Fòrum

Fil no apte per racistes: és l'economia, estúpids !

Screen4.423 1 484👍 2.135

Cecot reclama actuar "amb celeritat" per afrontar la caiguda de població activa

"ens atreviríem a dir que l’any 2030 necessitaríem incorporar prop d’1M de persones al mercat de treball que, ara per ara, no té visos que tinguem”, reflexiona Abad

https://elmon.cat/monterrassa/economia/cecot-reclama-actuar-celeritat-afrontar-caiguda-poblacio-activa

1) Un model econòmic basat en l'utilització d'una mà d'obra extensiva: turisme, construcció, etc. necessita legions de treballadors. Sang fresca cada any. 

2) La patronal ha descobert que no cal cobrir el cost de la reproducció del treballador: cost de tenir un pis, pujar els fills, etc. Pagant sous de misèria, a través de la immigració pot tenir la mà d'obra barata que vulgui i quan vulgui. 

Respostes

Configuració
  • Sternbert411 2👍 514
   Clar, era molt més eficient deixar entrar la rabosa. S'incrementava la quantitat de carn que es podia esplotar i es reduïa el cost d'acabar amb les gallines.
   Potser les gallines són qui s'hauria d'haver preocupat, però no volien fer enfadar l'amo que els portava el pinso i el gall era a un racó deconstruïnt-se.
  • FollUsuari sumador77.532 12 3👍 40.399
   Llavors en què quedem els immigrants són bons o no?

   Perquè sembla que ho siguin fins que es pot culpar al capitalisme, llavors són dolents.
 • Screen4.423 1 484👍 2.135
  És TV3 llest ?  (Subversió ideològica) TV3 t’endolceix la història d’un refugiat al Berguedà per preparar la població per la immigració

 • Screen4.423 1 484👍 2.135
  Del mateix llest: 


  Alarma per més de 50.000 negres que pretenen entrar il.legalment (i potser violentament) a l’estat espanyol properament

 • Garroferet1.056 2👍 873
  1) Un model econòmic basat en l'utilització d'una mà d'obra extensiva: turisme, construcció, etc. necessita legions de treballadors.

  Este és el problema.
 • Hades27.723 9 36👍 19.635
  Que bé que ja no hi ha atur.
 • Screen4.423 1 484👍 2.135
  No sé si pareu atenció:


  El milió es refereix a Catalunya...   i el termini temporal és el 2030... o sigui que auguren una altra dècada prodigiosa on el català s'enfonsarà definitivament
 • Screen4.423 1 484👍 2.135
  Mentre el llest:

  Lauren Southern a Sky News: “L’islam està guanyant perquè occident ha perdut la seva identitat”

  • Anònim1016.754 6 104👍 15.964
   Però tu en culpes la dreta i alhora estàs a favor d'una nova onada mitgratòria que, efectivament com bé dius, no sé si enfotent-te'n, significaria la regressió definitiva del català? 
  • GatNegre21.492 8 65👍 7.146
   Confons dreta amb capitalistes. Es pot ser de dretes i ser socialista, mira sinó els nacional-socialistes. Es pot ser tradicionalista, conservador, socialista i nacionalista alhora.


   Però sobretot, es pot tenir la ideologia política que es vulgui i alhora ser responsable amb el país pel qual treballes, i ser responsable implica  no omplir el país amb gent amb una cultura a les antipodes de la nostra, que no té cap mena de respecte per les llibertats bàsiques d'Occident i que no aporta cap tipus de valor afegit a la nostra societat, sinó tot el contrari.

   Tan difícil és d'entendre?
  • tocafon6.685 14 318👍 3.354
   Per més que sigui la dreta qui prepara la immigració

   Es l'esquerra qui li fa la feina i justifica la immigració

   Diria que mai ha estat tant útil l'esquerra per fer-l'hi la feina a la dreta 

   En aquest cas, l'esquerra  no són ni els tontos útils si no que són els imbècils útils

   Ja et pots queixar de la dreta, que ells s'enfoten de les esquerres de lo bé que els hi fan la feina

   Els hi fan tant be, que al mateix temps que aconsegueixen els seus objectius immigracionistes, alhora li treuen vots a l'esquerra per no oposar-se a la immigració massiva

   Han aconseguit la quadratura del cercle 
 • Screen4.423 1 484👍 2.135
  En aquest fil els racistes callen com a putes
  com el que són 
  • Aufrany4.602 3 468👍 4.464

   racisme 


   m. [SO] [PO] [AN] Doctrina que propugna la inferioritat d’unes races o ètnies humanes respecte a les altres, en virtut de la qual se’n justifica la discriminació, la segregació social, l’explotació econòmica, etc. 
   • Screen4.423 1 484👍 2.135
    Racism: la babeta que deixen anar els usuaris del racó que obren fils sobre el mateix tema, i sols fan comentaris sobre aquesta qüestió. 

    Aquets usuaris racistes haurien de ser bandejats. 
 • Mafan1.012 2👍 991
  i jo que pensaba que els seus plans eren substiuir-nos per robots...
  • Screen4.423 1 484👍 2.135
   mentre tinguem un model econòmic basat en el turisme i la construcció (quan reciti) no crec que ens substitueixin per res... 


   La robotització està molt avançada en els processos industrials, no en el sector serveis
   • Mafan1.012 2👍 991
    automatitzacio de feines no vold dir substituit per androides. Un equipament nou, process revolucionari o eina pot reduir el temps a realitzar certa feina i per tant la ma d'obra.
    • llamp48.610 17 10👍 12.154
     Tu has entrat mai en una habitació que acaben de deixar uns hostes?

     Ni el Robocop 
     • Mafan1.012 2👍 991
      Jo?  jo no puc entrar fisicament a una habitacio. Soc un esser de llum eteri

      El que si que se es que si s'ha de netejar una habitacio feta un desastre simplement amb aigua i paper de cuina es requerira molt mes ma d'obra i temps que si es neteja amb una aspirador d'aquells industrials i producte quimics especialment disenyats per netejar. Per tant la introduccio de una acaba reduint el numero de persones que es necesiten per fer una feina.

      Aquest es el verdader process d'automatizacio que acaba fent una professio practicament minoritaria en termes de ma d'obra al mateix temps que mes economicament rendible.
      • llamp48.610 17 10👍 12.154
       Ets un anticuat, vas errat.

       Lo seu és que t'entri una quadrilla d'operaris i et refacin l'habitació en la mitat de temps i per la quarta part del cost (incloent-hi pintures, mobles, matalassos...) Al temps

       Un aspirador dius

       No has vist mai el carretó d'una Kelly? Els Seal Navy entren en combat amb menys (No compto helicòpters, drons, satèl·lits, bases de control i tal)
      • llamp48.610 17 10👍 12.154
       I amb lo del aspirador en lloc de paper i aigua...Diria que ni has netejat mai ni la teva habitació
       • Mafan1.012 2👍 991
        És clar que no. Ja et dic que sóc un ésser de llum eteri. Com vols que neteja quelcom?

        L'avantatge és que com que no puc grapejar res tampoc embruto res.

        Per altra banda no m'has debatut el fet que una millora en la tècnica, les eines i el procés poden reduir la mà d'obra necessària. Fins i tot el cas que m'expliques de fer entrar una quadrilla i que ho desmuntin i ho muntin tot en la meitat de temps crec que va en aquesta direcció. Buscar l'eficiència.

        Una altra cosa és que els empresaris siguin una colla de mantes i en lloc de trencar-se el cap per automatitzar aquesta labor busquin de manera sistemàtica (tal i com entenc per aquest fil) el benefici curt plaçista i fàcil i decideixin solucionar el problema de la productivitat a base de mà d'obra barata massiva.

        Però això és una estratègia també una mica estúpida que acostuma a conduir a una pèrdua de competitivitat i acabes sent menjat per les empreses que sí que pensen en com automatitzar les feines.

        De fet en el primer món es tendeix a automatitzar cada cop més la feina i el fet que en el futur hi haurà molta gent sense possibilitat d'accedir a feines és un problema que preocupa. Es parla fins i tot de rentes universals i de potenciar la industria de l'entreteniment per donar sortida a una vida digna per aquestes persones.

        És per això que em sobta que alguns (per desgràcia molts) empresaris espanyols i (si m'ho permetiu) catalans vagin en la direcció contrària.
 • llamp48.610 17 10👍 12.154
  I tota la gent dels instituts i escoles què passa? Que els hi tocarà la primitiva?
 • resnoesmes3.006 3 649👍 3.042
  Dels creadors de que Catalunya és rica gràcies als immigrants espanyols que van arribar als 60's arriba aquest bonic fil.

  Et felicito fill, nivell 13 tv.
 • FollUsuari sumador77.532 12 3👍 40.399
  Aquí l'únic problema és el sistema de pensions que tenim, no la falta de mà d'obra.

  Quan diuen que no és sostenible no parlen de que les empreses vulguin contractar i no puguin, parlen de mantenir un Estat que devora més del 50% del salari mitjà en impostos i cotitzacions i que malgrat això donarà als que confien en el sistema públic unes pensions de merda.

  Com jo sempre dic, si necessites parlar de que calen 1 milió d'immigrants en els pròxims 10 anys per sostenir el sistema, és que és insostenible i punt no busquis excuses.

  Per altra banda els qui diuen que hauran de venir 1 milió d'immigrants se n'obliden de dir "1 milió d'immigrants amb treball" perquè amb un 15% d'atur que ni la gent d'aquí troba feina no servirà de res que vagi vinguent més gent.
  • llamp48.610 17 10👍 12.154
   Suposo que el CECOT rebaixa en l'únic que pot rebaixar, els sous i per que et rendeixi un treballador amb menys sou i no et doni la tabarra la població immigrada ha estat el bàlsam.

   Però hi ha més coses

   La SS social a càrrec de l'empresa ----> que acava a càrrec del client
   El 30% d'Impost de societats que acaba també encara que té una derivada en renovar mobiliari, ordinadors i repintar per evitar pagar-lo.

   Intentem imaginar una "cosa nova" on tots els que fem coses reals i concretes hi guanyem (excepte els bancs, advocats i tal!)
   • llamp48.610 17 10👍 12.154
    I em deixo els costos d'energia elèctrica, combustibles, telefonia i tal
   • FollUsuari sumador77.532 12 3👍 40.399
    La SS social a càrrec de l'empresa ----> que acava a càrrec del client
    El gol més bèstia que ens han colat, la majoria de gent realment pensa que ho paga l'empresa... No ho paga el client, ho paga el treballador, per l'empresari el treballador és un "cost", li és igual ingressar això a la Seguretat Social o fer-ho com l'IRPF.

    Si el treballador ho veiés a la seva nòmina això no canviaria res (més enllà de conscienciar al treballador dels impostos que paga en realitat).
  • Ohtar17.717 8 95👍 8.672
   Jo el que veig clar és que els diners de les pensions i els aturats, no pot sortir exclusivament de impostos lligats als sous dels treballadors, perquè és dona la paradoxa de que qua més gasto has de fer perquè hi ha més aturats, és quan menys ingresos tens perquè hi ha menys treballant, no té sentit. 
   • Berivan_Sason2.017 4 831👍 3.240
    Obviament que no té sentit quan la major part del capital nacional i mundial està en mans dels financers. En Foll pretén endinyar-nos el seu projecte cleptòman neoliberal assenyalant intencionadament només una part del problema: l'excés de gravació del treball. Però el molt llest no apunta l'altre costat de la moneda: la pràctica inexistència de regulació efectiva de les operacions especulatives. 

    Sí, el sistema és insostenible. Però no ho és perquè el sistema públic no pugui funcionar (que sembla que sigui l'apriori que vulgui colar-nos aquest tanoca), sinó perquè l'Estat encara no ha regulat els sectors claus on és a dia d'avui el capital.

    Per tant:
    1) Cal abaixar els costos del treball.
    2) Cal fiscalitzar massivament el capital financer. 
  • Screen4.423 1 484👍 2.135
   Deformes la realitat més que en Llarena... 


   Aleshores la patronal vol portar un milió d'immigrants per "salvar" les pensions dels seus treballadors ?


   I no per "salvar" els seus beneficis ?  • GatNegre21.492 8 65👍 7.146
   Exacte. Aquests que diuen que es necessiten X immigrants per mantenir l'Estat del benestar el que en el fons estan dient és: la piràmmide poblacional s'està invertint i es necessita tenir sempre una base a la piràmide més ampla (de manera infinita) per a poder mantenir tot l'Estat del benestar: pagar pensions, subsidis, etc.

   En comptes d'afavorir la natalitat entre els autòctons el que es fa és una brutal apologia de l'hedonisme i l'egoisme, fins al punt que veus a dones que no tenen fills fins als 40 anys perquè "volen viure la vida", i això en el millor dels casos, doncs moltes al final ni en tenen. És el que l'esquerra ha buscat.

   Per altra banda, però, és evident que el creixement exponencial de la població mundial no pot continuar, doncs els recursos són limitats i, algun dia, serà quelcom q s'haurà d'abordar.

   Però tornant al tema, com bé dius, l'Estat sagna a impostos a les empreses. Ho conec bé, molts empresaris estan tan ofegats que contractar treballadors és una quimera, un treballador que cobra 1500 euros fàcilment li pot costar a l'empresari 3000 euros entre impostos, seguretat social etc. De manera que molts, si volen tenir beneficis, necessàriament han de treballar en negre, que per altra banda és el que fan la pràctica totalitat d'immigrants que treballen al nostre país.

   En fi és tot tan demencial i boig que al final la única opció serà l'extrema dreta, i el dia que les classes mitjanes facin aquest pas estarem tots ben fotuts.
   • FollUsuari sumador77.532 12 3👍 40.399
    Però de fet l'únic problema són les pensions de repartiment. Tots els altres serveis més o menys es poden anar trempejant, a no ser que ja tinguessis tants jubilats que fos impossible, però fins i tot amb una piràmide invertida els països que tenen un sistema de capitalització no tindran pas problemes. Simplement els vells viuran del que  han portat estalviant/invertint tota la vida en el seu compte personal, que és com hauria de ser.
   • Screen4.423 1 484👍 2.135
    Veig que sou indiferents a la realitat


    ELS EMPRESARIS PARLEN DE BENEFICIS, NO DE PENSIONS


    DELS SEUS BENEFICIS, EN CONCRET. 


    I DE LA FORMA EN QUE PODEN AUGMENTAR ELS BENEFICIS FENT VENIR MÉS GENT I DEPRIMINT ELS SOUS QUE PAGUEN....

    I LA CONCLUSIÓ ÉS AQUESTA:

    El 12% dels treballadors a Catalunya estan en situació de pobresa

    https://www.elperiodico.cat/ca/economia/20170711/12-treballadors-catalunya-situacio-pobresa-6161798

 • Aufrany4.602 3 468👍 4.464
  No acabo d'entendre el fil, estas dient que aproves aquests dos punts?
 • erianocar3.875 1 539👍 2.710
  Però si els "racistes" us ho hem estat dient sempre que és el capital qui vol immigració i que per tant les esquerres hi hauríeu d'estar en contra.

  Així doncs ara t'has passat al nostre bàndol o com va? Ja no vols més immigrants? Ets nancy ara?

Publicitat

Fòrums

 • 9.251.938 missatges
 • 219.480 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat