconsola o ordinador, a nivell de mecàniques, per exemple, per consola, un joc de ping pong no te gaire sentit, en VR és fantàstic, en canvi un joc de plataformes, en VR no te sentit més enllà de la gràcia de mirar al voltant. No se si m'explico, la VR i la resta juguen en lligues diferents.
  La VR de playstation, te una bona llista de jocs, per exemple te resident evil en exclusiva, però no està pensat per jugar en 360º , ja que només te un sensor i no triangula, i els comandaments son una castanya. (Bé, triangular crec que ho intenta, però no se'n surt gaire be, en molts jocs si mires enrere enfosquejen la visió per obligarte a mirar en direcció el sensor).
  El problema de les Oculus i Vive es que requereixen un ordinador força potent per poguer moure els jocs en VR, ara, si ja el tens, unes OCULUS ara costen uns 400€ i son molt millors que les de play4, sobretot amb 3 sensors.
  Ara bé, si no tens un ordinador prou potent, Oculus està apunt de treure les Oculus Quest, que son un equip VR inalambric i autònom (no requereix ordinador, ho duu incorporat), com a resposta a l'antena de VIVE (per convertir les VIVE en inalàmbriques), els jocs tindran menys polígons que en les versions d'ordinador, ja que el hardware es menys potent que un ordinador, però crec que el futur de la VR tira per aquí. Ja veurem.
  • Mercator3.896 3 536👍 3.203
   en canvi un joc de plataformes, en VR no te sentit més enllà de la gràcia de mirar al voltant.

   Astrobot és un gran joc, de fet fou joc de l'any, i a oculus tens Lucky's Tale. Entenc el que vols dir, però tots els jocs tenen espai a la VR si hi ha un bon treball de disseny darrera.

   Tot i així cal dir que la PSVR és un bon visor, no té res a envejar a Rift i Vive, el que sí que la deixa molt enrere és el tracking, que no sigui 360º i amb llum, i els controls move, a anys llum dels touch de oculus o els nous knuckles de Vive. Però l'estratègia de Sony ha estat genial, reciclar tecnologies que ja tenia i ficar-les dins el paquet VR per oferir preus competitius. De fet com encara la VR no està massivament assentada hauria de ser l'estratègia a seguir per Sony, crec jo.

   Coincidesc amb tu amb el seguiment d'Oculus Quest, a veure com surt, Oculus Go ha anat bé pel que he llegit.

 • Makaku1.007 2👍 1.349
  A molts ja ens passa ara que aguantem més hores jugant a jocs en 2D que a jocs en 3D hiperrealistes... Els jocs en 3D, en aproximar-se més a la realitat però sense arribar-hi del tot, poden provocar un seguit de trastorns que els jocs en 2D no provoquen: motion sickness, uncanny valley, etc...

  Imagina't si a més a més al joc en 3D s'hi juga mitjançant un enginy d'aquests de realitat virtual, que és una tecnologia que encara està a les beceroles i tal...
  • ArnauForer76👍 69

   Beceroles... des de 1991 ("osti", fot casi 30 anys, com passa el temps hahaha). Al newpark que hi havia a les rambles de Barcelona n'hi havia dos de màquines de VR.

   https://www.youtube.com/watch?v=rVn3H93Ysag

   Crec que la VR està en un moment força "correcte", només queda que es normalitzi un sistema sense fils.

   • Makaku1.007 2👍 1.349
    És igual, tractant-se d'una cosa tan complexa com la realitat virtual, 30 anys no són res... El mateix passa amb la robòtica; porten més de 40 o 50 anys amb el tema i encara estem esperant un robot com el de les pel·lícules que et rebi a casa amb un "Benvingut a casa, senyor, vol que li prepari un cafè?".

    Fins l'any 2150 no espero robots ni realitats virtuals decents que no provoquin un uncanny valley de campionat.
    • ArnauForer76👍 69
     La VR no es complexe, de fet el concepte és força senzill, només calen calers, voluntat i força bruta (ordinador "pepino"), la resta depèn de la destresa dels artistes. Per exemple, hi han pel·lícules amb actors inserits per CGI, que molta gent no distingiria d'una persona real, altres ho noten, cert, però poc l'hi queda.

     Un altre tema, és que el concepte VR no implica necessàriament no distingir-ho de la realitat, xerrant a nivell videojoc, la cosa està força avançada.

     Una cosa és la robòtica, i una altre molt diferent és la IA, que probablement és impossible assolir l'imaginari.

     Ja has provat un aparell VR dels moderns?

     PD: Per cert, he mirat la factura de les Oculus... i ja en fa més de dos anys que les tinc, no un com he dit, el temps passa volant...
    • rotllan11.879 5 171👍 11.860
     Ves a visitar fàbriques i veuràs robots treballant a tot taco.
    • Mercator3.896 3 536👍 3.203
     L'avanç en robòtica ha estat brutal, que no tenguis un robot a casa que t'escura els plats no vol dir res. Vés a visitar una fàbrica d'automoció o a qualsevol indústria per veure el que ha canviat la robòtica. I la realitat virtual ha estat dins un calaix durant molts d'anys, ni de bromes fa 30 anys que es desenvolupa, en tot cas que existeix, però l'empenta grossa es va donar a 2016 diria jo.
     • ArnauForer76👍 69

      Mmm no, un pel abans, els de oculus va iniciar el kickstarter pel 2012, així que segurament duria fer un parell d'anys que estaven de I+D

      I abans teníem merdes del rollo i-glasses on hi podies afegir estris de posicionament... el problema es que casi no havia programari, i allò SI que era car, les ulleres soles ja eren un 1000€.

 • torraina_infernal38.369 11 16👍 23.503
  A mi em passa quan llegeixo molta estona que se'm carrega una mica la vista, però només a partir de les 10 hores.
 • llamp48.615 17 10👍 12.154
  El dia que facin un joc que et trenqui els ossos, et cremi, et fereixi, i si cal et mati de mil maneres possibles s'acabaran aquestes tonteries de realitat virtual

  Rés supera la realitat real

  Creieu-me
 • llevantdemallorca18.792 13 84👍 4.392
  Jo pensava que les ulleres de RV només servien per a mirar porno. 
  • ArnauForer76👍 69

   Oh! també també, evidentment, però és possible que confongueu les ulleres de VR amb els cascos de plàstic on hi entafores un telèfon. Aquestes tens raó que serveixen per poca cosa més, no tenen res a veure.

 • Ercoman1.737 3 916👍 1.853
  Offtopic, algú que hagi jugat al joc aquest me'n pot donar la seva opinió?
 • __33358__46👍 68
  Diria que alguns jocs ja inclouen "Realitat Virtual" no? Per exemple el RE7. Bon joc, per cert.
 • Rackoonaire665 1👍 748
  Potser t'hauries de passar de la ps4 a la ps4 pro per a tenir una millora en l'experiència RV. Tinc entès que la ps4 va massa justeta.

Publicitat

Fòrums

 • 9.284.942 missatges
 • 220.671 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat