Fòrum

Campanya per al vot nul o abstenció a les eleccions espanyoles

Indecomuner4.039 3 527👍 4.086
Es parla de la possibilitat que el Sanchez convoqui eleccions aviat per al Congeso i Senado. Els aparells dels partits catalans ja s'han tensionat, i estan delerosos per participar-hi. 

I si els obliguem a marxar a través d'una campanya de boicot al vot? Ja fos abstenció o dipositant papereta per la República...

Què hi perdem a nivell estratègic? Seria delicat fer això a les municipals, o a les del Parlament, perquè deixaríem les nostres institucions en mans d'espanyolistes. Suposo que també a les europees podria ser contraproduent. Però a les espanyoles?? Què hi perdem? 

El que sí que aconseguiríem és quantificar el grau de descontentament social. Els acolloniríem per on més mal els fa, pels vots. Els recordaríem que ells són allà perquè nosaltres els hem votat. Que o bé rectifiquen o se'ls acaba el pinso. 
Respostes

Configuració
 • __32382__2.202 1👍 1.584
  L'únic partit mig independentista que ens queda és la CUP i no s'hi presenta. Potser sí que escriure "República" al vot sigui una bona idea.

  A més va ser patètic el paper de pdcat i erc amb el tema del grup propi de pedcat.
 • Barney1.526 2 981👍 2.726
  Per les espanyoles...
 • MLC11.270 5 187👍 8.927
  Aquest fil demostra fins a quin punt les posicions que semblen majoritàries al racó són minoritàries entre els independentistes. Segurament més de dos milions d'independentistes votarem llistes independentistes, mentre unes dotzenes de raconaires parleu de la necessitat d'unes eleccions en que es decidira si segueix TV3 o l'escola catalana o mil altres coses.

  • Aufrany5.037 3 433👍 5.028
   Segurament més de dos milions d'independentistes votarem llistes independentistes


   A les darreres generals ho feren poc més d'un milió deu mil, uns vuit eants cinquanta mil a ECP, treient-ne mínim trescents cinquanta mil dels seus tenim 1,5  milions que votaren a les generals i mig milió de desconnectats  que s'abstinguren.
  • Indecomuner4.039 3 527👍 4.086
   El grau de descontentament social cap als partits és màxim. I si a sobre comencem a dir que a Madrid es decideix l'autogovern autonòmic, que si Erc i JxCat no poden condicionar el govern espanyol llavors ens retallen l'estatutet, llavors ja és per tallar-se les venes. Aquest xantatge ja no cola, gràcies.
   • Aufrany5.037 3 433👍 5.028
    Si complissin l'amenaça d'ahir i forçaren eleccions espanyoles s'haurien guanyat el suport, em  temo que no passarà però, sostindran aquest govern.
   • MLC11.270 5 187👍 8.927
    Alguns trolls indepenuonistes (suposats independentistes que raonen el perquè s'ha de fer allò que fa feliços a ciutadans o el pp, amb arguments delirants independentistoides) com tu sembla que contesteu al vostre amic imaginari i no el que dic jo. Jo estic en contra de donar suport a cap govern espanyol.

    El que dic és que s'ha de fer com feia Herri Batasuna o el Sinn Fein i no una fantasmagòrica abstenció que només serveix perquè puguin anar garlant que els unionistes són una gran majoria, com a tu t'agradaria.
    • Indecomuner4.039 3 527👍 4.086
     Cada cop que algú opina diferent ja és un troll? Va home, va. Primer de tot, demostra per què serveix presentar-se a Madrid i després seguim parlant. L'argument que llavors els unionistes es pensen que són majoria avorreix, perquè de fet sempe o quasi semrpe han estat majoria a les espanyoles.

     No, coses efectives, va. De què serveix, quan ja hem votat República i el que hem de fer és començar a desacatar Madrid? Sinn Fein (d'Irlanda Nord) i Herri Batasuna no són exemples a seguir perquè els seus països no van anar mai tan lluny en el procés d'independència, i perquè continuen dins els Estats respectius. O sigui, van fracassar.
     • MLC11.270 5 187👍 8.927
      No penso que tothom amb qui discrepo siguin trolls, sinó només aquells que defensen en nom d'un independentisme abrandat  allò que far mullar les calces als de ciutadans. i sempre esteu en contra del que fa l'independentisme i de que planti cara.

      Jo no paro de llegir al racó que cal acabar amb la immersió, amb TV3, que els presos es mereixen estar a la presó, que no s'han de votar candidatures independentistes, que no cal anar a manis independentistes i que tot el que diuen els independentistes és mentida. I qui diu això? Doncs gent com tu. Ho sento, però no crec en les coincidències. Un independentista que vol arribar a la independència amb les mateixes accions amb les que Rivera vol acabar amb ell és sospitós.

      • Indecomuner4.039 3 527👍 4.086
       I tu troll per inventar-te coses.

       1-No he dit mai que s'hagi d'acabar amb la immersió lingüística. Sí que ha de milorar molt, especialment a l'AMB, on moltes escoles no l'apliquen i molts nens pugen sense saber parlar català.

       2-Quan he dit que els presos polítics catalans es mereixen la presó? Si us plau... això és una barbaritat.

       3-Quan he dit que no cal anar a manis independentistes? Precisament, quan tot el Racó deia a l'estiu que no aniria a l'11S, jo vaig emplaçar a fer-ho.

       4-No he dit mai que no s'hagi de votar un partit independentista. Només amb una excepció: en aquest fil. I he precisat que només per les espanyoles, ja que no podem deixar les nostres nstitucions a mans dels espanyols. Però el Congreso i el Senado? Què collons ens importa qui governi?

       SI US PLAU, T'HE DEMANAT RAONS QUE JUSTIFIQUIN VOTAR PARTITS INDEPES A LES ELECCIONS ESPANYOLES. I EL QUE HE REBUT SÓN ACUSACIONS.
       • MLC11.270 5 187👍 8.927
        No has dit cap d'aquestes coses, ni jo dic que les hagis dit. He dit que les he llegit recentment al racó per part d'usuaris suposadament independentistes.

        La resposta a la teva pregunta la va donar Joan Fuster en la frase "Tota política que no fem nosaltres serà feta contra nosaltres"

        Podem discutir si el mal serà gran o petit, però cada escó en mans d'un unionista en lloc d'un independentista serà utilitzat per fer-nos mal, d'una manera o una altra.


       • Argimont9.005 2 247👍 5.409
        Com van els teus contactes amb els alts comandaments dels Mossos tros de troll?

        No t'adones que ets un friki o un troll mentider?
    • Tuixec4.033 9 528👍 1.832
     L'argument de que és el que fa feliç a C's, PP o qui sigui és l'argumentari més infantil que he vist en ma vida.

     Des que van dimitir els síndics del 1-O que tinc decidit que votaria nul. En un primer moment reconec que va ser per indignació irracional i volia votar nul a totes les eleccions. L'argument per fer-ho és d'alló més simple i m'ha fet confiar el meu vot a 3/4 parts dels partits amb representació al parlament català..

     Quan un partit m'enganya li retiro el meu vot. Si no ho faig estic incentivant que em tornin a enganyar.  Això m'ha servit fins ara, perquè tenia més opcions, però a les darreres eleccions es van encarregar de fagocitar qualsevol partit petit incloent els Pirates, que era la meva intenció de vot.

     Les passades eleccions vaig votar amb la pinça, bàsicament perquè no es llegís internacionalment que ens havien derrotat i per recuperar les institucions.

     Ara, després d'un any he tingut temps de reflexionar. Segueixo emprenyat i molt. No votar o votar nul té el benefici indubtable de deixar la meva postura clara i marcar un línia que els partits no haurien de tornar a creuar. A les catalanes, també té coses dolentes, com que un munt d'associacions que fan bona feina pel pais deixarien de rebre subvencions. Així que crec que vaig fer be votant, i ho tornaria a fer.

     Però saps què?, no trobo absolutament res de positiu de votar al congres. Zero. Exactament que és positiu, veure l'Homs quedar en ridícul votant per C's a la mesa del congres a canvi de res? Haver d'aguantar en Rufian i en Tardà blanquejar el PSOE, com si hagués de canviar quelcom des que governava el PP? Veure com en Rufian queda en ridicul dia si dia també quan li treuen la hemeroteca de que deixarien el congrés fa un any? Prefereixo mil cops donar-lis un toc d'atenció i que sápiguen que a Catalunya els voto perquè no hi ha res m´εs. Però que o comencen a tractar-me com un adult o la primera opció respectuosa amb el país que ho faci s'endurà el meu vot.

     Al cap i a la fi, només els estaré ajudant a complir la seva promesa electoral d'abandonar el congrés. Igualment allà no han aconseguit absolutament res de positiu per Catalunya. I gairebé prefereixo que governi el PP, que el PSOE. Al menys la gent s'indigna quan el PP se'ns pixa a la cara de la mateixa manera que ho fa el PSOE.
     • MLC11.270 5 187👍 8.927
      No sé perquè m'expliques tot això, però jo només em fixo en la part que m'afecta. Tot vam veure aquí al racó un fil d'en Foll de manant de trollejar als unionistes. Es tractava de fer-se passar per unionistes en fils unionistes aconsellant-los fer allò que ens interessava a nosaltres amb arguments que es poguessin empassar. Doncs això ja està inventat.

      A les eleccions es reparteix poder i prestigi en funció de vots. Dels resultats dependrà que certes coses canviïn a millor o a pitjor, que l'independentisme guanyi poder i s'acosti al seu objectiu o doni un pas enrere. Doncs n'hi ha molts que defenseu una victòria de C's i una derrota de l'independentisme. El perquè ho feu, ho sento, però em fot mandra de llegir. No dubto de la vostra imaginació.
      • MLC11.270 5 187👍 8.927
       Vull dir que m'és igual si realment t'ho creus, l'Arrimades t'ha promès una manola, et paguen amb cigarretes o ets un anarconosequè. Aquest és el teu problema. El meu, que no m'enredis.
       • Tuixec4.033 9 528👍 1.832
        T'ho explico perquè et preguntaves per una argumentació.

        Si tu creus que un 250 a 20 amb un parcial de 20 a 19 a Catalunya és una victòria i canviarà en res la merda de govern que tenim a Catalunya doncs vota'ls.

        Per mi no té cap importància i per això prefereixo intentar que no m'enredin els meus a les seguents eleccions on realment importa si guanyen o no.

        Per cert que en la meva opinió t'afecta bastant més si qui votes t'enganya que no que els que et voten i t'enganyen puguin triar entre PP, C's o PSOE.
        • MLC11.270 5 187👍 8.927
         A mi no m'enreda ningú. Ni a la majoria. Jo sé perfectament, perquè no se n'amaguen com són de porucs i renuents a arriscar res. Ara, jo voto o no, segons penso que el que és millor o pitjor, acord als meus interessos.

         La idea del votant que vota perquè li han promès "una república" i plora perquè només té una merda, em sembla força ridícula. Jo no me'ls he cregut mai, però això no fa que prefereixi que guanyin ciutadans. I també penso que cal castigar-los, però quan pensi que s'ha de fer, no si penso que és perjudicial.
 • barcelonista10015.049 11 131👍 1.590
  L'abstenció és impossible de saber-ne les causes. Tant ens podem abstenir nosaltres com el Paco que passa de tot. Una campanya per votar nul, si n'aconseguim un gran nombre, seria molt millor. Us imagineu un 10% de vots nuls? No sé si d'ha vist mai enlloc. Això sí que seria una mostra clara de desconnexió de la puta Espanya.
 • Aufrany5.037 3 433👍 5.028
  L'absrenció va triomfar al referèndum per la constitució espanyola a Euskadi, només hi votà a favor poc més d'un trenta per cent del cens, quines conseqüències tingué, cap, algú ho recorda mai?
  • Indecomuner4.039 3 527👍 4.086
   En primer lloc, els bascos sempre ho han dit, que ells no van aprovar aquella constitució. Tenen un relat legitimador que nosaltres no tenim. En segon lloc, no era contra cap partit, ara ho seria. Aqui necessitem quadrat els partits, els nostres, o se'ns en van cap a l'autonomisme. Hem de castigar els Xuclà i els Tardà, que pressionen per frenar el procés. Dins els partits hi ha gent de tot, doncs bé, cstigant electoralment fas pressió per canviar la correlació de forces dins aquests partits.
   • Aufrany5.037 3 433👍 5.028
    Si ja entenc la filosofia i hi estic d'acord però veig millor i amb menys conseqüències fer-ho a les europees que molt probablement serà l'escenari perquè dubto que retirin el suport al govern.
    • Indecomuner4.039 3 527👍 4.086
     Doncs a les europees crec que seria més delicat, perquè no és pas de la UE que ens volem independenditzar. Potser ens expulsin, però això ho faríen ells, no pas nosaltres. En canvi, respecte d'Espanya, ja ens hem declarat independents.
     • Aufrany5.037 3 433👍 5.028
      El missatge és pels partits i cara a la UE doncs no ens han defensat gens, que sàpiguen que no n'estem contents, total parlem de dos eurodiputats, però foren el 45% de vots a Catalunya, un percentatge molt més alt que a les generals, per tant, més visible en cas d'abstenció.
    • Tuixec4.033 9 528👍 1.832
     Exactament quin benefici treus de tenir representació al congrés?
     Jo veig no només més coherent fer el boicot als partits quan es presenten al congrés, sino que amb moltes menys consqüències negatives. Del congrès aquests paios no en saben treure ni un grup propi si la cosa és dubtosa.

     Si els partits independentistes son majoria a Catalunya i a les Europees, pero no arriben al 30% a les espanyoles quina conclussió en treus?

     A més a les Europees es presenten sempre en coalicions amb el BNG, PNV o similars. Encara que els fem boicot treurien representació a costa dels altres.
 • batet1.526 1 986👍 816
  Si son per exemple 100 carrecs a elegir i la participacio (vot en blanc o abstencio) es 60% 
  no mes tindien que sortir 60 elegits.

  Amb la abtencio poca o molta sempre perjudiques o beneficies a uns o altres.

 • Eimeric8.029 12 267👍 1.925
  Les eleccions espanyoles no són democràtiques, no tenen garanties, no tenen legitimitat i sobretot són inacceptables a Catalunya on ja vam votar ser República. Si no comencem per entendre això malament. El col·laboracionisme i passivitat amb què actua el "processisme" dona legitimat al règim espanyol, sobretot en l'àmbit internacional.

  A més l'opció del suposat vot útil té menys sentit que mai. El sistema espanyol ara té quatre grans partits que poden pactar entre ells. PSOE+Podemos, PP+C's o qualsevol altra cosa. I els partits "catalans" ja han demostrat que només existeixen per traïr als seus votants i no hi ha cap opció mínimament decent per votar. Vaja que no té cap sentit votar.

  S'hauria de fer una campanya de boicot total. No només no hem d'anar a votar sinó que hem de fer una crida a no votar. Hem de minimitzar la campanya electoral a Catalunya, estripar tots els cartells cada cop que es pengin. No obrir les escoles el dia de la votació i en cas que intentin obrir-les posar cola als panys. Amagar les urnes i les paperetes i en general dificultar al màxim la possibilitat de vot.

  S'ha de llençar un missatge clar que s'ha acabat el bròquil i que no ens deixarem trepitjar per enèsima vegada sense reaccionar.

  Després que el règim espanyol boicoteges el referèndum de l'1O seria un gran èxit que el nostre boicot fos més potent que el seu i hi hagués menys vots que al referèndum.

  I encara que un boicot del 100% sigui impossible a escala de tota Catalunya veig factible aconseguir-ho a molts pobles de Catalunya interior, almenys els més petits. Seria un gran missatge veure un mapa electoral espanyol com el kosovar, ple de forats amb zones on la gent no vota perquè no reconeix l'estat que organitza les eleccions.
 • llamp48.615 17 10👍 12.154
  Mentre no siguem independents s'ha de seguir a Madrid. Tranquil que ja ho faran perquè no hi siguem
  • Tuixec4.033 9 528👍 1.832
   Per que fer?
   Per no aconseguir ni grup propi a canvi de votar Ciutadans a la mesa?
   Per blanquejar la tasca del PSOE com si fes quelcom de més positiu que el PP?
   Per deixar clar que sí que formem part d'Espanya i ens interesa el seu govern?
   Per seguir incomplint promeses electorals de deixar el congrés en 18 mesos?

   Menciona 1 cosa que s'hagi aconseguit influenciant el vot del congés. Una de sola, ni que sigui una subvenció per una entitat catalana.
   • llamp48.615 17 10👍 12.154
    Mira-ho al revés. Si els diputats corresponents són contraris als nostres interessos faran el que puguin en contra nostra i a favor seu.
    • Tuixec4.033 9 528👍 1.832
     Ho miri com ho miri al congres la diferencia és 250 en contra 80 neutres 20 "a favor"  o 260 en contra 90 neutres. No hi ha massa diferència.

     Per no parlar del senat, clar.

     Prefereixo donar un missatge per les eleccions on els que poden ser a favor, ho siguin a favor de debó i no de boqueta.
 • Dogmatico571 12👍 811
  Tot espai de poder, per ridícul que ens pugui semblar, ha de ser ocupats pels nostres. Això drena les xarxes clientelars dels nostres enemics, els priva de recursos econòmics i augmenta la supremacia del discurs en favor al dret a l'autodeterminació del poble de Catalunya. Sota aquest principi, és evident que cal presentar-se i guanyar totes les eleccions. Incloent, és clar, les espanyoles.

  Respecte que fer si assolim la victòria, seria ideal escollir uns polítics compromesos amb l'emancipació nacional de Catalunya que obeïssin una estrategia solvent i no la contínua improvització que hem vist darrerament. Això passa, segons la meva opinió, per:
  • Polítics compromesos i amb el mandat de l'autodeterminació de Catalunya,
  • Equip professional i estable encarregat de l'estratègia. Fi de l'amateurisme i la improvització de curta volada.
  • Limitació de mandats per no establir lligams emocionals amb idees absurdes com la República espanyola o iberisme espanyolista.

  Sense això, gairebé que prefereixo el boicot pur i dur, guanyar i no anar-hi, que tenir en Rufián, en Tardà i en Campuzano fent de minyona del socialisme espanyol.

 • Gínjol16.181 3👍 6.590
    Ja voldria el PPC'soe que el catalanam no votés els partits catalanistes.
    D'aquí l'interès d'alguns.

    Són processistes, clar, però poden fer caure governs espanyols.
    No votar-los només enfortiria l'espanyolisme i afebliria els nostres drets i les nostres tribunes internacionals.

    Espanya és encara massa forta i l'independentisme massa feble en diversos sentits i massa despistat en uns altres com per a poder independitzar-se ARA.

    Allò que cal és no ingressar diners en bancs unionistes, això sí que els fotria.
    Ni veure TVs unionistes.
    Etc.

  Canvieu de xip:

  Cal “inventar”: http://www.vilaweb.cat/opinio_contundent/4143124/titot-avancem-quan-inventem.html 

  ☺ 198 Methods of Nonviolent Action, Gene Sharp http://aeinstein.org/organizations103a.html 

  ☺ Revolució Noviolenta: http://www.antimilitaristas.org/IMG/pdf/DossierRevolucionNoviolenta.pdf 

  ☺ “Nou Poder als carrers”: http://www.sindominio.net/~pablo/papers_propios/Un_nuevo_poder_en_las_calles.pdf

  • Indecomuner4.039 3 527👍 4.086
   És clar, si creus que som massa febles per avançar, llavors tu també ets processista. És exactament l'excusa sobretot d'ERC per no moure ni un dit en la direcció correcta.

   El camí és senzill: començar a desacatar Llarena des del Parlament. I activar la població civil en la defensa de la seva sobirania. Senzill no vol dir fàcil, evidentment. 

   Encara ningú ha sabut dir per què serveix ser al parlament espanyol, si no és per negociar l'autonomia. Fer caure governs, dius? I què? És que PSOE no és el mateix que el PP? I en tot cas, aquesta artimètica ha passat de casualitat, les propores eleccions quasi segur que no serà així.
   • Gínjol16.181 3👍 6.590
      No tens ulls a la cara?
      No has vist com ha anat tot o què?

      Els actuals líders processistes no són capaços de mobilitzar realment.
      Una vaga d'un dia no fa res.
      Una de les coses que fóra eficaç i, clar, ningú no en parla ni la proposa, és treure diners dels Bancs i, millor, canviar de Banc.

      En lloc de rabiar, destralejar, xerrotejar i queixar-se: estudiar i canviar el puta xip.

    https://bracosoberts.wordpress.com/2017/04/21/estudi-de-tactiques/

    https://bracosoberts.wordpress.com/2015/08/08/eines-psiquiques-per-a-la-victoria-a-part1-01-trets-i-estats-psiquics-favorables-a-lexit-conglomerats-de-trets-i-virtuts-per-a-triomfar/

    https://enterprise.microsoft.com/en-gb/articles/digital-transformation/6-ingredients-for-successful-collaboration

      Abans del s. XX hi havia pesta o tuberculosi i els carrers anaven plens de fem i ningú no s'ho estudiava ni ho solucionava.
      Doncs ara passa una cosa semblant en molts temes.

      Creure que l'independentisme no és prou fort ni madur no vol dir ser processista, sinó crític i realista.

      “Dissentir és la més elevada forma de patriotisme”
      “Si una nació espera ser ignorant i lliure, està esperant allò que mai no va existir ni existirà”
      (Thomas Jefferson, 1743-1826, independentista reeixit i estadista nordamericà). 

    • Indecomuner4.039 3 527👍 4.086
     Ho sento, no compro el teu relat perdedor. Em quedo amb l'editorial d'avui del Partal, on citant un tuit d'en Wagensberg, consideren els dos demostrat que a l'octubre vam estar a punt de vèncer, i que ara som encara en més bones condicins de tornar-ho a fer. https://www.vilaweb.cat/noticies/que-no-tornen-per-favor-ni-caixabank-ni-el-sabadell-editorial-vicent-partal/
     • Gínjol16.181 3👍 6.590
       
        On els cou? A l'economia.
        Recordes allò del tancament de caixes?

        El meu relat és guanyador: dir als qui han perdut com podrien guanyar.
        Sense autocrítica seriosa i rigorosa no es pot arribar enlloc.
        Però crec que esteu enganxats a rutines de perdedors.

        Una nació no poden ser millor del que els seus components (gent) siguin.
        Per tant, allò que caldrà és facilitar informació de qualitat i sentit ètic.

        Som perfectes?
        I si ho som, per què no aconseguim el que volem?
        Alguna cosa grossa hi falta i ens cal autocrítica desacomplexada per descobrir-la!

        Les nacions "oprimides" ho som, en principi, per decadència interna. L'enemic ens oprimeix perquè no funcionem com pertoca. Cal autocrítica per sortir del cercle viciós: sense autocrítica sempre serem vençuts.

        L'independentisme no sap autocriticar-se perquè és una massa imitador i llanut. Repeteixen allò que no és pas imprescindible i en canvi no obren prou línees de treball on cal.
        Mentre hi hagi tanta ràbia i victimisme en lloc de realisme i estudi seriós, patirem molt.
        Els pobles desenvolupats s'estudien a fons les coses en lloc de repetir tics i slogans.

      • Indecomuner4.039 3 527👍 4.086
       És que tu encara ets en la pantalla de convèncer i donar explicacions, o pressionar amb tancament de caixes per fer-los seure la taula. I no sé quines caixes vols tancar si el sistema financer és d'ells. Prou que ho van demostrar. La caixa ens la van tancar a nosaltres.

       Jo en canvi sóc partidari de tornar a organitzar un nou 1-O i aquest cop que ens deixin anar a la batalla.
 • Compàs16 3👍 7
  Trobo un error renunciar a una eina de pressió a ESP, vulguem o no encara formem part i no podem cedir ni un pam. Podem tenir una gran força per condicionar un govern, crear confusió o divisió entre els unionistes, tal qual el que fan ells amb nosaltres.

  Una altre cosa es que qui vagi, faci com ara mateix fa ERC o PdCAT, que no fan cap tipus de pressió per acostar-nos a la independencia efectiva, si és per fer el imbècil evidentment no cal ni votar. Però llavors també serviria per la Generalitat, per anar a fer l'imbècil al Parlament ja no cal ni votar-los.
  • Indecomuner4.039 3 527👍 4.086
   No és el mateix tenir espanyolistes a la Generalitat que al Congreso. A la Generalitat cal votar sempre sí o sí partits catalans, encara que siguin autonomistes. Deixar aquestes institucions en mas d'espanyols suposaria un risc immens, que no correm amb el Congreso, que fet i fet és el seu país. 
   • Puigdomènech10.099 13 214👍 3.128
    Però ells bé que voten al Parlament, per què? perquè saben que poden fer mal. Igual que nosaltres al seu Congreso. És una discusió un pèl absurda. No toca de peus a terra. El que cal és pressionar els nostres polítics d'allà perquè facin el que toca i no s'acollonin tant.
    • Indecomuner4.039 3 527👍 4.086
     Jo els vull pressionar allà per què facin la feina aquí, que és on no estan fent res. I no se m'acudeix millor manerade pressionar que treure'ls vots i ingressos. Evidentment, si ara surt una opció política ferma, votaré sense cap mena de dubte.
 • FollUsuari sumador77.847 12 3👍 41.055
  Si realment els partits independentistes forcen eleccions a Espanya jo els tornaré a votar. Malgrat declaracions que no toquen i coses així a l'hora de la veritat han trolejat bastant de moment.

  He vist temptacions a aprovar-li a Sánchez els pressupostos i no m'ha agradat, per tant miraré d'aprop el que es fa en aquest cas però si anem a eleccions és que segurament han triat la bona decisió així que sense gaire entusiasme però crec que votaré partits independentistes.

  M'agradaria que l'aritmètica fes molt difícil per a Espanya formar un govern i que per tant hi hagués inestabilitat, és una bona manera de debilitar el nostre enemic i si hi ha inestabilitat és un gran altaveu internacional.
 • Mcasas9.761 13 220👍 4.219
  FUah TIU, ALS PARTITS SON KAKA. 
 • Trinxant11.240 9 188👍 3.569
  Ja veurem com està la conjuntura en aquell moment, no cal fer política ficció ara i preocupar-se per això.
 • TonixCat3.808 8 545👍 2.418
  Mentres siguem sent espanya votaré a les eleccions espanyoles.
 • __32991__104👍 45
  Ni de broma, jo vull votar a PODEMOS, a les espanyoles és l'únic lloc que puc fer-ho, em vols de treure la teva la il·lusió?
  ni de conya. 


Publicitat

Fòrums

 • 9.297.389 missatges
 • 221.141 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat