Fòrum

Eleccions a Baviera: La CSU guanya a Baviera però perd la majoria absoluta, segons els sondejos...

EstatpropiUsuari sumador167.280 11 1👍 28.634

Eleccions a Baviera: La CSU pot perdre la majoria i la ultradreta entrar al Parlament

Els socis d'Angela Merkel haurien de pactar per governar i els socialistes quedarien en tercer lloc
Redacció 14/10/2018 - 08.51Actualitzat 14/10/2018 - 09.49
 
El líder de la CSU i ministre de l'Interior, Horst Seehofer, en un acte de campanya electoral (EFE)

El líder de la CSU i ministre de l'Interior, Horst Seehofer, en un acte de campanya electoral (EFE)

Els electors bavaresos decideixen aquest diumenge si volen mantenir la Unió Socialcristiana, la CSU, una legislatura més al poder. El partit aliat de la CDU de la cancellera Merkel governa a Baviera des de fa sis dècades.

Nou milions i mig d'electors estan convocats a les urnes en les eleccions regionals de Baviera.

Els comicis es consideren com una prova de resistència per a la CSU. Les enquestes pronostiquen els pitjors resultats de la història per la Unió Socialcristiana, i indiquen que no podrà seguir governant en solitari.

En concret, els sondejos pronostiquen que la CSU obtindria entre el 33 i el 35% dels vots, fet que suposaria la pèrdua de la majoria absoluta, després de ser el partit més poderós des dels anys 60.

Si es compleixen aquests resultats, suposaria un cop dur per al govern d'Angela Merkel, tot i que el seu partit no hi participi en compliment de l'acord que té amb el seu soci, CSU, de no competir entre si a les urnes.

Els verds i la ultradreta, protagonistes

L'altre soci, el partit socialdemòcrata, SPD, fins ara segona força de Baviera, quedaria relegat a una tercera posició, darrere la formació dels Verds.

L'SPD tindria el 12% dels vots i els Verds, el 19%, segons les enquestes.

 

 

L'altre partit que puja amb força és la ultradreta, representada per Alternativa per Alemanya, amb possibilitats reals d'entrar per primera vegada al parlament bavarès. Obtindrien el 10% dels vots.

També tenen possibilitats d'entrar al Parlament els Electors Lliures, una escissió de la CSU, amb el 10% dels vots i el Partit Liberal (FDP) amb el 5,5%.

Si es confirmen els pronòstics, la CSU quedarà abocada a buscar aliances per governar i, tret de sorpreses, no sembla que n'hagi de tenir prou amb els liberals de l'FDP, amb qui va governar entre el 2008 i el 2013.

Distàncies amb Merkel

Per intentar frenar l'extrema dreta, la CSU ha fet un gir més cap a la dreta. L'ànsia per recuperar espai polític distancia cada vegada més la Unió Socialcristiana dels democratacristians de Merkel, que ja arrosseguen marcades diferències des de la crisi dels refugiats.

El distanciament entre els dos partits es va fer evident al míting final de campanya. En aquest acte, la CSU va comptar com a líder convidat amb el canceller austríac, el conservador Sebastian Kurz, un polític revelació amb un discurs dur en contra de la immigració i que defensa una política amb menys prestacions socials.

 La manada trumpista, de festa.

Respostes

Configuració

Publicitat

Fòrums

  • 9.297.403 missatges
  • 221.141 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat