Fòrum

L'arribada del "nou valencianisme" a Alacant.

Benisud1.265 4👍 740
De tots es sabut que el valencianisme dels anys 30, era esquifit, molt, però sobretot era molt delimitat a la zona d'influència de la ciutat de València. Molt diferent del que va representar el catalanisme d'ERC a aquells anys, amb poder polític i extés a tot Catalunya. De fet fins a finals dels anys 30, no van aconseguir presència fóra de la província de València, concretament a la ciutat de Castelló i gràcies a la fusió d'un partit creat al voltant d'aquella ciutat. A Alacant mai va passar això.

En arribar el "nou valencianisme", que representava l'aire fresc antifranquista que plantejava Joan Fuster, a banda de desfer-se'n de la pàtina folklòrica que caracteritzava al moviment sorgit als 30 (recordem-ho d'una escissió blasquista de l'agrupació local valenciana del partit de Blasco Ibánez), el "nou valencianisme" tenia la característica de no ser centríped (com als anys 30) sinó centrífug, i va començar a expandir-se a poc a poc cap a tots els racons del País Valencià de manera homogènia com no ho havia fet mai.

No obstant a Alacant, va costar. Continuava resistint-se, de fet a les eleccions de 1977 el PSPV (creat al voltant de deixebles "fusterians") només va aconseguir presentar-se a les eleccions a les circumscripcions de València i Castelló, Alacant continuava quedant al marge. El 1979 tornaria a passar, el PNPV no va aconseguir presentar llista a Alacant, i els alacantins haurien seguit sense poder votar pel valencianisme sinó haguera segut gràcies al BEAN, que per primera vegada en la història donava l'oportunitat als alacantins de poder votar pel valencianisme. A partir d'aquell moment els alacantins ens incorporavem al projecte valencianista, al del nou valencianisme.
Mai li estarem prou agraïts.

  

Cartell conmemoratiu del 9 d'Octubre a Alacant i anunci al diari Información el 1977.

Respostes

Configuració
 • __29625__9.507 3👍 2.000
  3 xicotets apunts històrics:


  - Ixe moviment esquífit i satànic, com tot lo que prové de Valencia, fon prohibit per Franco. I els afiliats que agafaren, afusellats. 

  - La Senyera ( la coronada clar) fon prohibida durant el franquisme. Tan sols se mostrà quan la inaguració del tren Xativa- Valencia, dos coronades menudes. Supose que farien la foto i la treurien, per  a no tindre problemes en l'autoritat. 
  Si Franco no era blaver, potser que no fora tan mala gent?
  - Joan Fuster era un afiliat al partit del "movimiento" : Falange Española de las JONS. I el seu famós llibre, aon parla dels PPCC, editat durant el franquisme, sense patir censura. Curiós? Depén de com es mire, i de lo que ú sàpiga o deixe de saber.

  ----------

  I unes preguntes:

  Fà 41 anys, a 1977, mos mostres que aplega a Alacant el pancatalanisme. I que, per fí! S'allunyen de la molt satànica Valencia. 

  Les preguntes són :

  quant valencià se parla a dia de hui a Alacant? Quin grau de preséncia al carrer té el pancatalanisme?

  Es que confie que el buit que ha deixat el nacionalisme natural, el valencianisme, no s'haja omplit en espanyolisme. Supose que el pancatalanisme ha estat altament beneficiós per a la salut del valencià a Alacant.


  ---------

  I una reflexió final:

  Ni Enstein va dir rés a favor de la coronada. Gandi, tampoc.  Fleming, cap menció tampoc. Es una més de la multitut de proves que mos mostren que la Senyera és satànica, i els seus seguidors, gent sense ànima.
  • Benisud1.265 4👍 740
   Però qui ha parlat en este fil res de la Senyera de València, que si van ser fusilats o no per Franco o de pancatalanisme? A tu et falta un bull, xiquet, només vius d'odi i manies.
   • __29625__9.507 3👍 2.000
    Tu ho has fet.

    Has parlat del valencianisme dels 30, lo qual té relatció en franco i la prohibició de la Senyera. 

    Has parlat del pancatalanisme, anomenantlo "nou valencianisme " que "per fí" aplega a Alacant. 


    I no has respost cap pregunta perque la resposta et trencaria els dogmes, i no estàs disposat. De la mateixa manera que un musulmà no vol sentir cap explicació de perquè mahoma va prohibir menjar porc. Els fanàtics teniu dogmes.


    Per cert que a tu se't veu un xic prou despert
    • Benisud1.265 4👍 740
     El que és ser fanàtic i tenir dogmes és equiparar "nou valencianisme" amb "catalanisme". Car, el Bloc que provenen del "nou valencianisme" són catalanistes de collons.

     Aprèn a escriure correctament el dialecte infame apitxat que parles i després parles de ser despert.
     • VIcent1979475 4👍 138
      Gràcies pel teu menyspreu al que parlem un dels dialectes més ararcaitzants de la nostra llengua
      • Benisud1.265 4👍 740
       El menyspreu és per com el parla l'individu en qüestió, més que pel dialecte en sí. El que diu i com ho diu a mi m'arriba a fer-se ininteligible si no m'esforce.

       No tingues la pell tan fina, home. 
       • VIcent1979475 4👍 138
        Doncs dis-li-ho a ell xe...  que si, que parla com el cul... pero el parlaria igual apitxant que parlant alacantí
        • __29625__9.507 3👍 2.000
         Un consell: llevant que tingues 7 anyets, s'escriu dormir, i no mimir. Que cada volta que et llig que et vas a mimir m'entra vergonya aliena.

         T'ha fotut lo que he escrit al altre fil dels del bloc no? 

         Eres un vulc i.no puc vicentet.  Tens sort de srr de poble i no del.cap i casal. 

         Ja't lleguí ad altre fil que si hola cosins que si no se quines xorradres , com.si fores el malote del teu poble. Sense dirho explícitament ja vares dir que et creuràs algú perque? per trapitxear en farlopa.a les festes del teu poble? Si fores d'ací, no saps quant de facil series de coaccionable. 

         Quant te digué que vingueres, tenia pensat parlar en dos veins, per si apareixies  en 4 o 5. Només en dos. I com que ningú fà rés debaes ad este món, pensava dirlis que tipologia de persona eres. I qué podiem treure si apareixies ( a soles o en més gent, té lo mateix).

         Se'm dona millor de lo que creus llegir entre llínies. I eres un vulc i  no puc. Supose que també seràs un putero. 


         I ara vicentet, a mimir. I quan sigues gran, escomemçes a escriure "dormir".
     • __29625__9.507 3👍 2.000
      Ui sí sí. Quan no saps que dir,  que si infame dialecte.

      Ton pare sí porta infamia en la ideologia del seu fill  I mira, ahí està.


      Com a mínim jo puc ixir al carrer en la meua bandera, cosa que tu no pots dir .

      I no contestes,  que per açó has de deixar els dogmes . Quins culturetes sou. 
  • Ph993.040 3 646👍 1.628
   Einstein. Tu saps qui va ser el pare de Joan Fuster? Saps en quin any va deixar la falange? Perquè si franco era pro ppcc no va fer una regió única unintlos? Coneixes a algun franquista, o del PP o de c's que haja dit mai res a favor del ppcc? Comparteix. 
   • __29625__9.507 3👍 2.000
    Son pare segons posa la wikipedia, un dirigent d'un partit carlí. Ja li ve de familia la cosa pareix ser. No se en quin any deixaria la Falange el fill.


    Lo de Franco, aue era bona gent per "no ser blaver"  era una ironia. Però vaja, que no li tenia gran estima , a la coronada, el regim. Deien que el valencià era un dialecte, com diuen hui molts catalans.

    Supose que en ser del regim, per açó no va patir censura el seu llibre, al contrari de tants altres llibres, o de families de represaliats.
    • Ph993.040 3 646👍 1.628
     Trobe més significatiu que fos el primer alcalde franquista de Sueca. L'avi de mon pare pasà de estar en la llista a ser afussellats a estar fora solament per influencies d'amics franquistes i era el mes comunista del poble, però un trec diferencial del franquisme era l'amigeig, si eres company, tens mes llibertat.

      Supose que en ser del regim, per açó no va patir censura el seu llibre, al contrari de tants altres llibres, o de families de represaliats.

     Correcte

     Lo de Franco, aue era bona gent per "no ser blaver"  era una ironia. Però vaja, que no li tenia gran estima , a la coronada, el regim. Deien que el valencià era un dialecte, com diuen hui molts catalans.


     Posar en veu dels panques coses que no diuen, és lleig. El valencià és una llengua, l'apitxat un dialecte.
     • __29625__9.507 3👍 2.000
      Ui ad este mateix foro ho pots llegir a més d'ú, que el valencià és dialecte, i no llengua. De fet no paren de repetirho.


      Al germà del meu iaio no li afusellaren perque la familia de sa novia era de falange.Ja pasava ja, açó que comentes que segons si tenies la sort de conèixer algú del atre bandol o  no, canviava molt la cosa 
      • Ph993.040 3 646👍 1.628
       Doncs ho dubte molt, fa tota la cara de ser un home de palla. Quin usuari i a quin fil ho diu? 
       • __29625__9.507 3👍 2.000
        El Suscrofa tropecentesmil voltes. I algú més del seu pal: cuper tipo sóc revolucionari però vixc en la mama, i vuic la llibertat de tots els pobles del món llevant del valencià.

        També n'hi han grammar nazis especialitzats en corregir paraules valencianes en contes de castellanismes, ad este mateix fil hi ha ú que només corregix arrel per arran. I mai corregix tarda en canvit.

        Però responente: en suscrofa i del seu grupet ( el q no es creia q una dona fora una dona i etc , d'ixa tipologia que al seu llimitat cervell fan la relatció automàtica Valencia= extrema dreta.

        Supose que de relatcionarse en gent aixina una venezolana tregué que dir aixina és algo roí.
      • FocViuUsuari sumador6.646 10 320👍 1.256
       El valencià és una llengua, que pel que tinc entès és coneguda amb el nom de català a Catalunya (i de manera més general). Ei, i el valencià apitxat, com qualsevol altre dels dialectes, me l'estimo i espero que es faça tot allò que estiga a la nostra mà per defensar-lo.

       Afegeixo que jo no sóc filòleg, però he llegit alguns cops sobre el tema i res em fa pensar que el valencià i el català siguin llengües diferents. No és res dolent, ni segurament tampoc bo... l'única utilitat possible seria que uníssim forces per a preservar la llengua comuna, i obviament cadascun dels dialectes.
      • UsuariV11.188 4 187👍 6.732
       Xè, no m'agrada corregir-te però no puc evitar-ho. Perqué abuses tant del "ad"?. T'ho he dit en alguna ocasió, eixa forma adverbial arcaica només la sents en el valencià ,-i ocasionalment-, davant "ell" o "ella" i en algunes persones davant "aquell" o "aquella".

       Llig lo que escrius, per favor. Tu has sentit algú mai dir "ad este"? Si és que sona fatal!

       De res, amic.
    • EstatpropiUsuari sumador164.961 11 1👍 27.616

     Deien que el valencià era un dialecte, com diuen hui molts catalans.

     Font? 
 • Furs i Nació1.075 3👍 874
  Un altre provincià.
  Per cert, el "nou valencianisme" no era mes que el vell pancatalanisme de tota la vida, que Fuster no va inventar res. Ara be, els espanyols li estaran agraïts tota la vida.
  • Benisud1.265 4👍 740
   Provincià? I ho dius tu amb eixa bandera? De veritat? T'has llegit el fil?

   El "nou valencianisme" és el de partits com UPV-Bloc o ERPV que representen el 99,9% dels valencianistes. Vosaltres si sou els quintacol·lumnistes espanyols, que només sabeu enredar i viure d'esdeveniments de fa 100 anys.
   • Ph993.040 3 646👍 1.628
    O li profanaren la tomba.
   • UsuariV11.188 4 187👍 6.732
    És que d'espanyols n'hi ha de tot. N'hi ha que tenen molta burrera i no veuen mès allà dels nassos i n'hi ha que són intel.ligents i saben aprofitar les debilitats de l'enemic de manera subtil.


    • __29625__9.507 3👍 2.000
     A vore, si mos posem estrictes en els adjectius, espanyols som tots. Lis diem castellans per a remarcar que els valencians no volem.formar part d'eixe projecte.

     Per tant foren valencians qui ho feren.  Del pal iideológic del regionalisme més barallaor en el pancatalanisme,  però valencians, no castellans ( castellans, que no "espanyols"). Als castellans li la súa prou que si Fuster, que si valencianisme estricte, que si pancatalanisme.  No ho coneixen tot açó, de normal.
   • EstatpropiUsuari sumador164.961 11 1👍 27.616
    Estan tarats.
   • Furs i Nació1.075 3👍 874

    Estatpropi escrigué:


    Amor fraternal espanyol. Si volies provocar ho has aconseguit.
    No anava a contestar-te, perque algú que te mes de 155.000 missatges.... 
    Però com veig que et costa un poquet doncs et pose un exemple, igual que el PP vivia millora amb ETA, els espanyolistes vivien/viuen millora amb Fuster i cia.
    • EstatpropiUsuari sumador164.961 11 1👍 27.616
     No anava a contestar-te, perque algú que te mes de 155.000 missatges.... 
     igual que el PP vivia millora amb ETA, els espanyolistes vivien/viuen millora amb Fuster i cia.


     Excuses, fa anys que Fuster i Sanchis Guarner són morts. és el fet diferencial català el que els destorba.
  • EstatpropiUsuari sumador164.961 11 1👍 27.616


   Amor fraternal espanyol. Si volies provocar ho has aconseguit.
 • Toni Montagutí36.791 8 18👍 23.799
  Oi que el cap de llista pel BEAN era n'Antonio Gades? Vaig votar-los a Barcelona i recordo la sorpresa de veure el marit de la nena prodigi del franquisme, la Marisol, encapçalant una llista tan compromesa.
 • esclata-sang1.408 1👍 1.073
  Saps com tornarà el valencianisme a Alacant ??

  A través de les escoles

  A mesura que vagen retrobant-se amb la llengua dels seus iaios i prenguen consciència del poble que foren

  No hi ha un altre camí 

  Per això els del ppcs (que ho saben molt bé) lluiten tan aferrissadament contra la recuperació del valencià 
  • UsuariV11.188 4 187👍 6.732
   El valencianisme creixerà en Alacant quan cresca i es faça fort en la resta del país, començant per les comarques centrals (per comarques central parle de l'entorn de la capital).

   Estic d'acord amb Guia amb la seua teoria del centre-perifèria. Els països, els pobles, no recuperen la seua consciència nacional de manera uniforme en tot el territori, normalment són procesos que simulen ones expansives del centre a la perifèria. Un centre potent i prestigiós seduïx i obliga la seua perifèria a seguir-lo i aguditza contradiccions ressolent-les al seu favor. Fins i tot un zona tan "perduda" com el Baix Segura s'apuntarà a un País Valencià renascut i poderós abans d'acabar com una trista comarca murciana.

   Així funciona el món.


   • esclata-sang1.408 1👍 1.073
    Tots volem ser comarques centrals valencianes....

    Bé, som tots valencians, del nord o del sud.

    A mi Alacant em fa molta tristor quan hi vaig. A les mil veus algun ròtul de carrer en valencià. Conversa cap ni una.

    Si preguntes alguna cosa, o et diuen: eh ?? (Com fan els de madrid) o et miren pensant..."ya estan los de alcoy por aqui, o peor, valencianos"

    No se com s'ho farà el meu admirat Brauli Montoya per a viure alli (si és que hi viu)

    Per cert, en Brauli deia que a Alacant hi deu haver 9.000 alacantins valencianoparlants inicials (no après a l'escola)......de més de 300.000 hab
   • Benisud1.265 4👍 740
    L'entorn de la capital no pot ser alliçonador de res perquè està si fa no fa tan espanyolitzat com Alacant i a sobre tenen el cavall de troia de l'espanyolisme, el blaveram, fent de les seues. La recuperació vindrà de les comarques com va fer Fuster des de Sueca.
 • cobertor1.212 2👍 919
  Però quin nou valencianisme fusterià a Alacant xDDDDDDDDDDDDDD, si quan vas i parles amb els estudiants lo primer que et diuen és ''que no nos obligen a estudiar la mierda del valenciano, que lo impongan en Valencia, no aquí''.

  Pel teu odi a la capital valenciana defenses un lloc que si no veus la mar, et penses que estàs a Madrid.

  • Benisud1.265 4👍 740
   En cap moment he dit que siga majoritari, parle de l'arribada a Alacant. Tampoc és majoritari a València que pots sentir comentaris per l'estil, només has de canviar valenciano per catalán i València per Catalunya (Cavall de Troia). 

   I ja se que vos fot molt però la petjada del "nou valencianisme" està dins dels dos principals partits valencianistes:

   BLOC: L'assoliment de la plena sobirania nacional del poble valencià i la seua plasmació legal mitjançant una Constitució valenciana que contemple la possibilitat d'una associació política amb els països amb els quals compartim una mateixa llengua, cultura i història, dins del context europeu.

   ERPV: "Una vegada siguem lliures, ens cal un marc polític que hem d'anar visualitzant i preparant que podria ser, com a etapa prèvia per la reunificació dels Països Catalans, un nou estat: la República dels País Valencià"

   I recordem, estos dos partits representen el 99'99% dels vots nacionalistes al País Valencià. Fóra d'això, no hi ha res, més que frikisme.
   • esclata-sang1.408 1👍 1.073
    Visca el Bloc Nacionalista Valencià i visca el País Valencià !!!!!
   • cobertor1.212 2👍 919
    No, perdona, el valencianisme està representat en Compromís en un 99%, no t'apuntes victories alienes que els de ERPV caben en un autobús. Ells sí que són frikis.

    I no, la situació de la capital valenciana res té a veure amb la d'Alacant, en la primera el valencià (independentment de si el parlen cada volta més o menys) el senten com a seu; en Alacant es veu com una cosa aliena i de la qual no volen saber res, ells parlen ''castellano y punto''.
    • Benisud1.265 4👍 740
     Compromís no és un partit ni és valencianista, ets tu qui t'apuntes victòries alienes. Compromís és una coalició i l'únic partit valencianista que té és el BLOC, igual de valencianista que ERPV que a l'autobús cabarn els 20 regidors que té al País Valencià però no els milers de valencians que el voten.

     La situació de València és millor que la d'Alacant per qüestions geogràfiques, arribada de gent de comarques valencianoparlants i poc més. I si el senten com a seu és simplement per qüestions folklòriques, com si fóren les falles o la paella, quan els dius que el valencià és català reneguen d'ell si cal. I això generalitzant, perquè la visió d'Alacant que dones tampoc és certa del tot.
    • EstatpropiUsuari sumador164.961 11 1👍 27.616
     Ells sí que són frikis.

     Ells sí però Compromís no.  Com se't veu el llautó.
  • Furs i Nació1.075 3👍 874

   JVicent escrigué:
   Ací hi ha un tema que pot ser clau en el futur. El País Valencià és com Itàlia: meitat nord sostenible econòmicament i meitat sud subdesenvolupada i molt allunyada del clúster Barcelona-València. La única opció de garantir la prosperitat de tot el país és vertebrar-lo de debó. I això vol dir que Alacant s'ha de "valencianitzar" en termes econòmics. A partir d'aci vindrà el canvi sociològic, molt lentament. Altres maniobres poden ser perjudicials.
   Que el sud està desenvolupat??? Però tu ha pegat una volteta per ahí? Tots els poligons industrials que hi ha, l'activitat econòmica, la població. Si el sud està desenvolupat en nord ni parlem.perque que digues que el nord valencià és sostenible econòmicament i el sud no....
 • JVicent534 14👍 23
  Ací hi ha un tema que pot ser clau en el futur. El País Valencià és com Itàlia: meitat nord sostenible econòmicament i meitat sud subdesenvolupada i molt allunyada del clúster Barcelona-València. La única opció de garantir la prosperitat de tot el país és vertebrar-lo de debó. I això vol dir que Alacant s'ha de "valencianitzar" en termes econòmics. A partir d'aci vindrà el canvi sociològic, molt lentament. Altres maniobres poden ser perjudicials.
 • Sukhoi511 1👍 854
  "De tots es sabut que el valencianisme dels anys 30, era esquifit, molt, però sobretot era molt delimitat a la zona d'influència de la ciutat de València."

  S'ha de ser molt ignorant i tenir molta barra per afirmar això, perquè és una mentida com una catedral. Precisament els centres i ateneus valencianistes van tenir una presència forta en les localitats del nord d'Alacant (Centre Valencianista de Cocentaina, el d'Alcoi, el de Bocairent, associacions valencianistes a Dénia i la Marina...), inclús a Alcoi van arribar a celebrar falles exhibint ben llustrosament la senyera amb blau al 35 (igual com es va fer en diverses festes patronals fins ben entrat els 70, junt amb la senyera nua, amb total normalitat). El nord d'Alacant va veure nàixer a Joaquim Martí i Gadea, un valencianista afèrrim i que va fer una labor impressionant per a la recuperació del folklore tradicional, igual que va veure nàixer al pare Fullana, un dels signataris de les Normes del 32. De fet, el propi Maximilià Thous era originari de la Marina Baixa.

  No sé on preteneu arribar amb les vostres milongues provincialistes, fent-li el joc a l'espanyolisme. I us ho diu un valencianista "catalanista".
  • Furs i Nació1.075 3👍 874

   Sukhoi escrigué:
   "De tots es sabut que el valencianisme dels anys 30, era esquifit, molt, però sobretot era molt delimitat a la zona d'influència de la ciutat de València."

   S'ha de ser molt ignorant i tenir molta barra per afirmar això, perquè és una mentida com una catedral. Precisament els centres i ateneus valencianistes van tenir una presència forta en les localitats del nord d'Alacant (Centre Valencianista de Cocentaina, el d'Alcoi, el de Bocairent, associacions valencianistes a Dénia i la Marina...), inclús a Alcoi van arribar a celebrar falles exhibint ben llustrosament la senyera amb blau al 35 (igual com es va fer en diverses festes patronals fins ben entrat els 70, junt amb la senyera nua, amb total normalitat). El nord d'Alacant va veure nàixer a Joaquim Martí i Gadea, un valencianista afèrrim i que va fer una labor impressionant per a la recuperació del folklore tradicional, igual que va veure nàixer al pare Fullana, un dels signataris de les Normes del 32. De fet, el propi Maximilià Thous era originari de la Marina Baixa.

   No sé on preteneu arribar amb les vostres milongues provincialistes, fent-li el joc a l'espanyolisme. I us ho diu un valencianista "catalanista".
    Bravo. Gràcies per la info has dit coses que no sabia.
  • Benisud1.265 4👍 740
   El que demostres ignorància ets tu, perquè el fil parla del valencianisme polític i no del valencianisme cultural. I si el valencianisme polític dels anys 30 era folklòric imaginat el cultural... De totes maneres tots eixos ateneus i casals del "nord d'Alacant" te'ls traus de la mànega, en cap escrit sobre el tema apareixen citats, allò únic que va existir minimament seriós, a la ciutat d'Alacant, per cert, i documentat, és l'Agrupació Regionalista Alacantina, una agrupació cultural que no política. Per cert, fundada per Enric Valor que curiosament no el cites (a diferència dels altres que de ben joves ja vivíen a València) i que va ser dels pocs que va anar més enllà del folklorisme i acabaria militant posteriorment politicament.

   Però l'ignorància no s'acaba ací, Alcoi MAI ha celebrat falles (quina burrada), però vaja quan barreges un fet folklòric com les falles ja no m'extranya que digues: exivint una senyera amb blau... i? Que té això de polític? Quina importància té eixe fet anecdòtic amb el contingut del fil? I segueixes amb la recuperació del folklore (i torna-li)  de Martí i Gadea i tal i qual... En fi, on no sé on vols arribar tu, és a dir les ximpleries que dius, parlant d'una cosa que res té a vore amb allò explicat al fil i sobretot catalogant-me de manera barroera amb el mateix terme com els que ja sabem de quin pal coixegen, els més provincians, possiblement com tu, per molt que t'amagues sota la "pell de xai". Les cometes molen molt, ja veus, jo també les gaste.

   PD. Maximilià Thous va nàixer a Astúries, no a la Marina Baixa, i de ben jove ja vivía a València com els altres. En fi, una mostra més d'ignorància.

   PD2. Per si t'interessa
   • EstatpropiUsuari sumador164.961 11 1👍 27.616
     Bravo. Gràcies per la info has dit coses que no sabia.
   • Sukhoi511 1👍 854
    1) Jo no demostre res, ets tu qui ha afirmat tan solemnement que: "De tots es sabut que el valencianisme dels anys 30, era esquifit, molt, però sobretot era molt delimitat a la zona d'influència de la ciutat de València." I ara ens surts amb històries de que si parlaves de valencianisme polític, no cultural i bla, bla bla... Fugides d'estudi.

    2) Així i tot, si vols que parlem de valencianisme polític. Investiga molts diputats de la DRV dels anys 30 eren originaris de la província d'Alacant i igual t'emportes una sorpresa.

    3) Alcoi mai va fer falles, clar que no, i menys exhibint la senyera amb blau en les festes:    4) La família de Maximilià Thous era originària de Benidorm. Si va nàixer a Astúries és perquè son pare, carlí, es trobava allà en aquell moment per la guerra: https://ca.wikipedia.org/wiki/Josep_Joaquim_Thous_i_Orts.

    5) No vaig a seguir la discussió. Si voleu fer-li el joc a l'espanyolisme armant-se amb les províncies, feu-lo, però no tingueu la barra d'afirmar coses que no són.

    6) I em reitere, estàs parlant amb un valencianista "catalanista", i de la província d'Alacant. Espere almenys que no sigues d'Alacant ciutat, perquè això explicaria moltes coses (eixe constant complexe d'inferioritat respecte a València, la punyetera mania dels alacantins de parlar per tota la província quan de Xixona cap a dalt la gent passa olímpicament de la capital provincial, i en passar L'Altet tampoc ningú vol saber-se'n res d'ells).
    • Ph993.040 3 646👍 1.628
     El cartell esta  en castellà i amb 2 estanqueres 
    • Benisud1.265 4👍 740
     1) Però em vas a fer a mi creure que no t'has enterat de que l'escrit feia referència al valencianisme polític? I que és el "nou valencianisme" de Fuster sinó polític? Per que parle d'escissió del partit de Blasco Ibáñez, compare amb ERC i parle del PSPV, PNPV o el BEAN? Va home va! on dic jo res de cap agrupació cultural o per l'estil?

     2) La DRV no eren valencianistes, eren uns espanyolistes dels collons integrant de la CEDA, com si digueres que Unión del Pueblo Navarro són nacionalistes, sí nacionalistes espanyols igual que el PP que van en coalició. Quanta ignorància.

     3) Respecte al tema Alcoi. Anècdonat històrica, Tarragona també va fer falles i? Però quin argument tan patètic és eixe? Que té a vore això amb el valencianisme? Això és folklore i el tema bandereta, doncs simplement gent que no té res a fer i es dedica a buscar anècdotes d'estes, però el més lamentable és que vulga passar-lo per valencianisme quan les banderes espanyoles estan ben a la vista i ESCRIT EN CASTELLÀ, però és que fins i tot sense, típic del folcklorisme d'alguna gent. Tu has vist algú d'Alacant que es dedique a recopilar cartells de moros i cristians on ix la quatribarrada, o pobles on en feien i ara no en fan? I això és valencianisme? Eixe és el nivell d'alguna gent, que abunda sobretot a València, i s'obsessiona amb falles i banderetes amb blau. Ridícul i patètic i demostració que tenen mentalitat folklòrica i de fa 100 anys.

     4) La familia no, el pare, però ell ni va nàixer ni viure mai a la Marina.

     5) Ni joc a l'espanyolisme ni províncies ni xorrades per l'estil, ja ho he dit, fer el joc a l'espanyolisme és dir parides com que la DRV eren valencianistes o fer apologia d'un valencianisme POLÍTIC dels 30 que més provincial no podia ser. O és que la província d'Alacant és merda i la província de València caga flors? Argument patètic d'un relat de valencianisme folklòric i pedant que t'han clavat en el cap.

     6) Dubte que tu sigues de la província d'Alacant però menysa encara "catalanista" (sic). Només cal llegir comentaris teus en altres fils per adonar-se'n. Tu has vingut amb la "pell de xai" posada de casa.
 • esclata-sang1.408 1👍 1.073
  Per cert, Compromís té 3 regidors a l'Ajuntament d'Alacant (de 29)

  No dic jo que Compromís siga l'únic valencianisme possible, està clar, pero almenys és un partit d'ací, sense amos forasters.

  Quan s'havia vist això en una ciutat que consideràvem "perduda" ??

  Hi ha esperança. Hem estat pitjor

Publicitat

Fòrums

 • 9.251.947 missatges
 • 219.481 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat