Fòrum

Jordi de Juan increpa qui el va gravar traient llaços grocs

Tombatossals3.746 12 552👍 2.171

La difusió a les xarxes socials d’un vídeo on es veu l’exdiputat gironí del PP Jordi de Juan traient llaços grocs a la Riba de l’Escala està portant cua: dimecres De Juan es va presentar al lloc de treball del presumpte autor de la gravació. Allà, segons diversos testimonis, hauria increpat i amenaçat l’escalenc que el va gravar. L’altercació –de la qual també s’han difós imatges a les xarxes socials– va tenir prou incidència a la via pública perquè hi haguessin d’intervenir agents dels Mossos d’Esquadra, que van identificar els protagonistes. Les mateixes fonts dels Mossos d’Esquadra confirmaven ahir que s’ha presentat formalment una denúncia per amenaces de mort, a la comissaria de l’Escala, contra l’exdiputat, en data del 16 d’agost.

 

En el vídeo gravat a mig matí del dia anterior a l’altercat, l’escena té lloc a la barana de la Riba, un dels espais més cèntrics de l’Escala, i s’hi observa l’exdiputat que, tot passejant el gos, es dedica a retirar els símbols grocs de la barana del passeig. L’autor del vídeo li retreu la seva actuació i li demana per què ho fa, però quan veu que l’estan gravant, De Juan primer pretén impedir-ho, i després es gira i se’n va.

Tot plegat es produeix en un clima enrarit en aquest sector de l’Escala, on des de fa ja un temps hi ha una pugna entre partidaris d’aquests símbols que diàriament els col·loquen i es troben que l’endemà ja han desaparegut perquè algú els ha retirat durant la nit. L’últim cas va ser precisament ahir: per preparar la convocatòria del gran llaç humà que es va fer dijous al vespre a la Riba, bona part d’aquest espai havia estat engalanat amb cartells de solidaritat amb els presos i en què se’n reclamava l’alliberant. Ahir al matí, però, bona part ja havien estat retirats. És en aquest context d’enganxades i desenganxades de símbols, que la gravació de l’exdiputat s’ha produït.

Originari de l’Escala, on estiueja i és una persona coneguda, Jordi de Juan va ser cap de llista i regidor del PP a Girona el 1999; va ser diputat al Congrés a Madrid en la legislatura 2000-2004, abans d’apartar-se de l’activitat política per dedicar-se a la seva activitat professional actual d’advocat de l’Estat.

http://www.elpuntavui.cat/politica/article/1451767-jordi-de-juan-increpa-qui-el-va-gravar-traient-llacos-grocs.html

Respostes

Configuració

Publicitat

Fòrums

  • 9.268.249 missatges
  • 220.053 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat