Fòrum

Dels països catalan(òfon)s als Països Catalan(òfons)s o (Con)federació de Catalunya-PaísValencià-Illes-Andorra

Bocairentista4.876 6 440👍 525
No ens ha d'estranyar que plantegem sovint aquest tema --el gran tema dels Països Catalans--, en un fòrum que té o (tenia) per subtítol 'El portal d'informació dels Països Catalans'; ni ens ha d'estranyar que en parlem, ací, en un punt de trobada de catalunyesos, valencians, illencs... en definitiva de tots els països catalan(òfon)s. El gran tema, que s'ha parlat a bastament (fils polèmics, enquestes, notícies, crítiques, llengua-història-cultura comuna, etc.), però, el tenim una miqueta dispers i amagat --quan no menysvalorat, satiritzat o bandejat--; i fóra bo que a tot això li anàrem posant remei, per a encetar un fil desacomplexat que enllace qualsevol referència a aquest gran i apassionant tema.

La idea no és cap altra que donar a conéixer tot allò que tenim als països catalan(òfon)s --el territori, els paisatges, la gent, les relacions socials, la cultura, la llengua, la història, l'economia... tot el nostre patrimoni--, països sobre els quals hi projectem una idea política que no és nova: els Països Catalan(òfon)s o (Con)federació de Catalunya, País Valencià, Illes, Andorra --idees polítiques sobre l'organització territorial, l'administració, les lleis, l'acció de govern... l'acció política dels partits i de diferents grups--.

Benvingudes siguen les referències i els enllaços a 'llocs web' (o documents, llibres, qualsevol material...) a propòsit de tots aquests aspectes sobre els quals encara no s'ha parlat tant --ni tant bé com voldríem--, en aquest web d'encontre. Encara hem de saber molt més d'uns i d'altres; encara hem  d'acabar de (re)conéixer-nos per a poder ésser; encara ens cal consciènciar molt més per a avançar en un (re)trobament que no és res més que la passa prèvia al nostre alliberament com a poble i com a nació (cultural) esdevingut estat-nació amb seient a l'ONU.

Així doncs, s'obre el fil --potser el fil definitiu sobre els Països Catalans--, que ha de ser permanent, participatiu i obert --també, als crítics no monotemàtics ni intoxicadors--, que ens ha de donar a conéixer tants aspectes desconeguts encara, que ens ha de permetre conscienciar al màxim els nostres compatriotes, que ens ha de permetre debatre sanament sobre allò que fórem, som i volem ser. Cavallers, va de bo! Tenim molta feina a fer! Endavant!

Visca la Terra!

Visca Catalunya, el País Valencià, les Illes i Andorra!


P. S. Comencem amb la referència a dos autors que en les seues obres parlaren del nostre gran tema: els països catalans/Països Catalans:

https://ca.wikipedia.org/wiki/Benvingut_Oliver_i_Estell%C3%A9s

https://www.youtube.com/watch?v=8iQ9Nl2N7C4


Aneu enllaçant cosetes! 

Respostes

Configuració

Publicitat

Fòrums

  • 9.238.969 missatges
  • 219.053 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat