Fòrum

L'estafa d'ERC en una piulada

Rigel65.349 11 5👍 34.023

Respostes

Configuració
 • RESILIENT2.801 2 679👍 2.454
  "Nosotros no pactaremos ni con carceleros ni con expoliadores"

  Simplement brutal, els que no volien pactar, són ara els carcelers i els espoliadors que no pacten ni amb ells mateixos.
  Justícia poètica.
 • Rigel65.349 11 5👍 34.023
  Un comentari a l'editorial d'avui den Vicent Partal (el qual us recomano que llegiu) i que expressa molt bé el paper que juga ERC:

  Eduard Gracia

  11.10.2018  |  03:33

   

  Totalmente d’acord amb l’Anna Niño I la Rosa Gispert: de fet fa molt de temps que dic que la cúpula d’ERC, amb en Junqueras al capdavant, està traïnt els votants sobiranistes, i la premsa de Madrid porta com a mínim des de l’any 2016 explicant com en Junqueras estaba pactant amb la Soraya per a fer-li el llit a en Puigdemont a canvi d’endarrerir les aspiracions independentistes unes dècades més. De fet, amb un vicepresident venut als poders de l’Estat Espanyol (i possiblement passant-los informació) no veig com hauriem pogut defensar efectivament la independència en cas que s’hagués proclamat de forma efectiva el día 10 d’octubre (a menys que el recolzament internacional hagués fet innecessària aquesta defensa, que no va ser el cas). Això explica per què en Junqueras no es volia comprometre mai a res, i per què el dia 27-O quan van reunir-se tots els membres del govern per a decidir què fer, ell no hi fos. Com crec que després ha indicat el propi Vidal-Quadras, Junqueras com a cap d’un nou tripartit era la gran esperança de l’Estat espanyol pel 21-D, i la idea de tenir-lo a presó tenia sentit per a donar-li una mística que competís amb la de Puigdemont, i és perquè no ho va aconseguir que el van deixar a presó (no feu mai tractes amb una màfia!). De fet al gener/febrer la premsa de Madrid el tornava a assenyalar com la persona en que el govern espanyol confiava per a desfer-se de Puigdemont – però a JxCat van ser prou llestos com per a proposar en Jordi Sánchez de segon candidat i, com que aquest no va poder sortir de presó ni tan sols per a ser investit, era impossible proposar en Junqueras sense que fos evident la seva traició. El que ha passat després no ha estat més que un seguit de petites traïcions, d’intents de refredar el sobiranisme (recordeu el comunicat d’en Junqueras just abans de l’11-S?) i de maniobres orquestrades amb la premsa unionista (que cada cop recolza ERC contra JxCat de manera més evident). La visita d’abans d’ahir dels caps de la CEOE i UGT a en Junqueras per a conèixer la seva opinió sobre la situació política (que és l’explicació que han donat, i segurament és veritat: la qüestió és per què fan un viatge tan llarg per a parlar de política amb ell i no, per exemple, amb el President Torra).

  Sovint penso que menys mal que no vàrem intentar fer efectiva la república l’any passat, perquè un moviment revolucionari pot sobreviure moltes coses però mai, mai cap no ha sobreviscut tenint un talp (o més, perquè la cúpula sencera d’ERC sembla seguir la mateixa direcció) en una posició de vicepresidència… El que ara cal, i urgentment, és desar el lliri que portem sempre a la mà, adonar-nos que en aquest joc hi ha interessos molt foscos on no tothom que es declara independentista treballa per la independència, i apartar en Junqueras i els seus acòlits,del moviment sobiranista com ja abans ens vàrem desfer d’en Duran i Lleida…

 • RepúblicaP2P613👍 376
  I jo els vaig votar tirant de wishful thinking pensant que tindrien una estratègia coordinada de penetració preparada per les grans ciutats, incloent totes les organitzacions rellevants, sindicats, etc, quan deien eixamplar la base. I resulta (com es veia a venir honestament) que l'estratègia era posar-se a comptar cadires amb els de "l'altre barri", sense tenir quadres, agenolllar-se al segrest judicial, aparcar els projectes que venien fa 4 dies, i plorant perquè l'oposició se l'ha quedat C's i no pas el PSC, "que almenys no ens escopia a la cara cada cop que parlava sinó només en allò estructural i rellevant pel nostre futur..." Quin paper jugar el nostre futur com a país a la mateixa roda de hàmster de la qual porten 40 anys vivint, a 20 o 30 anys vista, i si la bola finalment no acaba anant al 0 com sempre passa perquè ves per on el taulell sempre ha estat amanyat.  

  Que incaut i trist que vaig ser en pensar que serien capaços de sobreposar-se a totes els tics autonomistes i messiànics, i nodrir-se de talent per encara el repte actual que tenim al davant, amb el clímax a l'1-O, i serien capaços de plantejar quelcom intel·ligent i amb consciència revolucionària de país. I en canvi el pragmatisme que mostren no és altre cosa que la legitimació de la submissió i de l'escarn arbitrari, de qui se sap impune, perquè amb 4 gesticulacions i pirotècnia sap que el seu adversari optarà per rendir-se. Altre cop, negoci rodó, pels que només volen viure del càrrec. 

  Quin paper més trist, em sembla increïble. Cada cop que despunten una mica, tot s'ensorra com un castell de cartes. Si segueixen així l'únic que es pot esperar és la creació d'un projecte alternatiu, que esdevingui hegemònic, amb quadres preparats de veritat i que desterri d'una vegada per totes tots els tics autonomistes, les miserables batalletes partidistes titllades falsament de pluralitat, i condicioni el seu futur als seus èxits polítics alhora de realitzar el seu projecte, i no aquesta mena de "surfeig vitalici", on ningú es responsabilitza de res perquè l'únic que compta, un cop fracassats, és com tornar a pujar-se a una nova onada, superposant el seu poder per damunt de les capacitats ja minadíssimes de la gent, amb plena opacitat i sense control de ningú.

  Això és una vergonya.

Publicitat

Fòrums

 • 9.297.033 missatges
 • 221.125 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat