Publicitat

Fòrum

Debat sobre el turisme als PPCC: duu riquesa o pobresa?

Carles Martell3.369 1 604👍 5.827
Senzill, digueu la vostra. Duu pobresa perquè produeix llocs de treball mal pagats, gentrificació, alt cost d'oportunitat? Duu riquesa perquè genera llocs de treball (i no sé dir res més positiu, tu)? Etc.

Respostes

Configuració
 • tindal8.090 12 265👍 179
  Molta brutícia i molta contaminació. 
 • Ballester7.774 7 277👍 2.658
  Fa quinze anys, la Tura va desencadenar una allau de crítiques quan va parlar del "turisme de borratxera", però aquest és el principal problema que tneim a Barcelona. El model de turisme que s'impulsa a Catalunya, i part de la "marca espanya" és sangria i platja, i això és el que hem d'eradicar urgentment.

 • Mercator3.919 4 536👍 3.246
  Evidentment el turisme té les seves externalitats i cal veure quin tipus de turisme fomentes, però és dels sectors més transversals que hi ha, ja que has de menester del desenvolupament de molts altres sectors per poder oferir-lo. Ara bé, si es vol una societat que aguanti bé el pas dels anys no és convenient posar tots els ous a la mateixa cistella, i cal cercar un equilibri sectorial. Però també és cert que això depèn de les condicions de cada territori.

  De totes maneres jo crec que el tema clau no és si riquesa o pobresa (és riquesa òbviament), el problema és si hi ha sobreexplotació o sobrecàrrega del territori, no hem d'oblidar que formam part d'Espanya no pel fet que ens apreciïn de manera fraternal, sinó per una simple i plana raó, perquè els hi sortim molt rentables, contra més diners facturam, més impostos recapta l'Estat Espanyol per gastar-se'n a les seves addiccions.

  Dins aquesta situació el turisme és un sector que ret molt, ja que com diuen per sobre és bàsicament una exportació, aleshores atreu part de la riquesa d'altres territoris i permet millorar la balança comercial. Així que com que a l'Estat Espanyol li va molt bé, els hi és igual sobreexplotar el territori. A més a més, sobrecarregar el territori els hi ha servit també com a estratègia per colonitzar els territoris rebels (allò de la España asimilada). Han generat una capacitat econòmica molt superior a la que li calia a la població del territori, provocant així la necessitat d'un influx humà (en forma d'immigració) que ha aconseguit anar debilitant les cultures no desitjades.

  Ps. Cal dir que dins la nostra cosmovisió nacional també ens cal molt desenvolupar aquest pensament més ecològic o d'ecosistema, i no només quedar-nos dins una visió humanística.

Publicitat

Fòrums

 • 9.301.168 missatges
 • 221.302 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat