Fòrum

Colau podria plegar.

autokrator13.592 3 151👍 9.388
Ja des de la dimissió de Xavi Domènech va començar a correr un rumor en el món dels comuns: Ada Colau podria no ser candidata a l'alcaldia de Barcelona i dir que plega. Que plega, obviament, no seria un adeu a la política sino un primer pas per a un futur salt a la política estatal. Salt, sigui dit de pas, que està previst des d'abans de presentar-se a l'alcaldia. 

Personalment no crec que ho faci a no ser que les enquestes li deixin molt clar que no té opcions de revalidar l'alcaldia, jo crec que el salt vindria més tard, just havent tornat a guanyar a Barcelona. Avui em trobo amb aquesta notícia (amb molt bona informació): 

https://www.ara.cat/politica/Colau-amenaca-plegar-consens-intern_0_2091390926.html

L'amenaça de plegar jo la trobo poc creïble, més aviat em sembla un cop d'autoritat. Però que no hi ha manera de posar d'acord els diversos sectors dels comuns és una constatació, sembla que no hi haurà En Comú a les municipals, al menys com a partit jo crec que com a coalició sí. Això tenint en compte que els sectors que no es posen d'acord ni tan sols sumen ells mateixos tot En Comú ja que están fora de la negociació el "federalistes" de Coscu i els "Anticapis" de Joan Giner, que entre tots sumen un terç. Podem està desaparegut, BEC atrintxerada a Barcelona, EUiA partida en dos i sembla que només té cert cos la vella i incombustible lacra d'ICV.

A fora d'aquest espai queda l'Albano Dante mirant de muntar un partit, alguna cosa que queda de Procés Constituent i la Forcades que torna a tancar-se al convent, dada que segurament és la única bona notícia per les esquerres del país els darrers anys. 

Respostes

Configuració
 • Rigel65.373 11 5👍 34.033
  Un motiu més, doncs, per a què l'independentisme vagi unit: sense na COlau l'unionisme concentrarà el vot en el francès.
 • __28656__3.444 3👍 3.106
  La gestió d'aquest espai s'ha tornat molt difícil des de fa mesos, especialment quan van acabar de definir-se unes faccions ben definides (fedralistes, comuns i anticapitalistes). Ara, amb la marxa del candidat de consens, la crispació pot tornar a enlairar-se. La pregunta és si aquesta insinuació és doncs, o bé l'intent de posar ordre internament (com una advertència a tots els grups de perdre la figura visible) o és sincer (tots som humans i ens podem esgotar en aquestes posicions) o és un missatge clar d'anar ceracant un recanvi a Barcelona davant la possiblitat d'anar a la política estatal.
 • Pocafeiner3.449 9 592👍 2.900
  És que ha de desgastar moltíssim dirigir aquesta merda de partit. Me'ls imagino com en aquell capítol d'Asterix i Obèlix a les 12 proves on han d'aconseguir que els signin un formulari de no sé què i acaba tothom grillat.
 • ocelldefoc4.143 6 517👍 1.502
  Normal. Quan es vol fer una cosa nova i s´hi convida la casta d´ICV, no poden anar bé les coses.
 • Defectible7.981 270👍 3

  Amb totes les entrevistes a mitjans de fora que fa la "super mayor of Barcelona", quedar-se com a alcalde de Bcn seria improductiu per part seva. Tenir el títol d'ex-alcalde de Barcelona t'aporta més que el desgast de ser-ho.

  Coincideixo que si és en política anirà a Madrid, a per la pela. No em preguntis com. Ara, no la veig al Parlament ni al Congrés, sinó remenant les cireres a porta tancada.

  O enxufada segons on, amb millor sou i feina tranqui. Fent un Hereu.

 • Canyadesucre10.465 3 204👍 17.631
  Tant de bo fos veritat, però segurament deu ser una altra de les seves rabietes per cridar l'atenció en ella i que la gent s'oblidi de la seva inútil gestió. A més a més, tovaritx autokrator, coneixent la teva ràtio d'encerts/previsions el més possible és que a Iniciativa de Can Barna s'hagin de menjar 4 anys més de Colau.
  • autokrator13.592 3 151👍 9.388
   Però tovaritx, si jo he dit que no crec que ho faci. D'altra banda no crec que ICV vulgui que la Colau plegui perque no veig que tingui ningú per substituir-la al capdavant de la llista, be, ningú amb carisma. Que a partir del 2019 comencin a promocionar algú per fer el relleu ja sí que ho veig. 

   Ara be, si vols una previsió per veure si m'estampo per mi que no quedi: Jo veig que en 2 o 3 anys com a màxim la Colau farà el salt a Madrid.
   • Canyadesucre10.465 3 204👍 17.631
    Ah! Doncs si dius que no plegarà el més probable és que ni és presenti a la reelecció l'any que ve.
    Em sap greu, però l'estigma que hauràs d'arrossegar tota la teva vida raconaire és de no encertar-ne ni una.
   • FuRTiUsuari sumador20.347 12 77👍 8.296
    Si no fos perquè absolutament ningú ha passat de ser alcaldessa a no ser ni tant sols alcaldable (es diu així?)... Però vaja, en resum el què crec és que ja té assumit cap a on anirà just a partir de la mateixa nit de forma pública quan surtin els resultats ja esperats per ella... Planejat des de fa temps a més... Ja ho té clar ara.

    I la paia aquesta no té cap mínim de decència ni de moral ni d'empatia... Tinguem-ho clar... És que la veig capaç de planejar de puta mare una auto-derrota ben elaborada i ben encaminada cap al seu pròxim esglaó.Només pensant amb ella. Fins i tot si pel camí cauen als lleons de "casualitat" gent que d'alguna forma l'ha envoltat i col·locat on és... Al final la paia no serà imbècil del tot, com a mínim és capaç d'exprémer al tope precisament el sistema que ella mateixa rebutja davant dels seus votants mentre es fot un fart de riure xD
 • Mcasas9.761 13 220👍 4.219
  Pots explicar una mica més què passa a EUiA?
  • autokrator13.592 3 151👍 9.388
   A EUiA hi ha un enfrontament obert entre el que era l'antic PCC (ara Comunistes de Catalunya) i el PSUC-Viu (rama catalana del PCE). Però això no és d'ara, porten així 20 anys o potser em quedo curt. En les guerres internes d'IU també tenia un reflexe tradicionalment. Després suposo que hi haura bona part de lluites que són per motius molt més locals però la gent s'alinea amb uns o altres. També hi ha un sector de Comunistes de Catalunya que sembla més proper a la línea PSUC-Viu.

   La qüestió, molt en resum, és que el sector Com-Cat anava al bandol de Domènech i l'altre va al bandol de Colau-ICV. És graciós perque segurament és el partit més petit dels comuns i està dividit en dos. 
   • Mcasas9.761 13 220👍 4.219
    És el mateix de sempre ... El que té collons és que el PSUC-viu, que s'ha passat anys volent trencar amb ICV, ara s'alinei amb aquests pel tema nacional (espanyol).
    • autokrator13.592 3 151👍 9.388
     No té collons perque és ICV la que ha anat a les seves possicions i no al revés. Ara ICV és més espanyola que EUiA. De fet la cosa és encara pitjor perque la llista "federalistes" (anti-Domènech i crítica amb la Colau per tova) és bàsicament una llista del sector més espanyolista d'ICV amb PSUC-viu. 

     Si a això li sumes que després hi ha gent directament independentista com l'Alamany o que va recolzar la pseudo-DUI com Anticapis llavors veus que és un espai polític que no pot quallar. I no només pel tema nacional, gairebé qualsevol cosa es posa a debat i no hi ha acords importants. És com la CUP però pitjor. 
   • EstatpropiUsuari sumador167.302 11 1👍 28.653
    El POR per qui pren part? O ja no hi són?
   • EmulatorQUsuari sumador64.838 15 6👍 19.932
    Crec que et quedes curt amb els 20 anys. El PCC és una escissió del PSUC per ser contraris a les tesis eurocomunistes del tàndem Gutiérrez Díaz/López Raimundo, escissió que es va fer efectiva el 1982 si no m'erro.
 • BarratinaireUsuari sumador8.457 14 256👍 6.404
  Abans de perdre les eleccions i que quedi com una alcaldessa que ningú vol, prefereix no presentarse. Típica reacció dels polítics cobards, segur que ho fa.
  • Iffy1.085 6👍 1.367
   Veurem, si surt una candidatura unitària independentista no tindria res a fer però encara té l'excusa que es l'únió de partits... però si les enquestes la deixen pels terres jo també crec que plegarà i vendrà un dofí com a nou salvador per seguir el seu llegat ja que ella es activista i vol deixar pas per seguir lluitant incansablement i bla bla bla.
 • FuRTiUsuari sumador20.347 12 77👍 8.296
  Doncs jo ho veig plausible. Ja m'explicaré millor des del teclat en altre moment...
 • Lluísfrancesc12.894 9 164👍 12.022
  Que se'n vagi al convent amb la Forcades,és el millor que pot fer.
 • pensa_i_actua!16.483 14 109👍 7.679
  Plegar no ho sé, de moment el que sí que hi ha és la constatació de que no té precisament majoria. De fet no va ser ella la que va llançar públicament el nom d'Albiach com a co-portaveu de CEC? perquè aquí explica que nanai de la Xina, i que Colau i el seu nucli d'amics cada vegada es troba en més problemes interns:

  https://www.naciodigital.cat/noticia/163029/comuns/encallen/proposta/cupula/colau 
  • autokrator13.592 3 151👍 9.388
   Jo des de que van triar el XD fa un any i escaig vaig comentar que era un líder provissional perque la partida està entre Colau i Pablo Iglesias directament i és a nivell estatal. ICV vol Colau d'alcaldable de Barcelona però no de líder de CeC, a més poden jugar la carta d'Urtasun que és amic de Iglesias.

   Això potser estaria fet ja si no fos perque Iglesias ha estat apartat de Podemos uns mesos i perque, realment, el seu lideratge també està sota mínims, és més jo dic aquí fa més d'un any que el PI no arribarà a acabar aquest any sense plegar ell mateix. La situació és ben extranya, em comenta algú que l'altre dia, amb primàries convocades per escollir Secretari General a Podem es va passar per la seu de Podem en Joan Herrera, després resulta que el candidat favorit per dirigir Podem és algú que diuen que ja era directament d'ICV i que va muntar una llista En Comú-Entesa al seu poble que, realment, era ICV de sempre. 

   Jo el que veig és que tant Podem com BEC van ser un moviment d'aluvió i -segons la gent ha anat plegant- s'han anat quedant els militants de sempre més compromesos que són els d'ICV. D'aquí que a les primàries de CeC només votesin 3.000 persones.
 • mirador490 8👍 50
  No en tinc cap dubte que vol fer el salt a la política estatal. A més, no és ni de bon tros segur que tornés a esdevenir la llista més votada, i ella ho sap perfectament malgrat els baròmetres d´opinió-intenció de vot que publica l´Ajuntament.
 • EPS62.507 14 8👍 11.358
  No s'anirà ni amb aigua calenta. Si a cas no es presentarà a les eleccions.
 • __27562__3.869 8 536👍 4.378
  La tradició a l'ajuntafems de Barcelona és plegar a mitja legislatura i posar-ne un de més inútil que tu per quedar bé.
 • maori16.560 3 108👍 8.589

  ICV i Colau situen Elisenda Alamany en el punt de mira  "El caos és una escala". Aquesta icònica frase de Joc de Trons defineix en certa manera coma partir del desconcert que ha generat entre els comuns la dimissió de Xavier Domènech els diferents sectors que conviuen al partit busquen guanyar posicions. Els uns, bàsicament ICV i Ada Colau, per fer canvis de línia política i de peces. Els altres, per resistir l'embat i avançar en el projecte que defensen almenys fins a les eleccions municipals. La marxa de Domènech, que feia de dic de contenció de les discrepàncies internes, ha precipitat la visualització de la pugna entre aquells que aposten per intentar créixer en l'espai de l'esquerra sobiranista, com ara la portaveu al Parlament, Elisenda Alamany, i els que sostenen que es guanyarà en claredat i es marcarà distància amb l'independentisme si es defensa una línia desacomplexadament federalista.

  Si s'aconsegueix o no una treva se sabrà en funció de si hi ha canvis al grup parlamentari més enllà del nomenament de Jéssica Albiach com a presidenta, com han verbalitzat Ada Colau i ICV de portes endins. I aquesta decisió tindrà un efecte directe sobre la cúpula de Catalunya en Comú que l'alcaldessa està confeccionant i que dilluns va topar amb contestació interna. "Es demana directament que es tallin caps de càrrecs parlamentaris que són polítics i rebutgen solucions intermèdies", confirmen fonts coneixedores de la situació. D'aquest estira-i-arronsa en dependrà que la cúpula que Colau vol aprovar a la reunió de demà sigui més o menys plural.

   

  La petició de cessament del coordinador del grup

  Va ser a partir d'una publicació de La Vanguardia que es va preguntar públicament en roda de premsa a Albiach si es pretenia cessar el coordinador del grup parlamentari, Marc Grau, que forma part del mateix sector que la portaveu del grup, Elisenda Alamany, i d'independents com Marc Parés o Xavier Matilla. Tots ells van fer el pas a la política de la mà de Domènech -Grau va ser primer coordinador del grup al Congrés dels Diputats- i encapçalen, juntament amb el líder d'EUiA, Joan Josep Nuet, el sector que sosté un creixement en l'espai de l'esquerra sobiranista i que va perdre musculatura orgànica en la renovació de càrrecs de la direcció que es va fer al juliol.

  Públicament es nega que es vulguin rellevar al coordinador del grup, Marc Grau, i Alamany però hi ha pressió per fer-ho


  "No està sobre la taula", va respondre Albiach preguntada directament sobre el possible relleu de Grau al grup. També va dir que no contemplava canvis en el grup parlamentari més enllà de la incorporació de Lucas Ferro com a diputat. Tant la nova presidenta del grup com Colau també han dit públicament que la intenció és mantenir Alamany de portaveu. Tot i això, fins a cinc dirigents consultats de les diferents sensibilitats que configuren el partit confirmen que sí hi ha qui planteja que ara és "bon moment" per canviar el coordinador del grup i qui encara vol anar més enllà d'això i també acabant rellevant a la portaveu.


  Una petició de treva fins a les municipals

  Els contraris a aquests canvis sostenen que entra dins de la "normalitat" que Albiach tingui marge per fer-se el seu equip dins del grup, però no a costa de "desmuntar" l'equip d'Alamany que va ser aprovat arran de les eleccions del 21-D amb el vistiplau de Domènech i que ha articulat la línia política que fins ara s'ha seguit a Catalunya en Comú i al Parlament. Demanen que després del traumàtic adéu de Domènech es garanteixi l'"estabilitat" del grup "almenys fins a les municipals".

  La decisió definitiva està en mans de Colau, però fonts coneixedores de la situació expliquen que és especialment ICV qui més rema perquè es facin aquests canvis i no està disposada a donar el seu braç a tòrcer. "Tenen una obsessió amb aquesta qüestió", asseguren les fonts consultades. L'entorn de Colau va pactar amb els ecosocialistes la llista amb la qual ara governa Catalunya en Comú i l'alcaldessa ha de decidir si impulsa aquesta operació quan falten vuit mesos per a les municipals mentre, en paral·lel, vol transmetre una imatge de pluralitat del seu partit.

  De fet, aquells que coneixen tots els motius de per què Domènech va decidir plegar sostenen que la pressió per fer canvis al grup parlamentari que poguessin afectar a persones de la seva òrbita com Marc Grau, que va pilotar les dues victòries d'En Comú Podem a les generals com a cap de campanya, va ser un motiu més per acabar marxant. Consultats per aquesta qüestió, fonts de la direcció ecosocialista sostenen que prefereixen no valorar assumptes interns a través dels mitjans mentre que veus oficials de Catalunya en Comú es remeten a les paraules d'Albiach i asseguren que "a data d'avui no hi ha cap cessament sobre la taula". Fonts dels Comuns Federalistes tampoc estan d'acord en què "es personalitzi" en ningú el debat intern i asseguren que ells no demanen "el cap de ningú".

  La incògnita sobre el grau de pluralitat del pinyol

  Després de la "tensa" executiva de dilluns, on fonts presents asseguren que Colau va constatar que tenia un suport "dèbil" al plantejament de pinyol que va fer més enllà de la tria de Candela López i Ramon Arnabat com a coordinadors, la direcció de Catalunya en Comú tornarà a seure aquest divendres per intentar tancar el nucli. Per entendre si es frena o no la petició de cessament de Grau al grup parlamentari caldrà veure si d'aquest pinyol en forma part Marc Parés, dirigent de confiança de Domènech que compta amb una "legitimitat interna important". A l'espera de quines decisions es prenen, el caos segueix imposant-se en l'espai.


  https://www.naciodigital.cat/noticia/163213/icv/colau/situen/elisenda/alamany/punt/mira 

 • torraina_infernal38.503 11 16👍 23.657
  Colau, la pitjor cosa que hem tingut a Bcn. amb el permís d'Hereu i Clos.


  Si el PDcat presentés gent normal i no vells del partit...

  Si el PDcat assumís el seu paper de partit de centre-dreta enlloc de fer competència a ERC...

  Si la CUP rebentés a la Colau enlloc de riure-li les gràcies...

  Si ERC tragués el gat moll aquest i hi posés algú jove que fes competència a la Colau...

  • Rigel65.373 11 5👍 34.033
   Si tots plegats entenguessin que el millor, tant per a assegurar-nos la primera plaça com per a tenir un projecte potent i amb gent capacitada és fer primàries obertes de tot l'independentisme encetaríem una dinàmica política que només ens reportaria beneficis.

Publicitat

Fòrums

 • 9.297.827 missatges
 • 221.162 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat