Fòrum

El Parlament reprova el paràsit pel 3-O i La Moncloa anuncia "mesures legals"...

EstatpropiUsuari sumador163.894 11 1👍 26.908

El Parlament reprova el rei pel 3-O i La Moncloa anuncia "mesures legals"

JxCat i ERC donen suport a la resolució dels comuns que també demana l'abolició de la monarquia
Redacció 11/10/2018 - 21.04Actualitzat 12/10/2018 - 01.39
 
Felip VI, durant el discurs televisat del 3-0

Felip VI, durant el discurs televisat del 3-0

El Parlament ha condemnat el discurs de Felip VI, la seva "intervenció al conflicte català" i la "justificació de la violència" en el discurs que el rei va fer el 3 d'octubre de l'any passat, després de les càrregues policials de l'1-O.

L'hemicicle ha aprovat una resolució de Catalunya en Comú-Podem en aquest sentit amb els vots dels comuns, JxCat i ERC i l'abstenció de la CUP. La resta de grups hi ha votat en contra. El text també demana l'abolició de la monarquia, que defineix com una "institució caduca i antidemocràtica". 

Aquest és el text de la resolució: 

ple monogràfic sobre la convivència, que va proposar Ciutadans. 

La Moncloa ha reaccionat immediatament a la resolució, que ha considerat "inadmissible". El president espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat a Twitter que el seu govern emprendrà "les mesures legals al seu abast" per defensar "la legalitat, la Constitució i les institucions de l'Estat".

Respostes

Configuració
 • venjança_catalana4.587 3 467👍 5.326
  Actuaran davant d'una resolució política i els polítics d'aquí els hi demanen un referèndum d'autodeterminació

  Plegueu ja, de veritat 
 • bifurca2.270 3 776👍 9.209
  Que algú li digui a en Pedro Sánchez, que els promotors de la reprovació a la monarquia són En Comú Podem, els seus socis amb els quals acaba de signar un acord de pressupostos. 

  I que amb algú que està en una posició tan dèbil, els "nostres" no siguin capaços de posar-lo contra les cordes dia sí, dia també,... 
  • Marcos412474.141 2 512👍 2.808
   No, que encara ho usarien per dir "Veieu, com no som tots el mateix? Amb ells no es pot, però amb nosaltres sí". 
  • Misopogon3.661 8 563👍 3.859
   Això li haurien de dir més aviat al coletas que sembla que també li encanta pagar fantes.
  • enricmm16.114 10 112👍 5.490

   bifurca escrigué:
   I que amb algú que està en una posició tan dèbil, els "nostres" no siguin capaços de posar-lo contra les cordes dia sí, dia també,... 
   Perquè tant Madrid com Barcelona han rebut una trucada de Frankfurt on els diuen que no s'esvalotin gaire que no volen que l'euro pateixi amb les nostres collonades de pati d'escola (perquè per ells és això, una merda de discussió de pati d'escola).
 • Hyphen344👍 539
  Sort que el PSOE és un partit republicà. 
  • matupa595
   És republicà, però per sobre de tot és constitucionalista.
   • Ultrança7.799 5 273👍 1.101
    Qui recordarà l'ordre constitucional jacobí en 3 o 4 dècades?
    Ni tan sols els teus amos de Brussel·les hi creuen verament (canvien els principis cada generació), el descartaran quan els convingui pels seus designis. I tu només ets un xaiet que es creu que això va amb tu i et garantirà res.

    Voltaire i la resta de la deixalla del segle de les llums va de camí a l'incineradora, per una banda o l'altra. El projecte suposadament de llibertat, justícia i equitat ja es veu esgotat i desemmascarat pel que és. Cada cop més occidentals desperten a aquest fet.

    Ets com un ancianet senador repapiejant sobre les grandeses del dret romà mentres al seu voltant col·lapsa l'estructura sencera de l'imperi totalment degenerat i amoral.

    Ja et pots anar preparant per quan comencin a fallar totes les peces de la piramide, que custodia a tu i la teva màfia colona, perquè sera campi qui pugui. Els nacionalismes i families basades en estats moderns ja estan fent figa ara mateix, cada cop menys vertebrats amb projecte absent en la present deriva (només seguir donant suport a l'ordre actual que decau).
    No podreu dir que no se us va avisar.
   • Ultrança7.799 5 273👍 1.101
    Et creus que el teu concepte prostituít de constitució --subjecte als aires dels tribunals deformat segons qui puja al poder-- sobreviurà la següent generació? Ja pots veure quina mena de jutges, advocats i gentola produeix aquest projecte d'ordre. Només 4 mercenaris desdentats i panxamples lluitaran per preservar res d'això.

    La gent que no es suïcidi enamorada de la vida moderna tornarà a les arrels per descobrir el que té sentit per organitzar-se de manera funcional.
    Com compares la caguerada sorgida per 4 revoltats i timadors a Cadis amb 800 anys de jurisprudència de les Constitucions catalanes? La inèrcia del temps només la podeu contraposar amb revoltes, força i tirania constants però arriba el moment en que ja no hi ha més esperit. Perquè ja no se sap ni que té sentit, ni per què cal lluitar.

    Sou uns titafluixes comparats amb espartero, que era un titafluixa comparat amb el felipito, i aquest al seu torn un manso comparant amb els del 1490. Ja ho veuràs més clar conforme avancin les dècades.
   • autokrator12.749 3 164👍 8.493
    Llavors no és republicà. 
 • malllamplll_3.718 2 554👍 2.458
  La colona de Jerez ja ha cagat per la boca,  per dir que reprovar al rei és un  insult que no es permet en cap pais democràtic


  Però que collons esnifa ?   
 • EstatpropiUsuari sumador163.894 11 1👍 26.908

  Sánchez portarà al Constitucional la reprovació del rei aprovada pel Parlament

  Segons Carmen Calvo, "un parlament autonòmic no pot intentar definir la forma d'estat d'aquest país"
  Redacció 16/10/2018 - 12.20Actualitzat 16/10/2018 - 12.41
   
  El govern de Pedro Sánchez presentarà un recurs d'inconstitucionalitat a la reprovació a Felip VI al Parlament

  El govern de Pedro Sánchez presentarà un recurs d'inconstitucionalitat a la reprovació a Felip VI al Parlament

  El govern espanyol portarà al Tribunal Constitucional la reprovació del rei aprovada pel Parlament de Catalunya el dijous de la setmana passada.

  La vicepresidenta de l'executiu espanyol, Carmen Calvo, ha anunciat aquest dimarts que el consell de ministres d'aquest mateix divendres aprovarà el recurs d'inconstitucionalitat.

  Calvo ho ha dit als passadissos del Congrés: ha assegurat que la reprovació "no té cap sentit des del punt de vista jurídic", però que calia una "resposta política":

  "Un parlament autonòmic no pot intentar definir la forma d'estat d'aquest país."

  "Som un govern que sabem perfectament els espais en que ens hem de moure, però veuran també com dia a dia anem naturalitzant la situació de coordinació, de cooperació i de lleialtat que tenim amb tots els governs, també amb el de Catalunya".

  La vicepresidenta ha assegurat que la mesura és similar a la que va prendre el seu govern quan "fa un parell de mesos" "es va intentar recompondre les lleis que trencaven la Constitució, l'Estatut i la unitat territorial d'Espanya."

  Abolició de la monarquia

  Serà una setmana i un dia després que el Parlament aprovés una resolució proposada per Catalunya en Comú-Podem contra la figura del rei Felip VI. El text aprovat reprova el rei pels seu paper en el procés independentista i reclama l'abolició de la monarquia.

  El govern de Pedro Sánchez ja va dir aquell mateix dia que prendria "mesures legals" en contra de la resolució. No ha trigat gaire a concretar-ho: ho portarà al TC.

  El suport als pressupostos

  Malgrat l'anunci, Calvo ha assegurat que el seu govern està convençut que els partits independentistes al Congrés donaran suport als pressupostos de l'Estat sense cap contrapartida:

  "Tenim un govern de Catalunya que és el que la llei pot permetre, tenim obertes comissions que fa 11 anys que no es reunien i gairebé cada setmana hi ha un ministre a Catalunya."

  La vicepresidenta de Pedro Sánchez ha qualificat d'"inacceptable" que ERC i PDeCAT puguin posar un ultimàtum al seu govern, i també acusat PP i Ciutadans de treballar per "empitjorar les coses".


Publicitat

Fòrums

 • 9.239.364 missatges
 • 219.067 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat