Fòrum

Què n'opineu d'À-punt ?

esclata-sang 508 👍 339
El 10 de juny van començar les emissions regulars d'À-punt. 

Ja tenim tele els valencians. Vos agrada ? L'heu vista ja ?

"Assumptes interns", "bambant per casa", "açò és un destarifo", "trau la llengua"......són els que m'agraden a mi

Al meu parer, amb els pocs recursos de què disposa esta sent una TV sense complexos, propera, de qualitat, 100 % en valencià (fins i tot alguns anuncis), plural en els informatius (la bonig està calladeta).....

Que en penseu ??

(Per desgracia només podem opinar els valencians.....)


Respostes

Configuració
 • UsuariV 9.888 4 217 👍 5.631
  No està mal, però es nota massa que és pobra, els informatius passen volant.

  Per cert, d'on han tret per a l'oratge un tal Lluís Obiols que assolta paraula sí, paraula no, en català oriental?


 • Juan Lloris 5.560 6 389 👍 2.811
  Pràcticament en tots els programes es nota molt que és una televisió regional.

  Hi ha algun programa que se salva; tornar a retransmetre la pilota està molt bé (encara que hauria de ser quan fóra una partida bona i no perquè sí); els dibuixos en valencià eren molt necessaris (però tampoc entenc la necessitat de fer-ne en anglés, la nostra llengua és massa feble per a permetre'ns un luxe que no fan ni els castellans).

  El punt més positiu són les pel·lícules en valencià.
 • GICA 2.838 13 668 👍 966
  Atès que ho varen festejar tots els de la plana major CATANYOLA, deu ser una merda. No puc pas pensar diferent, em sap greu. De miracles no n'hi ha.
 • RMCF 1902 3.753 8 542 👍 86
  Una puta merda, ni 5 dies he durat mirant-ho. Que les programacions estrelles siguen el caspós d'Eugeni Alemany intentant fer-se el graciós, el matinal insuls del matí à punt que no li arriba ni a la sola de la sabata a ARV, i festes de poble... doncs ja em diràs.

  L'únic bo són els partits de pilota i ho posen a les 4 del matí 
 • fcim 19.042 9 80 👍 1.837
  No puc opinar perquè no la miro, per motius geogràfics... Però cal donar-li temps... és una TV nova... No els podem exigir més fins que no hagi passat un mínim de temps.
 • Garroferet 961 2 👍 770
  Es nota que els falta rodatge. Encara es cometen prou errors. Les notícies haurien de durar pràcticament el doble (entenc que així serà més avant), i centrar-se en temes valencians o que afecten als valencians (política espanyola) i un xicotet resum de política internacional. Però que no em compten res de succesos que passen a Castella, per molt mediatitzats que ho puguen estar per la premsa espanyola.

  Samaruc Digital està molt bé (pot ser que siga perquè m'agrada la temàtica). Animalades també. À punt directe dura massa; tractaria de recuperar alguna sèrie pròpia com l'Alqueria Blanca que tant agrada a certa gent per fer-la sobre les 16 o 17. I també trobe que seria interessant comprar els drets d'alguna sèrie americana bona per a públic jove (tipus Big Bang Theory, Friends, o coses d'eixes) per a, o bé abans o bé després de les noticies de la nit, tractar de captar públic jove o adolescent (franja d'edat on el valencià perilla).
  • Garroferet 961 2 👍 770
   La cobertura de l'incendi forestal de Llutxent, llevat de com de cabuda va ser la reportera en fer cas omís a les autoritats, trobe que ha sigut prou correcta.
   • Bocairentista 4.876 5 444 👍 525
    Quà va passar amb la reportera?
    • Garroferet 961 2 👍 770

     Va entrar en directe quan estaven evacuant Pinet. Segons abans:

     https://www.youtube.com/watch?v=l6LwVohm0-o

     • Bocairentista 4.876 5 444 👍 525
      He vist que molta gent dóna suport als militars espanyols  --"que bien han hecho su trabajo", bla bla bla...--, i no donen suport a la reportera. Jo faré el contrari: molt bé per la reportera per voler ensenyar-nos la magnitud de la tragèdia en una connexió que hauria durat, a tot estirar un minut o dos; i molt malament pels militars --que en la imatge n'apareixen fins a tres o quatre--, quedant en evidència a propòsit de la 'feina' que fan (la nul·la capacitat per extingir el foc, com ja hem tantes vegades) i les posteriors medalles que es posen, pensant-se que són herois...
      • Garroferet 961 2 👍 770
       Obviant els comentaris espanyolistes d'autoconsum, jo trobe que la informació que pretenia donar en directe la reportera l'haguera pogut donar igual en un altre lloc, i que pot ser (ho desconec) la seua presència ocupant mitja carretera dificultava les tasques d'evacuació de Pinet.

       Per cert, això dels militars, no són pocs qui qüestionen les tasques de la UME: molt d'ús de foc tècnic, fins i tot quan tenen el front a pocs metres, que després se'ls descontrola i han d'anar els bombers a apagar-ho. I després, gran part dels reconeixement són per a ells. Tampoc cal oblidar que hi ha 140.000 militars a Espanya, i només 3.500 formen part de la UME. Què fan durant tot l'any?
       • Bocairentista 4.876 5 444 👍 525
        Molt d'acord amb el teu comentari: a vegades, els periodistes també busquen protagonisme  i no es paren a pensar en el que és més prioritari (salvar algú, salvar-se ells mateixos, etc.).

        I això dels militars clama al cel! En tots els incendis que hem patit pel poble (el darrer en setembre de 2010), la seua ajuda ha estat bàsicament nul·la. Però sempre tindran els mitjans de comunicació afins per a elevar-los a la categoria d'herois.
  • Lluis_indp 597 3 👍 292
   Ho tens ben clar que comprin sèries com Friends perquè si no ho fa ni TV3... Ei, que ja m'agradaria. Llavors els més joves sí que mirarien la televisió en català.
   • Garroferet 961 2 👍 770
    Sí, certament no tinc cap esperança de que ho facen. Però al País Valencià els adolescents estan molt castellanitzats, i calen mesures per promocionar l'ús del valencià. Si amb coses així s'ajuda a millorar la situació de la llengua, doncs per mi endavant, així s'haja de pagar el que no està escrit per a tindre els drets d'emissió.
  • esclata-sang 508 👍 339
   Molt bones recomanacions....

   Espere que algú d'A-punt siga raconaire.....

   Eugeni !!!!! Pren-ne nota !!!!! 

 • Ohtar 17.041 7 98 👍 7.700
  Tinc pendent mirar algun programa de bambant per casa, és l'únic dels programes que em crida la veritat 
 • Puigdomènech 9.337 12 230 👍 2.317
  No he vist prou hores per emetre un judici sobre la programació. És una cosa que tinc pendent.
  El poquet que vaig veure em va semblar correcte.
  Potser, si tot va bé, fóra desitjable una millora del web, però bé. Bé.

  Sí que la podem veure des del principat eh?  per internet, des l'ordinador o des del mòbil.
  Amb tv3 podeu fer el mateix, té un web prou bo.
  • Furs i Nació 896 2 👍 742

   Taujà escrigué:
   Encara no he tingut la oportunitat de mirar-la més enllà d'algun vídeo per twitter, però atès que un dels mico-espanyols que comenten per aquí diu que és una merda i els neoblues estan rabiant perquè resulta que no tothom hi parla com un llauraor d'Alboraia, sembla que té una base interessant per començar.
   Comprensió lectora: 0.
 • Oscar lo Roig Usuari sumador 23.362 14 51 👍 447
  En general, han començat bé. Es nota que van amb peus de plom i miren de no caure en errors del passat i ser un servei públic. Ara ho han demostrat amb la cobertura de l'incendi de Llutxent, abans van superar la prova del cotó polític amb l'afer del president socialista de la Diputació de València. Els programes tenen una orientació ben clara cap a tota aquella gent que mai no va sortir a Canal 9.

  El problema, mitjans i recursos apart, és que tendeix al folklorisme i deixa de banda la modernitat. Molt Botifarra i poc Fuster, per entendre'ns. Que estan molt bé els tòpics i la cultura popular tradicional (Bambant per casa, Assumptes interns, Això és un destarifo, la pilota i el València CF), però no hi ha alta cultura, divulgació científica, tertúlia política, entrevistes en profunditat a persones que tenen coses a dir, documentals internacionals, etc etc

  I els falta innovació, treballar el web i l'aplicació, obrir nous canals i formats, encara que en la ràdio és pitjor.
  • Benisud 1.133 3 👍 662
   Bambant per casa no té ni punt de comparació amb Assumptes pendents o això és un destarifo que no valen res. Bambant per casa jo el trobe molt bo, potser l'únic programa que veig regularment. És cert que hi ha molt Botifarra i poc Fuster, però això encara passa i ho trobe normal, el problema greu és que hi ha molt Alemany i poc Fuster.

   I això de la tertúlia política totalment d'acord, ni tertúlia política, ni humor polític, ni res de res... un canal asèptic totalment des del punt de vista de l'opinió politica, com si la política no existira en el món real.

   Del tema València CF ni el comente... només dic que després alguns listos es queixaran quan al camp de l'Hèrcules li canten el "Puta Canal 9" en la nova versió.
  • Garroferet 961 2 👍 770
   Això volia comentar jo també: falten documentals. Un canal públic ha de fer divulgació científica. Si no poden fer-ne de propis o sobre el País Valencià, doncs tampoc passa res perquè compren alguna sèrie documental d'un canal estranger i ho traduïren. O tertúlies setmanals sobre algun tema.
 • Bocairentista 4.876 5 444 👍 525
  Exceptuant els informatius, el nivell de llengua és molt fluix: no sé si els periodistes aquests tindran el mitjà de la JQCV...

  Ara bé, hi ha bons programes: 'L'estudi', 'Bambant per casa', 'Plaerdemavida', 'Una habitació pròpia', 'Del twist al tweet', 'Açò és un destarifo'... les pel·lis doblades o subtitulades... 

  El que sobta bastant és que, des de l'inici. hagen renunciat majoritàriament a la denominació 'País Valencià' per a referir-se al territori. En alguna ocasió ho amollen alguns col·laboradors o tertulians però poca cosa més. A on ha quedat eixe revolució de les acaballes de Canal9?

  En els informatius fan massa esports en clau espanyola i massa futbol. Haurien de fer més esports xicotets i més pilota valenciana! Si de cas, en un programa independent de l'informatiu. Així mateix hauria d'haver més informació valenciana (i de la resta de l'àmbit lingüístic) i no fer tant de seguidisme de l'actualitat espanyola. El que tampoc m'agrada massa és que apareixen/entrevisten a molts castellanoparlants: què no hi ha valencianoparlants en tots els sectors i àmbits de la vida?

  Ah! I a veure si volten una miqueta més per tot el país! Està bé eixir de la Ciutat de València o d'Alacant-Elx però hi ha molts pobles que encara han d'eixir en les pantalles. Vinga que aneu per bon camí! I, també, com a cosa positiva és el fet que citen els pobles pel seu nom en valencià: Torrevella, Oriola, Rojals, Énguera, etc.
  • Garroferet 961 2 👍 770
   A Canal 9 van usar alguna vegada "País Valencià"?


   Està bé eixir de la Ciutat de València o d'Alacant-Elx però hi ha molts pobles que encara han d'eixir en les pantalles.

   A llarg termini, estaria bé (encara que no sé si seria tècnicament possible o econòmicament viable) fer unes notícies de 30 minuts abans de les notícies "normals" amb desconnexions territorials per a les notícies locals. Seria possible fer-les aprofitant les diferents demarcacions de la TDT?
   • Bocairentista 4.876 5 444 👍 525

    Garroferet escrigué:
    A Canal 9 van usar alguna vegada "País Valencià"?


    Sí, abans de ser tancada per Fabra apareixen dient 'País Valencià' i inclós posant-se les mans al cap per l'autocensura a aquesta denominació. Encara recorde al Frederic Ferri dient: " País Valencià... per què no l'hem usada més...". Aquesta mena de reflexió va eixir en directe. I molts convidats d'aquell moment també la van dir. En fi!
  • UsuariV 9.888 4 217 👍 5.631
   Molt significatiu el que demanes. Una televisió  localista i cultureta, o siga, no per al gran públic, sinó per a alimentar la bombolleta.cat, encara que perda diners a doll.

   Respecte a PV o CV, per desgràcia CV és la denominació oficial i la televisió és una entitat oficial. La producció pròpia està obligada a fer servir la forma oficial. Les revolucions o es fan amb violència o es fan, en este cas, amb el DOGV, i ni es vol fer en el primer cas, ni es pot fer en el segon.


   • Bocairentista 4.876 5 444 👍 525
    Missatge per a emmarcar el teu. Un dels missatges que més clarament et defineix.    Ah! Però els pobles valencians són menys que el Cap i Casal o les grans ciutats? Els pobles valencians no tenen dret a existir, a donar-se a conéixer, a mostrar la seua riquesa?

    Si tu estàs a favor de la ignorància tens un greu problema. Jo preferisc una tele que mostre i ensenye el nostte patrimoni, la nostra cultura i llengua, etc. I que ho ensenye bé, molt bé. Si això és ser 'cultureta' doncs estic orgullós de ser-ho. Fora la ignorància i visca la saviesa!


    Per a ser 'tan' valencianista --com dius ser--, és sorprenent que critiques un terme com 'País Valencià' (terme més personalitzador) i que acceptes el terme 'CV'. Sembla que no t'interesse guanyar espais al blavero-feixisme que venim patint des de finals dels 70. Després no et queixes per interpretar-te com a proper als 'blaus irracionals'...
    • UsuariV 9.888 4 217 👍 5.631
     Ja vas desvariant, fill. Jo vull una tele que combine cultura i espectacle i comercialitat, per tal que arribe a grans públics, no als que ho tenim tot clar des de sempre. Dels pobles no he dit res, ho dius tu. En este mateix fórum m'he cansat de repetir que una de les prioritats d'Apunt ha de ser la descentralització, informativa i de tot tipus, i que reflexe al màxim la diversitat del nostre país. I respecte a la terminologia, sempre serà partidari de País Valencià, però no ho considerarè un sagrament dogmàtic. Les coses són com són, i si volem canviar-les hem de partir de la realitat i després buscar la millor manera de transformar-la. Al cap i a la fi, sou vosaltres, els pancatalanistes els qui cremareu fa dècades el bell nom de País Valencià i el convertireu en problemàtic quan en un principi només el rebutjava el franquisme més tronat.

     O pensaveu/pensavem que quan en manifestacions i aplecs es corejava repetidament allò de "País Valencià! Països Catalans!", això no passaria mai factura?

     • Bocairentista 4.876 5 444 👍 525
      T'equivoques amb mi i amb molts altres... El nom no és per a mi cap dogma --jo use PV, com València o Regne de València--, com tampoc n'és dogma cap altra cosa... Simplement, cal atendre a la veritat i a les anàlisis més objectives: País Valencià és una denominació del nostre territori ja emprat fa segles --no és cap invent catalanista--, que era pretenia ser d'ús comú també fins que el blaverofeixisme va estigmatitzar-lo perquè veia perillar la seua estimada Espanya (res d'associar-lo al catalanisme). No inventes! Fins i tot Las Províncias (diari conservador per excel·lència) l'usava fins que van embogir contra el valencianisme que volia un Estatut de primera.

      Que la denominació la digueren també els catalanistes no significa que siga un terme catalanista. Deixa de fer-los el joc als 'blaus irracionals'!
  • esclata-sang 508 👍 339
   De veres que sóc el primer que voldria que se li diguera País Valencià al País Valencià a la tele......

   ....però si ha de ser l'excusa per a que l'espanyolisme l'estigmatitze i criminalitze, no sé que dir-te

   Preferisc que siga neutra, imparcial i no dicte línies politiques. Aixina atraurà població castellanoparlant a vore-la. Això és el que realment ens cal a curt termini....

   S'ha de canviar el nom des de la política, mitjançant majories i no fent politica des de la tele. No som com ells
   • Bocairentista 4.876 5 444 👍 525
    Precisament, per a despolititzar el nom de País Valencià --per a llevar-li eixa càrrega peiorativa i per a normalitzar un nom que només és una denominació del territori--, caldria emprar-lo desacomplexadament per tot arreu; i començant per la tele i la ràdio públiques. No m'importa que s'alterne amb altres denominacions, malgrat que això de 'Comunitat Valenciana' o 'Comunitat' és prou infame...

    Fer normal el terme País Valencià és el que hem d'assolir. No pronunciant aquesta denominació no ajuda a eliminar el conflicte sinó que estigmatitza a qui el pronuncia i allarga l'(auto)censura a què ens aboquen els blavero-feixistes i altres antivalencians.
    • esclata-sang 508 👍 339
     Eixe punt de vista és ben raonable també 

     Em fas dubtar. 
     • Bocairentista 4.876 5 444 👍 525


      Imagina't que comencem a censurar-nos paraules d'ús freqüent (en uns pobles més qwue en un altres) i algú comença  dir que és una paraula catalana (de Catalunya); què hauríem de fer? Autocensurar-la? No, cal donar-la a conéixer, cal explicar que s'usa en el teu poble i comarca, cal fer-la normal per a evitar convertir-la en una paraula estranya que només diuen en un poble/comarca (o que només diuen valencianistes...). M'entens?

      I després també està el tema de coherència: per què no hauríem de dir País Valencià i sí País Basc? • elbruixot 3.091 13 639 👍 1.096
  ahir donaren el partit del Llevant UE i el dissabte faran un altre partit amistós del València CF, així la gent com a mínim tornarà a resintonitzar el canal.
 • UsuariV 9.888 4 217 👍 5.631
  Per cert, jo crec que en el títol, el pronominal sobra. A discutir.


 • Mastegot 29.875 9 30 👍 2.236
  amb el seu facebook he pogut seguir l'incendi de lluxent. sort que podeu tenir ja un mitjà de comunicació en valencià.

Publicitat

Fòrums

 • 9.139.562 missatges
 • 215.601 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat