Fòrum

Racó Català actualitza les 'Normes dels fòrums'

BaccusUsuari sumador5.812 17 363👍 125
Les societats evolucionen cada vegada més ràpid. Els límits de la llibertat d'expressió és un debat que ha esdevingut global i Catalunya no n'ha quedat al marge. A Racó Català no hem estat gens aliens a tota aquesta tensió, igual que a tants altres webs, que s'ha posat de relleu entre els missatges dels usuaris, fet que ha generat algunes situacions complicades de resoldre amb les normes que fins ara hi havia. És per aquest motiu que hem volgut fer una actualització d'aquestes amb la intenció de que tots els usuaris se sentin còmodes a Racó Català, a la vegada que hem aprofitat per fer diferents recordatoris que ajudin a una major convivència entre aquests.

Podeu consultar les noves normes dels fòfums en aquesta pàgina.

En volem destacar 2 punts:

- Hi ha eines com l'opció d'ignorar un usuari de qui no volguem saber-ne res... Per si ens sentim insultats, ofesos o el que sigui. Els moderadors no podem resoldre tots els conflictes personals que puguin sorgir als fòrums. Si algú té algun problema amb algú, que usi l'opció d'ignorar tal i com faria en qualsevol altra xarxa social.

- Reporteu els missatges ofensius als moderadors enlloc d'obrir nous fils i fer la bola més grossa. Serà molt més pràctic per mirar de resoldre el suposat problema.

Paral·lelament, us volem anunciar la introducció dels vots negatius als missatges dels fòrums. Quan un missatge rebi certa quantitat de vots negatius, aquest quedarà plegat. A la vegada també volem deixar clar que prendrem mesures sobre els usuaris que facin un reieterat mal ús d'aquesta funció.

Gràcies a tots!

Respostes

Configuració
 • Defectible6.625 321
  Caram, dues setmanes després finalment s'ha eliminat un fil amb el propòsit d'assetjar-me on se m'insultava com a malalt mental i esquizofrènic.

  Això sí, l'usuari que el va crear, per aquí tan panxo i feliç, tu.

  Ara ja només falta que també esborrin el fil del mateix usuari on es diu que si tinc "la SIDA", i ja podrà semblar que aquí no ha passat mai res.
  Oh, espera! Que hi ha un grapat de comentaris perduts desperdigats fent això mateix? Vaja...
 • alexpv2.478 2 738👍 1.481
  Quan penseu fer una categoria valenciana?
 • ansar18.082 12 89👍 6.783
  m'agradaria que es pugues modificar un vot positiu o negatiu

  molts raconaires voten per error, i el vot no es pot eliminar
 • tio_cuc1.643 13 941👍 416
  Sóc al Racó des de 2005 i em sorprenen les noves normes especialment aquesta; "Quan un missatge rebi certa quantitat de vots negatius, aquest quedarà plegat." Fins a quin nombre de vots negatius s'aplicarà la norma al missatge? Ho dic perquè hi ha actituds molt sectàries i fins i tot anticatalanes d'un grapat d'usuaris que podrien comprometre la llibertat d'expressió si aquets decideixen votar plegats negativament un missatge. Em sembla un norma gens ponderada i, fins i tot infantil, perquè això és rellevar la responsabilitat dels moderadors als usuaris en nom d'una suposada democràcia mal entesa. Posaré un exemple. Hi ha una sèrie d'usuaris valencians que interpreten el mot "català" com poc respectuós cap als valencians. Així, només recordaria als moderadors dels fòrums que Racó Català té el suport de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana, si aquesta institució valenciana trobés el mot "català" com poc respectuós amb els valencians no li donaria suport. Per tant, pregaria als moderadors seny a l'hora de blocar una opinió.
  • Defectible6.625 321
   Un missatge plegat es pot desplegar, eh? Apretes a la pestanyeta de dalt a la dreta del missatge, i es desplega.

   Això sí, has d'estar registrat per poder-ho fer.

   això és rellevar la responsabilitat dels moderadors

   Això és correcte, i de fet no se n'amaguen.

   Aquest canvi en les normes de participació va venir motivat per rentar-se'n les mans encara més del que passava aquí —pensa que van treure'n els insults, fins i tot!

   A la pràctica van donar més eines als usuaris problemàtics, que no tenen cap mena de dubte a l'hora de fer mal ús dels negatius per assetjar a qui convé.

Publicitat

Fòrums

 • 9.240.817 missatges
 • 219.115 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat