Fòrum

Sánchez i Iglesias pacten apujar el salari mínim a 900 euros

maori16.173 3 114👍 8.325

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, el secretari general de Podemos, Pablo Iglesias, han segellat l'acord per als Pressupostos Generals de l'Estat per l'any vinent. El pacte inclou, entre d’altres acords, l’increment del salari mínim interprofessional a 900 euros i un increment del pressupost del pla estatal per l’habitatge amb una protecció més gran als llogaters i possibilitat que els ajuntaments regulin els preus del lloguer.

Pedro Sánchez i Pablo Iglesias s'han reunit aquest matí al palau de la Moncloa, on han segellat l'acord. La reunió, prèvia al Consell de Ministres -que s'avança a dijous perquè divendres és festiu- ha servit  per tancar l'acord. Durant el Consell de Ministres es tractaran les línies generals dels pressupostos que el Govern haurà d'enviar a Brussel·les abans del dia 15 d'octubre. Sánchez, però, no en té prou amb el suport de Podemos per tirar endavant els pressupostos.

L'acord també preveu que la pujada de l'IRPF afecti les rendes superiors a 130.000 euros. D'aquesta manera l'executiu espanyol ha rebaixat la seva proposta inicial d'apujar l'IRPF a les rendes de més de 140.000 euros, alhora que Podem ha elevat la seva superant els 120.000 euros que demanava inicialment.

El text també inclou l'increment de l'1% de l'impost de patrimoni a les fortunes de més de 10 milions d'euros.

El pacte preveu el desenvolupament del model de transició energètica i revisar els beneficis de les elèctriques; un augment significatiu de les ajudes a la dependència; suport a la llei de violències sexuals proposada per Podem i permisos de paternitat i maternitat iguals i intransferibles i remunerats per llei.

També inclou un acord per millorar les beques i reducció de les taxes universitàries, la reforma de la llei electoral amb regulació de mailing conjunt i llistes cremallera obligatòries i la derogació de l'article 315.3 del Codi Penal que perseguia als sindicalistes. A més recull l'autorització als ajuntaments per gastar el seu superàvit en assegurar escoles infantils de 0 a 3 anys.


https://www.elnacional.cat/ca/politica/sanchez-iglesias-acord-pressupostos-2019_313155_102.html 

Respostes

Configuració

Publicitat

Fòrums

  • 9.285.093 missatges
  • 220.676 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat