Fòrum

L'Equador lliurarà Assange a les autoritats britàniques si torna a parlar de Catalunya (Actualitzat)

Murri17142.519 5 727👍 3.094

El president de l’Equador amenaça Julian Assange de ‘prendre mesures’ si parla de Catalunya

Lenín Moreno avisa el fundador de Wikileaks que el farà fora de l'ambaixada a Londres

El fundador de WikiLeaks, Julian Assange, es troba refugiat a l’ambaixada equatoriana de Londres d’ençà de 2012, però el govern de l’Equador amenaça de retirar-li l’asil si parla de l’autodeterminació de Catalunya. Així ho ha dit el president equatorià, Lenín Moreno, qui ha publicat a Twitter el missatge: ‘Hem posat una condició al senyor Assange: que deixi d’intervenir en la política i l’autodeterminació dels països. En cas contrari, es prendran mesures.’ Una referència indirecta però clara al suport que Assange va donar al referèndum del primer d’octubre i a la denúncia que va fer de la repressió de l’estat espanyol contra els catalans.

D’aquesta manera, Lenín Moreno explicita un dels motius pels quals l’Equador ha canviat d’opinió respecte a la protecció d’Assange, que són els piulets de suport a Catalunya. Assange va deixar de fer-ho quan el govern espanyol va pressionar l’Equador perquè impedís aquesta mena de missatge. L’Equador va blocar-li l’accés a internet i des d’aleshores no ha pogut connectar-se amb el món exterior.

Wikileaks ha criticat les paraules de Moreno en un altre missatge a Twitter. ‘El president Lenín Moreno torna a amenaçar Julian Assange dient que “prendran mesures” si fa la seva feina i parla, tal com va fer, de les agressions de la policia espanyola contra votants catalans per l’autodeterminació, cosa que Moreno defineix com una “interferència política”. Informar no és cap crim.


https://www.vilaweb.cat/noticies/el-president-de-lequador-amenaca-julian-assange-de-prendre-mesures-si-parla-de-catalunya/L’Equador pot retirar l’asil a Julian Assange i lliurar-lo al Regne Unit les setmanes vinents

El president equatorià ha viatjat a les illes Britàniques per aclarir la qüestió

El fundador de WikiLeaks, Julian Assange, es troba refugiat a l’ambaixada equatoriana de Londres d’ençà de 2012, però pot ser que no per gaire temps més. El president equatorià Lenín Moreno és al Regne Unit, oficialment per atendre a la Cimera Global sobre Discapacitats, encara que el propòsit real, segons ha avançat la revista The Intercept, és pactar amb les autoritats britàniques el lliurament d’Assange.

Segons la revista, Moreno és a punt de tancar –si no l’ha tancat ja– un acord per a lliurar el fundador de WikiLeaks les setmanes vinents o, fins i tot, a final d’aquesta. El mitjà dedueix que és poc probable que el president equatorià demani garanties al Regne Unit perquè una vegada Assange sigui fora de l’ambaixada la justícia no l’extradeixi als Estats Units, on els funcionaris del govern de Donald Trump ja van anunciar que el jutjarien i que destruirien WikiLeaks.

Per fer aquesta deducció, The Intercept posa com a exemple com Equador va censurar Assange, quan el govern espanyol va reclamar que actués arran de les opinions públiques del fundador de WikiLeaks sobre procés independentista català. Assange havia denunciat prou sovint els abusos dels drets humans del govern espanyol contra les manifestacions independentistes a Catalunya. En aquest cas, l’Equador va decidir de blocar-li l’accés a Internet i d’aleshores ençà, ara fa tres mesos, no ha pogut connectar-se amb el món exterior.

De fet, en la seva visita oficial a Europa, el president de l’Equador també es reunirà amb el nou govern espanyol. En aquell moment, es veurà si el tema d’Assange torna a posar-se damunt la taula i com hi reacciona el nou executiu espanyol.

https://www.vilaweb.cat/noticies/lequador-pot-retirar-lasil-a-julian-assange-i-lliurar-lo-al-regne-unit-en-les-proximes-setmanes/Trobo que després de l'ajuda que ens va dispensar li hauriem de retornar el favor i fer explícit el nostre rebuig a que sigui lliurat !Respostes

Configuració

Publicitat

Fòrums

  • 9.251.926 missatges
  • 219.480 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat