Fòrum

Perquè el processisme Espanyol fot les culpes als musulmans de terrorisme si ells finançen ...?

Argimont8.125 2 263👍 4.908
Països terroristes?


https://www.hispantv.com/noticias/espana/385001/venta-armas-arabia-saudita-guerra-yemen

EUROPA / ESPANYA
Informe: Espanya ha venut € 270 milions en armes a l'Aràbia Saudita
Publicada: divendres 10 agost, 2018 09:30
Actualitzada: divendres 10 agost, 2018 16:59
Imprimir Enviar Embed
     
La sang vessada per l'Aràbia Saudita al Iemen, no impedeix que països com Espanya multipliquin les seves vendes d'armes a Riad.

Un informe emès dijous a la Secretaria d'Estat de Comerç a les Corts Generals d'Espanya, detalla que el país europeu va aconseguir a vendre 270 milions d'euros en armes a l'Aràbia Saudita el 2017.

Amnistia Internacional (AI), al costat d'altres organitzacions pro drets humans entre elles Oxfam i Greenpeace, han aixecat la veu instant a tots els països a que impedeixin subministrar armes que es poden utilitzar en la guerra que el regnat àrab ha iniciat des de març de 2015 contra Iemen.

Activistes denuncien que la venda d'armes convertiria Espanya en còmplice de la massacre del poble iemenita, atès que les vendes d'Espanya s'han incrementat tant que l'Aràbia Saudita ja és el principal client del país europeu fora de la Unió Europea (EU).


ONG demanen a Espanya no vendre armes a Al-Riyad per crims al Iemen | HISPANTV
Una coalició de diverses organitzacions pro drets humans han urgit aquest dimecres al Govern d'Espanya a cancel·lar un acord de venda d'armes i corbetes militars al règim d'Aràbia Saudita, mentre denuncien crims de guerra de Riad al Iemen.
 

El document, titulat 'Estadístiques espanyoles d'exportació de material de defensa, d'altre material i de productes i tecnologies de doble ús de l'any 2017', confirma que les exportacions militars d'Espanya van arribar el 2017 als 4346700000 d'euros, una xifra que mostra un augment del 7.3% en comparació amb 2016.

Espanya i Aràbia Saudita van acordar l'abril passat la venda de cinc corbetes que construirà l'espanyola Navantia per uns 2.000 milions d'euros. La mesura fins i tot va generar el rebuig de partits d'esquerra.

Des que Riad va iniciar la seva cruenta agressió contra Iemen, diversos països occidentals han venut i subministrat armaments i equipaments militars a aquest país àrab, primer importador mundial d'armes. Tot i que el Govern de Madrid no ho admet, hi ha dades que apunten que Riad fa servir munició espanyola en els seus atacs als iemenites.

Un informe divulgat divendres pel diari nord-americà The Washington Post va indicar que l'agressió de l'Aràbia Saudita al Iemen ha deixat almenys 50 000 víctimes mortals i referint-se a dades d'una oenagé, va xifrar en 130 el nombre de nens iemenites que moren cada dia a causa a diverses malalties


Publicitat

Fòrums

  • 9.251.924 missatges
  • 219.480 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat