Fòrum

Reflexions pel que fa al problema immigratori.

Benfresc 11.938 5 170 👍 9.496
És evident i sabut per tothom que molta gent crítica amb el fenòmen de la immigració massiva i descontrolada són xenòfobs o fins i tot racistes, gent que odïa al foraster o que almenys li té mania pel sol fet de ser-ho.
Però molts no som gens ni mica racistes ni xenòfobs i també estem preocupats per aquest fenòmen que és l'arribada massiva i descontrolada sense aturador de gent de fora cap al nostre pais, i emprenyats amb els responsables.

A que quan hom se sent atret sexualment per una altra persona, li va darrera i aquesta altra persona el rebutja, no pensem pas que el rebuig sigui per odi o perquè li té mania? simplement no necessita cobrir les seves necessitats sexo-efectives amb ell/a.
O un altre exemple, vejam, jo no sóc gaire amic dels empresaris però en aquest cas és igual. A que quan cerques feina i a una empresa et diuen que no necessiten més personal, no penses que el motiu hagi hagut de ser perquè t'odiïn o que tinguin res personal contra tu?

Doncs amb el tema de la immigració passa exactament el mateix. Quan consideres que ha entrat molta gent de fora, en el nostre cas massa, i no vols que n'entri més perquè la nostra societat no està gens preparada per assimilar a tantíssima gent i perquè l'arribada de tanta gent de cop desestructura tota la comunitat, no és pas per odi cap a ningú, o bé no és odi cap a cap dels nouvinguts sinó més aviat cap als responsables polítics d'això i cap els seus amos, el poder econòmic.

No estic, ni la gran majoria de gent està en contra de la immigració quan hi ha un 1, 2 o 3% de ciutadans que han nascut a fora, no és quelcom dolent l'entrada de gent de fora, sempre que s'integrin i compleixin les nostres normes, benvinguts siguin! però quan parlem de societats amb un 15, un 20 o fins i tot un 30% de gent de fora i a més en continua entrant més i més sense ni que tant sols es permeti plantejar el debat sobre regular minimament el nombre d'entrants, és quan entrem en un terreny molt perillós .

De la dreta ara mateix no en podem esperar res, perquè no faran quelcom que vagi en contra dels plans del poder econòmic. I en el futur si mai s'arriben a moure serà per una forta pressió social.

Però i l'esquerra? l'esquerra , amb l'afany de ser o semblar els bons de la pel.lícula , amb un postureig humanista que no és res més que postureig, defensa aferrissadament les portes obertes i que entri tot déu. Els suposats representants de les classes populars defensant els interessos de l'empresariat i les oligarquies i pixant-se a sobre de les demandes de la classe treballadora, insultant i acusant de nazi a tot aquell que es queixi de la bogeria que estem visquent.

I mentrestant la mal anomenada "extrema dreta" es frega les mans. I dic mal anomenada perquè no ho sol ser pas de dreta, són simplement feixistes, semi-feixistes o pseudofeixistes, depenent del partit o la organització.
Les classe populars italianes no van pas votar a la lliga nord per homòfobs o per religiosos, no, ho van fer perquè eren els únics que parlaven d'aturar l'entrada massiva d'immigrants.

Respostes

Configuració
   • autokrator 11.658 2 174 👍 7.324
    Stalin va ser un líder autoritari perque en el seu moment el desplegament del socialisme a la URSS requeria d'aquesta mena de líder. Per això els seus camarades el van triar i recolzar per aquesta tasca per sobre de Trotski (que hagués estat molt més autoritari que ell) i van deixar absolutament sols els pocs dirigents que s'hi van voler oposar. Stalin, per sí mateix, no tenia el control ni de l'exercit ni de cap resort important de poder a l'Estat, va aconseguir el lideratge perque el van triar i van triar-lo a ell perque era la millor opció. Un motiu molt important va ser que al partit tenien pànic de Trotski que era un paio que anava molt per lliure, era més radical i tenia l'exercit al darrera. D'acord que ara no ens cal un Stalin, però com aquesta deriva de l'esquerra segueixi com va ens caldrà un. 
  • soldat Svejk 16.753 7 103 👍 4.000
   l'esquerra és impermeable als embats de l'odi visceral i poc meditat. Prefereix odiar amb fonament i coneixement de causa.

   això que li dieu "problema" en aquest fil és una constant en la història de la humanitat.. la mateixa formació i desenvolupament dels països catalans és inexplicable sense els fenomens migrators que han format la nostra personalitat nacional. Només entre els anys 1500 i 1700 catalunya dobla la seva població per l'arribada d'occitants i, en menor mesura, francesos del massis central i catalans rossellonesos. Aquesta arribada de classe treballadora estrangera genera inquietuds entre clergues i predicadors que veuen en ells l'arribada d'exiliats dels despectivament anomenats hugonots (calvinistes francesos).. hi ha molta historiografia de com les arengues de seminarista els acusava amb xenofòbia de mil mals i incitava als fanàtics curtets a confrontar-s'hi.. d'aquells anys prové el terme "gavatx"... per pànic dels catòlics molts dels treballadors que no eren fadrins portaven la familia amb ells. 

   sectors conservadors i servicials amb el poder van posar el crit al cel i van dir que el baix llobregat era territori perdut. Resultat? Doble de població i de riquesa. 

   totes les mentides que es diuen avui en dia són fruit de la propaganda: confrontar treballadors amb treballadors per distreure'ls de qui realment els hi vol cleptar les condicions materials de vida. Era així quan l'església manava i és així ara: els mateixos que provoquen migracions amb la seva cleptomania garanteixen una societat d'arribada amb els treballs més precaris i l'intent d'animadversió de la part justeta del proletariat autòcton.  
   • Hanzel und Gretyl 5.083 10 424 👍 1.520
    Tot això ja està clar. Però qui esteu fent pinya sou sou el progres amb el gran capital que vol ma d'obra barata. 

    Solidaritat tota, però el trellat davant. 
    Per possar un sol exemple,  si no fora per els immigranta que accepten qualsevol cosa les cárniques no podríen oferir les condicions merdoses que ofereixen. 

    Tu que eres marxista. Sabràs molt be com es va acabar en gran part en el feudalisme, gràcies a les pestes que van minvar i molt la ma d'obra existent fent que fora necessari oferir millors condicions al tercer estat camperol. 

    Si no hi hagueren arribades de immigrants capaces de abastir les posicions miserables que s'ofereixen el capital no hauria tingut mes remei que oferir millor ofertes. 

    No costa tant d'entendre. 
    • soldat Svejk 16.753 7 103 👍 4.000
     el problema de qui ofereix treball precari és la legalitat que l'ampara, no pas els qui demanden qualsevol tipus de feina. La economia informal i el xanxullo són la història laboral pròpia i de la inmensa majoria de gent que coneguis.. aquest és el problema i no qui ha de migrar desposeït de matèries per cleptocràcia de l'economia neocolonial i de guerres imperialistes.. el que costa d'entendre és obeïr com xaiets el dictat dels patrons..

     és tan desgraciadet com els qui, davant la misèria de serveis socials que hi ha, es volen barallar amb la resta d'usuaris pel simple fet de que l'atur sol impctar amb força sobre les poblacions migrants. 

     el teu enemic és qui et roba la plusvàlua, no pas la resta de robats com tu.
     • Hanzel und Gretyl 5.083 10 424 👍 1.520
      La legalitat importa tres collons si no s'aplica. O et penses que que els convenis es compleixen? 

      I no, no culpes a aquells que acaten. Quan tens una familia darrere acceptes tot el que posen davant si aixina els teus nanos poden menjar calent. 

      I obri la boca, que ten vas a fer punyetes i mil darrere tu ho agarran per eixe mateix motiu, volen menjar. 

      I no, ells no son l'enemic. Però ells que encara venen mes pobres que els pobres d'ací encara empitjoren la situació dels autòctons. 

      Tenim un 20% d'atur 50% en els joves. En eixes xifres no podem abastir mes gent. No podem ni fer ajudes per als pobres d'ací ja que ells encara ho son mes pobres.

      No som un país en una situació benestant com RDF,  Argentina o Suissa quam rls nostres emigraven massivament. 

      No ho podem mantindre. 

   • erianocar 1.768 917 👍 1.070
    No comparis aquella immigració amb l'actual perquè no tenen res a veure.
    • soldat Svejk 16.753 7 103 👍 4.000
     te molta relació: les dues han despertat idèntica xenofòbia.
     • erianocar 1.768 917 👍 1.070
      Segurament aquella va despertar més xenofòbia que l'actual. 

      I segurament la immigració l'actual portarà molts més problemes que aquella.

      Tu estàs intentant vendre'ns que es tracta de dos fenòmens similars però no hi ha cap raó per creure-ho.

      Per començar, estic segur que els gavatxos no van fer cap atemptat.
     • __25925__ 519 8 👍 52

      Personalment penso que la xenofòbia és una cosa ja superada. Gairebé ningú es creu superior pel color de la pell o per tindre la part inferior del crani uns centimetres més estreta o el nas més llarg o més curt. El que la gent li importa avui en dia és l'economia i les valors.

      L'arribada massiva d'occitans va ser en una època en la que el concepte "atur" no existia, com tampoc "despesa pública" o "sanitat universal". A més, al igual que amb la inmigració Espanyola dels anys 60, compartim el mateix concepte de societat així com de religió, tot i possibles diferències amb els càtars o els protestants.

      La inmigració actual trenca amb tot això. Penso que el pitjor error que estem cometent és que no l'estem gestionant en absolut, les ONG i les màfies els porten cap a aquí amb el vist i plau de la Generalitat, els deixen pel carrer a no ser que siguin menors, els hi donen les aquatre ajudes i ja us ho fareu. A Catalunya, malgrat tindre una població musulmana que supera el mig milió de fidels, no hi ha cap mesquita important per a canalitzar de forma controlada les pulsions religioses de l'Islam, i això és per mi preocupant.

  • Miquel Tarrida 3.205 8 623 👍 1.109
   Els partits comunistes estan plens i en les direccions de cristians ecumènics... La seua ideologia és la caritat cristiana no una ideologia transformadora...
 • El Llop 2.0 128 👍 63
  Tens raó quan dius que el rebuig a l'immigració no és un afer personal.

  Fa 20 anys jo no era contrari a l'immigració. Per què? Perque tenia una imatge dels immigrants tal i com me l'havia dit la TV: "són boníssima gent, fins i tot més que els catalans".

  El problema va ser quan van començar els problemes. Sudamericans amb aspecte de Latin Kings tirant les coses pel terra, anant per bicicleta per la zona peatonal i dient obscenitats a les noies... llavors vaig pensar: "M'han estafat, em van prometre que la multiculturalitat seria una meravella i resulta que no".

  Els rojos es creuen que la gent es fa racista perque s'aborreix, no per instinte de supervivència.

  (Si haguèrem de fer cas als seus consells, estaríem morts... començant pel lyssenkoisme...).

  Per cert...

  De la dreta ara mateix no en podem esperar res, perquè no faran quelcom que vagi en contra dels plans del poder econòmic.

  Doncs jo veig a PdeCat, PP o Ciudadanos uns progres. 
 • anselm_turmeda 6.057 9 353 👍 3.804
  Això passa perquè els que diuen això no tenen el més mínim argument sòlid per debatre i només els queda l'insult. La seva pobresa intel.lectual és immensa. Però tot té una fi, la gent comença a estar molt cremada.
 • Exploitation Usuari sumador 7.607 13 284 👍 258
  En molts aspectes l'esquerra europea és incapaç de generar discurs propi i es limita a contraposar a la dreta però apuntes malament en el tema de la immigració.

  Els processos migratoris són una conseqüència dels problemes dels llocs d'origen i de destí i no un problema en sí.
  Els empresaris no es beneficien de la política migratòria sinó de les polítiques laborals; no és un problema de poder contractar gent disposada a treballar per una misèria i a ser explotats; la qüestió és que legalment pots ofertar feines amb condicions tan precàries que ni tan sols les classes més baixes del teu país no estan disposades a acceptar-les.
  • Maczek 1.929 3 862 👍 1.687
   No i estic d'acord, si tanquessim la frontera , aquestes feines de merda que tu dius, les podrien fer la gent d'aquí, perquè al no tenir treballadors que acceptesin aquests salaris els empresaris tindrien que apujar els sous.
   • Exploitation Usuari sumador 7.607 13 284 👍 258
    1. Deslocalització
    2. Si no es pot deslocalitzar:
    a. Contractació en origen: T'aprofites de mà d'obra barata i la fots fora del país quan no et serveixen
    b, els empresaris pressionen per a poder contractar mà d'obra barata. Exemple de la setmana passada a França https://www.lavanguardia.com/vida/20180809/451265887316/la-hosteleria-pide-facilidades-en-francia-para-contratar-a-refugiados.html
    • Maczek 1.929 3 862 👍 1.687
     Si, la realitat és la que descrius, però tenim que fer alguna cosa,no?, no podem acollir mitja africa a casa nostra.
    • Benfresc 11.938 5 170 👍 9.496
     És a dir que segons tu hem de cedir al xantatge de la patronal, "si tanqueu fronteres trasllado la meva empresa a un país pobre" , a què em recorda això? Dies després de l'1-O , quan amenaçaven de traslladar la seu de les empreses...

     Però no deslocalitzarien una puta merda, en el sector industrial avui dia hi treballa sobretot professionals autòctons , en el sector primari són sobretot petites empreses familiars, per tant no podrien anar fora i si contracten gent els haurien de pagar més perquè els autòctons hi volguessin treballar, l'estat els hauria d'ajudar. On treballen sobretot els immigrants? En el sector terciari, aquest desapareixeria? Ni de conya, el turisme continuaria aquí i el consum intern també, però es veurien obligats a pujar sous i millorar les condicions laborals.

     Contractació en origen? S'hauria de prohibir i punt.

     I sí, els empresaris presionen per contractar mà d'obra barata, d'això ens queixem, i d'això es queixen els sindicats, on per cert gairebé no hi ha immigrants afiliats.
  • Segon_usuari_Bob 5.457 10 396 👍 5.596
   No hi estic d'acord. La llei mai ha estat un obstacle per fer el que et sembli en el món laboral.

   Tu pots tenir les lleis laborals que vulguis, que si en un sistema capitalista tens una sobreoferta laboral en situació irregular, aquesta acabarà treballant de manera il·legal en situacions de semi-esclavatge.

   Precisament la gràcia de tot plegat és que la immigració sigui irregular per tenir en un estat d'indefensió persones que busquen feina. A partir d'aquí ja pots tenir la legislació i els inspector laborals que vulguis que la realitat s'imposa.
   • Exploitation Usuari sumador 7.607 13 284 👍 258
    La realitat és subjectiva :)

    Una legislació i aplicació estricta de la llei laboral sí que és útil. Com a exemple la seguretat i salut laboral al Regne Unit comparat amb l'Estat Espanyol. http://ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php/Accidents_at_work_statistics
    Aquí hi ha explotadors i explotats, no entenc com des d’una posició d’esquerres es pot deixar indemnes als explotadors perquè total, faran el que voldran, i precaritzar més la situació als explotats per tal de que no vulguin venir.
    Estem parlant de gent que és capaç de creuar el Mediterrani amb barquetes inflables, gent que han estat literalment esclaus a Líbia. Creus que pots implantar cap mesura que els faci canviar d’idea?
    • Segon_usuari_Bob 5.457 10 396 👍 5.596
     Molt millor seguir fil pel randa el guió dels explotadors que no fan res més que promoure la immigració de la manera que sigui per degradar les condicions laborals dels que viuen aquí per així guanyar més diners. Si els hi vols fer mal el millor és deixar-los sense accés a mà d'obra barata. Ja saps, l'exercit de reserva del capitalisme.

     De fet només cal fer el contrari del que reclamen les organitzacions empresarials dia si i dia no, dient que calen més immigrants per garantir el funcionament del sistema, el seu sistema és clar.

     I la broma de que un estat no pot controlar les seves fronteres ja no cola avui dia siguin quines siguin les circumstàncies. Ho van fer de manera estricte el països del pacte de Varsòvia en el seu dia, i ho fan molt països del món a qualsevol continent en circumstàncies adverses com per exemple la Veneçuela de Maduro amb el conflicte amb Colòmbia, tenint en compte que parlem de moltíssims kilòmetres de selva espessa.

     Les comparacions amb països que tenen controls immigratoris reals sempre són odioses.

    • Benfresc 11.938 5 170 👍 9.496
     Exacte, hi ha exploradors i explotats, i els explotadors promouen que vingui gent disposada a deixar-se explotar molt més que els autòctons.
     I sí, hi hauria d'haver una legislació molt més estricte de la llei laboral.
     • Exploitation Usuari sumador 7.607 13 284 👍 258
      Esteu tractant als immigrants com si fossin simples béns.
      • Benfresc 11.938 5 170 👍 9.496
       Quins collons que ens diguis això, si són els governs i les oligarquies europees els que tracten a la gent com a simples béns, o et creus el discurs de que s'ha de deixar entrar a tot déu que vulgui perquè som molt enrotllats i humanitaris? això és pur màrqueting propagandístic, els governs fan això perquè hi ha uns poders molt importants que els diuen que és importantíssim que sigui així i si no compleixen els amenacen de mil maneres, que ja tenim una edat i no ens mamem el dit.
    • Benfresc 11.938 5 170 👍 9.496
     A propòsit.

     Això de que els immigrants vinguin aquí per ser explotats de mala manera ho promou l'empresariat.

     Però a mi que hi hagi tanta gent de fora no em molesta pas només per això, és un dels molts motius però ni tant sols el principal. El laboral no és pas el principal motiu per oposar-me a la immigració massiva, només n'és un més.

     I no, els que venen amb patera jugant-se la vida són una petita minoria, la majoria venen amb avió.
  • Gínjol 14.329 3 138 👍 4.619
     Els empresaris també es beneficien de la immigració directament.
     Per això l'immigracionisme és un Pensament Únic que va del PP a la CUP.
     Per ex., Mercadona, finançador del PP i del PSOE (via fundacions) té molt interès de tindre més compradors, i si les autòctones no tenen fills, doncs n'importen de fora i tema resolt (per a ells).
     I la Banca o les immobiliàries volen més hipoteques i vendre cases, i com els autòctons ja en tenen...
   https://bracosoberts.wordpress.com/tag/immigracio-2/
 • Astralcat 3.324 2 606 👍 2.785
  Molt encertat el que planteja el conductor del fil.
  El que passa és que aquest fenòmen d'auto-lesió nacional, plantejat així, en fred...home, és que potser cal posar-lo una mica en el seu context.
  El context és que portem dècades d'assimilació i promoció d'un pensament únic que es cruspeix qualsevol línea d'opinió alternativa dins el catalanisme.

  Es cou ben aviat dins la consciència del nou català que surt de l'ou. Als esplais amb els seus cançoners i tarannà evangelista, a les escoles públiques amb continguts exageradament humanistes.
  Fins fa 10 anys l'independentisme es manifestava sota el paraigüa i estructura ideològica de l'extrema esquerra anti militar, pro-països subdesenvolupats, anti-israeliana, ecologista, senderista i altres ismes. I paradaxoxalment sempre suspirava per les formes de l'independentisme basc que distava del català adoptant intenses campanyes de violència contra les persones i els béns dels enemics i tenia fort concens pro militar. Sense oblidar el marcat caracter identitari i ètnic.

  D'aquest caldo i fet diferencial rau l'actual estat de coses nostre. A sobre contaminat i edulcorat per les entitats i partits anc, omnium, convergencia, erc, cup.

  Tant se val que des de fa anys les ordes nouvingudes assassinin als pobles i viles de Catalunya als joves catalans en festes majors, discoteques, instituts, metros, festivals de música...manteniment sostingut del pensament únic catalanista que treballa per que ens culpabilitzem de tots els mals món i acceptem la penitència del que van fer fa centúries els colonitzadors arreu.
  Cap conseqüència del que patim explica i posa en dubte res pels oradors del pensament únic. Som gent de pau i acollidora. De forma sostinguda i implacable.

 • CargolerPsicodelic 55 👍 81
  Vec que des de fa mesos toqueu molt aquest tema de la immigració. Com que el tema em toca molt aprop, us explico una mica.

  Toquem amb Catalunya.

  Lo que tenim ara es anarcocapitalisme. 
  X empreses catalanes contacten amb falses ETT, quan dic falses ETT, em refereixo amb empreses falses que es canvien de nom cada certs mesos(tema d'Hisenda) i es fan passar per una ETT, moltes d'aquestes falses ETT son propietaries d'un ric empresari immigrant. Aquesta gent que treballa en aquestes falses ETT, són nous immigrants, immigrants il·legals, refugiats o vagabunds immigrants de l'europa de l'est. Aquesta gent no tenen nónima, aquesta gent no tenen seguro, cobren tot amb transfarencies bancaries, ja que els seus sous no arriben al salari mínim i certes hores treballen gratis. Jo abans era encarregat de X empresa, vaig dir prefereixo treballar sol a la meva secció, que tindre companys de feina que no cobrin. Els treballadors que m'he enviaven, la hora que treballaven amb mi, no la cobraven. 

  Que te bo això a l'empresari? que són treballadors, que els pots despatxar amb 1 segon i l'empresa no ha de pagar ningún centim. Són treballadors que no es posaran mai malalts i tampoc es queixaran per certes raóns. Poden vindre tots els inspectors que vulguin, l'empresari tindra les mans netes i dira que aquests treballadors no són seus, que són d'aquesta ETT, que resulta ser que es una ETT falsa i no respecta cap llei del país. 


  Jo vull que Catalunya tingui lleis dures d'extrangeria com les d'Andorra. Tot el que dit anteriorment, fatxes com Josep Anglada s'han beneficiat d'aquestes falses ETT, i molts cartells seus han sigut penjats per immigrants que el seu sou no arribaven al salari mínim. Cito al Josep Anglada d'exemple, ja que torna a la política de nou i ell no vol lleis dures d'extrangeria com les d'Andorra. 
 • __25089__ 5.344 8 400 👍 910
  Des que va caure l'Imperi i van arribar vàndals i visigots, tot això ha estat un puto desastre.

  Es va perdre el noble culte als Déus, es va pervertir la llengua, ens ha governat gent bel·licosa i sense cultura i es va instaurar la secta sagnant dels creuats.

  I no hem tornat a aixecar el cap.


  • llamp 48.227 17 10 👍 11.841
   Amb el raconaire Juli césar vivíem millor!
  • PatumPatamPatim 1.865 2 879 👍 894
   Quan va caure l'Imperi ja feia anys que el culte als déus havia deixat pas al cristianisme.
   • __25925__ 519 8 👍 52

    Sí de forma majoritària, però els pagans que encara quedaven no van trigar a culpar al cristianisme de la caiguda de l'Imperi. També es va culpar a la inmigració de bàrbars que fèia anys que intoxicaven les bones maneres romanes.

    Altres alternativament van culpar a la poca fé cristiana que tenien alguns romans, així com al gust pel joc, el vi i per les orgies homosexuals de les classes ben estants romanes.

    Altres van criticar la corrupció , l'individualisme i la falta de patriotisme dels governants i militars de l'època.

    En resum, tothom criticava però es tendeix a pensar que va ser una suma de petits factors el que va fer caure l'Imperi, deixant de banda la pressió militar externa.

 • llamp 48.227 17 10 👍 11.841
  Li carregues el mort a l'esquerra i fas menjar a part a la dreta i els deixes estar per impossibles.

  Tanmateix has dit que hi ha immigració perquè li convé a l'empresariat.

  coi! matem-ho d'arrel en lloc d'entretenir-nos amb que si les esquerres els hiipies i tal
 • Roderic 15.596 14 118 👍 7.362
  Estar en contra del tràfic de persones no et converteix en racista. Tanmateix, la defensa dels centres d'internament, les discriminacions xenòfobes o les devolucions en calent si són mesures racistes que no solucionen el problema si no que l'agreugen.

  Estar en contra del tràfic de persones però callar davant de les guerres imperialistes saquejadores dels recursos naturals del planeta és fer-li el joc al feixisme. No voler algerians però voler escalfar-se amb el seu gas, o que a algú es molesti per creuar-se amb persones negres pel carrer però després no voler pagar un preu just pels gadgets tecnològics sí és ser racista.

  Veig als racistes de la següent manera: és com si algú emprenyat perquè té la grip la mesura que se li ocorre és fotre foc a l'hospital. Error inútil i negligent.

  En la situació en la que ens trobem cal més solidaritat i menys egoisme, més coratge i menys por.  • Benfresc 11.938 5 170 👍 9.496
   Sí, estic totalment d'acord amb el que dius, s'hauria de deixar enrere el tracte econòmic injust dels països del primer món cap als del tercer, i els estats haurien de prohibir l'entrada de productes elaborats per mà d'obra gairebé esclava, fotre's seriosos amb el tema del cobalt i altres recursos etc.

   Però per tot això cal la implicació de molts països del primer món o com a mínim dels més importants, i tot i així seria qüestió de dècades que es pogués resoldre tot de tal manera que el nivell econòmic de tots els països fos més o menys similar. I mentrestant què? Doncs els països cada un ha de regular i limitar el nombre de persones que entrin.

   Si a mi no em preocupen pas només els que venen amb pastera, que són una minoria del total, també em preocupa molt els immigrants legals , els que venen amb avió i tenen el seu permís de residència i fan tràmits per aconseguir la nacionalitat espanyola, perquè hi ha massa gent de fora, són masses , i aquí als Països catalans ja fa anys que els ètnicament nadius som minoria (ètnic em refereixo de cultura i sentiment de pertinença a la nació catalana) , perquè som una nació colonitzada. Però a molts països europeus també tenen problemes més o menys greus per culpa de la immigració i essent , a diferència de naltrus , països políticament sobirans.


   • Roderic 15.596 14 118 👍 7.362
    La situació és la qués. Els africans no venen a cobrar sous de merda, sinó que cobren sous de merda perquè els nostres també ho són. Com a societat catalana ens cal empatia, alçada de mires, solidaritat entre pobles i guerra entre classes. Ho estem fent bé: educació pública i de qualitat, i redistribució del benestar. Predicant amb l'exemple és com aconseguirem un poble unit i combatiu.

    En l'últim punt la claves. El racisme es disfressa de patriotisme, són així d'inútils.
    • Benfresc 11.938 5 170 👍 9.496
     No, no estem fent res bé, i aquí no hi ha guerra de classes ni tampoc solidaritat entre pobles, hi ha un món de merda molt desigual, al gran capital fa gairebé 30 anys que cap país li fa ombra, els sindicats venguts i la consciència de classe per terra arreu del món , un sistema-món d'individus flotant pel globus terraqui, explotats que en alguns països viuen mig bé i en d'altres malament, per això emigren, i aquí els hi obren les portes perquè són carnaca barata. 

     Veïns que ni es coneixen entre ells, individus que no coneixen les festes , els costums, les tradicions de la zona, òbviament tampoc la història ni la geografia del territori, ni la cuina ni res. La llengua d'ús social? L'espanyol , el català cada cop més residual, i no és pas perquè els catalans el deixem de parlar o de transmetre als fills, és perquè som una minoria cada cop més petita al nostre país. 
  • El Llop 2.0 128 👍 63
   La defensa dels centres d'internament és racista...


   • Roderic 15.596 14 118 👍 7.362
    Privar algú de llibertat de moviments per una falta administrativa és una mesura clarament racista. O és que a tu et foten a la garjola quan se't caduca el dni?
    • Benfresc 11.938 5 170 👍 9.496
     Abuses de la paraula racista, aquí ningú parla de races ni proposa solucions basades en criteris racials. Jo treballo amb alguns veneçolans i argentins que són ben blancs , si no fos per la parla que els delata podrien passar per europeus fills d'europeus de tota la vida. Però aquests argentins i veneçolans blanquets són igual d'immigrants que els xinesos, paquistanesos o nigerians.

     I jo també estic en contra dels centres d'internament, els immigrants sense papers s'haurien de retornar immediatament als seus països, sense deixar passar més d'una setmana. 
 • Ius Novum 2.302 3 765 👍 4.211
  El dia que aparegui un partit d'esquerres sensat, centrat, amb sentit comú, i que digui prou a la immigració massiva, descontrolada, sense filtrar, sense contracte de treball, etc., aquest nou partit ho rebentarà. Però només podrà fer-ho gent que no hagi estat vinculada als partits actuals. Lideratges nous del tot. Descontaminats del tot del sistema actual.

  I segurament tindrà el meu vot.

  Precisament haurien d'haver estat les esquerres les qui més s'havien d'haver oposat a la importació massiva de milions d'immigrants quan el govern del PP (Aznar) va obrir les portes d'Espanya deixant entrar 6 milions d'immigrants (+ els posteriors reagrupats que venien no pas a treballar, sinó a viure). Això era en plena bombolla i per inflar més la bombolla.
  Sobraven vacants de treball i faltava mà d'obra barata (esclaus).

  Però cinc anys més tard esclatava la crisi. Faltaven llocs de treball i sobraven treballadors (6 milions d'aturats, curiosament...). El professor Niño Becerra es va atrevir un dia a dir, en el programa aquell del Cuní de Tv 8, que a Espanya sobraven 6 milions d'immigrants. Deia que ja havien complert la seva funció i que ara era insostenible mantenir aquesta gentada i totes les seves famílies que no treballaven, sinó que vivien sense pencar. El Cuní va embogir. Però el professor li va replicar que ell parlava d'economia, de fets, de números. I li va replicar que si es pensava que el govern PP havia fet entrar aquella morterada de gent per solidaritat, que s'equivocava. Que només venien a fer un servei per uns anys determinats. El Cuní es va posar histèric..

  Bé, sigui com sigui, aquest és un tema que les esquerres i el sistema financer s'han encarregat de tractar des d'un començament. I ho van fer estigmatitzant i "marcant" qualsevol ciutadà dissident, qualsevol que gosés oposar-se a aquesta invasió demogràfica. Insults, menyspreus, desqualificacions, estigmatizacions, acusacions de racisme, nazis, xenòfobs...tot plegat va servir per criminalitzar qualsevol ciutadà que s'oposés a allò que el capitalisme més salvatge va planificar i que va comptar amb els ximplets últils dels moviments d'esquerres per a legitimar el que no va ser sinó una importació massiva d'esclaus en ple segle XXI, amb tots els efectes que això comporta per a un país d'acollida quan es fa de manera massiva i totalment invasòria.

  Fins i tot els pagesos es van apuntar a la "moda" de rebaixar salaris i contractar "negrets" morts de gana per quatre xavos. (es veu que abans en aquest país ningú no recollia la fruita). Aquí tot quisqui es va convertir en negrer mentre es pensava que feia de Mare Teresa de Calcuta...

  repeteixo, el dia que un partit seriós d'esquerres aparegui i digui que cal posar ordre d'una vegada, sense renunciar als principis ètics de les esquerres, per fent-ho d'una manera seriosa i sense dogmatismes fanàtics, tindran el meu vot i crec sincerament que ho petaran.

  Seria la millor opció per desmuntar l'extrema dreta. més que oposar-s'hi frontalment i insultar-los. Ho dic de debò.
  Però també et dic que crec, sincerament, que a Catalunya això no veuràs pas. Perquè la gent d'esquerres d'aquest país en la seva majoria tracten la seva ideologia com una religió, com un dogma religiós inqüestionable, gairebé fins a punts que freguen el fanatisme i el feixisme. Dubto que amb una mentalitat així es pugui fer res. Però bé, només amb uns lideratges nous i molt decidits potser es podria fer alguna cosa...però el panorama no convida a l'optimisme francament.
  • Roderic 15.596 14 118 👍 7.362
   Deixa de repetir el mantra de "cal un partit d'esquerres xenòfob" perquè tal cosa per definició no existeix.

   L'esquerra política defensa de manera pràctica la solidaritat internacionalista i la pau entre pobles, per aquest motiu l'esquerra està al costat d'aquells que fugen de la pobresa extrema, de les guerres imperialistes i de les violacions sistemàtiques de drets humans.

   El racisme és un comportament burgés, classista i reaccionari.
  • Benfresc 11.938 5 170 👍 9.496
   Totalment d'acord amb tot excepte amb l'últim paràgraf.

   Aquests fanàtics hi són arreu d'Europa i aquí n'hi ha molts, però la majoria de la població no ho són pas de fanàtica,  costarà però penso que poc a poc la cosa anirà canviant, el que em temo és que massa a poc a poc.
 • enricmm 15.446 10 121 👍 4.788
  Sense ser d'esquerres, jo trobo que l'esquerra es va hipotecar amb els mantres i tabús del 1968 i ara es troba que no pot acabar de pagar aquesta hipoteca perquè en aquell moment no va mirar quants interessos hauria d'acabar pagant.
 • Desconfiat 3.946 3 524 👍 4.170
  Raconaires, quan us aixequeu al matí el primer que us ve al cap no és DEUS VULT!!!?
 • FuRTi Usuari sumador 19.436 12 77 👍 6.559
  L'esquerra va tard, moooolt tard a pensar en gestionar seriosament aquest tema... Què hi farem, si s'ha donat l'esquena de forma expressa a conèixer el què realment volia la majoria de la gent respecte a un tema que resultava "tabú"??? I és que em resulta familiar que alguna mena de gent vulgui censura quant les circumstàncies els superen i son totalment incapaços de gestionar-ho, així que l'únic que tenen capacitat de fer és una denúncia absurda per a què provin de censurar allò que ell mateix és incapaç de lluitar... De què em sona aquesta forma de fer?? xDD
 • Gínjol 14.329 3 138 👍 4.619

  Racisme i xenofòbia, ni mitja ni cap.

  Més immigració massiva i estrangerització dels autòctons, tampoc.

  Són coses distintes!

  https://bracosoberts.wordpress.com/2015/08/20/analisi-sobre-la-immigracio/


Publicitat

Fòrums

 • 9.159.816 missatges
 • 216.263 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat