Fòrum

Quina serà la propera pastanaga?

Kalvera34👍 70
Setembre de 2010, milions de persones surten al carrer en resposta a la St del TC contra l' Estatut. La Convergència del peix al cobe, es torna independentista. CiU s' inventen la primera pastanaga de la màniga: el pacte fiscal. 
Artur Mas convoca noves eleccions al 2012 un cop es tanca la via del pcacte fiscal, amb la promesa de fer un referèndum d' autodeterminació ( segona pastanaga) El TC ho impedeix i finalment es fa una consulta o procés participatiu no vinculant el 9N de 2014.
Al no ser acceptat per Madrid cap mena de consulta, es decideix substituir-la per unes eleccions plebiscitàries 2015 ( tercera pastanaga) Si guanyen les forces del SI, es declararà la independència, per tant la campanya i les eleccions seràn la fòrmula legal de fer el regerèndum. JxSi guanyen i per tant també es guanya el referèndum.
Malgrat els resultats i la majoria absoluta, al dia següent no es fa efectiu el plebiscist i per tant no hi ha cap declaració d independència.  Cal doncs donar un nou argument per justificar que les eleccions plebiscitàries no eren tals. Aquest argument van ser els 18 mesos per tenir les estructures d Estat.( quarta pastanaga). 
Pasen els mesos i les estructures d' estat no es concreten i cal trovar un nou missatge per vendre al poble. Es decideix un referèndum d' autodeterminació per a finals de 2017.( quinta pastanaga).
Arriba el 1 d' O i ja no hi ha excuses, ni pastanagues que oferir i per tant s ha de trobar una solució imaginativa. Declaració d' independència simbòlica. És una nova jugada mestre del independentisme, sense conseqüències penals ni vinculants. Win win.
Tot allò queda desmuntat i Madrid convoca les eleccions de Desembre de 2017. Cal buscar com sigui un nou missatge que permeti a ERC i PdCat mantenir els electors i el poder. Neix la idea de " restitució del govern legitim anterior al 155. ( sexta pastanaga).
Aquelles eleccions tb son guanyades pels partits independentistes, però de restitució del govern legitim del 155 res se'n fà. La gent s' impacienta, el bloc s' esquerda i el moviment comença a mostrar-se critic amb el que s ha fet fins ara.
Tot trontolla i malgrat es fa veure des de els partits que la república s ha fet i està vigent, la gent no s ho empasa. Així que cal un nou argument motivador. I apareix " aixemplar la majoria independentista i fer un procés constituent  que acabarà amb un referèndum per aprobar la constitució catalana de la república. ( setena pastanaga).
I així anem, com burros darrere de les succesives pastanagues que els politics en posen davant com si de burros es tractés.

Respostes

Configuració
 • Misopogon3.778 8 548👍 4.126
  Tu mateix ho has dit. La implementació de la República és la pastanaga definitiva. Sense dates, sense condicions, sense compromisos. "fer República" és el nou "fer país". A Pujol li va funcionar 23 anys. Imagina't els anys que pot arribar a funcionar amb un pacte tàcit de no agressió dels dos grans partits. Això pot ser més llarg que la alternància dels partits dinàstics espanyols al segle XIX.
  • Puigdomènech9.858 12 217👍 2.868
   Tota la raó en principi, però ja es veurà perquè el fer república, igual que el fer país, si és fa amb la voluntat de fer avançar pot ser vàlid davant l'estat espanyol.

   Tot depèn. Si per fer república s'entén internacionalitzar més la causa catalana, fer petites però constants desobediències, deixar fer la societat civil i esperonar-la a ser activa, etc   doncs ja veurem que passa.

   Tampoc declarar la independència, prendre amb civils o mossos l'aeroport i tenir la UE i l'exèrcit en contra i tot desfet en 2 dies ens porta gaire lluny.
 • Rigel63.832 11 5👍 32.343
  El procés constituent.
 • siseo15117👍 16
  1 No es el 2010, es el 2011 hi ha manifestacio: Catalunya Nou estat d'Europa, Artur Mas President amb el mandat de trure Catalunya de la crisi i de fer alguna cosa amb el recent ilegalitzat nou estatut. 11-S manifestacio, 12- S reunio pacte fiscal, cap pastanaga, el dia clau de legislatura que es va a norris amb la frase: aixo no ha anat be, 0 pastanagas, Mas diu a Rajoy que si no hi ha pacte acava la legislatura i convoca eleccions seguint el clam del dia anterior i l'unica opcio per cualsevol partit que no vulgui enrrocarse, una setmana despres en el debat de politica general,A. Mas anuncia el fi de legislatura i dona el trete de sortida el proces(0 pastanagas), per cert Mas va dir en una entrevista, agafem el crit de Catalunya nou estata d'europa i veiem a les urnes comb es tradueix, ningun es torna independentista encara.

  2 Els partits independentistes ganan clarament les eleccions amb la promesa de portar el lema de la mani a les urnes, es crea el C.A.T.N. que despres acabara la segona tasca reconvertirse en un altre cosa, perque ens entenguem, era el llibre: Politica de defensa i estat propi per l'independencia i es decideix fer una consulta fen la llei de consultes no referedarias i un llarg cami de lleis, aquest cami es tallat pel TC comb molt be dius, hi ha 3 reunions del partits a favor: CIU ERC ICV CUP, quedantse CIU sense soport de ningu, Artur Mas diu la frase: NO es la consulta que voliam fer, pero es la que ens han deixat fer, al Polonia l'anomenada consulta cagarro XD, aixo si vols pots dir primera pastanaga, to i que entre cometes, l'objectiu  REAL, era respondre la preguntar al President: El poble amb demana aquest cami?, el president rep l'avis de la moncloa de callar el resultat i aquella mateixa nit, sense adonarse que el micro estava obert Mas li diu ala vicepresidenta: Que o sapiguen!, es far clara una quantitat molt mes alta de lo que la gent esperava de partidaris de l'independencia i allo es el fi de la legislatura i el fi del principi, apartir d'aqui les coses es van torna cada cop mes realts i dificils


  3 Per fer realitat el 9-N comb es deia a les hores i comb Artur Ms va dir en la conferencia de 3 hores que va anunciar el 9-N, (que collons aguantar 3 h de xarrada d'aquest home, no es gens facil). cal lo que tu dius la tercera pastanaga, et citu paraules textuals: Caldra que almenys una llista amb el referendum al seu programa tingui prou majoria, es convoquen eleccions i es constitueix Junts pel si, la teva tercera pastanaga i es decideixen les eleccions plebiscitarias, plebiscit que a diferencia de lo que dius no es guanya (tot i guyanyar les eleccions) i aqui si que tacceptare que diguis la seguent pastanaga perque aquesta si ERA UNA PASTANAGA i no les anteriors, es decideixen les estructures d'estat i comb a pastanaga que tu dius lo que sera  l'1-O, Artur Mas i el seu govern acava a la paperera de l'historia tan famosa i es decideix renovar l'executiva de Convergencia, Unio fa la seva consulta interna, i tot i guanyar la seva opcio, Duran plega, Unio queda en mans d'espadaler fins la seva mig disolucio per culpa dels deutes, finalment acabaria asociat al PSC donantli un esco mes les derreres eleccions, neis el PDCAT, amb una nova executiva els pessoS pesants desapereixen (Quico Homs, A.Mas i, poca broma el "cervell criminal a l'hombra" de torn i autentic nomero 3 del partit, qui porta l'ideari del partit fins a les hores) i comensen a deixar la politica, els seus homes forst pasen a  primera l'inia politica (Rull Turull....), comensa l'etapa Puigdemont


  4, Lo que tu dius la quarta pastanaga, jo li diria la segona pastanaga, d'estructures d'estat es far molt poca cosa, en uns 18 mesos que es un plas massa curt i que este que donat, per part de la CUP i ERC comb a requisit a A.Mas, perque la CUP i ERC han de donar suport pe que l'independentisme guany les eleccions del 2015 i pèr que ERC accepti fer JxSI.  De les cinc pastanagues que menciones, es donen 2, 3 per donarte la rao el plebisci que es perd tot i que es far (la tercera pastanaga que tacceptaria de mala gana, perque es va fer i es va perdre, a diferencia de lo que tu dius, rao per la cual no es proclama la DUI al 2015, o sigui que de pastanaga justet), les estructures d'estat que no es fan, si, pasatanaga que no negare i el referendum que es  promet es far i es guanaya, pero te l'accepto comba a pastaanga tambe de bona gana.


  Declaracio sinvolica d'independencia i comb tu la dius jugada mestre de l'independentisme, aqui tens que contar uns matisus que ja explicaras per que no els exposes i els fas desapareixer: Primer i aixo es trigaria en saber qui era, tot i aixi sense confirmacio oficial dels implicats. Se sap que al lehendakari Urkullu, ( si, si, el mateix), fa de mediador entre Puigdemont i  un anonim del govern Rajoy, per aturar el 155, Puigdemont nega el seu govern primer i al poble despres, que esta negocian en secret la rendicio de l'independentsite amb una tercera via, aixo si, tot i que comb Puigdemont va desmentir dient que no estava negocian la tercera via, que era lo que es deia e.


  D'aquella famosa traicio de Puigdemont, que totom li retreia al parlament, no es sap RES de que diantre es va negociar, nomes que gracies a aixo l'article 155 s'engegaria UNA MICA mes tard, tambe tenim que dir una ultima cosa: algo no recordo qui pero estava al gobern Puigdemont, va explicar que en la reunio que va tenir Puigdemont amb Junqueras (lo que e dit que Puigdemont va negar el seu govern, la negociacio de la tercera via), Puigdemont va dir: Donare un temps a Europa per que escolti


  En un acte al parlament el dia que es te que declarar l'independencia (3 -O) diu: Declaro l'independencia de Catalunya tot i aixi, demano formalment aquest parlament que la suspengui de forma inmediata, per hobrir un marge de dialeg els propers dias.


  5 Win win, A.Mas bens inmobles i patrimoni embargat, aplicacio article 155  comb a consequencia de la jugada mestre i no nomes aixo  Jordi S i C a la presso, O. Junqueres, Raul Romeva, Joaquin Forn, Carles Mundo, Jordi Turull, Josep Rull dues conselleres,  a la preso, la resta del govern te que deixa el pais, amb un estatut trinxat pel TC tan famos Catalunya desapareix, el parlament es precinta i la generalitat deixa de ser una institucio, snet nomes oficinas d'administracio, dirigidas per skype desde els despatxos de la moncloa, aqui hi ha un parell de linias que escrius i son mentida, ningun en aquest fil senrecorda que tenim presos politics....


  6 Eleccions al parlament, parlemne, perque aqui maco, callare lo que penso de la barra qu tens per dir lo que dius en aques primer misatge de creacio del fil, el segon no el llegire per no emprenyarme mes, a veure les elecicons


  Primer pots explicar per que es van triar escoles hon nomes es podia votar Cs, sen l'unic partit politic amb un vot preparat i les seevs paperetes dins dels sobres?

  Segon pots explicar per que a l'ora de contar les actes dels vots, nomes es van contar una part d'aquest vots?

  Pots negar que mentre el tripartit 155 tenia a totom que vulgues fent campanya, els independentistes no tenian els seus principats candidats i tots els seus actes tenian que ser de manera virtual????


  Per la resta de coses que dius no ets el primer en dir que el proces esta mort i ningu su creu Rajoy o deia poder que testalvies els 3 ultims paragrafs

 • cathalà23.027 11 56👍 6.249

  La pantalla del referèndum ja està passada. I tornar-hi a donar voltes és lamentable.
  • siseo15117👍 16
   oo es clar per aixo mateix per pastanaga entenia que es referia a l'opcio del Sanchez de votar un nou estatut, aqui ara lo que cal es que el Sanchez deixi el gobern i hagin eleccions a Espanya que torni el PP o Cs, aqui a Catalunya a veure l'octubre que pasara.

Publicitat

Fòrums

 • 9.251.922 missatges
 • 219.480 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat