Fòrum

Fem un ús raonable de la nova automoderació (signeu a dins)

Ultrança7.932 5 272👍 1.464
Raconaires. Com sabreu, els administradors han mirat de posar esmena al recent desgavell dels fòrums amb una actualització de la normativa i el retorn d'una certa moderació per part dels usuaris. Ho han fet per la necessitat de contindre nous embats que puguin acabar amb la viabilitat o existència del racó.
Aquesta mesura molts la consideren insuficient, massa tova, propensa a l'abús. En un món ideal --amb usuaris i moderadors ideals ho compartiria-- però diria que amb una moderació més directa hi ha riscs, riscs que l'administració no vol assumir ara.
Els qui portem un cert temps al racó ho recordem: la parcialitat a l'hora d'adjudicar bans o eliminar missatges, la formació de cliques i dinàmiques personals entre admins i usuaris i la tensió entre la comunitat i la moderació cada cop que es pren una decisió en el sentit que sigui. Considero que nosaltres també els hauriem de considerar perillosos, per molt que creiessim que ens afavoriria la nostra causa tenir una moderació implicada directament.
No vull dir si per intenció pensada, desatenció o per manca de recursos ho han deixat així. Sigui com sigui, és una oportunitat per tots els que volem que els fòrums segueixin sent un espai (lúnic de fet) de debat, comentari i diàleg exclusivament en català i en el nostre marc. Alguns usuaris també han assenyalat que hi ha el risc de tornar a un cercle viciós de bandositats i batalletes que tancarà el racó a nous usuaris, s'ha d'evitar pel bé del fòrum i de la nostra llengua a l'internet.
 ____________________________________________________________________________________________________

Per evitar aquesta deriva proposo que a banda de les normes fixes establertes per la moderació fem un ús molt contingut del vot. Cal limitar-nos a només votar negativament els missatges amb el contingut següent:

1. Missatges o crides a favor de la censura, ban o denúncia pública d'un altre usuari o del fòrum/administració.

2. Missatges que defensen o encobreixen l'hegemonia del domini castellà o francès en la nostra terra, amb l'eradicació de llengua i nació que causen.

3. La difamació injustificada sense escalació prèvia i tendències persecutòries en múltiples fils. Una cosa és un insult o puntual que a molts se'ls hi pot escapar quan s'enceguen. Emperò el faccionalisme i rivalisme permanent ha de ser frenat per la resta d'usuaris sempre que és pugui.

4. Els missatges no escrits en llengua catalana. Em refereixo cabdalment articles, notícies i paràgrafs de text copiats al racó en llengües altres que la pròpia. No ho aplicaria a frases fetes, expressions o memes de contingut insubstancial que --per molt molestes-- no dificultarien la comprensió sobre el tema del fil.

Pels usuaris nous cal indicar-los el requeriment i explicar el motiu però si persisteixen en la no traducció s'ha d'amagar el missatge. Crec que tots estem d'acord que un sol peixmenut, canadenc o lisboeta és un actiu més gran que penjar 4 articles en castellà per droperia.
____________________________________________________________________________________________________

Aquests punts els considerem dignes de vot negatiu perquè reforcen els eixos del racó i són els punts on tothom pot trobar encontre.
Sobre els qui diran d'admetre missatges del punt 2 al·legant llibertat d'expressió considereu que qualsevol difusió de la inexclusivitat de la nostra llengüa en el marc social acabarà per fer-la minoritària o desapareguda (que és el propugnen en darrera instància els qui ho escriuen). Erosiona el mateix sentit de l'existència del racó, per tant no ha de ser tolerat.
Sobre el punt 1er cal afavorir un clima de lliure debat i intercanvi d'idees en matriu catalana, aquesta és la prioritat dels fòrums per sobre d'una hegemonia ideològica determinada.


Jo signo. Em comprometo a complir i només votar negativament en aquests casos. I que se m'assenyali si trenco la paraula donada.

Qui farà el mateix?

Respostes

Configuració

Publicitat

Fòrums

  • 9.298.414 missatges
  • 221.189 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat