Fòrum

Es trenca la majoria independentista al Parlament, que rebutja reivindicar l'autodeterminació

Marc Espasa16.408 14 112👍 4.616

Les diferències entre JxCat i ERC arran dels diputats suspesos pel jutge Llarena han portat el ple del Parlament a rebutjar una proposta que reivindica el dret a l'autodeterminació.

Era una proposta de la CUP que ha comptat amb el suport d'aquesta formació, JxCat i ERC, que han sumat 65 diputats, els mateixos que hi han votat en contra.

El regalament del Parlament fixa que, quan hi ha empat, es repeteix la votació dues vegades més. Si hi ha tres empats seguits, el text queda rebutjat. I això és el que ha passat avui.

Els independentistes han perdut la majoria després que Junts per Catalunya s'ha negat a designar un substitut que exerceixi els drets de Carles Puigdemont i els diputats empresonats Jordi Sànchez, Jordi Turull i Josep Rull.

Aquests diputats havien delegat el vot, però la mesa del Parlament, seguint l'informe dels lletrats, no ho ha considerat vàlid. Els afectats han assumit que els seus vots no es comptarien i han afirmat que no es consideren ni suspesos ni substituïts.

http://www.ccma.cat/324/es-trenca-la-majoria-independentista-al-parlament-que-rebutja-reivindicar-lautodeterminacio/noticia/2880031/

Jugada mestre

Respostes

Configuració

Publicitat

Fòrums

  • 9.297.828 missatges
  • 221.162 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat