Fòrum

El xarnegam ocupa els carrers del centre de la ciutat comtal a hores d'ara...

EstatpropiUsuari sumador165.733 11 1👍 27.966

Manifestació per la unitat d'Espanya a Barcelona a dos dies de la Diada

Redacció 09/09/2018 - 12.24Actualitzat 09/09/2018 - 13.14
7
 
Manifestació per la unitat d'Espanya a Barcelona

Manifestació per la unitat d'Espanya a Barcelona

Una manifestació per la unitat d'Espanya recorre els carrers de Barcelonal. Hi ha unes 2.000 persones a l'avinguda Paral·lel, segons la Guàrdia Urbana.

És una marxa convocada per una persona, José Manuel Opazo --empresari i ex-guàrdia civil--, però que ha rebut el suport de diverses associacions i moviments, com Convivencia Cívica Catalana, Tabarnia, el partit d'ultradreta Vox o l'organitzazió d'extrema dreta Somatemps, entre d'altres.

A la manifestació hi ha molta presència de banderes d'Espanya, algunes senyeres, algun emblema de la Guàrdia Civil i pancartes en contra de TV3 i els Mossos. També s'han sentit molts lemes en contra del president espanyol, Pedro Sánchez:

 

 

 

 

Tot i que entre els organitzadors hi ha grups d'extrema dreta, s'han pogut veure poca simbologia d'aquest tipus. Els mateixos organitzadors s'han encarregat d'evitar aquests símbols.

El PP s'ha desmarcat de la convocatòria:


José Manuel Opazo és la persona que va escriure una carta a un diari de Zuric per queixar-se que Swiss Air havia fet servir el català en un vol. El president Quim Torra en va fer llavors, el 2012, un article titulat "La llengua i les bèsties" en què el qualificava de bèstia i que va aixecar polèmica durant la investidura.

Insults als Mossos i algun incident

A la manifestació hi ha un gran desplegament de Mossos d'Esquadra. Alguns han rebut insults dels assistents.

Durant la manifestació hi ha hagut algun petit incident. En un moment donat, un manifestant s'han encarat amb un fotògraf que feia una fotografia a un jove que increpava els Mossos d'Esquadra. Els agents els han separat i la discussió no ha anat a més.

 

 

Abans d'aquesta manifestació hi ha hagut una concentració antifeixista d'unes 150 persones. Convocades per la Plataforma Antifeixista Unitat contra el Racisme i el Feixisme, denuncien que la manifestació del Paral·lel té la presència de membres de partits ultres com Democracia Nacional.

S'hi han pogut llegir missatges com "Prou agressions neonazis" o "Per la convivència en la diversitat".

 

 

Les dues manfiestacions s'han trobat al carrer Sepúlveda. Hi ha hagut crtis i insults, però un cordó dels mossos ha eviat qualsevol incident.

 

Respostes

Configuració

Publicitat

Fòrums

  • 9.268.248 missatges
  • 220.053 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat