Fòrum

"L'ús del català minva perquè no tenim estat propi"

Carles Martell2.871 1 665👍 4.821No, minva perquè la societat catalana és una figaflor i es deixa enganyar pels mantres que venen des de Madrid. Parleu català si us plau. 

Ja sé que és un fil un pèl demagògic, però tot sigui per conscienciar 

Respostes

Configuració
 • elbruixot3.144 13 629👍 1.173
  sense estat propi el català morirà, a sobre quan es tracta d'un estat espanyol que vol anihilar la llengua catalana.
 • khesanh196847👍 27
  Tant i fa l'Estat Propi si després hi han polítiques inmigratòries d'obrirse de cames
 • RepúblicaP2P392👍 198
  Ells tindran a Michael Collins però nosaltres tenim Pompeu Fabra 
 • LesttattUsuari sumador37.700 11 16👍 12.472

  Porto dies anant a classes on cadascuna d’aquests correspon a una temàtica diferent. Vinc a dir que els alumnes no són els mateixos de les altres assignatures.

   

  El primer dia, i minuts abans de començar la corresponent classe, no vaig poder evitar fixant-me amb la procedència de l’alumnat per no trobar-me amb aquelles sorpreses que sempre sorgeixen en aquests casos, i que seguidament comentaré.

   

  De moment, sospiro. Tot sembla anar prou be pel simple fet de que el tutor s’ens dirigeix en català i cap dels presents posa impediments. De fet, els sis assistents som tots catalans.

   

  Però, minuts després es presenta una noia de procedència africana, i que sembla arribar tard. El tutor continua explicant el contingut de la classe però aquesta noia l’interromp per fer saber que ella no entén el català. Que tot i que porta deu anys a Catalunya i sap 3 idiomes, del català no sap una paraula... El tutor li respon que pregunti tot allò que no entén però que la classe continuaria impartint-se en català, o si més no, en bilingüe. La noia insisteix demanant si es podria impartir únicament en castellà o no li quedava altre remei que marxar de l'aula...

   

  El tutor va acabar claudicant perquè sabia perfectament que si aquella noia marxava li arribarien denuncies i els habituals insults de racista i xenòfob per part del sector progressista esquerranos que es fa dir català.

   

  La classe va acabant fent-se en castellà, on gran part dels alumnats, catalans, també van acabar, inconscientment, dirigint-se, fins i tot entre ells mateixos, en aquesta mateixa llengua.

   

  L'endemà, amb una temàtica i alumnat diferent, tres del mateix, aquest cop, un noi sudamericà: la classe va acabar impartint-se en castellà.

   

  ...

   

  Casos únics?. NO. Casos com aquests estan succeint per gran part de les universitats, FP, instituts, centres de Catalunya.

   

  Mentre continuï arribant tota una immigració sense que Catalunya sigui un Estat independent, i amb una política ridículament progressista, la llengua catalana tindrà els dies comptats.

  • rotllan10.423 4 204👍 9.270
   Quan passa això cal dir ben clar que les classes s'han de fer en català. El problema és que els catalans callen i es queixen quan surten.
   Si és escola pública ha de ser en català. I si has pagat pel curs exigir català o que et tornin els diners.
   És més, els pares haurien de verificar que els seus fills fan les classes en català i si no anar a demanar explicacions al centre i al síndic.
  • minairocatala205👍 115
   Mira, una noia sudamericana va arribar a la classe quan feia jo primer de batxillerat.

   Val a dir, que va venir a la garrotxa i no hi estem d'hòsties. La noia s'asseu i cada dos per tres diu "No te entiendo, habla en español".

   I van passar uns dies, de la mateixa manera cada dia. Però va arribar un dia que ja no me'n vaig poder estar més. La noia torna a dir-ho i així que la professora va a parlar, des del fons de la classe dic "la classe es fa en català que això és catalunya".

   La noia va callar. No ha tornat a dir res més. De fet, al cap de dues setmanes va deixar el batxillerat perquè, cal dir que era força (MOLT) fluixeta? No només no entenia el català; ni tant sols entenia les mates. Els catalans, ens hem d'imposar. I què collons respecte? Si anéssim a ca seva ens titllarien de fatxes cap amunt. Aquí si ho fem "som uns maleducats". Au, a pastar fang aquests dats pel cul.
   • LesttattUsuari sumador37.700 11 16👍 12.472
    També m'he trobat casos com els que descrius. Però, majoritàriament són els que he exposat. Digues que el causant d'aquesta claudicació pot haver sigut per por, o per no perdre el lloc de treball, o per entrar en conflictes entre els alumnes, per no ser discriminat... o simplement perquè representen ser immigrants.
  • paleta4.097 3 512👍 5.129
   En aquests casos, el problema, més que dels alumnes estrangers, és dels professors catalans i de la resta d'alumnes que no fan valdre els seus drets.
 • Rampillet4.793 8 445👍 315
  Un dels factors és perquè el govern català no té prou força o prou voluntat per OBLIGAR que tot sigui en català com a llengua preferencial.
 • Pralija632 2👍 339

  Carles Martell escrigué:


   

   
  Crec que el bielorús podria ser un altre cas de llengua amb cada cop menys parlants tot i tenir estat propi.
 • Ocell_II1.381 6👍 519
  Es obvi que amb estat propi seria molt més fàcil de protegir.

Publicitat

Fòrums

 • 9.207.163 missatges
 • 217.957 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat