Fòrum

Racó Català actualitza les 'Normes dels fòrums'

BaccusUsuari sumador5.812 17 363👍 126
Les societats evolucionen cada vegada més ràpid. Els límits de la llibertat d'expressió és un debat que ha esdevingut global i Catalunya no n'ha quedat al marge. A Racó Català no hem estat gens aliens a tota aquesta tensió, igual que a tants altres webs, que s'ha posat de relleu entre els missatges dels usuaris, fet que ha generat algunes situacions complicades de resoldre amb les normes que fins ara hi havia. És per aquest motiu que hem volgut fer una actualització d'aquestes amb la intenció de que tots els usuaris se sentin còmodes a Racó Català, a la vegada que hem aprofitat per fer diferents recordatoris que ajudin a una major convivència entre aquests.

Podeu consultar les noves normes dels fòfums en aquesta pàgina.

En volem destacar 2 punts:

- Hi ha eines com l'opció d'ignorar un usuari de qui no volguem saber-ne res... Per si ens sentim insultats, ofesos o el que sigui. Els moderadors no podem resoldre tots els conflictes personals que puguin sorgir als fòrums. Si algú té algun problema amb algú, que usi l'opció d'ignorar tal i com faria en qualsevol altra xarxa social.

- Reporteu els missatges ofensius als moderadors enlloc d'obrir nous fils i fer la bola més grossa. Serà molt més pràctic per mirar de resoldre el suposat problema.

Paral·lelament, us volem anunciar la introducció dels vots negatius als missatges dels fòrums. Quan un missatge rebi certa quantitat de vots negatius, aquest quedarà plegat. A la vegada també volem deixar clar que prendrem mesures sobre els usuaris que facin un reieterat mal ús d'aquesta funció.

Gràcies a tots!

Respostes

Configuració
 • Khanate916 4👍 1.752
  Lel, ara els negatius fan pujar els positius
 • independentistaimpacient18.749 9 86👍 577

  Baccus escrigué:
  Els límits de la llibertat d'expressió és un debat que ha esdevingut global i Catalunya no n'ha quedat al marge. A Racó Català no hem estat gens aliens a tota aquesta tensió, igual que a tants altres webs, 

  Doncs feia ben bé l'efecte que havíeu deixat el fòrum abandonat. S'agraeix una reacció, encara que hagi trigat tant. 
 • LesttattUsuari sumador38.446 11 15👍 13.490
  Desconec si tindrà alguna cosa a veure amb aquesta actualització però m'he adonat que l'usuari que esta connectat no l'hi surt la franja verda i el que no ho està, si que l'hi apareix..

  Tenia entès que quan un usuari representa està connecta l'hi apareix aquesta franja verda. I sembla que, i de no fa gaire, esta succeint a l'inrevés: Qui esta connectat no l'hi surt. I si l'hi apareix qui no esta connectat.
 • Defectible7.466 288👍 4
  Potser a algú se li està escapant tot plegat de les mans. • friket_heviarra_666920 3👍 183
  Hauria de tornar el Karma
  xDDD
 • Defectible7.466 288👍 4
  Paral·lelament, us volem anunciar la introducció dels vots negatius als missatges dels fòrums. Quan un missatge rebi certa quantitat de vots negatius, aquest quedarà plegat. A la vegada també volem deixar clar que prendrem mesures sobre els usuaris que facin un reiterat mal ús d'aquesta funció.

 • Defectible7.466 288👍 4
  Avui la colla d'usuaris homòfobs del Racó m'han assetjat per un comentari per la meva identitat sexual. M'han dit de malalt mental anar amunt, que no existeixo, etc. Han votat negatiu el comentari fins a fer-lo desapareixer. M'han posat la polla a la cara, figuradament parlant.

  ¿Seguim sense fer res? A aquesta colla se'ls han borrat fils per dir putes a les dones, malalts mentals i "monstres amb tita" a la gent de diversitat sexual, i "micos" als negres i migrants. Cap d'ells ha estat expulsat per aquests comportaments. Són fins i tot obertament d'un grup supremacista.

  Jo tot això ho vaig recopilant. Després no em digueu que "no hem vist res". Aquest comentari me'l reporto jo mateix perquè, sinó, sembla que ningú es mira res del que passa aquí.

  Aquí hi ha comentaris fent broma amb fotre'm un tret, i l'administració no els retira. Després no us lamenteu —i això ho dic a la comunitat d'usuaris que sembla que aprecia a aquest lloc, però que no fa ABSOLUTAMENT RES per fotre'n fora la púrria.
  • Aquest missatge ha estat esborrat
 • Defectible7.466 288👍 4
  S'us demana que prengueu mesures per evitar l'assetjament, i habiliteu un sistema per facilitar la feina als assetjadors.

  Feu-vos-ho mirar.
 • AviVicenç15.181 6 127👍 1.877
  La iniciativa és bona, però crec que l'automoderació per dislikes està malament plantejat. La gent no l'usarà per reportar comentaris contraris a les normes, sinò per criticar opinions que no els hi agradin com si fos Youtube. No sé quin grau d'automatització té aquest sistema, però

  El comentari no és meu sino de altre usuari. (xulomander) Pero el signo de totes totes
 • Defectible7.466 288👍 4

  A la vegada també volem deixar clar que prendrem mesures sobre els usuaris que facin un reiterat mal ús d'aquesta funció.

 • EstatpropiUsuari sumador165.257 11 1👍 27.744
  Actualitzar? Més aviat ha tornat enrere.
 • Defectible7.466 288👍 4
  Teniu molt que aprendre d'aquesta gent, admins
 • Defectible7.466 288👍 4
  Ens podríem preguntar si hem de tolerar —i si és que sí, per quina raó— a usuaris que justifiquen i blanquegen la violació?

  Personalment, és un tema que em preocupa i m'altera molt.

  Gràcies.
 • Defectible7.466 288👍 4
  També estaria bé saber per què un usuari pot desitjar a un altre que "la petin els morenets i li fotin el SIDA fins fins al fons de la seva ànima" (sic), per citar-ne la pitjor part entre altres insults i amenaces a més de caire racista, i el comentari s'esborra però a l'usuari ni se l'expulsa ni temporalment ni se l'adverteix ni res.
  • rotllan11.381 5 182👍 11.000
   També tens SIDA?
   Ets molt gafe. Ho agafes tot. Potser algun dia et canvia la sort i et toca la loto.
   Imagina't-ho: et cures de la sida, de la malaltia mental, de l'alcoholisme, els pares t'estimen, cobres 3 mil € de rendes al mes, et creixen les metes i aproves el permís de conduir.
 • __32950__351👍 221
  Tinc un dubte existencialista. Estic veient com hi ha algun usuari que ha estat bandejat definitivament (o sigui, no temporal, sinó que se l'han petat i ara hi surt un 404) i cada cop que entra amb un usuari nou és liquidat de manera més o menys expeditiva.

  També estic veient més coses rares, com que un usuari ja ha sortit fora del termini de bandeig temporal, però sembla que continua sense poder escriure amb aquell usuari. I els usuaris que es fa per a cobrir aquesta contingència, sembla que són també liquidats sumàriament. En aquest cas, com l'usuari ja se suposa que està actiu, entenc que se'l liquida per a fer cumplir la norma número 9, la dels segons usuaris. Però trobo que si està tècnicament actiu però alhora no pot escriure, aquí hi grinyola quelcom.

  M'he mirat les normes, i hi observo això:
  "En cas d'incomplir reiteradament les normes o d'obrir molts fils semblants o iguals a fils tancats l'usuari podria ser expulsat permanentment."

  El dubte que tinc és el següent:
  Quan es diu que l'usuari serà expulsat permanentment, es refereix a l'usuari com a nom d'usuari, o a l'usuari com a persona humana (o bot) que hi ha darrera del nom d'usuari?

  Gràcies d'avantmalucs.
  • Defectible7.466 288👍 4
   Són dues coses diferents.

   L'expulsió permanent (1) és una mesura dissuasiva per a qui no vulgui perdre l'usuari, amb l'antiguitat, karma, comentaris, medalla de micromecenatge, etc. Evidentment, això no serveix de res una vegada el primer usuari ja s'ha perdut, o si a la persona en qüestió se li'n refot tot això.

   Una altra cosa és que hi hagi una sèrie de persones problemàtiques que l'administració no vulgui veure ni en pintura (2), i que les mateixes justifiquin aquests sentiments per part de l'administració amb comportaments inacceptables des del moment del seu registre, permetent el bandeig immediat en quant que es fa evident qui són.

   També estic veient més coses rares, com que un usuari ja ha sortit fora del termini de bandeig temporal, però sembla que continua sense poder escriure amb aquell usuari.

   Tenint en compte que ha estat participant tot i el bandeig, entraria dins de la normalitat en forma d'un ban a l'ombra.
   • __32950__351👍 221
    Moltes gràcies per la teva atenció. Això m'ho estàs dient com a admin, o com a portaveu dels admins, o com a un usuari més? És per a ubicar-me.

    De tota manera, estic entenent que m'estàs dient que l'expulsió de l'usuari o expulsió permanent fa referència només al nom d'usuari, no a la persona que hi ha al darrere.

    Sobre la casuística de tipus 2 que em comentes, llavors no ho entenc. O sigui, entenc que l'administració ho faci perquè li convingui. El que no entenc, o no trobo apropiat millor dit, és que no es digui clarament, com per exemple:

    "Si li petem l'usuari a algu, ja no el deixarem tornar mai més en forma de cap altre usuari". I llavors la gent ja sap el que hi ha.

    Sobre el tema dels bans a l'ombra, ho trobo jugar molt brut. Seria més correcte i elegant dir-ho clarament, com per exemple: "No et considerem apropiat per a aquest fòrum pel motiu X, i no t'hi deixarem tornar mai més."

    Però això ja són opinions. Jo el que vull saber és com va. I sabent com se suposa que va oficialment, i com ho maneguen els admins a la pràctica, jo ja sé si fan el que han de fer, o fan el que els sembla, de manera arbitrària o no, i fent joc brut o no si els hi convé.
    • Defectible7.466 288👍 4
     Moltes gràcies per la teva atenció. Això m'ho estàs dient com a admin, o com a portaveu dels admins, o com a un usuari més? És per a ubicar-me.


     T'ho dic com a usuari d'internet de diverses comunitats, que pel que sembla compren millor que tu conceptes bàsics de moderació de les mateixes.

     Vull dir, si bé ets algú clarament dotat d'intel·ligència, el que preguntes és de nivell tan bàsic que em fas dubtar sobre la intenció de la pregunta.

     El que no entenc, o no trobo apropiat millor dit, és que no es digui clarament, com per exemple:

     "Si li petem l'usuari a algu, ja no el deixarem tornar mai més en forma de cap altre usuari". I llavors la gent ja sap el que hi ha.

     Certament, no ho has entès.

     No té res a veure una cosa amb l'altra. Un usuari pot ser expulsat i tornar al cap d'un temps un altre usuari —com tu— i no obstant això participar d'una manera que ja no vagi contra les normes. També pot fer-ho passant desapercebut, o no.

     Dependrà sempre del criteri del moderador —o la moderació, si és un grup— considerar si és millor donar-li una altra oportunitat o com a persona extraordinàriament conflictiva se li ha de fer saber, de nou, que aquí no hi és benvingut, que deixi d'intentar-ho.

     Si l'expulsió és recent, és clar que la moderació serà molt més propensa a fer-lo fora. Si ha passat un temps i la conflictivitat que generava s'ha refredat, potser se li dona una altra oportunitat. p.ex. Si aquesta persona era problemàtica perquè assetjava a un cert usuari, i aquest ja no hi és, potser se'l deixa estar i no reincideix mai.

      

     O sigui, entenc que l'administració ho faci perquè li convingui.


     I doncs, és clar!

     I si demà els convé tancar, tancaran. I si els convé expulsar-me a mi, també ho faran. I jo no els podré dir res perquè ho facin.

     Això és que és de calaix. Però alguna gent es pensa que és un dret seu poder participar aquí, com si això fos una institució oficial.

     Sobre el tema dels bans a l'ombra, ho trobo jugar molt brut. Seria més correcte i elegant dir-ho clarament, com per exemple: "No et considerem apropiat per a aquest fòrum pel motiu X, i no t'hi deixarem tornar mai més."

     Més brut és ser un assetjador.

     Tens raó en la part comunicativa, si bé aquesta hauria de ser pública, per interès general, per saber què es permet i què no. p.ex. Fem saber a la comunitat que X usuari ha estat expulsat per aquests motius. Si us plau reporteu-ne els potencials segons usuaris.

     Jo el que vull saber és com va.

     Ja.

     Benvingut al club doncs ¯\_(ツ)_/¯


     El que és entretingut aquests dies és veure la comunitat lamentant-se que no s'expulsin un parell o tres d'espanyolistes incendiaris ('flamers'), quan d'altra banda tothom va celebrar que les normes de participació es tornessin més laxes en aquest fil —celebrant que, junt amb els comportaments sexistes, homòfobs, racistes i xenòfobs, així com els insults, també s'enretirés de les normes de participació els comportaments feixistes. Ai las.
     • __32950__351👍 221

      Defectible escrigué:
      Moltes gràcies per la teva atenció. Això m'ho estàs dient com a admin, o com a portaveu dels admins, o com a un usuari més? És per a ubicar-me.


      T'ho dic com a usuari d'internet de diverses comunitats, que pel que sembla compren millor que tu conceptes bàsics de moderació de les mateixes.

      Vull dir, si bé ets algú clarament dotat d'intel·ligència, el que preguntes és de nivell tan bàsic que em fas dubtar sobre la intenció de la pregunta.

      El que no entenc, o no trobo apropiat millor dit, és que no es digui clarament, com per exemple:

      "Si li petem l'usuari a algu, ja no el deixarem tornar mai més en forma de cap altre usuari". I llavors la gent ja sap el que hi ha.

      Certament, no ho has entès.

      No té res a veure una cosa amb l'altra. Un usuari pot ser expulsat i tornar al cap d'un temps un altre usuari —com tu— i no obstant això participar d'una manera que ja no vagi contra les normes. També pot fer-ho passant desapercebut, o no.

      Dependrà sempre del criteri del moderador —o la moderació, si és un grup— considerar si és millor donar-li una altra oportunitat o com a persona extraordinàriament conflictiva se li ha de fer saber, de nou, que aquí no hi és benvingut, que deixi d'intentar-ho.

      Si l'expulsió és recent, és clar que la moderació serà molt més propensa a fer-lo fora. Si ha passat un temps i la conflictivitat que generava s'ha refredat, potser se li dona una altra oportunitat. p.ex. Si aquesta persona era problemàtica perquè assetjava a un cert usuari, i aquest ja no hi és, potser se'l deixa estar i no reincideix mai.

       

      O sigui, entenc que l'administració ho faci perquè li convingui.


      I doncs, és clar!

      I si demà els convé tancar, tancaran. I si els convé expulsar-me a mi, també ho faran. I jo no els podré dir res perquè ho facin.

      Això és que és de calaix. Però alguna gent es pensa que és un dret seu poder participar aquí, com si això fos una institució oficial.

      Sobre el tema dels bans a l'ombra, ho trobo jugar molt brut. Seria més correcte i elegant dir-ho clarament, com per exemple: "No et considerem apropiat per a aquest fòrum pel motiu X, i no t'hi deixarem tornar mai més."

      Més brut és ser un assetjador.

      Tens raó en la part comunicativa, si bé aquesta hauria de ser pública, per interès general, per saber què es permet i què no. p.ex. Fem saber a la comunitat que X usuari ha estat expulsat per aquests motius. Si us plau reporteu-ne els potencials segons usuaris.

      Jo el que vull saber és com va.

      Ja.

      Benvingut al club doncs ¯_(ツ)_/¯


      El que és entretingut aquests dies és veure la comunitat lamentant-se que no s'expulsin un parell o tres d'espanyolistes incendiaris ('flamers'), quan d'altra banda tothom va celebrar que les normes de participació es tornessin més laxes en aquest fil —celebrant que, junt amb els comportaments sexistes, homòfobs, racistes i xenòfobs, així com els insults, també s'enretirés de les normes de participació els comportaments feixistes. Ai las.
      -----

      Primer de tot, a mi no m'han expulsat, em vaig donar de baixa jo solet. Però tu al teu rotllo.

      I segon, buenu, ja sabia el que passaria si intentava xerrar amb tu educadament i tractar-te amb normalitat, i efectivament així ha estat, i per tant la culpa és meva. 

      Ja amb això que m'has fotut només començar:

      "T'ho dic com a usuari d'internet de diverses comunitats, que pel que sembla compren millor que tu conceptes bàsics de moderació de les mateixes.

      Vull dir, si bé ets algú clarament dotat d'intel·ligència, el que preguntes és de nivell tan bàsic que em fas dubtar sobre la intenció de la pregunta."

      Ja només per això, ja la veritat jo ho deixo estar. Ja t'ho han dit alguns usuaris, i alguns ho han intentat fins i tot de bona fe. Jo passo. Ni t'insultaré ni res, perquè no paga ni la pena. En fi, et poso a ignorats ja, i ja està. Ha estat un plaer confirmar en aquesta conversa el que de fet ja sabia, m'he quedat més tranquil perquè en tenia algun dubte, i ara ja no me'n queda cap.

      Espero que t'ho passis bé per aquí, que d'això es tracta.

 • malllamplll_3.755 2 552👍 2.493
  M'he mirat les normes, i hi observo això:
  "En cas d'incomplir reiteradament les normes o d'obrir molts fils semblants o iguals a fils tancats l'usuari podria ser expulsat permanentment."
    Una norma que els moderadors es passen pel folre
 • Defectible7.466 288👍 4
  ¿Seria demanar molt que quan eliminessiu els usuaris dels trolls i assetjadors recurrents, també eliminessiu de facto tots els seus missatges? I fins i tot els fils, diria.

  Seria més senzill per a tothom —inclosos vosaltres— i desincentivaria l'activitat d'aquests agressors. Penseu que si ells han pogut deixar la seva caqueta aquí, això ja els satisfà. El que acabeu d'expulsar ja s'està fent un altre usuari per seguir fent el mateix, sabent que la seva activitat deixa pel cap baix una desena de missatges online.

  Ho dic per missatges com ara aquest, que tot i l'usuari haver sigut expulsat, es mantenen allà. No crec que us interessi a vosaltres ni a ningú, que això segueixi publicat aquí.

  L'únic inconvenient és que fer-ho 'desestructura' una mica el fòrum, però no crec que valgui la pena.

  Tampoc estaria de menys que advertissiu a aquesta/es persona/es que la seva activitat és essencialment delicitva.
 • Defectible7.466 288👍 4
  El fet que feu introduir un missatge a l'hora de reportar missatges de certa categoria és ridícul.

  Em forceu triar una categoria "Imatges explícites de sexe i violència" i fer-vos escriure un missatge a més, de més d'una paraula que amb una no en teniu prou. ¿Què voleu que us diguem, bon dia, què ha fet el Barça...? ¿Que us ho demanem si us plau?

  Si són imatges així ho són caram, no ens ho feu feu tornar a escriure
 • JR1707380👍 437
  Dia dels innocents?
 • Defectible7.466 288👍 4
  A la vegada també volem deixar clar que prendrem mesures sobre els usuaris que facin un reieterat mal ús d'aquesta funció.

  Ha quedat molt clar, definitivament.

  Fixa't si sou falsos que no vau ni tenir un minut per passar el corrector pel missatge.
 • Buddha411 2👍 501
  Quin fart de riure 
 • Defectible7.466 288👍 4
  Amenaces i assetjament reiterat, incloses amenaces de mort, ara és solament motiu bandeig temporal, doncs?

  Bo de saber.

Publicitat

Fòrums

 • 9.254.595 missatges
 • 219.580 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat