Publicitat

Fòrum

Ara a tv3: s'han obert més de 100 centres de menors en els darrers mesos

erianocar3.986 1 533👍 2.769
I cada mes estan arribant tants """""menors"""'"" com van arribar durant tot l'any passat. Això també ho han dit al TN.

L'única solució que ha plantejat tothom que han entrevistat és continuar obrint centres.

Algú indignat perquè els menors han de dormir sobre matalassos a terra a les comissaries, pobrets. 

Mentrestant, aquests menors es dediquen "jugar" a les seves coses.

https://www.google.es/amp/s/amp.regio7.cat/fet-divers/2018/08/23/mossos-detenen-dos-menors-intent/493930.html

https://www.google.es/amp/s/amp.regio7.cat/fet-divers/2017/07/03/dotze-menors-apallissen-tres-joves/422824.html

Aviat ho veurem a cada poble.

Respostes

Configuració
 • enricmm16.450 10 111👍 5.911
  Fills de puta!
 • paleta4.383 3 495👍 5.841
  No crec que estiguem en condicions de combatre això. Està promogut per l'estat espanyol junt amb estaments globals molt poderosos, i compta amb la complicitat dels poders públics i mediàtics catalans.

  La nostra divisa hauria de ser la de fer la nostra, al marge de tota aquesta invasió demogràfica, i no col·laborar-hi sota cap concepte.

  Nosaltres a la nostra.

  Ja sé que és difícil, però és la única sortida que tenim.
  • erianocar3.986 1 533👍 2.769
   Estaria bé saber quants centres s'han obert a la resta d'Espanya. En concret fora dels PPCC.
   • paleta4.383 3 495👍 5.841
    I perquè a totes les ciutats costaneres catalanes hi ha top manta, mentre que a les andaluses, que és precisament per on arriben els manters, pel que he pogut llegir, pràcticament no n'hi ha.
  • anselm_turmeda6.242 10 346👍 4.225
   D'això n'és tan culpable l'Estat espanyol com la Generalitat que ho accepta i fins i tot ho demana. I nosaltres hem de "quedar al marge" d'aquesta invasió? No hi hem de fer res en contra? Cal fer campanay contra la creació d'aquests centres, als pobles on els posen, que la gent s'hi rebel.li en contra... 
 • Mastegot30.118 10 31👍 2.431
  Mentre immigració sigue una compentència espanyola, se'ls hauriaa de donar 100€ i un bitllet d'AVE a Madrid.
 • Xicoira5.507 2 390👍 4.548


  Tots plorant amb les teves dèries habituals.
  • Aufrany5.042 3 432👍 5.030
   Estan entrant cada dia entre 20 i 50 menors no acompanyats a Catalunya, si per tu això no és cap problema potser et pots posar en contacte amb la DGAIA i fer-los un cop de ma.

   http://www.ccma.cat/324/larribada-de-menors-no-acompanyats-gairebe-es-triplica-i-desborda-la-generalitat/noticia/2873898/
   • matupa595
    Prefereixo un treballador negre abans que un empresari explotador amb 8 cognoms catalans.
   • Pedrolo10.932 3 194👍 5.113
    La identitat, la cultura, la llengua... ho perdrem tot en pocs anys a aquest pas. De fet, els que vivim a Barcelona o voltants i agafem el metro, certs autobusos, certs trens o passegem per segons quins carrers i barris, ja podríem dir que dubtem que continuem estant a Catalunya.
    • LesttattUsuari sumador38.883 12 15👍 14.151
     Totalment d'acord,

     Només cal aguditzar l'oïda i adonar-te'n que l'ús de la llengua catalana és pràcticament inexistent. Fins i tot entre mateixos catalans, de totes les edats i sexe, i amb una clara fonètica catalana.

     Nomes calia continuar amb aquest política immigracionista suïcida del volem acollir per acabar amb tot referent català.

     Els espanyols i els lliristes de torn que és fan dir catalans estaran contents, però.     • Xicoira5.507 2 390👍 4.548
      Però si hem tingut anys i panys de "catalanisme" i no s'ha invertit gairebé res o malament en matèria lingüística.

      I això no ve dels immigrants d'avui, ve de fa molts anys, de gent que no s'ha pogut integrar, i la nostra autonomia no ha fet res perquè les altres generacions s'integressin.

      O si ho ha fet, ha sigut molt esporàdicament. D'altra banda no s'explica que hi hagi ghettos on només es parla castellà. 

      I si continuem amb una autonomia, anirà a pitjor. Si no s'ha fet res amb els immigrants castellanoparlants, cap esforç per dur-los a parlar català no a ells sinó als seus descendents. I hi ha un teixit sociocultural rere això, un teixit que vota o votava determinats partits.

      Com podeu creure que en el futur hi haurà cap millora, si no tenim la plena independència abans? 
      • LesttattUsuari sumador38.883 12 15👍 14.151

       És la mateixa explicació de sempre:

        

        

       Tot i patir la immigració espanyola, a Barcelona, i pel 70 i 80, es parlava molt més el català que avui en dia. I havia barris que podria considerar-se ser un referent del catalanisme.

        

       A primers del 2000, amb l’arribada d’una segona onada d'immigrants, aquest cop, d’arreu del món, va començar el declivi de la llengua catalana i provocar la substitució demogràfica catalana de la majoria de carrers, pobles i viles de Catalunya, no només de Barcelona.

        

       Enguany, aquesta mateixa immigració, més que voler integrar-se, ha acabat fent de Catalunya un país acomodat a les seves costums i tradicions, totalment oposades a la cultura catalana. I han vingut per quedar-se, transformant tot un referent català. Només cal visitar el país sencer i adonar-se’n d’aquesta i alarmant realitat. Segons quines viles visitis pots arribar a sentir-te un estranger dins del teu país. Pocs pobles se’n salven d’aquesta invasió permesa. No som nosaltres qui no els estem integrant. Són ells, torno a dir, no tenen cap intenció de formar part de la societat catalana.

        

       L’APM sembla ser dominada per espanyols, entre altres ètnies foranes. I Barcelona està anant pel camí de ser una ciutat multicultural, si es que ja no ho és, que no pas representar la capital de Catalunya. Aquells barris barcelonins on es respirava una catalanitat avui han desaparegut. Fins i tot els seus propietaris. Han sigut substituïts per xinesos, pakistanesos/afganesos, sud-americans, espanyols o del continent africà, que qui les regenten no t’atenen en català ni intencions de voler integrar-se.

        

       ...

        

       Catalunya ja te prous catalans que no li cal, ni hi ha cap necessitat de continuar omplint el país d'immigrants. Com tampoc som cap ong ni cap organització de la beneficència. I menys sense que encara siguem un Estat independent, amb competències sobre immigració ni cap exercit propi per garantir un mínim de seguretat. És de sentit comú.

        

       Aquesta política immigracionista representa ser un autentic suïcidi per qualsevol país. Fins i tot per aquells països que ja representen ser un estat independent. És una autentica bogeria continuar amb aquesta malaltissa obsessió de que som país d’acollida i el casa nostra es casa vostra. Ridícul continuar omplint el país de centre de menors, que ningú els vol tindre a la vora, quan estan dient que molts d’aquests porten anys tant desbordats que la canalla a de passar la nit a les comissaries... Una vergonya continuar recollint immigrants quan la societat catalana està dient prou. Prou d’anar regalant-lis ajudes mentre moltes famílies catalanes continuen estan a l’atur. Prou de subvencionar temples que no ens representen mentre una part del nostre patrimoni acaba entre runes...

        

       Que cony estem fent amb el nostre país que l’estem regalant a tot foraster, mentre espanya s'està fregant les mans veient com tota identitat i referencia catalana l’estem portant pel camí de la seva pròpia extinció?

        

       Altres països seria considerat actes de traïdoria. Aquí continuem cantant el kumbaià mentre tota aquesta immigració, menors inclosos, se’ns continuen pixant al damunt.

        

        

       Xicoira escrigué:
       Com podeu creure que en el futur hi haurà cap millora, si no tenim la plena independència abans? 


       De que ens serveix ser lliures si en una Catalunya independent deixa de ser catalana? Estem per assolir la nostra llibertat. Però també estem lluitant per garantir que Catalunya torni a ser catalana.

     • Patriarca2.271 3 778👍 1.826
      Semrpe havia cregut en cert concepte humanista de societat i solidaritat en aquesta, pero quancamino per Catalunya i veig tanta merda junta només puc dir: que guanyi en Casado, que guanyin els liberals i que rebenti tota aquesta gent.
      • Xicoira5.507 2 390👍 4.548
       Tant desbocats esteu que voleu que guanyi un partit franquista?

       Sou com els que defensaven el franquisme, o els règims opressors espanyols perquè "tenen punts en comú"

       COL.LABORACIONISTES
       • Patriarca2.271 3 778👍 1.826
        El mateix et dic per la banda que et pertoca il.lús, que la política que defenseu és un genocidi dil.latat que acabarà amb tot el que és Catalunya. A aquest ritme d'aquí 60 anys l'únic que quedarà de català seran els noms històrics (President, Generalitat, Parlament) i poca cosa més que castellers un cop l'any.
        • anselm_turmeda6.242 10 346👍 4.225
         Amb Casado passria el mateix, potser no tan exagerat. L'arribada d'immigrants a Catalunya s'ha disparat des que mana el PSOE, però la culpa no és seva, sinó dels idiotes d'ERC i PDCat que li van donar els vots a canvi de res, quan era molt fàcil dir que si volia vots, "moratòria immigratòria" indefinida a Catalunya.
         Per altra banda, recordem que en molts comarques es deia, i encara es diu avui, que perquè una cosa d'arregli, s'ha d'acabar d'espatllar.
      • LesttattUsuari sumador38.883 12 15👍 14.151
       Aquests també acabarien fent el mateix que els progressistes.
 • Defectible7.981 270👍 3

  Reportat el fil per xenòfob, i l'usuari per reiteració.

  Ajudem els usuaris reportant, si us plau.

  edició: També s'hauria de reportar per animar a l'abandó de menors, o el que és el mateix, maltractament de menors.

  • erianocar3.986 1 533👍 2.769
   LOL abandonament de menors? Quants en tens a casa?
  • llevantdemallorca18.794 13 84👍 4.392
   SJW detectat. 

   No et reporto perquè soc demòcrata i defenso el teu dret a expressar-te  
  • erianocar3.986 1 533👍 2.769
   I per cert, et convido a anar a un centre d'aquests i et fas amic dels nois. Hi pots anar vestit de dona i els expliques tota la teoria LGBT i els dius que ets alcohòlic.

  • Aufrany5.042 3 432👍 5.030
   Xenofòfia!?
   Animar l'abandonament de menors!? No he vist que obrissis cap fil per denunciar els pares d'aquests menors.
   • paleta4.383 3 495👍 5.841
    "No he vist que obrissis cap fil per denunciar els pares d'aquests menors."

    I això que són precisament ells, els que els han abandonat.
   • Defectible7.981 270👍 3

    L'estat té la obligació legal, i la societat l'obligació moral, de cuidar dels menors. Argumentar que pel fet que els seus pares els hagin abandonat, també ho hem de fer nosaltres, és posar-nos al nivell d'aquests pares —que d'altra banda tant s'odien, lol.

    Xenofòbia és pel text, no per la notícia. El text eqiupara ser immigrant menor amb ser delinqüent.

    • Aufrany5.042 3 432👍 5.030
     Qui ha dit que se'ls a de deixar al carrer? Oi que són els professionals els que han alarmat sobre el problema?

     Que ara no es pot parlar dels problemes?

     Que aquests joves, si no se'ls aten, poden fer coses perjudicials per ells i per les societats on arriben és evident. Xenòfob seria dir que ho fan pels seus origens i no per les seves circumstàncies.

     Tu creus que això genera problemes o no? Quina solució proposes?
     • Defectible7.981 270👍 3

      Si el fil enllacés la notícia i prou, no hi hauria problema. Se'n podria parlar, i llavors només els comentaris serien xenòfobs, i no el fil.

      El comentari inaugural del fil, emperò, mostra una agenda d'odi contra els immigrants. Enllaça altres notícies, suggerint que el fet de ser nen immigrant vol dir ser delinqüent, per exemple. També diu que li sembla malament que aquests nens, com a menors, rebin l'ajuda que requereixen com a tal.

      L'autor porta el logotip d'un partit xenòfob, diu als transsexuals dones amb penis, i als nens de color micos.

      No sé per què em feu perdre el temps d'aquesta manera nois... Hi ha coses que salten a la vista. Altra cosa és que alguns us hagueu cregut que això és normal perquè la major part de la vostra vida social la feu en un lloc desemparat com aquest.

      • Aufrany5.042 3 432👍 5.030
       Bé, el fil no l'he obert jo i no ho faria d'aquesta manera, d'altra banda:

       El text eqiupara ser immigrant menor amb ser delinqüent.

       Si ets menor i arribes a un país que no és el teu, sense cap suport, tens molts números per acabar delinquint, pura supervivència.


       L'estat té la obligació legal, i la societat l'obligació moral, de cuidar dels menors. 

       Catalunya no és un Estat ni te cap competència en immigració. M'agradaria saber qiin repartiment de fons i menors hi ha, si és que n'hi ha cap.

       Com a societat podem acollir mmenors a aquest ritme? Tens cap opinió?
       • Defectible7.981 270👍 3
        Si ers menor i arribes a un país que no és el teu, sense cap suport, tens molts números per acabar delinquint, pura supervivència.

        Pels xenòfobs, això és motiu d'alegria, perquè prova els seus prejudicis. 

        A més ells fan èmfasi que seran delinqüents pel seu origen, no pas per la pobresa implícita.

        Els centres de menors estan plens de gent d'aquí també, però això no interessa.

        Catalunya no és un Estat ni te cap competència en immigració. M'agradaria saber qiin repartiment de fons i menors hi ha, si és que n'hi ha cap.

        Estic bastant segur que Catalunya té competències en matèria d'educació, menors i família. I si no les té pròpies, seran les espanyoles.

        Com a societat podem acollir mmenors a aquest ritme? Tens cap opinió?

        D'entrada, no deixar-se endur per la xenofòbia i l'odi.

        A partir d'aquí, es poden fer moltes coses. Fer servir menors per la pròpia agenda política és indecent.

        Hom és de la opinió que nens sense família són gran potencial si som capaços d'aportar-los el que necessiten per tornar-se adults competents. Si l'estat els tracta tan malament com la seva família o el país d'on venen, llavors cagada —i podem caure víctimes d'una profecia auto-complerta, a més.

        Els nois sabran molt bé quan se'ls apesta pel que són o pel que fan. Hi ha molta gent que mou cel i terra per fotre a grups d'immigrants, però que quan veuen els locals comportant-se igual tant els fa. Això aquests nois ho mamaran en primera persona, així que s'ha d'evitar.

        Imagina't que un noi d'aquests apren català i entra aquí al Racó... El deixa de fer servir, volant.

        • Lucky Luc1.380 2👍 1.581
         Tú si que ets indecent i un bocaxancla, apart d'un espanyol pudent. Patètic pringat amb ínfules de salvador de la humanitat vens aquí amb 400 missatges a  fer de sheriff, au a cagar a la via pallasso.
        • Aufrany5.042 3 432👍 5.030
         Bastant d'acord en general, només que els números fan molt en la integració, al meu barri hi ha un centre, on no hi dormen,, crec. Però els pots veure i van en grups força nombrosos a vegades, no són nens tampoc, tenen la personalitat prou formada per l'edat, amb la precarietat laboral i atur que hi ha pel jovent sense formació veig molt difícil la seva integració, no n'hi ha prou amb bones intencions.

         Imagina't que un noi d'aquests apren català i entra aquí al Racó... El deixa de fer servir, volant.

         Em temo molt que aquesta no és la llengua que se'ls ensenya però si per casualitat entrés al Racó, cosa que pocs catalans fan, veuria que hi ha diversitat d'opinions, no crec que això l'afectés.
         • Defectible7.981 270👍 3

          Es pot argumentar tot això sense fer patent satisfacció per les desgràcies d'aquests col·lectius, o odi cap als mateixos (que és el mateix: si gaudim de les seves desgràcies, és que sentim odi).

          Com he dit al principi, si el fil fos solament enllaç a la notícia, la notícia no està carregada d'opinió xenòfoba. Però el text amb que l'autor del fil ha acompanyat la notícia, sí.

  • TywyllUsuari sumador42.207 12 13👍 6.109
   Ja tardaves. 
 • Jordi Freixas20.565 13 74👍 4.632
  Uau... qué mal todo 
 • Konrad987👍 1.625
  Ahir vaig veure uns nois marroquins pel meu barri, semblaven nouvinguts, perquè no sabien parlar castellà quasi...
  • Defectible7.981 270👍 3

   No sé què et fa pensar que aquests nois no adoptaran el català com a llengua pròpia. Molts ho fan. Jo em creuo constantment amb un munt de noies amb vel parlant en català entre elles. Més reaccionaris són alguns immigrants espanyols, que tenen motius propis per odiar el català —al contrari d'aquesta gent, per a qui el català pot ser gran motiu d'inclusió social i acceptació. Hi ha també moltíssima gent que fa voluntariat per la llengua (VXL).

   Pel que fa a les costums i la tradició, si no estan a l'altura del progrés, doncs es perdran. Però no pels immigrants. Al meu poble els nens ja no van a cantar Sant Nicolau ni les nenes Santa Llúcia, i mira que la gran majoria són d'aquí. Això res té a veure amb els immigrants.

  • erianocar3.986 1 533👍 2.769
   Una de les gamberrades en qüestió va acabar amb un mort.
 • cathalà23.649 12 51👍 7.271

  Al·là és gran i els catalans anar pagant...
 • ArnauUsuari sumador6.056 16 353👍 1.005
  MAre de Déu senyor! 
 • anselm_turmeda6.242 10 346👍 4.225
  La solució és senzilla: Sánchez necessita els vots del PDCat i ERC per aprovar els pressupostos. Doncs de li diu: o s'acaba l'enviament d'immigrants a Catalunya -menors o majors- o no hi ha pressupostos.

Publicitat

Fòrums

 • 9.298.432 missatges
 • 221.190 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat