Fòrum

COL·LEGI MARIÀ FORTUNY DE REUS

catalunyaindependent116👍 43
L'escola Marià Fortuny de Reus ha sortit al pas després de l'atac que està rebent a través de les xarxes socials per part del sector unionista. Aquest cap de setmana està corrent per Twitter un fragment d'un escrit que s'hauria fet arribar als pares dels alumnes. En el text mostrat es pot llegir "si no enteneu o parleu el català, cal que assistiu a l'entrevista acompanyats d'una persona que pugui traduir".

Aquestes paraules han estat utilitzades per unionistes per carregar sense dubtar-ho contra el centre escolar. Societat Civil Catalana ha participat en aquest linxament, fomentant encara més que la bola de neu anés creixent sense aturador. El col·lectiu ha enviat un missatge als pares, repetint el missatge però amb to de sorna: "Papi, mami, si no entens el català, porta un traductor".

El líder de Cs, Albert Rivera, no s'ho ha pensat gaire i també ha volgut dir la seva. El president de la formació taronja ha dit que "el nacionalisme fa dècades que  treballa amb la complicitat dels governs PPSOE per expulsar de l'espai públic l'ús de la llengua oficial de l'Estat i majoritària entre catalans". A banda del missatge de Rivera, la xarxa no ha tingut pietat de l'escola però també han rebut moltes mostres de suport, ja que en destaquen la gran tasca d'integració que desenvolupa aquest centre escolar del Baix Camp.

Per tal d'acabar amb la polèmica generada, la direcció de l'escola ha emès un comunicat. En el text deixen clar que el missatge era clarament per a les persones nouvingudes, és a dir, que venen de l'estranger, com la Xina o el Marroc, entre altres. Desmenteixen públicament que "no s'atengui a les famílies en castellà" i recorden que el 90% de les reunions amb els tutors es fan en castellà perquè "la majoria de pares de l'escola són d'origen magrebí i no entenen el català i també hi ha famílies castellanoparlants que així no prefereixen".

La mateixa direcció ha dit també que modificaran "l'errada" que hi ha en el fulletó adreçat a aquestes famílies i apunten que "fa tres anys es va optar per afegir aquesta frase a causa de l'alt nombre de pares i/o mares que venien a les entrevistes i no parlaven cap dels dos idiomes oficials". Després de canviar el text, la frase final serà aquesta: "Si no enteneu o no parleu el català o el castellà, cal que ho notifiqueu al tutor/a".https://twitter.com/Societatcc/status/1040990486100692992

Respostes

Configuració

Publicitat

Fòrums

  • 9.298.192 missatges
  • 221.180 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat